מחזור 24: 1:4 על סוסיאדד ללא אמבפה| כבשו: ויניסיוס-2, ואלוורדה וגונסאלו. בישול גדול לטרנט

וואלה אני לא יודע איך זה לא צהוב על התחזות, ואיך הואר לא התערב. חבל רק על כל הקלוריות של הפופוקרן שאני אוכל השבוע כשאקרא הודעות בפורום.

מה מה מה?
אין עבירה יותר ברורה מהפנדל השני, הראשון מאוד גבולי, השני אין ספק בכלל.
אני לא מאמין שויני כבש שני שערים בפנדלים, ממש סוף העולם.
השאלה תהיה מה יקרה כשרודריגו יחזור, האם נמשיך לשחק ככה? או שרודיריגו יחליף את גולר?

גונזאלו היה יכול להיות עם שלושער… חבל

דווקא ב2 ההחמצות שלו רואים דברים חיוביים כמו תנועה מעולה לעומק.

הוא גם הוריד כמה כדורים ארוכים לשחקנים לידו, ואני זוכר מקרה אחד בו הוא שימש כקיר בצורה טובה מאוד.

קרראס מדהים.
כיף לצפות בטרנט.

לכמה זמן נפצע קרבחאל היום?

מסכים שזה דבר חיובי, אבל חלוץ של ריאל מדריד חייב לכל הפחות להוציא מהמצבים האלה בעיטה למסגרת.
הוא צעיר נסלח לו, סהכ הוא במשחק טוב

ניצחון גדול, מה שאומר שזה טבעי שהשרשור הזה פתאום נראה כאילו עבר למצב של מוות קליני :grin:

כרגע ארבלואה עם סטטיסטיקה טובה וגם התפוקה ההתקפית טובה.

יש לו הרבה מזל, אבל אני חושב שאף אחד לא יכל לצפות ליותר מזה כשהוא קודם. ניצחנו יחסית בקלות את כל הנאחסיות שאנצ׳לוטי אהב לתרום להן נקודות ויש שילוב רחב של כמעט כל השחקנים בסגל, כולל כמה ילדודס.
אהבתי את הגישה למשחק היום שבאה לנצל את הנאיביות של סוסיאדד: המטרה הייתה לבודד את ויניסיוס מול המגן ולאפשר לגולר מצבים למסירות שוברות קו הגנה, זה הדבר הנכון כל עוד שניהם בהרכב- גם אם הם פספסו.

אני מעודד מנצחונות כאלו הרבה יותר מנצחונות בשנים האחרונות; כשהקבוצה עובדת ועומדת נכון יש הרבה יותר מרחב לצמיחה והתלות בשחקנים ספציפיים יורדת.

אפרופו תלות בשחקנים, טרנט נראה כרגע כמו הפיתרון היחיד לבעיית היצירתיות בקבוצה. הוא לא רק יודע לדייק בכיוון המסירה אלא גם בעוצמה, זה בדיוק מה שעושה את ההבדל בין המצבים שלו לבין מסירות העומק של גולר שרק אמבפה מסוגל להשתלט עליהן לעיתים.

צפיתי רק במחצית הראשונה.

הדבר שאקח ממנה זה טרנט. תראו במדבר הצחיח שהשאירו אחריהם מודריץ’ וקרוס בגזרת המסירות, שבו גולר הוא איכשהו שחקן הרכב אצלנו, אין לנו יכולת לוותר על שחקן כמו טרנט גם אם זה אומר להתאים את המערך והשיטה לכפות על החסרונות שלו.

מתפזרים חיובית| זה בדיוק מה שאני רוצה שיהיה בריאל מדריד: קבוצה שלא תלויה בטח לא נואשות בשחקן אחד, שמסוגל לכבוש בכל מיני דרכים. שנראה שיש חיים בלי קיליאן אמבפה. ואם שחקני ההתקפה שלנו (האחרים) מתקשים לשמור על יציבות שנקבל חיזוק בלתי צפוי כמו שהיה אתמול. אם זה “הנסיך” טרנט או פדה.

מצד אחד משחק קצת מסורבל וזה באמת הרגיש שכמעט כל בעיטה גול, ומצד שני הרבה מאוד הזדמנויות שלא הפכו להזדמנויות לשער בגלל נגיעה אחרונה לקויה, חוסר ריכוז, זלזול בעיקר בסיום המשחק ועוד. קצת שיחק לטובתינו שריאל סוסיאדד באה עייפה מהגביע ושיחקה איום ונורא בהגנה לדעתי אבל גם כשברצלונה הייתה מפרקת קבוצות אמרנו לפעמים “הליגה חלשה”, אז גם אנחנו צריכים ליהנות מזה.

ההרכב שעלה – בעיקר הבחירה בטרנט שיכול לעזור לנו המון ולא בדני קרבחאל שקיבל את הדקות שלו (אלבארו ארבלואה לא “נכנע” לרחשים), העובדה שלא סיכנו את קיליאן וגונסאלו היה פעיל, השילוב של אנטוניו רודיגר וגם תוצאה משכנעת שנותנת ביטחון – ארבלואה עשה הכל נכון, כפיים. יודעים מה, אולי רק התעקשות מסוימת על ארדה גולר שלא מספיק טוב, פספס ערב בו יכל לתת יותר, וכן מפתה לצעוק “ברהים”, פשוט כי הוא היחיד שלא קיבל רצף. כשאמבפה בחוץ מרגיש שגולר פחות נחוץ גם יצא לי חרוז, והבעיטות שלו לשער ממש לא טובות לאחרונה.

אני חייב לשלוף רגע קצת ציניות ולהגיד שאנחנו הקבוצה היחידה שמובילה 1:4 וזה לא בהכרח משחק ממש טוב שלה, ואתה סופר לאחור, וברצינות: כשראיתי את דויד אלאבה עולה לשחק כבר חששתי מאוד, לא ידעתי שקרבחאל באמת ייתן כמה פעולות הגנתיות מעולות (התרגשתי), ואת דעתי על דין האוסן אתם מכירים היטב.

מילא הפנדל המטופש שהוא עשה היה סטיית תקן. הוא נוטה לאבד ריכוז, המיקום שלו גרוע, והוא איטי והוא יודע את זה. מפני קרח ואדישות וזלזול בתחילת הדרך – הוא חסר ביטחון בקטע אחר. הוא אחד הבלמים הכי איטיים שראיתי בקבוצה שלנו. האוסן לא שונה משחקנים אחרים, גם אם אתה צעיר, גם אם הפז"ם שלך במועדון נמוך – הציפיות והביקורות בריאל מדריד הן גבוהות. אני לא רואה קו של התקדמות בפעולות ההגנה שלו. לרוב הוא טוב עם הכדור, זה כן, אבל אנחנו צריכים מטאטא.

היו דקות בתחילת המשחק בהם הרגשתי שגם עם הקישור “הגרזני” שלנו – סוסיאדד מניעה כדור בקלות ועושה מה שהיא רוצה, אבל השאר היה בשליטה שלנו.

כתבתי אחרי פרסום ההרכב שיש מי שירים כדורים לרחבה, טרנט עושה את זה מתוך שינה וגם בגיל 40, הוא ממש מזכיר את דיוויד בקהאם בטאץ’ העדין הזה ובעיקר הכדורים הארוכים מצד לצד. הוא מרגיש בנוח עם הכדור יותר מכל קשר שלנו. אפשר במערך הזה לשים את פדה ואלוורדה קשר ימני ממש שיסגור את האגף יחד איתו. טרנט מעין שובר שוויון שאסור לוותר עליו. רק שיהיה טיפה יותר נמרץ ומתאמץ בהגנה ויהיה בסדר. ושיהיה בריא כמובן. גם בואו המסירה המעולה הזו הייתה בדקה החמישית כן? שחקן ממוצע אצלינו עדיין בשנ"צ בזמן הזה. ותארו לכם כשאמבפה יחזור..

מילה על גונסאלו: הוא הבקיע את המצב הקשה ביותר אליו הגיע, תנו לו עוד עשר הזדמנויות כאלה והוא לא מספק נגיעה מושלמת כזו. אבל הוא הרבה פעמים יקדים את הבלם, הוא לא יחשוב לעולם שהכדור הזה “חסר סיכוי” ובזה – ורק בזה ובתשוקה שלו – הוא מזכיר את ראול הצעיר. אמבפה לא היה הולך לכדור הזה בכלל נראה לי אלא פותח לעומק. הוא היה צריך לסיים את המשחק הזה עם צמד והרס קצת הזדמנויות, אבל אולי זה טבעי לשחקן צעיר והוא ילמד. הוא לא דריבליסט גדול אבל שחקן קבוצתי ודי חכם, יודע למסור את הפס שצריך למסור בלי לנסות דברים שהוא לא יודע ומעסיק את הבלמים. חיסרון מסוים הוא עניין המהירות, ללא ספק. הוא לא אנדריק. אבל הוא גם לא פראייר.

ויניסיוס היה טוב ושמח, איך שהוא העביר שם לשחקן בין הרגליים זה משהו-משהו. לא שלם לגמרי עם הפנדלים אבל סבבה. חשוב לי לראות אותו קטלני יותר מול השער גם בלי זה, ואין מה לעשות כל פנדל שלו זה דפיקת לב, השטנץ הזה של הקפיצה על רגל אחת כאילו הוא רוברט לבנדובסקי – זה יעבור.

אסיים עם פדה ואלוורדה שהוא שחקן שהבלאגן במגרש דווקא מיטיב עימו. הפעם הרגשנו שהוא מועיל בקישור ולא נטל. כמה דיברתי על זה שחשוב ששחקנים יצטרפו לרחבה. ואם שני הצרפתים על המגרש והם כמובן לא עושים את זה – הוא חייב לעשות את זה בעצמו בטח עם יכולת הבעיטה שלו. פדה הגיע ממש למעלה, קרוב לרחבה, ההטעייה שלו שהוא כאילו מוסר ומושך את הכדור בסוף ומפנה לו שטח לבעיטה – נהדרת. הפעם הוא בחר בבעיטה עדינה מסובבת ולא בומבה כמו שאנחנו רגילים. אני מקווה שזה יכניס אותו לעניינים ואהבתי גם את הריאיון שלו לאחר המשחק.

המטרה היא שבשלב מסוים רצף הניצחונות יביא באמת לביטחון עצמי גבוה יותר, השחקנים יבינו שהם חייבים לתת מעצמם ואז גם הכדורגל יהיה טוב יותר, אבל כנראה שזה מה שהקבוצה פחות או יותר מסוגלת לו. אל תעשו שטויות נגד בנפיקה. יום אהבה שמח

סהכ משחק מעודד שלנו מכל מיני כיוונים.
טרנט מוסיף משב רוח מרענן שהיה חסר לנו, והחילופי מקום עם פדה זה דבר מבורך.

פדה עצמו היה במשחק טוב, אני יכול גם לפרגן לטשואמני על משחק לא רע הפעם.

ויני גם במשחק חיובי מבחינתו. במקרה שלו - מחפשים עדיין יציבות. זה משחק אחד טוב ואז 2-3 נעלם.

גונזאלו גארסיה. כשהוא משחק בעמדה שלו מבלי מפריע הוא באלמנט שלו. עצם זה שהגיע למצבים האלה זה דבר מעודד, אם כי לדעתי היה חייב לסיים עם שלושער. ההחמצות היו מסמרות שיער - במשחק אחר ובתוצאה אחרת, לא היינו מפרגנים. חייב לסיים מצבים כאלה עם בעיטה למסגרת לכל הפחות.

דין שוב עם טעות. אני כן מאמין בו, עונה קשה עוברת עליו. יצטרך לעבוד קשה ולהרוויח מחדש את האמון.

גולר - היה פרווה, לדעתי עונה הבאה אי אפשר להמשיך לתת לו קרדיט בלתי מוגבל. מקווה שפז יבוא לטרוף.

בנוגע לטרנט האוסן וגולר.

טרנט נתן היום משחק טוב, אין ספק שהוא מוסר מצויין כשיש לו שטח לשחק ושחקנים שעושים תנועה נכונה. אבל…
כל התכונות שלו באות לביטוי רק תחת תנאים מסויימים:
-הוא צריך חלוץ/שחקן ברחבה למסור אליו, משהו שכמעט אף שחקן התקפה שלנו פרט לגארסיה לא עושה.
-הוא לא יצליח להשתחרר לעמדות התקפיות כשנעמוד מול קבוצות שיש להם שחקני כנף יותר דומיננטים ואגרסיבים שיודעים לעמוד נכון וללחוץ כבר בקו החצי.
-הוא מגן סביר, אבל לא הייתי מנסה אותו מול דוקו, קווארצחליה או ראפיניה. הוא יהיה חייב את פדה מעליו לחיפוי אחרת הוא יקרוס מולם.

נכון לעכשיו הייתי משתמש בו בדיוק למשחקים כאלו בליגה, אבל לא הייתי סומך עליו למשחקים גדולים. למרות יכולת המסירה שלו.

לגבי גולר:

הוא עדיין צעיר ולא משחק בעמדה שמתאימה לו לדעתי. הוא חלש מידי לשחק במרכז השדה, והוא לא מהיר מספיק לשחק באגף. הוא סובל מאותה בעיה ששחקני '10’ סובלים ממנה כשהם בקבוצה שלא משחקת עם העמדה הזאת, הוא תמיד יהיה בחסרון מסויים כל עוד הוא יתופקד ככה אלא אם הוא יעבור איזשהו שינוי פיזי, יש לו ראש לכדורגל, אבל הוא פשוט לא מספיק פיזי להשתלב ב433 או 442.

דין האוסן:

כמו שכתבתי קודם הוא צעיר מאוד, אבל מוקדם מידי להספיד אותו, סה”כ יש לו תכונות מאוד טובות לבלם וברגע שהפיזיות שלו תשתפר הוא בהחלט יבלוט יותר לטובה. גם אסנסיו התחיל רעוע והתייצב לאט לאט עם הזמן.
כמו הרבה שחקנים בסגל שלנו כרגע, רובם צעירים מאוד והמנטליות והפיזיות שלהם עוד תשתנה עם הנסיון שיצברו. גם ויניסיוס התחיל ככה והרבה שחקנים אחרים.

מבחינתי פדה היה השחקן המצטיין, תפקד כשחקן אגף בצורה מצויינת, ידע להצטרף ולהגן כשצריך לחפות על טרנט, נתן גול מרשים ויצר מצבים טובים. ויני היה במשחק בסדר, אבל אני לא יכול לתת לו קרדיט על סחיטת פנדלים כשבליגה אחרת כנראה לפחות אחד מהם לא היה נשרק. נראה אם הוא מסוגל לשחק ככה מול קבוצות יותר טובות ולהישאר יציב. גארסיה מבחינתי היה שחן ההתקפה שיותר הרשים אותי, עשה הרבה תנועות חכמות שלטעמי שוות יותר מדריבל באגף שלא מסתיים במצב טוב.

-אני חושב להיפך שאסנסיו התחיל מדהים ודעך מאז ארסנל, בקלאסיקו בליגה כבר היה חלש. את המהירות האוסן לא יוכל לשפר לעולם, אולי את הריכוז. הוא בלם רכרוכי. כנראה זה הסגנון שלו. לא צריך להיות מופרע אבל זה לא נראה ב-DNA שלו.

-ברוב המשחקים בליגה אנחנו משוועים ליצירתיות ופחות במחשבה איך לנטרל יריבה אז טרנט מתאים. לא הייתי עולה עם טרנט בקלאסיקו ובדרבי כמובן. אולי כקשר, תלוי במה שיש. לשאר ימי הליגה טרנט מספיק עם עזרה של פדה בצד. בימים הגדולים בצ’מפיונס - פדה כמגן. הכדורים הארוכים של טרנט קונים אותי לא פחות. זה יכול לעזור גם לאמבפה.

-גולר צריך לכדרר פחות. הפס שלו לעומק מעולה ולדעתי גם הבעיטה. מחליף לגיטימי מאוד. שיהיה בהרכב בהתאם לכושרו וליתר. מדגדג לי לראות את ברהים מקבל גם שניים-שלושה משחקים פתאום ולא רק שעה פה ו-20 דקות שם.

דווקא בלאסיקו טרנט אולי יכול להתאים. א כי ברצלונה ךרוב לא משחקת עם וינגר בשמאל שיכול לאתגר אותו באחד על אחד. וב כי הוא יכול לנצל את קו ההגנה הגבוה שלה עם מסירות עומק לשטח המת.