מחזור 23 בפרמייר ליג :: חוזרים מהפגרה עם 3-0 על סטוק (ולנסיה, מרסיאל, לוקאקו)

10 ימי החופש שכולנו הזדקקנו להם אחרי תקופת הכריסמס העמוסה והמטלטלת, אוטוטו נגמרים. חוזרים לליגה, למשחק בית מול סטוק סיטי המעצבנת, זו שקטעה לנו את רצף הניצחונות בתחילת העונה עם 2-2 מלא בטעויות הגנה.
לפני הפגרה הצגנו שני משחקים מעודדים, עם 2-0 נהדר וקשה על אברטון בגודיסון פארק, ו2-0 נוסף על דרבי קאונטי באולד טראפורד במסגרת הגביע האנגלי.
לאור התיקו הביתי של צ’לסי, ומשחק הנבלות של מחר בין הסקאוזרים לשיטי, המשחק בשני יהיה הזדמנות נהדרת לברוח קצת מיריבותנו לטופ 4.

מה קורה אצלנו?
הקבוצה יצאה לשלושה ימי אימונים במזג האוויר החמים של דובאי. מוריניו והשחקנים נראו מבסוטים במהלך מחנה האימונים ולאחריו, אליו יצאו גם כמה פרצופים שהקהל באולד טראפורד ישמח לראות סוף סוף: אנטוניו ולנסיה שנפצע בתחילת החודש שעבר, והקפטן מייקל קאריק שלא שיחק מספטמבר ויתכן ויחזור סוף סוף לסגל ביום שני.

מוריניו סיפר כי זלאטן צפוי לחזור לאימונים בתחילת פברואר. יהיה קשה לבנות על השבדי להמשך העונה, וכולם יוצאים נפסדים מהסיפור. אולי ההזדמנות האחרונה של זלאטן לזכות בליגת האלופות ( :slight_smile: ).

בהמשך לכך, הדיבור העיקרי בחלון ההעברות הוא בנוגע לאלכסיס סאנצ’ז. לדעתי הצ’יליאני יעדיף את פפ וסיטי וחבל לנו להיכנס למרוץ אחרי שחקן שמחייך כאילו זכה בלוטו כשהקבוצה שלו מקבלת חמישייה מבאיירן.
אקסל טואנזבה עשוי לעזוב בהשאלה לקראת סיום החלון, במידה ואריק באיי יעשה קולות של חזרה לכושר משחק.

ashx

סטוק
הפוטרס פיטרו את האקס מארק יוז, וטרם מינו מאמן חדש. סטוק ממוקמת במקום ה-18 ונמצאת בסכנת ירידה ממשית, לאחר שניצחה פעם בלבד ב-6 המשחקים האחרונים, כולל חמישיות מצ’לסי ומטוטנהאם.
לאחר ביקור באולד טראפורד מול יונייטד הרעננה, האם סטוק תספור 3 חמישיות ב-7 משחקים? נדמה לי שרק סיטי הגיעה לנתון הזה העונה.

שיהיה בהצלחה.

אני חושב שאנחנו צריכים לעשות הכל כדי להחתים את סאנצז. הוא אולי מחייך בהפסד אבל על המגרש הוא נותן הכל ובאתגר חדש בקבוצה עם שאיפות אמיתיות (לא ארסנל) אין סיבה שהוא לא יתן הכל.

לדעתי צפוי לנו משחק קל מאוד, אני מאוד מקווה שנפרק את קבוצת פח הזבל הזאת

אחלה פריוויו.
עם ההגעה המתקרבת ובאה של אלכסיס אלינו אנחנו מגיעים למשחק בית הכי נוח שיכול להיות מול קבוצה מתפרקת שנמצאת בתחתית בלי מאמן וכבר חטפה מספר תבוסות העונה, אם ניתן את הגול הראשון מוקדם אני לא רואה את סטוק יוצאת מאולד טראפורד עם פחות משלוש חתיכות.
אם אלכסיס יגיע זה קצת פוגע לנו במערך מאחר שמרסיאל הוא השחקן הכי כשרוני בקבוצה הזו ואת העמדה הטובה ביותר שלו לוקח סאנצ’ז אם יגיע כך שאין לי מושג איפה הוא ישחק . בנוסף ראשפורד עדיין לא מצא את העמדה המיטבית שלו ואני רק מקווה שהגעה כזו לא תערער לו את הביטחון שגם ככה לא בשמיים.
על אף האמור לעיל, אלכסיס הוא וורלד קלאס מובהק שהוכיח את עצמו בליגות הטובות בעולם ובמחיר של נזיד עדשים זה פשע לא להביא שחקן כזה בטח כשהוא יכול לשחק בליגת האלופות ולפרק הגנות לבד- מקווה שאני לא מנחס אותנו פה :hushed:.

קיבלנו מנוחה מיטבית ואחלה גיבוש בדובאי, עכשיו הגיע הזמן לחזור בכוחות מחודשים לחלק החשוב של העונה, אמנם הליגה גמורה אבל יש על מה לשחק עדיין. ליברפול וצ’לסי נושפות בעורפנו ובמחזור כזה זה הזמן לפתוח פער מהטופ 4.
ולנסיה חוזר סוף סוף להרכב ואני מחכה לראות אותו ואת שואו נותנים לנו אגפים מהירים והתקפיים, לינגארד צריך להמשיך לפתוח עם היכולת האדירה שלו- ברור שנראה בונקר של סטוק.
ההרכב שלי: דה חאה
שואו-סמולינג-ג’ונס-ולנסיה
מאטיץ’-פוגבה
מרסיאל-ראשפורד-לינגארד
לוקאקו

המחצית הזאת יכלה ללכת לכיוון אחר לגמרי, בחצי הראשון של המחצית הראנו זחיחות וכמעט שילמנו עם 2 הזדמנויות של גול בטוח לסטוק ( טיילת של מאטיץ’ באחד המצבים ) ומזל שולנסיה עם גול ענק הציל אותנו.
מרסיאל במחצית לא חדה משגר וואחד טיל שנותן לנו שקט, עכשיו הגיע הזמן שגם לוקאקו יכבוש.
אין פלא שסיטי נתנו להם שביעייה, אחת הקבוצות היותר חלשות של סטוק שאני זוכר ועם קצת יותר מוטיבציה וחדות התוצאה תהיה גבוהה הרבה יותר.

פוגבה עדיין קצת מפוזר ומעט בכיין, אבל פשוט שחקן מעולם אחר. איך הוא מנער מעליו שחקנים כמו זבובים, ומוסר כדורי פול סקולס שבאמת יש להם משמעות, לא סתם מעיף כדור מצד לצד. גרם לי לצחוק בקול כמה פעמים במהלך המחצית, והעובדה הזו לבדה שווה את כל המשחק.

השער של מרסיאל שוב מדגיש כמה כישרון יש לבחור הזה ברגליים.
אישית אני חושב שהוא וורלד קלאס ויכול ועם הדרכה נכונה (בעיקר על התנועה ללא כדור) להיות מועמד לכדור הזהב. לא פחות.

הוא חבילה שלמה של שחקן התקפה, חזק ומהיר, יש לו נוכחות ברחבה, טכניקה מטורפת וטאץ’ של הגדולים באמת.
שילושב שלו עם סאנצ’ז ופוגבה מתחתיהם יכול להיות מהקטלניים שיש בכדורגל להציע.

משחק שבקלות היה יכול להיגמר בשישיה אם לא יותר.
פוגבה שוב מוכיח שכשהוא בשיאו הוא הקשר הטוב בעולם - אין עוד קשר שמשלב כל כך הרבה אלמנטים במשחק שלו כמו פוגבה.
לצערנו עד העונה ראינו בעיקר הבזקים של גאונות,חוסר יציבות והרבה איבודי כדור טיפשיים ( גם היום היו כמה ).
רק לראות את הסטטיסטיקה ולהתענג:
Paul Pogba vs Stoke:

90.9% pass accuracy
96 touches
77 passes
8 duels won
6 balls gained
4 dribbles completed
4 key passes
2 tackles won
2 assists
1 interception

Most assists in Europe’s top five leagues this season:

Paul Pogba (9 in 13 games)
Neymar (9 in 14 games)
Philipp Max (9 in 18 games)
Pione Sisto (9 in 19 games)
Leroy Sane (9 in 21 games)
Kevin De Bruyne (9 in 23 games)

בקשר למשחק, מחצית ראשונה שברובה היינו אנמים עם הזדמנויות אדירות לסטוק להפתיע אותנו ו-2 גולים אדירים בלי להתאמץ כמעט. המחצית השנייה הייתה אופרה אחרת לגמרי כשסטוק נראו פתאטים ואנחנו החלטנו לסיים את הסיפור עם מהלכי כדורגל מצוינים.
נראה שמאטה בדרך להחליף את לינגארד בתור המחמיצן התורן , אני לא זוכר כמה מצבים של גול בטוח הוא החמיץ.,
אם יש משהו שלילי לקחת זו ההגנה- לא ברור לי איך מוריניו מקבל את המצב הנוכחי כשהרחבה שלנו הופכת לטיילת, מאטיץ’ נראה היום כאילו הוא בחוף הים וקבוצה מוגבלת התקפית מאוד מצליחה לעשות מה שבא לה בבית שלנו.
אם אלכסיס יגיע אז כנראה שישתלט על עמדת הקיצוני השמאלי, חשבתי קצת על הנושא ובהתחשב בזה שאסור להוציא מההרכב את השחקן הכי כשרוני שלנו (מרסיאל ) כנראה שהפתרון הכי טוב הוא לשחק עם מרסיאל בימין, פוגבה קשר התקפי ואלכסיס בשמאל ולתת הוראה להרבה החלפת מקומות במשחק ( מרסיאל גם ככה נכנס לאמצע הרבה במשחק ופוגבה בורח ימינה לעיתים קרובות ) - מקווה שמוריניו יגיע לפיתרון הזה מתישהו כי אין הרבה אופציות אחרות ( קישור של פוגבה ומאטיץ’ בליגת האלופות =התאבדות הגנתית ).
ולנסיה עם חזרה ענקית לכושר ולוקאקו עם שער גדול שלא קל לבצע, המשחק הבא יהיה הרבה יותר קשה מול ברנלי וצריך לבוא לשם במטרה לדרוס.