כסניגור הראשי של קרוס ואחד מאוהדיו הנלהבים לאורך כל הקריירה מסכים שקרוס בעונה מצויינת ועדיין מעדיף לשחק 433 בלי קרוס.
קישור של 4 כשלידו משחקים אתלטי על כמו פדה קמא וג’וד היה תמיד החלום הרטוב של קרוס כל הקריירה.
כסניגור הראשי של קרוס ואחד מאוהדיו הנלהבים לאורך כל הקריירה מסכים שקרוס בעונה מצויינת ועדיין מעדיף לשחק 433 בלי קרוס.
קישור של 4 כשלידו משחקים אתלטי על כמו פדה קמא וג’וד היה תמיד החלום הרטוב של קרוס כל הקריירה.
שמעו קרוס מעולם בקריירה שלו בריאל לא היה בפוזיציה טובה יותר לזרוח, הקפנו אותו בקישור במונסטראס מספייס ג׳אם, מפלצות אתלטיות שגומעות שטח ועושות את כל העבודה השחורה עבורו ולו נותר רק לנווט את הספינה, ובזה מתי מעט טובים ממנו.
אני כל כך לא מסכים עם המשפט הזה. אנחנו שיחקנו יותר טוב, אבל לא נראינו קבוצה מאומנת. מדיי פעם שחקנים לחצו באמוק לבדם כשכל הקבוצה נשארת מאחורה. יותר מדיי הסתמכנו על היכולת האינדיבידואלית של קמא לשחרר אותנו מלחץ, או על היכולת האינדיבידואלית של ברהים ליצור משהו בהתקפה. ג’וד לא בא לידי ביטוי מהבחינה ההתקפית והם ביטלו אותו בלי מאמץ מיוחד, אגף ימין היה פרודקטיבי כשמשמאל לא הצלחנו להגיע למצבים, ולא אחת הכדור טייל באיזור הרחבה שלהם בלי אף כתובת בתוך הרחבה.
מהצד ההגנתי, לא היו לנו פתרונות להגבהות שלהם.
אנחנו שיחקנו יותר טוב ביחס אליהם, היינו אקטיביים ויזמנו, אבל היינו רחוקים מלהיות קבוצה מאומנת. אנחנו היינו יותר טובים בזכות הכישרון האינדיבידואלי של מספר שחקנים, לא בזכות הברקה טקטית מיוחדת.
יש עוד המון מקום לשיפור במשחק שלנו כקבוצה, וזו גם הסיבה שאני חושב שאנחנו כרגע לא פייבוריטים לזכיה בצ’מפיונס גם אחרי שמיליטאו וקורטואה יחזרו. כרגע זה הטריידאוף כשאנצ’לוטי על הקווים.
ועדיין ברגע שאתלטיקו רצתה לתקוף, דה פול עשה מה שבא לו וחילק כדורים כמו סוכריות.
אנצ׳לוטי דינוזאור בעיקר בקו המחשבה של להחליף חלוץ בקשר = יותר הגנה. הקבוצה לא מאומנת לעמוד בקו נמוך ולמעשה גם לא במשחק לחץ עם קישור מעובה, אז כשנכנסים מודריץ׳ וסבאיוס זה לא עוזר בכלום כי הם במילא משחקים כמו שחקני התקפה רק בלי היכולת… לתקוף.
היה עדיף כבר שהיה מכניס את פראן גרסיה, לפחות הוא מסוגל לרוץ ולהגביה כדור.
בחזרה לקרוס- הפיק שלו היה לדעתי עם קאסמירו ופדה בעונת הפריצה של האורוגוואי. אז הקישור באמת חיפה עליו והוא יכל לנווט את המשחק בשקט, עכשיו הוא נותן עבודה כל עוד היריבה עסוקה בלהתגונן.
אני חושב שקרוס בעונה מעולה כי מודריץ׳ משחק פחות. מהריאיונות של קרוס אפשר להבין שהאופי שלו מאוד שליו (וגם הומוריסטי) ואילו מודריץ׳ הוא קצת יותר ערס שיבוא לקבל ולדרוש את הכדור. אני מאמין שכששניהם משחקים ביחד, קרוס, שהוא בכללי מבין משחק בצורה פשוט מעולה, מסתנכרן עם מודריץ׳: האחד יותר רץ, בא לקבל ודורש כדור (מודריץ׳). השני יותר מרגיע, מסודר, ומשלים את המשחק (קרוס).
בעיניי זה מזכיר את בנזמה של לפני ואחרי. היכולת שלו תמיד הייתה ידועה, אבל הוא לא הביא אותה לידי ביטוי כי הבין את ו/או הסתנכרן עם רונאלדו. כשהאחרון עזב, בנזמה תפס יותר פיקוד (וגם העיד על זה בכמה ראיונות) ונראה פשוט מדהים.
אז כנ״ל עם קרוס.
התיאוריה שלי, אנחנו משחקים כדורגל כ"כ רע מיושן ושבלוני שקרוס בדמדומי הקריירה שלו פתאום מתחיל להיראות כשיא התחכום.
קרוס משחק כמו ששיחק כל הקריירה פחות או יותר, בהחלט יותר טוב מהעונה שעברה שהייתה די גרועה, בגלל שאין מאמן ואין שיטה קרוס כ"מאמן" על המגרש ליד הסוסים הצעירים נראה טוב.
מעדיף לעבור ל 433 להוריד את ג’וד למרכז שישחק את התפקיד של קרוס ולשחק מהר כמה שאפשר וללחוץ גבוה כמה שניתן, אבל זה לא יהיה בגלל אנצ’לוטי, אז טוב שקרוס שם על המגרש שנראה קצת ארגון במשחק.
ללא קשר לקרוס, מה ההגיון להעדיף את בלינגהאם בעמדה כזו? איזו סיבה יש לא לרצות אותו בתפקיד דומה לשל פירמינו למשל? אם להתייחס לקרוס - הוא שחקן בעל אזורים מאד ספציפיים שהוא חי בהם גם כי אלה תכונותיו אבל גם כי הבילד אפ בהגדרה מתחיל מאחורה. למה אני צריך שג׳וד יחליט אם הולכים משמאל או מעבירים לימין, אם לאט או מהר, ארוך או קצר - במקום שיהיה הכתובת של המהלכים האלה?
אם יהיה חלוץ - ג׳וד יהיה הרבה יותר מסוכן כי יש מי שמושך אש ברחבה, וגם יהיה לו הרבה יותר חופש
החלום פה של כל מי שמדבר על 433 עם ג׳וד זה שהתפקיד של ג׳וד יהיה חופשי, לרוב יהיה הכתובת בין הקווים בשליש ההתקפי, יוכל לנוע בהתקפה לכל כיוון ולהשתמש בתנועה ללא כדור וההבנת משחק שלו כדי להצטרף לרחבה בצורה שהוא ככ טוב בה
ואם יהיה קשה מדי, הוא יוכל לרדת אחורה, לנהל את המשחק ולשחרר מלחץ בצורה מעולה גם כן
כרגע אם הוא יורד אחורה חסר לנו שחקן, אפילו שיהיה דחליל, בהתקפה וזה מורגש וברור. כל ההגנה על ג׳וד מה שפחות משחרר אותו ומונע ממנו לקבל כדורים ולהיות מסוכן, כשהוא בורח שמאלה - שוב, חסר שחקן שיהיה כתובת ברחבה וזה מוריד לנו ככ הרבה אפשרויות.
תאר לך את הבלאגן שג׳וד ו-ויני/רודריגו עושים ביחד בשמאל, שזה דבר שאפילו מייצר מצבים כשכל ההגנה ממוקדת בהם לבד, אז תאר לך את זה בנוסף שיש לך חלוץ טוב ברחבה שמוסיף לך את האיום הזה
אף אחד לא רוצה פה את ג׳וד תקוע על עיגול האמצע ולא זז ממנו בדיוק כמו קרוס, אבל הוא יכול (והוא ככה גם עכשיו) לעזור בהנעת הכדור, ועדיין להיות באיזורים המסוכנים
לדעתי כל תפקיד שתוחם את ג’וד לעמדה מסוימת עושה לו עוול. עד שקרלו החליט להעביר אותו לצד, ראינו את השחקן הטוב בעולם לדעת לא מעט אנשים על הדשא בברנבאו. מאז שהוא שינה לו תפקוד ותחם אותו לעמדה מסוימת, על אף החופש היחסי שיש לו שם, הוא הרבה פחות משפיע ומכריע ביחס למה שהיה בחצי הראשון של העונה, הן התקפית והן הגנתית.
ההרכב העדיף ביותר עבורינו הוא, לדעתי כמובן, רביעיית הגנה, דאבל פיבוט, ג’וד חופשי לגמרי ושלישיית התקפה. ג’וד משתתף גם במשחק ההגנה, כך שאפשר להגן גם ב451, רודריגו וויני לא עצלנים ויסגרו באגפים אם נצטרך להתגונן. העונה הם החלוצים ולכן הם לא יורדים להגנה. אם קרלו ממש רוצה להתגונן ב442, ג’וד יכל לאפשר גם את זה בקלות.
אני חושב שצריך לשנות דיסקט בנוגע לג’וד. לא צריך שהמשחק יהיה סביבו, אלא שהוא יהיה חופשי בתוך המשחק שלנו, והוא כבר יתאים את עצמו בצורה הטובה ביותר.
אנחנו רואים כשחוסלו משחק שאין תחליף לחלוץ אמיתי בתוך הרחבה. בלינגהאם והתנועה שלו זו תוספת מבורכת אבל ממש לא מספיקה בתוך הרחבה. למען האמת, אני לא רואה חלוץ מלבד קיין שיש לו לספק את הכל מכל, גם יכולת של 10 וגם 9 וורלד קלאס. צריך חלוץ שיוגדר ככזה ולא יטייל באמצע המגרש. ג’וד כבר ידע לנצל את זה.
פירמינו חלוץ 9, ג’וד הוא לא חלוץ 9, הוא הקשר הטוב בעולם, יש הבדל עצום בין לשחק עם הגב לשער רוב המשחק לבין לשחק עם הפנים לשער כמו קשר, וג’וד בבירור מעדיף להיות עם הפנים לשער.
לשחק בתפקיד של קרוס לא אומר לשחק את קרוס, הוא יהיה הקשר שמנהל את המשחק, הקשר היותר משוחרר מבין השלישייה, הפחות מוגבל טקטית, שיוכל לנוע איפה שרוצה ואיפה שצריך, לא יזיז את הכדור שמאלה וימינה אלא ישחק את המשחק שלו, שזה לדחוף את הכדור קדימה מהר, למסור לעומק, משחק יצירתי וגם כמובן והכי חשוב להצטרף כקו שני ולאיים המון על השער.
פירמינו חלוץ 9 שעושה הרבה יותר מזה, זו הנקודה. בהרבה מאד מאד התקפות ראית אותו מצטרף ומי שהוביל היה סלאח וכו’.
בכל מקרה, נסכים שלא להסכים. אני לא רוצה אותו כמי שתפקידו להיות אופציית מסירה ראשונה. זה לא אומר 9 אבל גם לא פליימייקר אחורי שגם הופך לפינישר
לא שאני בעד או נגד, אבל גם פירמינו לא היה חלוץ ‘9’ בתחילת הקריירה. הוא גם לא היה ‘9’ קלאסי בשיא הקריירה.
היה חלוץ 9 בליברפול, לא קלאסי מהסוג שמשחק בעיקר בתוך הרחבה אבל כן חלוץ 9 שרוב המשחק הוא עם הגב לשער, גם בנזמה לא היה חלוץ 9 ‘‘קלאסי’’, בנזמה ופירמינו הם חלוצים בסגנון דומה.
ג’וד לא אוהד לשחק עם הגב לשער, כשהוא משחק תמיד מנסה לקבל את הכדור עם הפנים לשער, יכול להיות שיתפתח לשחקן שיודע לשחק עם הגב לשער מהרמה הגבוה, אבל לקחת סיכון כזה עם השחקן שהיום הוא אולי הכי טוב בעולם ? לא עדיף לתת לו לשחק כמו שהוא אוהב עם הפנים לשער ולהביא חלוץ שישחק מעליו ?
השאלה היא מה אתה מגדיר חלוץ 9, גם 9 ‘‘מזויף’’ כולל את הספרה 9.
I’m pretty sure when he finishes playing people will write books about the way he interpreted the false nine position," Klopp said.
אף אחד לא רוצה אותו עם הגב לשער. גם מסי לא שיחק עם הגב לשער. ברור שמדברים על משהו לכיוון הזה
חלוץ עם הפנים לשער או חלוץ ‘‘מזוייף’’ היה רק מסי שהצליח, בגלל שמסי כל כך הצליח שם נוטים להאמין שזה תפקיד שבן אנוש אחר יכול לבצע ולהצליח בו, זה לא המצב, אף אחד אחר לא יכול לשחק את התפקיד הזה, גם לא ג’וד.
פירמינו לא שיחק כמו מסי ולא שיחק איך שג’וד משחק, הוא שיחק כמו בנזמה, שניהם שיחקו המון עם הגב לשער.
אם מצפים שג’וד יהיה מסי אז מצפה לנו אכזבה קשה, יש לו איכויות אחרות שיבואו לידי ביטוי יותר מהקישור.
כל שחקן והאיכויות שלו, הרעיון של 9 ‘מזויף’ בעיני זה חלוץ שמבלה יותר בקישור מאשר על קו הבלמים היריבים. לדעתי זה בדיוק מה שמסי ופירמינו עשו(בנזמה קצת אחרת ובגיל מאוחר בקריירה).
כתבתי במקור שאני לא נגד או בעד הרעיון, אלא שחלוצי 9 מזויף, הם לא באמת חלוץ קלאסיים, לכן אפשר תיאורטית לדבר על בלינגהאם או על קשר התקפיים אחרים בתפקיד הזה. תיאורטית.
אני עם טיטי. אין שום דוגמה ל-9 מזויף מוצלח שאיננה:
יש לנו generational talent. חבל לבזבז חלק ניכר מהקריירה שלו על ניסויים הרפתקניים שספק אם יצליחו, ואפילו אם יצליחו יחסית - יתכן שלא יהיו שווים את זה. גם על ג׳וד בעצמו רואים את זה - הוא טוב יותר כשחוסלו על המגרש.
9 מזויף הוא תפקיד שלא מוגדר על ידי מה תפקידו על המגרש, אלא על ידי מה אין לקבוצה וזה אומר משחק בלי חלוץ. אני לא אומר שצריך לעלות עם בלינגהאם ללא אחד מרודריגו ויני וחוסלו, אם נדבר על הסגל הנוכחי. הרעיון הכללי הוא שאני רוצה אותו קדימה ובאמצע. לכן התחלתי מ’ללא קשר לקרוס, מה ההגיון להעדיף את בלינגהאם בעמדה כזו’. אח"כ כתבתי שאפשר לתת לו תפקיד דומה לזה של פירמינו, אבל גם פירמינו שיחק ליד סלאח ומאנה שזה לא בדיוק קיצוני רגל על הקו. אז תזיזו את העיגול של פירמינו שני סנטימטר אחורה וקחו את סלאח ומאנה שלנו יותר לכיוון האמצע והנה זה כבר לא 9 מזוייף אלא 442 יהלום (לא שזה המערך האידאלי, רק מדגים שהחלוקה הזו כבר לא אומרת הרבה). הנקודה היא, וזה בדומה למסי ופירמינו, שהוא שחקן חופשי, קדמי, אמצעי וחכם. בשונה ממסי ובדומה לפירמינו הוא גם עובד על המגרש. הוא מצויין בשליש האחרון הן בבניית מהלכים, הן בכניסה לעומק והן בסיום שלהם ולכן אני לא רוצה אותו קווטרבק בשם אופן.
אבל אצל פירמינו מדובר בחלוץ כאמור, לכן זה בדיוק סעיף 1 שלי בדומה לבנזמה. ג׳וד לא חלוץ. גם אם נזרום עם ההקבלה לסלאח ומאנה - שניהם טובים בהמון מרודריגו וויני בשיאם, ועדיין פירמינו עשה הרבה עבודה שג׳וד פשוט לא (ומן הסתם שגם ההפך נכון), כלומר הפער רק גדל. אני גם חושב שהוא צריך להיות מתופקד קדימה יחסית - אבל מאחורי חלוץ אמיתי.
אני מניח שמה שאתה מתאר דומה מאד למה שיש לפלורנטינו/אנצ׳לוטי בראש כשהם מדמיינים יהלום עם אמבפה וויני. יכול לעבוד, אבל זה ממש over engineering במקום פשוט להביא חלוץ טופ.