אני רוצה להוסיף על הדיון, ובהמשך למה שאור כתב פה בצורה נכונה, שיש 2 מקרים בהם למכור שחקן מוביל זה צעד נכון עבור מועדון ברמה שלנו, וזה לא קשור רק לדמי המכירה.
-
במידה ויש לך שחקן טוב/יותר טוב בתוך הסגל שיושב על אותה משבצת.
ע’'ע בוסקטס-טוּרה. או כמו בסיטואציה הנוכחית של ריאל עם רודריגו/אמבפה ו-ויניסיוס.
-
במידה והשחקן מתפרע בדרישות השכר שלו.
ע’‘ע רונאלדו וראמוס בריאל. לכל מו’‘מ יש נקודת קצה שבו הסכום המבוקש כבר לא שווה ערך כלכלי ביחס לתרומה ואז אפשר להגיד לשחקן שלום יפה. מה שלא השכלנו לעשות ב-2017-2019 עם פיקה, אלבה, בוסקטס, ראקיטיץ’ וסוארז.
ומכיוון שאני אוהב לחפור על כדורגל, אני רוצה להתייחס גם לנתונים של שוסאקו ולעניין הכללי עם ראפיניה.
בזמנו היה לי דיון על עניין המספרים שלו באייסוקר, וכבר אז טענו שהנתונים של בלידס ‘‘לא משהו’’, אבל אני זוכר שהוא כבש ובישל 28 גולים לאורך 2 עונות, ולדעתי זה מספרים לא רעים בכלל עבור שחקן כנף בקבוצת תחתית.
ואני מסכים לחלוטין עם משה שהמספרים של ראפיניה היו טובים כבר אצל צ’אבי(אלוהים כמה צ’אבי טעה עם ראפיניה), כולל כמה רגעי קלאצ’ כבר אז(שער ניצחון על ולנסיה, משחק מצוין מול ריאל, המשחק מול יונייטד). גם המספרים ה-‘‘מתקדמים’’ שלו הראו שהוא מייצר הרבה מצבים ומגיע להרבה מצבים וזה הרבה יותר חשוב מהשורה התחתונה עצמה כי זה נוטה להתיישר.
הבעיה של הברזילאי היא שהוא לא כדורגלן ‘‘יפה’’. הוא לא אשף על שטח קטן, הדריבל שלו יכול להיות מזעזע והסיומת שלו לא הכי נקייה. ובנוסף, הרבה מהראייה של אוהדי בארסה כלפיו מושפעת מכך שהוא שנה וחצי התבקש לבצע את התפקיד שהוא הכי לא מתאים לבצע. והרושם הראשוני שנוצר כתוצאה מהעובדה ששחקן בלי דריבל, התבקש להיות דריבליסט, נחקק עמוק עמוק בזיכרון(מה יותר לא מרשים בכדורגל משחקן שמנסה לעבור שחקן כשאין לו את זה?).
מנגד, עם הגעתו של פליק קיבלנו שימוש קיצוני אחר בראפיניה שגם הוא משפיע על המספרים שלו בצורה משמעותית. בהיעדר ‘9’ עם תנועה אפקטיבית, ראפיניה בעצם הפך להיות זה שמוביל את קו ההתקפה.
במקום לחכות על קו החוץ או לבוא לקישור, הוא אחראי על תנועות העומק שבדר’'כ עושה החלוץ המרכזי.
זה אומר שמלכתחילה הוא המטרה שלנו ביצירת המצבים, וכשהכדור אצל ימאל, פדרי או אולמו, אפשר לראות את הראש שלהם מסיט כיוון שמאלה תמיד לראות אם הפס עומק אפשרי. זה אומר, המספרים שלו ‘‘מנופחים’’ כי הוא בעצם זה שמחפשים להיות הגורם הכי מסוכן כל הזמן.
יכול להיות בהחלט שבתפקיד אחר המספרים שלו ירדו, אבל זה לא טיעון למשהו בעיני:
- זה לא מעיד על היכולת שלו.
ו-2. זה שמפספסים לגבי ראפיניה את הרב-גוניות שלו.
מעבר למהירות, סיבולת, תנועה וסיומת טובה, יש לו גם ראיית משחק ופס עומק ברמה גבוה. תוסיפו לזה את הבעיטה מרחוק, ויש פה שחקן שאפשר להסיט מתחת לחלוץ/לאגף או אפילו לעמדת הפליימייקר האחורי ואתם עדיין תקבלו ממנו תרומה גבוהה, פשוט באיזורים אחרים של המגרש.
השורה התחתונה שלי היא, שלא מדובר פה בעונה חד פעמית. יכול להיות שהמספרים ירדו בעונות הבאות, אבל הם עדיין ישארו באיזור גבוה. ההתפוצצות הזאת לא מקרית, אולי מוטה טיפה בגלל משתנה כזו או אחר, אבל ברמת השחקן אין פה איכות מנטלית או טכנית שלא הייתה קיימת בעבר.
ולסיום, תוספת קטנה של הנתונים:
שערים צפויים פר 90 דק’:
20/21 - 0.22(0)
21/22 - 0.22(0)
22/23 - 0.40(0.1-)
23/24 - 0.43(0.1-)
24/25 - 0.58(0.07-)
ראפיניה לא כובש פתאום יותר שערים, הוא מגיע לפי 1.3/1.5 יותר מצבים מבעבר.