אתה אופטימי לגבי באלדה… חח
עדיין ילדונים. אולי נפתח עם ילדים בני 17? הבעיה שאטאלנטה תשחיל אותנו בכמויות. פפ כשעשה את זה תמיד זה היה מחזור סיום מול איזו דינמו כלשהית.
נכון שעשיתם רוטציות מול ולנסיה, ובכל זאת - הזדמנות לרוטציה לא באה כל יום, בעיקר לא בשלבים כאלה של העונה.
ולא נכון לבנות סרגל מאמצים בהסתמך על זה שתעופו מחלק מהמסגרות. אנחנו מדברים על ברצלונה, לא על אתלטיק בילבאו. בארסה אמורה בהגדרה לרוץ עד הסוף בכל הטורנירים במקביל, ולהחזיק סגל + סרגל מאמצים שתומכים בזה.
ונכון שלא תשחקו בפלייאוף, אבל מצד שני הפורמט הנוכחי כבר מוסיף שני משחקים מעבר למה ששוחק בעבר, עוד לפני הפלייאוף (שלא לדבר על התוספות של משחקי הנבחרות, שרק הולכות ומתגברות משנה לשנה). ככה שהפלייאוף הוא עונש נוסף וכפול, לא נכון להסתכל עליו כבייס-ליין למספר המשחקים ה’ראוי’. יש אמנם עניין של השוואה יחסית ליריבות שלך, אבל יש גם את מה שמומלץ “אובייקטיבית” לגוף האדם ולספורטאי מקצועני ברמות האלה, בלי קשר למה שהיריבות שלך עושות (ונדב מן הסתם יידע לפרט הרבה יותר ממני).
זכור לי לדוגמה שקראתי פעם שהעומס על שחקני כדורגל שקול לריצת מרתון אחת או שתיים בשבוע, או משהו לא בריא אחר בסגנון הזה. כלומר - כבר היום לוקחים את הגוף של שחקני הכדורגל לקצה, וזה רק הולך ומחמיר בכל שנה. שחיקה, עייפות, סיכון מוגבר לפציעות. לכן, איפה שאפשר לנהל את זה לפחות ברמת המועדון - אני אישית חושב שכדאי.
שוב, אני לא מזלזל בחשיבות של שימור מומנטום, אבל לדעתי אם יש משחק שמראש מסומן כמשחק רוטציות, וגם ההרכב נבנה בהתאם* - אני לא חושב שהפסד בו יפגע מוראלית בקבוצה, בטח מול קבוצה חזקה כמו אטלנטה.
*בהקשר הזה:
בארסה נותנת הזדמנות לצעירים שלה לשחק, אחרי שנתנה מנוחה לשחקני ההרכב הראשון ה"מבוגרים" יותר:
כל מה שאמרת נכון לחודש מרץ והלאה.
אבל בפברואר יש לנו 5 משחקים, אחד מהם בגביע מול אותה ולנסיה שפירקנו לפני 3 ימים בהרכב שני.
אין טעם לעשות רוטציות עכשיו . המשחק מול אטאלנטה אולי לא קריטי מבחינה ספורטיבית, אבל הוא חשוב למורל וגם מכניס כסף. רוטציות, אם נצטרך, יעשו בגביע מול ולנסיה בעוד שבוע.
תלוי מה אתם קוראים רוטציות
אני בעד שפדרי ימשיך לנוח. גם בהתקפה אפשר לתת מנוחה ליאמל או ראפיניה. קובארסי גם צריך לנוח.
צריך לזכור אינגו והדני פצועים ואסור לנו להפסיד בלם.
אז… משדרים את המשחק איפשהו? מישהו הזכיר ספורט 5 לייב אבל אני לא ראיתי את זה בלוח שידורים שלהם
ההרכב של ברצלונה -
קובארסי מקבל מנוחה, והבלמים יהיו אראוחו ואריק.
אסאדו ינוח גם הוא, ופרנקי וגאבי יצטרפו לפדרי.
לבנדובסקי חוזר להרכב, במקומו של פראן.
פליק מעצבן אותי ממש, ומחזיר את אאא"פ לספסל.
ההרכב של אטאלנטה -
מקווה שלא יבנו על מלכודת נבדל. אראוחו לא מוכן לזה עוד ואריק זה אריק כמו גם הפולני המעופף. יהיו פה הרבה שערים לאטאלנטה.
כולנו רואים שלאמין מפתח ג’ובאנידוסנטוסיטיס, נכון?
מי מתנדב להעיף לו סטירה, לפני שזה יחמיר מדי?
טוב, עקב זה שהפרעות הקשב שלי קיבלו הפרעות קשב הלילה, כי צפיתי במשחק של ברצלונה במקביל לערוץ הקיבוץ, אז אין לי יותר מדי תובנות מהמשחק. למעט החורים של ההגנה שלנו (שזה די הגיוני), וזה שהיה 2:2 בזכות אראוחו ופרמין.
מה שכן - מקום שני? מי לא היה חותם על זה בתחילת העונה?
אז מה מחכה לנו בשמינית, או יותר נכון - למי אנחנו נחכה בשמינית?
בהתאם להגרלת הפלייאוף, שתמקם את הענפים בעץ - הזוג של 15-16 מוגרל נגד 17-18, וגם מול מי הם יהיו בשמינית - 1 או 2. כלומר - האפשרויות הן פסז’, בנפיקה, מונאקו וברסט.
3 צרפתיות ופורטוגלית. בדיוק האוכלוסייה האהובה עלינו בברצלונה.
משהו מקצועי בקטנה, המשחק אתמול היה מעניין בגלל שאטאלנטה יריבה שלא נתקלים בה הרבה.
מעבר לאיכות המשחק שלה, היא שומרת בלחץ אישי על כל המגרש וזו סיטואציה לא פשוטה. זה בעצם אומר השחקן החופשי היחיד אתמול היה שצ’סני(ולפרקים אראוחו שכרגיל סומן ע’‘י היריבה).
בחלק מהמשחק ראינו שבארסה עבדה על פתרונות לדבר הזה. ע’'י שימוש בלבנדובסקי כחלוץ מטרה(שהוביל לפרי בישול לגול הראשון), הרבה רוטציות אנכיות(שחקן יורד לקבל כדור, שחקן אחר מבצע עקיפה) או שימוש ביכולת אישית(ימאל, באלדה, פרנקי).
לדעתי לא לקחנו את המשחק בשיא הרצינות ולכן בזבזנו הרבה סיטואציות של התקפות מהירות שעם קצת יותר דיוק יכלו להפוך לשער או למצב מסוכן. טוב שיצא לנו להתנסות בדבר הזה במשחק פחות חשוב.
משהו שמפריע לי כבר כמה משחקים:
ההשתחררות מלחץ אצלנו בצד ימין היא על גבול הלא הקיימת. החזרה של אראוחו וגאבי להרכב לצד קונדה די הרגה את העניין הזה. מאחר ואראוחו וקונדה לא הולכים לאבד את המקום שלהם בהרכב, בשביל לפצות על כך גאבי יצטרך לעבור טיפול אצל פליק ולהפוך מקשר בוקס-טו-בוקס לשחקן שמעורב יותר בבילד אפ.
הגרלת שלב הפלייאוף באלופות קבעה -
ברסט נגד פסז’
בנפיקה נגד מונאקו
ב-21/2 תיערך הגרלת שמינית הגמר, בה ייקבע איזו מנצחת תפגוש אותנו, ואיזו את ליברפול.
אם נעבור את השמינית, וזה “אם” לא קטן בכלל - אסטון וילה, ליל, ברוז’, אטלאנטה, ספורטינג ליסבון ודורטמונד הן האפשרויות ברבע.
ההגרלה המלאה של הפלייאוף -
ההגרלה קבעה -
ברצלונה תפגוש בשמינית הגמר את בנפיקה.
המנצחת תארח את המשחק הראשון ברבע הגמר, אליו תעלה המנצחת מבין ליל ודורטמונד.
גם בחצי - המנצחת מבין ברצלונה, בנפיקה, דורטמונד וליל תארח את המשחק הראשון.
בגמר - צד שמאל הוא ה"מארח".
כלל ההגרלה -
מפגש ראשון - 4/5 למרץ בליסבון.
הגומלין - 11/12 למרץ בברצלונה.
זמן לתקן מהמשחק הקודם… ואיזה כיף שליברפול תתפור את פריז, חלום.
אם הבנתי נכון: בנפיקה השמינית, דורטמונד/ליל ברבע, אינטר/לברקוזן/באיירן בחצי.
כנראה שטיפה יותר נוח מהצד השני. בטח בהתחלה.
הבנת נכון, למרות שהשמטת את פיינורד
קלאסיקו יכול להיות רק בגמר.
בבארסה מאניה טוענים שברבע ובחצי הגומלין של המשחקים ‘‘שלנו’’ יהיו בחוץ.
לא הבנתי איפה היתרון של מקום שני הלך?