ההכנה לקראת עונת 24\23: מסיימים את הפרה טמפורדה עם ניצחון 4:2 על טוטנהאם במונז'ואיק (לבנדובסקי, פראן, פאטי, עבדה)

אנחנו אשכרה יוצאים לשופינג בבתי אבות כשבמשתלה שלנו גדלים יהלומים.

ובלי קשר, בהמשך ישיר לעונה שעברה, חסרה לנו אינטנסיביות. ולא בקטע של משחק אחד ספציפי אלא בקטע של תפיסת עולם. המשחק שלנו לא רצוף. הוא מורכב בעיקר מירידות מתח וזמנים מתים, ופה ושם איזו דקה או שתיים שוטפות. אינטנסיביות זה לא דבר שיכול לקרות מעצמו. צ’אבי חייב לתפוס את עצמו בידיים.

בכל אופן אי אפשר שלא להיות אופטימי. מקווה שיסגרו לנו את העו"ש ויכפו עלינו מסגרת אשראי קשוחה. מחזיק לטבאס אצבעות. נמאס לי משכירי חרב. בארסה צריכה להתבסס על הילדים שלה. שייקח עוד 3 שנים מבחינתי.

אוהדי בארסה לפני המשחק: אינעל דינאק הנהלה זבל בקושי רושמים שחקנים ולאפורטה מריץ עלינו ספינים צ’אבי מפנטז על ברנרדו עאלק…
אחרי המשחק: אבל הי, יש לנו שני בני 16 עם פוטנציאל ענק שעוד לא השלימו מחצית בבוגרים! הכל צ’יל, מי צריך את ברנרדו?
:neutral_face:

כן, לאמין.
כבר כתבתי לפני חודשיים, אחרי האליפות U17, שהוא משהו אחר ויפרוץ כבר השנה . הוא עושה לי צמרמורת של מסי.
על פאטי לא שמעתי כשהיה בן 16. וכמו שגולנו יודעים, אצל פאטי הבעיה היא הפציעה, לא משהו שתלוי בו. זה סיפור אחר, יכול לקרות לכל אחד בכל גיל .

הגבתי קודם לתגובה על חוסר דריבליסטים.
אסור לשכוח את אבדה, הוא הוביל את הליגה בקטגוריה הזאת בשנה שעברה, לפני ויניסיוס. אני לא זוכר אם זה כמות או אחוזי הצלחה, אבל הוא דריבליסט מדופלם ובולט בעיקר בשמאל.

אני מקווה שצ’אבי יירד כבר מהבאת קיצוני ויתרכז במגן ימני . רוברטו היה נורא, ואני בדרך כלל מגן עליו מול כל הפורום.

הלוואי ואתה צודק, לגבי שניהם, אבל אחד שחקן לא מוכח והשני ילד בן 16. לא יודע אם אפשר או זה הגיוני לסמוך עליהם.

בכל מקרה, מגן ימני זה חד משמעתית עדיפות ראשונה, ואישית הייתי גם שמח למגן שמאלי. עדיין מתעצבן על זה שלא החזירו את גרימאלדו בחינם.

גם מרכז ההגנה נראה אתמול רע מאוד, אבל אריק אמור להיות הבלם הרביעי אז מקווה שכשהעונה תתחיל תכלס יהיו פחות הצגות אימים שלו.

אני חושב שאין לנו הרבה ברירות, קצת קצת כמו עונות 2007-2008 שרונאלדיניו הפסיק לשחק כדורגל ומסי הראה רק ניצוצות.

כלומר, לתת את המפתחות לפפ בזמנו, כמו גם לתת לו להעיף את הותיקים שהביאו צ’מפיונס ולהעביר את ההגה לצ’אבי אינייסטה ובעיקר מסי - כל זה התאפשר כי בארסה כבר לא הייתה אימת אירופה. כשאתה לא אימת אירופה יש לך זמן ואפשרות להמר על צעירים כשרוניים.

אני חןשב שעוד סופרסטאר כדוגמת ברנרדו סילבה לא ישנו את המאזן עכשיו, אנחנו לא באמת קרובים להרכב של סיטי, באיירן, ליברפול וריאל. כן, גם ריאל. אם נמשיך לשחק שמרני ולא לתת הרכבים לילדים לא נגיע מדי רחוק, מקסימום נשבור את תקרת שמינית גמר הצ’מפיונס. אם נהמר עליהם אז אולי נעוף בשמינית אבל אולי נגלה איזה רבע מסי.

בסיטואציה הנוכחית - לטעמי - זה הדבר הנכון לעשות.

אוהדי ריאל אחרי המשחק: אכולי קנאה ומלאי מורא. עד שנרגעו שמסי לא חוזר בארסה מביאה אחד חדש. הרבה יכול עוד להשתבש אבל הדריבל הזה של רגלי מגנט מוכר לי מאיפשהו…

אני באמת חושב שצריך לגזור את כרטיס האשראי ולנהל משק אוטארקי

אני גם באמת לא מבין מה סותר בין חלק א של ההודעה שלו לחלק ב חוץ מניסיון להטריל אותנו.

אפשר לבקר את הקבוצה ועדיין להתלהב משחקנים צעירים. אחד לא סותר את השני.

אני פשוט חושב השילוב של ותיקים צעירים הוא נכון, רק צריך להיות מנוהל טוב יותר. הדרישה בבארסה לתארים ועקביות כדי לא לשקוע לרמת המילאן של לפני כמה שנים, יכולה להיות יותר מידי מנטאלית לילדים. הם צריכים את הותיקים בתמונה כדי לעזור להם, ועד כה הותיקים היו רכשים סבירים וטובים.

בגלל זה ניימאר הוא רכש שאני לא מבין, הוא לא טוב לא לעתיד ולא לכאן ועכשיו.

בוא לא נסחף.

נכון, ועדיין אנחנו בלי מסי, שהמשמעות היא שאין ‘באמת’ דרישה הגיונית כל שנה להלחם על כל התארים. ברגע שאין לך את הנשק שובר השוויון שנקרא מסי (כדוגמת לברון ב nba שכל קבוצה שהוא נמצא מועמדת טבעית לאליפות לא חשוב כמה הצוות המסייע שווה משהו) אתה בסיטואציה שונה.

לא בושה לקחת צעד לאחור כדי לתת שני צעדים קדימה, ככה בעצם עובדת כל אבולוציה של קבוצה טובה, רק בגלל מסי היינו באולימפוס כל כך הרבה שנים. עכשיו זה זמן לקחת צעד לאחור ולחזןר עוד שנה שנתיים עם ילדים אפויים, בוגרים ועם חיזוקים במקומות הנכונים שוב נהיה אימת אירופה.

כדי שהילדים יחזרו אפויים יותר, הם צריכים מבוגרים מנוסים ללמוד מהם. גם אם אלו מבוגרים שהגיעו בחינם (כי אין ברירה כרגע) ולשנתיים שלוש.
איזון הגילים בברצלונה הנוכחית לא גרוע בכלל, וזה לא שרוב הסגל בן 30 פלוס ועם רגל בקבר.

פשוט, כמו שנדב אמר, צריך לנהל את העברת השרביט/חלוקת העומסים/ניהול הסגל/שיטת המשחק בצורה נכונה. אם אלו יקרו, אז התרומה של לבנדובסקי/גונדואן/איניגו/מאטס/אלונסו לצעירים תהיה מבורכת ובעיקר בולטת הרבה יותר.

וגם לא ברור איך יעזור, מנטלית ומקצועית, לחבר’ה הצעירים. לכל איזה לאמאל, גאבי, פדרי, דארוויש, פרמין וכד’ יש טונות של מה ללמוד, אפילו נטו בפן המקצועני, מלבנדובסקי. ניימאר? ההיפך.

אני חושש שאין לנו את השנתיים צעד אחורה שאתם מדברים עליהן. אנחנו כבר לא בתקופה של לפני 15 שנה שזה היה אפשרי, כיום בתרבות האינסטנט שמשפיעה באופן ישיר על אוהדים, טראפיק, חסויות, תודעה ברשתות החברתיות, המועדון נאלץ להיגרר למאבק להישאר כמה שיותר למעלה ורלוונטי - ולראייה כל המנופים משנה שעברה וגם רכשים לטווח המיידי כמו לבאנדובסקי, וכמובן השמועות האיומות על ניימאר. לאפורטה חוטא בבהלה הזאת בענק ולכן החשש הגדול שלי שלא משנה מה אנחנו נקבל קיצוני ימני או איזו התעקשות על רכש בשיעור קומה גבוה רק בשביל הבאז.

הוא הוביל בדריבלים פר 90 דקות, רק שכמות ההרכב שלו היא חצי מזאת של ויני… זה קצת משקר להגיד שהוא הוביל את הקטוגריה בשנה שעברה כששחקנים כמו ויניסיוס, ניקו וויליאמס וצ’וקאזה (אני מניח שיש עוד, אולי גם לי קנג אין) השלימו הרבה יותר דריבלים ממנו.

הגזמת. אני מודה שהוא מדאיג אותי, אבל זה לא העניין.
@mos56 לא אכחיש, היה פה ניסיון להטריל. אבל -
התכוונתי להעיר על השינוי המוגזם במוד שלכם אחרי משחק מול חצי טוטנהאם בגביע הטוטו גרסת בארסה, בגלל ילדים שעם כל הכבוד - וכן, הם די מדאיגים אותי - עוד לא השלימו מחצית בבוגרים (נכון?). לפני 20 שעות היה פה עליהום של כל הפורום על לאפורטה (בצדק כמובן), ועכשיו שמחה וששון לכל ילד במקום בהרכב בעשור הקרוב.

עדין לא הצלחת להסביר את הסתירה בהודעה שלך, חוץ מהודאה הכנה שלך שניסית להטריל אותנו, שזה גם בעיה בפני עצמה.

אפשר גם וגם. גם להתלהב מילדים וגם לבקר את ההנהלה. אין שום סתירה או בעיה פה .

אני מעדיף תמיד להתלהב מילד בן 16 מאשר איזה סופרסטאר או יותר גרוע איזה ילד שמגיע לקבוצה שלי רק בגלל שהוא ואבא שלו קיבל טונות של כסף. גם אם אני יתאכזב בסופו של התהליך, זה לא יגרום לי להפסיק להתלהב כל פעם מחדש שאיזה אנסו פאטי חדש יעלה לבוגרים. אני תמיד יתלהב מזה.

אין בעיה, אבדה הוא לא הדריבליסט הכי טוב בליגה.
הוא עוד כלי התקפי . מה שרציתי להגיד שיש מי שיכול לעבור את המגן ב 1 על 1, תלוי בסיטואציה.
זה לא היה נכון להגיד שאין לנו שחקנים כאלה בכלל.
גם לאמין יאמאל, עם כל ההתלהבות שלי, לא יהיה באנקר כבר השנה ולא יעשה את הטריקים שלו מול כל מגן בכל משחק. הכל תלוי סיטואציה, אבל יש לצ’אבי מספיק כלים כדי לא לדרוש עוד חיזוק התקפי.

מה לא מובן? אני לא אומר שזה סתירה, אני אומר שלקחתם הארדקור 11 דקות בגביע השוקו של שני ילדים בני 16. זה הכול. לא התכוונתי שזה יתפתח לאיזשהו דיון אז במובן מסוים זה היה סוג של הטרלה…