מחזור 23: מאבדים יתרון בדקה ה-93 ומסיימים בתיקו 1 מול אתלטיקו

נו ברור שקרלו הלך מדיי אחורה והפסיד לנו את המשחק שהיה לנו כבר ברגליים. יתרה מזאת, משהו שאף אחד לא אמר פה, למה לעזאזל להוציא את ג’וד כשהוא אחד מהבודדים שיש לו קצת גובה בקבוצה?! במה סבאיוס יותר טוב ממנו? מה זה משדר לשחקנים? למה להכניס את הקבוצה לפאניקה עם כל החילופים הדפוקים האלה?

כן הוא דפק לנו את המשחק, אבל כל זה לא משנה. אם מסתכלים מלמעלה יותר ולא נכנסים לפרטים, תיקו פה ממש לא נורא.

אתם עוד צריכים להגיד תודה לסימאונה שהוציא את מוראטה והכניס שחקן נמוך.
ההזדמנויות הכי טובות של אתלטיקו באו מהגבהות.
ברהים היה הכי טוב על המגרש, וגם לי כיריב היה כיף לראות את הכדורגל שלו. למה לעזעזל קרלו הוציא אותו ולא את רודריגו רק הוא יודע.

אלבארו מוראטה חזר מפציעה וכמה שהוא אוהב לדפוק אותנו - יש לו ימים שהוא הולך עם הראש בקיר. לא יודע מה השיקולים. אבל ממפיס דפאי בכושר מצוין והוא שחקן טוב יותר עם הכדור ברגל. אז להשוות את זה לפשעים של קרלו אנצ’לוטי זה לא נכון לדעתי. אני לא רוצה לראות שוב את שער השיוויון שלהם. זה 70% קרלו אנצ’לוטי ומבחינתי 10% אנדריי לונין ו-20% נאצ’ו - את דני קרבחאל ניקיתי מאשמה.

אני לא מבין איך אפשר לנתח משחק ולא ‘להתעמק בפרטים’. גם התשובות של קרלו אנצ’לוטי בריאיון מחרפנות. אז מה אם אנחנו עדיין במקום הראשון. מטומטם, בחיי…

מעצבן שהסגל הפנטסטי שנבנה פה מתבזבז על מאמן מיושן שתקוע באיטליה של שנות ה-80.
היה כל כך מתבקש לגמור את המשחק בעקיצה במתפרצת אבל קרלו הוציא שחקני התקפה מהירים בשביל קשרים איטיים. חילופים פשוט מטומטמים.

בדקות האחרונות השחקנים שלנו עשו תחרות מי מאבד כדור ביותר שלומיאליות. מנדי וקמאבינגה לוקחים כדור ומנסים לעבור את כל שחקני היריבה. האמת שלא ממש היו אופציות מסירה קדימה.

חבל שויני נפצע, אין ספק שהוא היה מנצל את החצי שעה האחרונה בשביל לייצר הרבה מצבים מול ההגנה הדלילה של אתלטיקו.

כל הגבהה לרחבה הייתה חצי גול וזה היה צפוי מראש. היה לנו גם מזל שאתלטיקו החמיצה כ"כ הרבה.

לא סומך על קרלו שלא יצליח לאבד גם את האליפות הזאת. הוא מאמן ליגה הכי גרוע שיש. לא יודע לחלק כוחות לאורך עונה והחצי השני של הליגה תמיד יותר חלש אצלו משמעותית.

אני לא מנסה לנתח עכשיו את המשחק. מבחינתי זה משחק נקסט, אני לוקח ממנו את היכולת של קמא ועוד כמה חברה טובים וממשיך הלאה. לא היה לנו בלמים במשחק הזה וקרלו נכנס לפאניקה בסיום וחיסל אותנו. מה יש לנתח יותר מזה.

בשבוע הבא משחק מול ז’ירונה, אם לא ננצח אותו אני אכנס לפאניקה. בינתיים אמרתי שאני קונה תיקו פה עוד לפני המשחק, אז אני לא אעמיד פנים כאילו אני חושב שתיקו זה אסון גדול. הדרך שהתיקו הזה הגיע ממש מבאס אבל אני עושה הפרדה בין מבאס לאסון.

שתי נקודות שלאו דווקא קשורות למשחק היום:

1. משחק הרגל של לונין פשוט נוראי, הוא מהסס כל פעם שהכדור מגיע אליו, נסגרות כל אפשרויות המסירה ואז הוא מנסה לבצע מסירה שלא נמצאת בתחום היכולת שלו. זה מאוד פוגע ביכולת של הקבוצה לשחרר לחץ.

2. סבאיוס היה פשוט מזעזע העונה כל פעם שעלה לדשא. הוא היה לא רע לפני שנתיים ולא סגור לי לרעה מהעונה שעברה. אבל העונה בכל cameo שלו הוא פשוט היה מחריד. לא מבין איך האריכו לו חוזה ל-5 שנים ועוד יותר לא מבין למה אנצ׳לוטי ממשיך להכניס אותו.

איזה סיום מבאס לחטוף בשניות האחרונות כזה שער.
כל כך הרבה החמצות ממצבים קורצים, חילופים שלא מתאימים לכלום וגם הייתה לי לפחות הרגשה שיכלו להישרק כמה פנדלים בעיקר על ג’וד.
כשראיתי שברהים פותח חשבתי שחוסלו היה מתאים יותר אבל בדיעבד ברור שטעיתי- איזו יצירתיות במשחק שלו, וכל כך הרבה פרגון לאחרים. ברור שרודריגו היה חייב לצאת קודם ולא הוא בחילוף עם חוסלו. נראה שרק רוצים שרודריגו לא יכנס לדיכאון.
סך הכל לא נורא, קצב הנקודות עדיין גבוה, גירונה בתקופה פחות טובה ואני לא רואה איך לא ניקח שלוש נקודות מולה, אין גם מה לחשוש מהקלאסיקו, אלא אם הסבא יחליט על סבוטאז.

בואו ננתח לרגע את החילופים של שני המאמנים. לטעמי שוב אפשר לומר שדייגו סימאונה עשה בית ספר לקרלו אנצ’לוטי – בשינויים. לא באיך שהקבוצות עמדו על המגרש בשריקת הפתיחה.

דקה 46: חילוף באתלטיקו מדריד – נאול מולינה במקומו של ריקלמה – > רענון האגף וכן מעבר לארבעה שחקני הגנה.

דקה 61: חילוף משולש באתלטיקו מדריד – פאבלו באריוס, סמואל לינו וממפיס דפאי במקומם של רודריגו דה פול, סאול ואלבארו מוראטה - > צ’ולו החליף את מוראטה שמהווה איום אך חזר מפציעה ולא בלט, וממפיס בכושר טוב, הוא הלך התקפה כמעט בכל הכוח, ריענן גם את הכנף עם לינו שיודע להגביהה כדורים והוסיף דם חדש באמצע.

דקה 68: חילוף באתלטיקו מדריד – אנחל קוראה במקום קוקה - >עוד שחקן התקפה שגם מעצבן ומסוגל בדריבל לסחוט מצב נייח או לבצע פעולה מסוכנת. לא דופק חשבון לקפטן שלו.

דקה 71: חילוף בריאל מדריד – חוסלו במקום ברהים דיאס - >השחקן הכי טוב בריאל מדריד ובפער – מוחלף. צריך אולי חלוץ, אבל האמצע פתוח.

דקה 76: לוקה מודריץ’ במקום רודריגו → שחקן התקפה מהיר שיכול להיות מסוכן בשטחים, גם ביום רע – מוחלף לטובת קשר מרכזי כדי להניע כדור.

דקה 88: דני סבאיוס במקום ג’וד בלינגהאם - >השחקן הכי טוב של ריאל מדריד העונה מוחלף כשהוא לא גורר צהוב או סובל מפציעה, כוח בנייחים, לוחץ, מסוגל להבקיע ולייצר מצבים – מוחלף עבור שחקן שלא נראה טוב העונה ומתמהמה עם שחרור הכדור.

image

תן לי רק דקה להתרגל אלייך שוב| החלטתי לקחת כמה שעות כדי ‘להירגע’, לעבד את המחשבות ואז לכתוב את סיכום המשחק שלי. הכותרת שלי טריקית – עוד דקה והיינו מנצחים, ואולי היינו מרגישים את גביע האליפות עושה חלק מהדרך לארון התארים המרשים של ריאל מדריד. אבל צריך להתרגל, זו ריאל מדריד של הליגה. בליגת האלופות היינו כובשים את שער הניצחון בדקה ה-93 או אפילו יותר מאוחר.

זו הנחמה שלי למען האמת. ניסיתי להבין למה אחרי המשחק היה לי כל כך קשה לקבל את התיקו הזה. אולי כי הקבוצה עשתה מאמץ עצום בלי כלים אמיתיים ועם מאמן שלא רק שלא מוסיף אלא פשוט עושה הכל הפוך, אולי משום שספגנו ממש ברגע האחרון, אולי כי אנחנו רגילים שזה הפוך. הזכרתי לעצמי מיד שבקלאסיקו ניצחנו בדקה הזו את ברצלונה והיה כיף, כמובן את גמר הדסימה – ולא משנה כמה אתלטיקו מדריד יהיו ‘מציקים’ בליגה – הם תמיד יהיו אתלטיקו – השניים, ועל ה-24 במאי ואם נהיה ספציפיים, על ה-92:48 – אין דבר שמשתווה וקרוב לזה. הכל בסדר.

גם עם התיקו הזה אפשר לחיות איכשהו בתקווה שהשחקנים ישתמשו בזה כתשוקה אדירה וינצחו ביום שבת את ג’ירונה, אבל אם לא – תהיה טלטלה, וקרלו אנצ’לוטי לא יכול להתגאות בזה שאנחנו במקום הראשון, או.קיי, זה לא מספיק.

קצת שכחנו אולי אז אני שוב אפתח בכפיים לשחקנים שלנו. בלי אנטוניו רודיגר, בלי ויניסיוס ג’וניור (או.קיי, בלעדיו שיחקנו אחלה, אבל כמחליף בדקה ה-60 נניח מול האמצע הפרוץ של אתלטיקו וכל השטחים שהיו?), כמובן בלי שוער וזה מורגש, כשהספסל לפתע מרגיש קצר. הקבוצה הזו עושה מעל ומעבר, ראיתי את התסכול של השחקנים אחרי השיוויון, דני קרבחאל האריה נראה מיוסר כמו השער של ליאו מסי ב-2017, אבל אותה עונה הסתיימה בדאבל.

אני מאמין בשחקנים האלה אבל לא מאמין במאמן הזה, סליחה אם אני עדיין קיצוני. ברהים דיאס היה הכי טוב במגרש. ובהמשך הוא מחליף גם את רודריגו המהיר – אולי חזרתי על עצמי, אחרי שהאמצע פרוץ, וגם את ג’וד בלינגהאם. זה פשוט ניהול משחק ברמה הכי גרועה שיש אל מול דייגו סימאונה ששוב עשה לו בית ספר. היינו כבדים, יותר מדי שחקנים בלי מהירות, בלי תנועה לעומק. כבר כתבתי על החילופים איזה שלוש פעמים וזה עדיין מבאס. בעיקר החילוף של דני סבאיוס.

רק באיבודי הכדור המטופשים של אדוארדו קמאבינגה שרוב המשחק היה נפלא או םרלאן מנדי (אשכרה היה לו מהלך שהוא שלוש פעמים כמעט איבד ואיכשהו הצליח לעבור בסרבול המקסים שלו – להכניס לקלטת) או בזה שהקבוצה אף פעם לא פשוט מעיפה כדור – אפשר להאשים את השחקנים עצמם.

אוהב את פדה ואלוורדה שנלחם עד טיפת הזיעה האחרונה רק חבל שמתוך הרחבה הוא לא הבקיע. קרבחאל היה נפלא גם בעמדה זרה לו על אף שפעם-פעמיים ברחו לו. כן יש לי ביקורת לנאצ’ו שפישל קצת יותר מדי. גם טוני קרוס היה נפלא, לוקאס ואסקס – כצפוי.

המחצית הראשונה הייתה נהדרת, אפשר ליהנות גם בלי יותר מדי מצבים. הנעת כדור מהירה, שקטה ובטוחה על מטר, מול אגרסיביות ומול קבוצה די איכותית, הכדור זז מהר, השחקנים מתחברים נהדר זה לזה. שחקנים באים ראשונים לכדור בתשוקה, דוחפים קדימה כל הזמן, יוזמים ולא פאסיביים – לייק. זו ריאל מדריד? בזמן הזה אמרתי שאו.קיי, ויניסיוס היה תוקע את המשחק. לאחר מכן התגעגעתי לבלאגן שלו. חשבנו שמעז יצא מתוק עם השער של ברהים.

השער של ברהים אולי לא מוערך, כמו האיש. היו כמה טרמפיסטים שמצאו זמן לרדת עליו אחרי שהמספרים כביכול התיישרו. או.קיי, ידענו שהוא לא יהיה טוב בכל משחק ולא יסיים את העונה כמו הפרמיירה של גארת’ בייל בדסימה. ברהים עשה הכל בקור רוח. הוא רץ בלי הפסקה, מסר, פירגן, היה בימין, היה בשמאל, היה באמצע, נלחם. המהלך הזה שכמעט עשה 0:2 – וואו. איך נראה תמיד שהוא לא מהיר וכן מתבלבל והוא מצליח לעבור את השחקן. מחליף רגליים, משתחרר לבעיטה, וואו ושוב וואו. מסוט אוזיל היה עושה את זה לפעמים ולפניו צריך ללכת אחורה לזינדין זידאן ולגלאקטיקוס. זה שחקן שאתה קונה כרטיס בשבילו. מקווה שמאמן נבחרת ספרד היה ביציע. ברהים הביישן שהיה שחקן אימונים בחודש הראשון של העונה, איזה סיפור, איזו עונה יש לו. הוא שונה מהכדורגל הרובוטי שלנו לעתים.

רודריגו הוא האכזבה הגדולה ביותר שלי גם אם אני נגד החילוף שלו. כל כך מעט פעמים קיבל את הכדור, גם כשהוצב בשמאל, הייתה לו הזדמנות לעשות 0:2 ואין מחילה. כל כך רך וחסר ביטחון, הלוואי ו-ויני היה כשיר לתת חצי שעה במקומו. איפה הקלות מול השער, התכסיסנות, המוטיבציה. מי אמר שהוא צריך להיות טאבו בהרכב? נניח להכניס את חוסלו, ולא הייתי ממש בעד – אז למה לא לוותר עליו? למה על ברהים? מי אמר שרודריגו כוכב גדול? אנחנו בינואר והמספרים שלו הם תוצאה של פיק של חודשיים. ידעתי שנצטער על ההחמצה הזו.

האמת שזה מצחיק לחשוב על זה, אנטוניו רודיגר הרי משחק בדרך כלל במקום אדר מיליטאו שהוא כוח במצבים הנייחים, אורליאן טשואמני היה פצוע איזה חודשיים וגם חוסלו לא באמת שחקן הרכב. אז רודיגר הוא הכוח היחיד שלנו בנייחים? אני מתכוון בהגנה, גם ג’וד כמובן עוזר. היו פערים שלא הצלחנו לכסות ועדיין ציפיתי ליותר מנאצ’ו.

אני עדיין לא סומך על אנדריי לונין במאה אחוז, היה יכול לעשות משהו בשער, גם בגול הפסול שלהם, בחלק מההרמות, שוער צריך להפגין נוכחות.

השיפוט השאיר טעם לפגם. לדעתי הגיע לנו פנדל, לא רוצה להתעסק בזה יותר מדי, חבל שלא הלכו ל-VAR. אבל אנטואן גרזימן עוד מתלונן אחרי המשחק על הגול שפסלו לאתלטיקו? נו באמת.

שוב אני אגיד שבליגת האלופות כנראה לא היינו סופגים שער כזה, השער הזה מראה את מסע הייסורים של ריאל מדריד בדרך לכל אליפות אם וכאשר, אין דרך קלה, אין טיול כמו שאנחנו טעינו בפנייה בעונה שעברה וברצלונה ידעה כבר במחזור ה-25 שזה שלה. זה ריאל מדריד קלאסי לספוג. אבל שוב יש לנו עונה נהדרת ואסור לכעוס על השחקנים. יעבור זעם קצת, נתאושש, נעכל, נוציא את העצבים בפוד קלאסיקו היום בקור הזה ויהיה בסדר. תודה לשחקנים שוב, האללה מדריד

ממש מבאס לאבד ככה ניצחון בשניות האחרונות,אבל אחרי לילה של תסכול,הבוקר מביא איתו את הפרופורציות ואפשר לומר שזה ממש לא אסון,אנחנו עדיין במקום הראשון,רוב המשחק נראינו טוב מאוד,ויש לנו עוד אפשרות לברוח בפסגה במחזור הבא שאליו יחזרו כנראה רודיגר,צ׳ואמני וויניסיוס.

אנצ׳לוטי מתסכל אותי,סוף סוף הקבוצה תחתיו נראית מאומנת,השחקנים יודעים איפה לעמוד והנעת הכדור שלנו זורמת וכיפית לצפייה וגם יוצרת לנו מצבים,אבל הבן אדם לא יודע לנהל משחק,הוא כנראה ניסה להשיג שליטה במגרש עם ההכנסה של כל הקשרים האיטיים במקום כל שחקן שיש לו טיפת מהירות יחד עם חוסלו אולי כדי להניע כדור ולגנוב איזה שער בנגיחה.
מה שיצא זה שהיינו תקועים בחצי שלנו כי אף אחד לא יודע או יכול לעשות תנועת עומק,המשחק צומצם לחצי שלנו ואז גם הגיעו הטעויות ואיבודי הכדור בצפיפות,פשוט לא היה למי למסור.
אז אפשר להאשים את קמאבינגה ולהשליך עליו הכל,אבל זה לא יהיה הוגן.

לגבי לונין-חוסר ביטחון משווע שגורם לו לחנות על קו השער ולא לזוז משם,בגול אם הוא היה עומד 2 מטרים קדימה הוא גם היה יכול לצאת לכדור ולהדוף או לפחות להפריע ליורנטה לנגוח בחופשיות כזו,כנל נאצ׳ו שפשוט עמד והסתכל (וחבל כי סוף סוף היה לו משחק טוב).
אבל זו בעיית ביטחון,הוא עדיין הציל איזה שני כדורים קשים ועם הזמן הוא יקבל ביטחון ויתחיל לצאת גם לכדורי גובה,אין סיבה שלא,את הגובה יש לו,אסור להחזיר אותו עכשיו לספסל שוב.

הלאה לג׳ירונה,ניצחון חובה.

אולי זה רק אני, אבל אני מרגיש שהקבוצה נראית מאומנת רק כשויניסיוס לא על המגרש, ובמקומו משחק ברהים + קרוס על המגרש.

נאצ’ו פשוט ניסה להגיע לכדור עם הרגל. חוסר מודעות למתרחש בצורה מאוד מאכזבת, בכלל הוא מאכזב מאוד בשנה שנתיים האחרונות.

מחליפי כל העולם שאו עיניכם לסיפור של ברהים. הגישה שלו בכל שבריר דקת משחק שהוא מקבל היא דוגמה ומופת.

הייתי מוסיף את חוסלו

ממש ככה… כבר בתחילת העונה זה הפתיע אותי מאוד. גישה מושלמת.

בכלל הגישה של כמעט כל השחקנים פשוט מעוררת הערכה, מחליפים ושחקני הרכב כאחד - ואסקז, בלינגהאם, בראהים, קמאבינגה, חוסלו, רודריגו, לונין, טשואמני - כולם בלי יוצא מן הכלל עולים בכל פעם עם 100% מוטיביציה, לא משנה לכמה דקות הם עלו, באיזו עמדה, או מי לפניהם בהיררכיה. בניגוד לקבוצות אחרות שלא אנקוב בשמן, שבהן אם הציבו אותך כמגן במקום כבלם זה עשוי להסתיים בשביתה איטלקית של השחקן על-גבי המגרש - אצלנו השחקנים נותנים את כל כולם לא משנה מה זורקים עליהם.

יותר מכל דבר אחר, בעיניי זה סוד הכוח של הקבוצה שלנו השנה.

אני כמובן מסכים שקרלו חירב לנו את הניצחון אתמול. חילוף הגנתי ע"מ לשמור על תוצאה הוא לא דבר חריג, אבל מרגע שלוקה נכנס והמצב לא השתפר גם הגנתית - סבאיוס זה כבר היה אחד יותר מדי.

ועם כל זה - אנחנו לא חוטפים את הגול הזה עם רודיגר בחיים.

+1
קרוס בעונה מצויינת וויני - כנראה שאין ולא יהיה איתו סדר.

אני חושב שאם זה היה גול במצב נייח אז עוד הייתי שלם עם זה, מבין שאין ברירה לאור מה שהיה על כר הדשא, היתרון הברור שלהם (אם כי למשל אלבארו מוראטה > ממפיס דפאי). תיזכרו שדני קרבחאל לאורך הקריירה כל כך הרבה פעמים עשה את הצעד הנוסף ולא לקח את ההימור הזה או חיכה שחבר שלו יתערב, שהשוער ייצא. הוא ונאצ’ו, זה כל כך לא מתאים להם. אני לא מאשים אף אחד ומרוצה מהעונה הזו ובאמת שאפו לשחקנים. מאנדריי לונין אין לי ציפיות. אבל וואלה דיברתי על זה בפוד קלאסיקו וזה עדיין מפריע לי הדרבי הזה. כל כך קרובים, מה כבר נשאר? לשרוד עוד דקה?

גם האיבוד כדור של אדוארדו קמאבינגה קצת בלתי נסלח בעיניי ובכלל, במחצית הראשונה הצלחנו לצאת יפה מהלחץ שלהם, אז כנראה השחקנים היו סנובים או שכחו שזה בסדר להעיף כדורים קדימה בלית ברירה. אני כמאמן חובבן בילדים בכיתה א-ב תמיד מעיר להם שלא עושים שטויות ברחבה.

רוצה לציין לגבי עניין הקבוצה מאומנת\לא מאומנת - היו הרבה משחקים שהשיטה היחידה הייתה לזרוק את הכדור לוויניסיוס ג’וניור, מדבר על העונה שעברה. הנעת כדור אינסופית שלא באמת מובילה למשהו שקרוב למצב הבקעה ואז ויני.

בתור אחד הקרוס הייטרס הבכירים בפורום הזה - I approve this message. תכף טיטי יתווכח איתי על זה שקרוס פח. מיד לאחר מכן ובאופן בלתי נמנע - פלורנטינו יצטלם עם דגל קטלוניה על גג הפרלמנט הקטלוני והגהנום יקפא. תתכוננו.

בתור סגן ההייטרים של קרוס אני גם מאשר את זה שהוא בעונה מעולה :sweat_smile: