התשובה התקבלה. בועט הפנדלים נקבע לפני.
באיזו זכות פאטי בכלל רב על הפנדל?
זווית הפוכה:
אנחנו 10 נקודות מעל ריאל שהביסה את ליברפול שקרעה לגזרים את יונייטד שניצחה אותנו רק בשער אחד.
וגם ניצחנו את אותה ריאל בחוץ בהרכב חסר.
אני מסכים שהליגה הספרדית פחות טובה מהאנגלית, אבל אתה לא יכול להציג את הפער שלנו בפסגה כחולשה של הליגה. ריאל מתקשה בה כי הליגה לא כל כך חלשה, ואנחנו מתקשים גם, כמו היום, רק שלנו יש הגנת ברזל .
אני מוכן לסבול את פאטי על המגרש, אבל מפראן נמאס לי. שיחזור לפסיכולוג , ינעל שם ושרק אחד מהם ייצא משם חי. לא אכפת לי שבמשחק הבא יפתח אסטניס ויעשה במכנסיים, רק לא פראן טורס.
אני מתחיל לשנות את דעתי על ראפיניה. הגול היום הוא תוצאה של ניצול שטחים ותנועה חכמה, וזה לא פעם ראשונה. הוא גם עושה המון הגנה, הלוואי על פראן ועל פאטי הלחץ והחטיפות שהוא עושה.
אני גם זוכר לו פצצה שכמעט נכנסה מול ריאל, הבחור יודע לבעוט מרחוק.
לראפיניה יש 3 בעיות גדולות:
- צ’אבי, או יותר נכון - חוסר האמון של צ’אבי.
- דמבלה.
- חוסר היכולת לשחק בשמאל. לפחות לפי מה שהיה נראה לפני שצ’אבי עבר ל-4:4:גאבי.
ראפיניה ודמבלה חייבים לעבוד בקיץ (כלומר - צ’אבי צריך לעבוד איתם), ובמה שנשאר מהעונה הזו, על צורת משחק שמשלבת את שניהם. מישהו מהם חייב להשתפר בשמאל, כדי שיהיה אפשר לשחק עם שניהם. ביחד. באותו הרכב.
כי בינתיים יש לנו שחקן כנף התקפי אחד מתפקד, שמשחק בימין, ואחד נוסף שמתפקד אבל כרגע פצוע, שמשחק בימין גם הוא. כל זה כשמאחוריהם יש אחלה בלם שהוא חרא מגן, ובצד שמאל יש אחלה מגן לעתיד שהוא גם חרא מבחינת מיקום וצער בעלי חיים.
ואני לא יכול עם האפור הזה, והתפילה לאלוהי האראוחו והמאטס, שימשיכו להציל את ברצלונה מכל מיני ולנסיות ואלמריות. מבחינתי שלא יהיה קישור, שלא יהיה טיקי טאקה, אבל אני רוצה משהו מעניין בחוליה הקדמית. גם אם המשהו המעניין הזה נובע מהתא האחד במוחו הקודח של עוסמאן דמבלה.
לתת לו לשחק ברצף חמישה משחקים מלאים.
מישהו צריך לשלוח פרחים לשופט על 2 הנקודות שהוא נתן לנו במתנה.
משחק נוראי מבית היוצר של צ’אבי אחד אפס הרננדס.
תופעה מדאיגה: יש לנו בכל משחק בערך 10 מסירות נוראיות ולא מחויבות המציאות שמספקות ליריבות שלנו חצאי הזדמנויות והזדמנויות שלמות לשער. הטעויות הללו קורות מרגליהם של אראוחו, קונדה, פרנקי, בוסקטס ועוד. כל משחק. זה בזיון שאין שני לא והסיבה היחידה שאנחנו לא חוטפים על הבזיון הזה זה חולשת היריבות הספרדיות.
תופעה מדאיגה 2: אין בקבוצה שלנו מנהלי משחק שיודעים לטפל בכדור. פתאום בוסקטס נותן איזו מסירה לראפיניה ואתה נזכר בפעם כשידענו לשחק כדורגל. ואז עוברת דקה ואתה חוזר להתבוסס באחד אפס המשמים והמייאש הזה.
וגם - העובדה שההגנה שלנו מספיק אתלטית ומהירה כדי לכפר על השטויות האלו, ברוב המקרים. זה מאוד בולט עם המיקום הנוראי של באלדה בהגנה, מסירות הפאניקה של אראוחו, או העובדה שקונדה ה-ו-א ל-א מ-ג-ן!!!
מקווה שיגיע כבר הקיץ, כדי לשמוע את התירוץ החדש למה הצרפתי ימשיך לפתוח כמגן ימני, למרות שבטוח יש איזה ארנאו שיסכים לבוא מג’ירונה.
אין לנו שחקנים יוצרים בקישור. בטח כשהתקווה היחידה לאחד כזה פצועה, או נשחקת עד מוות.
לכן אני טוען שבנוסף למגן ימני, וקשר אחורי, וחלוץ, ושחקן התקפה לכנף שמאל, ו-700 מיליארד יורו בשביל כל זה - חובה שחקן קישור שאשכרה יודע לבנות, וליצור, ולנהל, ולכוון. אולי זה מה שצ’אבי חיפש בברנרדו סילבה, אבל הבנו - אין כסף בשבילו. אז מה כן?
#SantiagoComeBack
זה אכן חלום, וזה על צ’אבי. לדעתי דמבלה הוא זה שצריך לעבור לשמאל כי יש לו בעיטה ב 2 רגליים.
דווח שיש לנו זכות לקנות את קראסקו בקיץ ב 15M בלבד, אם זה בא במקום פראן ועוקף את טבאס, זה יכול להיות מושלם.
אלבה הוא לא צער בעלי חיים עדיין, יש לו עונה טובה בינתיים.
אני בסדר עם פרנקי ופדרי , וגם בוסקטס כמו שציינת. אולי גם ייצא משהו מריקי פוץ’ החדש.
צער בעלי החיים שהתכוונתי אליו זה מה שבאלדה עושה לציפורים. ולעיניים שלי, כשהוא מנסה למסור, או להתמקם הגנתית.
אני נגד הגישה הזאת של ״הרב מפחד ממקק״ (למי שמכיר).
כמו שמשה ואחרים כתבו, יש לי זוג עיניים.
המשחק היום והקלאסיקו ועוד הרבה משחקים של בארסה העונה (בלי קשר ל1-0) היו כאב לעיניים בחלקים גדולים מהזמן. לא קשור לקושי או רמה גבוהה אלא פשוט אי יכולת.
גם מי שרואה את ריאל רואה שמדובר בהעדר יכולת ולא ביכולת מופלאה של היריבות.
נכון שהמשחק היום של יונייטד וליברפול לא מייצג את כל הליגה האנגלית אבל מספיק לראות שם משחקים גם לא של הגדולות כדי לראות שזה יכולת אחרת.
היו אליפויות של ריאל שסרבתי להתרשם ואמרתי שמדובר בהעדר יריב ומזלות עם נצחונות דחוקים. זה בדיוק מה שקורה לברצלונה עכשיו. קצת מזכיר, להבדיל, את הליגה הישראלית שחיפה, ב״ש ומכבי של תל אביב מתחרות מי גרועה יותר.
זה לא קשור רק לפציעות שלנו, גם בהרכב מלא נראנו יותר מדי פעמים לא טוב.
סבבה, הסכמתי מראש שהליגה האנגלית טובה יותר.
אני לא מבין מדוע פער 10 הנקודות הוא מדד לזה. אם היינו עכשיו במקום השני בין ריאל לאתלטיקו, זה היה עושה את הליגה חזקה יותר?
אני מתנחם בזה שאנחנו קבוצה בבנייה, עם המון שחקנים צעירים, שחקני מפתח פצועים ובעיה רצינית ברכש. היו משחקים גרועים, אבל היו כבר משחקים טובים שאשכרה נהניתי. אני רוצה להאמין שעם יותר ניסיון הקבוצה תהפוך למכונה והנפילות האלה ביכולת יקרו לעתים רחוקות.
אנחנו מחפשים לעשות הירככיה מי יותר טוב, אבל האמת היא שהכדורגל ציני ו"יותר טוב" זה סובייקטיבי. בארסה ניצחה את ריאל כי עשתה בונקר. ליברפול באה לשחק וחטפה 5 ואז נתנה 7. מישהו באמת חושב שבארסה יותר טובה מליברפול? אנחנו משחקים בהילוך איטי לעומת האנגליות. עוד ועוד ועוד מסירה אחורה ואפתיות ואדישות שגורמים לתלוש את השיער.
לצערי מיציתי את צ’אבי. לא חושב שאם נחליף/נביא שחקן כזה או אחר הקבוצה פתאום תשחק טוב. השיטה של צ’אבי לא מובנת והוא לא מצליח להנחיל לשחקנים סגנון משחק ברור. הלוואי שאתבדה, השאלה אם אנחנו יכולים להרשות לעצמנו 3 עונות נפל כמו למשל ארטטה בארסנל.
השאלה אם היינו משחקים בהילוך איטי נגד קבוצות אנגליות, או לחילופין, איך הן היו משחקות נגד הסגנון שלנו, ולא רק מנצ’סטר יונייטד, אלא שאר הקבוצות.
כמו כן, איך קבוצות הצמרת באנגליה היו מתמודדות עם הסגנון המבוקר של הספרדיות.
בינתיים הספרדים משתלטים על הפרמיירליג, 6 מאמנים יש היום, הכי הרבה אי פעם במקביל, וזה בנוסף לאנשי מקצוע מספרד, צוותי כושר מספרד…נכון שהכסף הגדול מביא אותם, אבל אני יכול להבין מה שואפים שם להיות.
אני חושב שהרבה קבוצות פשוט רוצות תוצאות טובות בין אם זה בונקר או טוטאל פוטבול. כצופה עם זמן מוגבל אני רוצה שערים ומשחק אטרקטיבי. אני רוצה קבוצה שכופה את המשחק שלה על היריב, כמו סיטי ובאיירן, או לכל הפחות משחקת כדורגל אמיץ ויוזם. אני חושב שרוב המאמנים הספרדים באנגליה הם יותר לכיוון הכדורגל היוזם שגם הביא תארים (אפילו ארטטה זכה בגביע).
בארסה היום יכולה לשחק פתוח רק מול יריבות נחותות. לדעתי בארסה באנגליה תקרוס בגלל הקצב והאינטנסיביות אלא אם יעשו אתלטיקו מראש ויבואו לשחק על תוצאה.
פה אנחנו מסכימים. אולי כדאי לשקול גישה כזאת גם בלה ליגה?
אוי ואבוי.
לא ראיתי את המשחק ואחרי הקריאה פה אני מתחיל לחשוב שזה אפילו לטובה…
לא אוהב את ההלבנה של אנסו. גם אם היה חוסר הבנה עדיף שהמאמן ייקח את האחריות על עצמו מאשר להוציא שחקן לא טוב.
שמע…לא שמעתי וראיתי את הראיון, אז לא יודע מה צ’אבי נשאל ואיך הוא ענה. וגם לגביי ה"מה הוא ענה?" אני לא לגמרי משוכנע שזה תורגם כמו שצריך במה שהבאתי למעלה (ניסיון עבר וזה).
אם כל ההקשר הוא שאלה לגביי מי היה אמור לבעוט את הפנדל, לגיטימי לענות שפראן הוא הבועט הראשון (במשחק הזה). לא חושב שזו הלבנה של פאטי.
צ’אבי אמר שרשימת בועטי הפנדלים נקבעת מראש על ידי הצוות המקצועי שלו, אבל שחקנים יכולים לשנות על הדשא לפי הדינאמיקה של המשחק. למשחק הזה נקבע שפראן הוא הבועט הראשון.
צ’אבי הוסיף שהוא רואה ברצון של אנסו לכבוש דבר חיובי. אני מאמין שליאור מדבר על התוספת הזאת.
גם אני לא אוהב את ההתנהגות של פאטי במקרה הזה.
עוד מצ’אבי - גם אחרי הילוכים חוזרים, לדעתו מה שקסיה עשה שם ברחבה זה לא פנדל.
אני בטוח שאנשי ולנסיה לא יסכימו איתו. לדעתי היה שם פנדל, הייתי מתעצבן אם זה היה הפוך.