מה???
צלסי שהיתה קבוצה חזקה אז עם שאיפות נלחמו איתנו עד היום האחרון עליו. היה גם קבוצות אחרות.
מה???
צלסי שהיתה קבוצה חזקה אז עם שאיפות נלחמו איתנו עד היום האחרון עליו. היה גם קבוצות אחרות.
א. אין הצעה כזו ולא חושב שתהיה. זה מבחינה ריאלית.
ב. אני בתחושה קשה מאז שמסי ורונאלדו עזבו, וניימאר שפך לאגר מוקדם, ואמבפה בריאל, שאין באמת שחקן שהוא ואוו שאני רוצה לקבוצה / מקנא שהוא בקבוצה אחרת.
האמת שגם אני מוצא את עצמי ממש מתגעגע לניימאר. אני חושב שהתלהבתי ממנו ומוייה ממש. דויד וייה היה חלום שלי.
רפאל לאאו? אלבארס?
כן וכן. וגם אוסימן. כי כבר הדלקת אותי
בקיץ ששמנו משהו באיזור ה-200 מיליון יורו על רכישות, לא היה כסף?
אחד מעשרת הרכישות היקרות בהיסטוריה של בארסה לא היה מגיע אם היה יותר כסף? מה?
אחלה.
היו לו הצעות מארסנל, צ’לסי וניוקאסל.
אפשר עכשיו לעבור למצוא סיבות למה אלו הצעות לא מרשימות בגלל איקס, וואי זד.
יכל לענות בצורה עניינית: “הם אלופי עולם, ואי אפשר לא לכבד אותם. ועם זאת שיזכרו שאנחנו ברזיל ולנו יש 5 גביעים. אנחנו נבוא למגרש כדי לתת הכל ולעשות את העם ברזילאי גאה.”
פה:
אני באמת חושב שהזלזול (גם שלי) בראפיניה של העונות הקודמות לא במקום. בטח לא בזה של העונה הקודמת. שער או בישול פר משחק זה מטורף לכל שחקן, יהיה בינוני ככל שיהיה.
גם לדעתי. ועדיין, כשהסתכלתי על הסטטיסטיקה שלו משנים קודמות, בשילוב העובדה שאתה לא מועדון שאמור למכור את השחקנים המובילים שלך, וזה שהוא גם ככה שחקן מאוד אהוב בחדר ההלבשה ונותן את הנשמה בשביל הקבוצה - זו מכירה שגם אם היא הגיונית כלכלית, היא אסון תדמיתי למועדון.
הזכרת לי את ערן זהבי. בגיל 26-27, פתאום משום מקום הוא הפציץ 30+ גולים בעונה, אחרי ששום דבר במהלך הקריירה שלו אפילו לא רמז לזה. והוא המשיך עם המספרים האלה למשך עשור!
ויניסיוס קפץ מ-10 שערים ובישולים בעונה (של 53 משחקים) ל-43, 45 ו-41 במשך 3 עונות רצופות. הנה עוד דוגמה, הרבה יותר קרובה, לקפיצה מאוד מאוד מוזרה ביכולת. אם כי בניגוד לערן זהבי (שם זה קרה בגיל מאוד מאוחר) אצל ויניסיוס זה קרה בגיל מוקדם (אם כי בצורה מאוד קיצונית, אולי לטיטי יש הסבר על איזה סמים יכולים לגרום לקפיצה שכזאת).
מה אני רוצה לומר? שעדיין, למרות שויניסיוס נחשב לאחד השחקנים הטובים בעולם, הוא לא הגיע ל-50 G/A בעונה. ראפיניה כבר סגר 50 ואנחנו רק במרץ. זו עונה מאוד מאוד חריגה.
גם לא משנה כמה מהקבוצות האלו הראו התעניינות רצינית, עצם העובדה שהשם שלו מקושר עם כל כך הרבה שמות קצת סותרת את הטענה שקנינו שחקן שלא עניין אף אחת.
ההייט פה לראפינייה פשוט הזוי, עד שסוף סוף הגיע מאמן שיודע לנצל את הפוטנציאל שגלום בו אתם מתים למכור אותו כאילו השוק מלא בשחקנים טובים יותר באותו פרופיל ועם אותו מוסר עבודה (אהמ אהמ לאאו) שיניבו מספרים כמוהו וגם יבטיחו המשכיות ביכולת (אהמ אהמ ניקו וויליאמס).
כל עוד פליק איתנו הייתי לחלוטין ממשיך עם ראפינייה באש ובמים עוד עונה ומעדיף אותו על פני כל שחקן אחר באותה עמדה.
אגב, זה לא סותר. אני חושב שאנחנו חייבים שחקן כנף שמאל! ראפיניה השנה הפך לשחקן מאוד ורסטילי, ועם שחקן כנף שמאל הוא יוכל לנדוד לימין כדי לתת מנוחה ללאמין, לנדוד לאמצע כשאולמו גם ככה פצוע, וגם בין היתר להמשיך לשחק בשמאל.
10 משחקי מנוחה ללאמין, 20 משחקים שבהם אולמו פצוע ועוד 10 משחקי מנוחה לראפיניה זה 40 משחקים, שבהמשך לדיון הקודם - עדיף שלא יגיעו לפראן אלא לשחקן שישרוף את הקו ויתן לנו עוד פתרונות.
אז יאללה, סיכום קצר לדיון על ראפיניה** ומעבר לת׳רד הרלוונטי.
תזכורת:
לגבי לאמין הייתה הסכמה רחבה יחסית, לא מוכרים גם ב 250 מיליון.
הרוב המכריע של אלו שתמכו במכירה היו אוהדי מדריד, כנראה כאלו שמתעוררים בלילה עם זיעה קרה אחרי עוד הופעה מצויינת שלו בנבחרת או משהו כזה והיו שמחים מאוד להיות עיוורי צבעים, או לפחות לא לראות אותו לובש אדום כחול.
אז מה ההבדל בין ראפי ללאמין?
הרי לאמין הוא הבטחה, וגדולה ככל שתהיה אף אחד לא מבטיח לנו שהוא יממש את הפוטנציאל, לא יעלה לו השתן לראש, לא יקפוץ לו המרוקאי, לא יתחיל לעשות מסיבות וסמים עם איזה חבר ברזילאי (פאן אינטנדד), ישמור על הגוף שלו, לא יפצע פציעה שתגמור לו את הקריירה, לא יישבר מנטאלית וכו׳.
יעני ברצינות, אם כבר טרחתם להדגיש שוב ושוב את הגיל, ללאמין יש הרבה יותר פוטנציאל נפילה מאשר לראפי. בגיל 17 ההסתברות שהוא יהיה גפרור שמבליח לרגע וכבה גדולה פי עשרות מונים מאשר שחקן שבעקביות משפר את הקריירה שלו, הגיע לגיל 28 עם גוף בריא מאוד שהוא שומר עליו, מציית להוראות טקטיות, משקיע בקבוצה, נותן עבודה שחורה בהגנה למרות שהתפקיד שלו זה להבקיע שערים (וגם את זה הוא עושה היטב) והוא גם אחלה גבר בחדר ההלבשה.
מצב חשבון הבנק שלנו לא מזהה מי משניהם שחור ומי רק כושי, והתעקשתם לא למכור ב 250 שזה פי 2.5-3 יותר ממהצעה שאתם מאוננים עליה שלא קיבלנו על הברזילאי.
תסבירו את עצמכם בבקשה…
אז ככה יוסי.
כפי שכתבתי לך בסוף השרשור אתמול חשבון הבנק שלנו לא במוד בארסה, הוא במוד אוסאסונה. בהנחה ואנחנו בחשבון בנק ברסאי - הדיון בטל ומבוטל, לספוג את ירידת הערך של ראפיניה היה ויחזור לממדיו הרגילים (בעיניי כמובן) - פינטס למועדון בסדר גודל של בארסה. הזכרתי את זלאטן+70 תמורת אטו שסו הייתה הזיה של פפ רק כדי שאח"כ נתפטר מזלאטן ב 15 או 24 מיליון, לא זוכר בדיוק את המספר. ואז נביא את ויה בעוד 40 סכום לא נמוך, אז.
אבל המצב הכלכלי עדיין לא משהו. וצריך לנצל הזדמנויות להעלות את בארסה על דרך המלך.
כמו שאמר אריאל, נניח ואני חושב שראפיניה שחקן בינוני ששווה 40m אבל אחרי העונה הזו יציעו עליו 100m והתחשב בזה שאני חושב שהשנה הזו חריגה מאוד - למכירה בקל.
לאמין מאוד מאוד שונה. לא כי הסיכויים לטובתו, אלא כי אלו ההימורים הכי שווים שיש. מביאים מלללאאא ילדונים ללה מאסיה בעלות יחסית זעומה, ומקווים שאחד יהיה רבע מסי ודפקנו אקזיט של השמחות מהפן של וצלחות ספורטיביות ותארים ובהתאמה גם הפרנצ’ייז יגדל כמו גם פרסום ורייטינג. לא סתם מישהו יהיה מוכן לשים כל כך הרבה כסף על לאמין, כנראה הוא חריג מאוד לגילו ויהיה אידיוטי למכור מניה שלא עלתה לנו הרבה בכלל ועלולה לתת לנו בוסט עצום בעתיד רק בגלל שהמניה עלתה עכשיו מהר מדי. השיקלול של ההצלחה של המועדון אם לאמין יהיה רבע מסי הוא עצום, אתה לא מוכר כזה הימור כי אתה לא משיג כזה הימור בכסף שתקבל. ע"ע 222 של ניימאר מזומן שמכרנו לנו שני חבר’ה במחיר אוברייטד לגבי שניהם - בלי קשר לתוצאות הם הביאו אלא לפוטנציאל שלהם בשעת המכירה.
ראפיניה היום (עדיין) לא הפנים של המועדון ולא מרים את הפרנצ’ייז שנקרא בארסה. אם אתה חושב שהסיכויים לטובתו יותר טובים כשעובדתית אנשים מגיעים כבר היום לראות את לאמין ופדרי ולא לראות ראפיניה - זה בסדר, אני חושב אחרת.
וסתם בשביל הספורט, להגיד שמקרה לאמין קורה פעם בשנתיים או חמש זה שקר מוחלט. שנים שאיני זוכר שחקן כל כך טכני, כל כך בוגר לגילו משחק בהרכב הראשון של פאקינג ברצלונה. בריא או לא בריא אשאיר לפליק לעשות את החישובים אבל זה פאקינג סטייטמנט מה שהילד הזה עושה. התקרה שלו מטורפת הרבה יותר מכל מיני בויאנים למינהם, לא בר השוואה בכלל.
לדעתי זה ברור מה תהיה התשובה, לכן כל הדיון שהיה לדעתי הייתה התפלפלות מיותרת.
אם ראפיניה היה נתפס ככדורגלן ברמה של ימאל או פדרי, אף אחד לא היה מעיז לדבר על השחרור שלו.
יש פה פער תפיסתי.
מי שמוכן לשחרר את ראפיניה חושב שהוא שחקן לא טוב.
מי שלא, חושב שהוא שחקן מצוין. סה טו.
הדבר שאותי הכי מתסכל זה דיונים שמתרכזים באיפה ראפיניה שיחק ומה הגיל שלו. כאילו אנחנו חיים בעולם מושלם שבו תמיד השחקנים הכי טובים מתגלים ופורצים בגיל 16, כולם מגיעים לטופ מיידית, ומי שלא לא כזה טוב.
זה אולי נכון בתמונה הגדולה, אבל זה לא כשנכנסים לפרטים ובמיוחד לא נכון לכדורגל שזה ספורט שהסטטסיטיקה והמעקב לא רק קשה עד בלתי אפשרי, אלא נמצא בתחילת דרכו(במיוחד במועדונים העלית שמסתמכים לא מעט על קשרים עם סוכנים, מבחן העין ועל כסף גדול לקנות שחקנים גדולים). יש המון כישרונות לא מובנים שחומקים מתחת לרדאר ו/או סובלים מתדמית מסוימת.
אם ראפיניה לא היה מגיע לבארסה במידה והיה יותר כסף(טענה לא ברורה בפני עצמה), אז זה משהו שהוא לחובתנו ולא לטובתנו. שחקנים טובים יש בכל מקום.
צריך למצוא את הטובים והמתאימים, ולא לקנות את היקרים והנוצצים. משהו שתמיד נטען כביקורת דווקא על לאפורטה.
עד שלא נסכים על תרומתו ואיכותו של ראפיניה הדיון יהיה תקוע.
במצב כלכלי ‘‘משהו’’ החלום הוא להביא שחקן שכל-כך טוב שהוא מסוגל להגיע ל-50 שערים ובישולים בעונה.
אתה רוצה למכור שחקן שכבר עושה את זה כדי להביא אחר שיעשה את זה.
על זה נופל הכל. זה לא קשור למצב הכלכלי, זה בגלל שאתה חושב שהוא לא שחקן טוב ובפוקס יש אפשרות לתקוע אותו לקבוצה אחרת במחיר גבוה ולא פרופורציונלי.
לא, לא, וזה לא מה שנאמר אז שוב לא. לא אשקר ואגיד שלא היו היו משחקים שבהם קיללתי את אמא שלו והייתי מוכן לשחרר אותו בחינם, אבל הוא לא שחקן לא טוב בכלל.
נניח ואריאל אוהב חטיף מסוים. לא מאוהב בו, לא החטיף הכי אהוב עליו, אבל אוהב אותו. אריאל מכיר את החטיף שם והוא אחלה. פתאום עלה איזה טיקטוק מטומטם ונהיה טרנד והחטיף הזה שאריאל מחזיק שווה 60 שקל בקיוסק. אריאל מוכר את החטיף הזה ב60 שההייפ סביבו כזה מטורף או לא? האם אריאל היה קונה בעצמו את החטיף ב60 שקל? ואם לא, האם זה אומר שהוא חושב שהחטיף לא טעים? בוודאי שלא! אריאל אוהב את החטיף אבל לא חושב שהוא שווה 60 שקל. וזה האנלוגיה שלי לראפיניה בהנחה ויש עליו הצעה של 100 מליון. הוא שחקן טוב, אבל 100 מליון הוא לא שווה ואני כעסק מוכר.
אני חושב שראפיניה שחקן טוב ככינור שלישי. היחס של מה שאפשר לקבל עליו לבין מה שהוא שווה באמת הוא מטורף.
אבל נגעו פה בנקודה שונה-את מי להביא במקום ראפיניה? כי זאת באמת שאלה טובה.
סליחה, לא שחקן ‘‘לא טוב’’ שחקן ''לא מספיק טוב". מקווה שזה מתקן ותופס.
כי שוב, גם בהסבר על החטיף, זה בסוף נופל על זה. הוא לא מספיק טוב מלכתחילה ועכשיו יש הצעה מטורפת(נניח) אז בוא נמכור.
בכל אופן, אני באופן אישי פחות בקטע של למכור חטיפים אלא לאכול אותם. בשביל זה קניתי מלכתחילה.
נתן עונה אחת טובה. עמוד תווך?
בעונה הבאה הוא כנראה יחזור למימדיו הטבעיים.
בסנאריו אידיאלי, הייתי שוקל להשאיר לרוטאציה. בסנאריו הנוכחי, בו סכום המכירה יממן לנו חלוץ ברמה, קיצוני שמאלי - מוכר.
דיון ארוך מאוד היה פה
שורה תחתונה אם בא הכסף הגדול אני מוכר אותו
אולי אתבדה, הלוואי ואתבדה כי בקריירת האהדת כדורגל שלי כבר אכלתי אין ספור כובעים אבל לא חושב שראפיניה בלבל כזה שהוא מסוגל לעלות יותר ממה שהוא עכשיו.
בכנות, מפחד שמה שהיה מול ארגנטינה יכניס אותו למרה שחורה. הוא ממש עבר שם אירוע טראומתי פסיכולוגי
שיטפלו בזה קודם יש עןנה לסיים
אני
הוא היה טוב גם בבילבאו. רצו להביא אותו לפני.
לא שאני נקי, אבל בוא אתה וכחני בלי קשר.
הוא מזעזע בשטחים צפופים, אין לו דריבל, אין לו בעיטה טובה.
ראפיניה הוא לא פראן. יש לו מה לתת לקבוצה. במיוחד כרגע כשאין הרבה אלטרנטיבות. אבל ב-100 מיליון אפשר להביא שחקנים יותר טובים לעמדות יותר בעייתיות. לא מוכר ב-60. לא מוכר ב-80. מוכר ב-100 פלוס.
אני מכיר אותו מזמן, לא אני טענתי את זה.
לא מסכים לגבי הבעיטה, מסכים לגבי הדריבל למרות שיש לו טכניקה טובה וגם שליטה טובה בכדור.
סבבה, גם דה בריינה לא דריבליסט ומדהים בשטחים צפופים, גם גריזמן לא. יש להם מעלות אחרות.