ליגת האלופות 24/25 - הדיון המתגלגל: מפסידים 3:1 בדורטמונד כל הדרך לחצי הגמר [5:3 בסיכום] (כבש: בנסבאייני [ע])

הוא כתב את זה בהקשר של מי פייבוריטית בגמר הגביע. וכאמור, גם בצ׳מפיונס אתם לא מפסידים גמרים. מגיעים פחות אבל לא מפסידים.

כדורגל-wise זה בלתי סביר לחלוטין, אבל במקרה של ריאל אי אפשר לדעת מתי השוער מחליט לקחת כדור ולזרוק אותו לשער של עצמו.

גם הרומנטדה שלנו מול פריז הייתה בלתי סבירה לחלוטין, גם הקריסה מול רומא, גם 4-0 של לה קורוניה מול מילאן, ובטח יש עוד דוגמאות.
סיכוים נמוכים, אבל לא אפסיים. זה לא 6-0.

לא אמרתי שלא קרו מהפכים בהיסטוריה, אלא שברמת הכדורגל זה כמעט אפסי שריאל תעבור כי היא תשחק כדורגל טוב פתאום. אי אפשר לעשות החלפת דיסקט כל-כך גדולה בשבוע.
זה שדברים הזויים יקרו ופתאום ריאל 3-0 במחצית זה לא דמיוני בכלל.

אה, אז זה מה שכתבתי גם אני.

מצחיק שאני כנראה מאמין בקאמבק של ריאל יותר מהאוהדים שלה בפורום פה.

:joy:

לא התכוונתי לסתור אותך :slightly_smiling_face:

להגנת הצד של משה - נראינו כמו שלשול בחלק נכבד מאד מהקאמבקים שלנו. לרבות במשחק הקאמבק עצמו. צ׳לסי וסיטי שתיהן נראו עליונות עלינו יותר מארסנל שלשום.

טוב השנקל שלי.

1. אני לא חושב שהייתה לשלישיה הקידמית שלנו משחק כזה טוב. חוץ מלאמין, אף אחד לא עשה משהו מיוחד. ראפיניה בעיניי נתן משחק שקר עם גול ושתי בישולים, אבל כל פעם שהיה צריך להוציא משהו מעצמו הוא שלשל. בישול אחד שלא באמת היה לו משהו אחר לעשות, לאמין האכיל אותו בכפית בשביל שלא יצטרך להפעיל בכלל מוח, והבישול השני זה 3 מול 1 אם את זה הוא היה מחרבן היינו צריכים למכור אותו ב50. אני מקווה שזה יתן לו ביטחון כי במשחקים הבאים אני אשמח לאכול על הכובע.
    לבה היה סבבה, אני פשוט חושב שאין לו טכניקה בשמירת כדור בשיט והוא כבר לא החלוץ הטכני של פעם. הוא צריך להישאר ברחבה ופשוט לשלוט שם.

2. בקישור דה יונג פרח מעל כולם עם פעולות שקצת הזכירו את דה יונג של איאקס. עשה עבודה מעולה פשוט. פרמין לא היה מטורף, אבל התשוקה של פרמין ריגשה אותי. הוא בא על שכרו עם בישול, אבל זה לא רק הבישול-זאת התנועה הזאת שאף קשר שלנו לא יודע לעשות. זאת חוכמת משחק ותאכלסיות שראיתי רק אצל ססק. נותן פס ללאמין, רואה את השטח ופשוט רץ בזמן ששחקני דורטמונד מנסים להבין מי שומר את מי. שנייה אחת של בלבול וזה נגמא. התנועה שלו זה מה שעשה את הגול, נטו התנועה של פרמין.

3. רביעיית ההגנה קצת נתפסה עם המכנסיים למטה ובמזל לא ספגנו שערים שהיו מסבכים אותנו ומשנים את המשחק לגמריי. אני אוהב את הערסיות של שצ׳סזני. לא מתרגש מכלום, לא צועק, לא מכניס לפאניקה. הכל קטן עליו.

4. אנסו פאטי ב2 נגיעות הראה יותר טכניקה וכישרון מפאו. כל כך התלהבתי שהוא עבר את השחקן, חבל שמסר רך מדי. סורי, אני חושב שזה מוגזם מה שעושים לו.

5. אראוחו עם שתי הצלות הירואיות!

על פער ארבע נקודות בטבלה הדאבל מובטח? יש מצב שסתם באת לנאחס? שלא לדבר על משחק גמר נגד ריאל ועוד דרך ארוכה באלופות כשהשלב הבא (אם וכאשר) הוא נגד אינטר ככה"נ- פייבוריטית חזקה לתואר.

אחכה עם הכרזות, יש עוד יותר מידי משחקים.

הלוואי והיו לי יכולות בתחום הנאחס…

אנחנו לא נשיג אתכם בליגה. בקושי איבדתם 5 נק כל 2025, לא נראה לי שזה יקרה בחודש שנשאר לסוף העונה. ויותר מזה - אני בטוח שאנחנו לא הולכים להשיג את כל הנקודות או קרוב לזה.

אינטר חביבה, אבל בארסה קבוצה טובה יותר. פאריז זה כבר מצ׳אפ לא רע.

כן אבל בנובמבר-דצמבר איבדנו 12 נקודות (מתוך 20) שזה הפחד הכי גדול… שניכנס שוב למדרון הנוראי הזה שהגיע אחרי שקרענו את באירן וריאל והיינו על גג העולם.

מהפה שלך לאלוהים… אני מסופק, וכאמור עוד יותר מסופק שביכולת של ריאל לנצל את זה. 8 משחקים זה לא מעט, וגם יש קלאסיקו בקאמפ שאנחנו יכולים לנצח, אבל זה גם לא המון, אתם במצב טוב ובמומנטום סופר חיובי.

אני ב3-0

שלושה ימים אחרי הניצחון הדחוק על לגאנס, ופחות משבוע אחרי המשחק הראשון ברבע הגמר, ברצלונה תתארח בדורטמונד למשחק הגומלין.

דורטמונד תגיע אחרי תיקו 2:2 בקלאסיקר, ותנסה לעשות מהפך בקנה מידה היסטורי שקורה באלופות פעם בשנה ככה. בשורותיה עדיין יחסרו שלוטרבק וכנראה גם סאביצר.

(בתמונה: זה שלא רואה דקות כי הוא פצוע, ואלו שלא רואים דקות כי הרבה סיבות כגון)

לרשות האנזי פליק יעמוד, לפחות בינתיים עד ההיעדרות הבאה, דני אולמו. יחליף אותו ברשימת הפצועים - אלחנדרו אהבאלדה, זכר לפציעה שספג מול לגאנס. מי יחליף אותו בהרכב? האם זה יהיה מרטין כוכב עליון, פורט כוכב נשכח, או איזושהי קומבינציה של 3 בלמים + בלם שנהיה מגן ימני? נגלה מחר בערב.

בקישור ובהתקפה, פליק “יתלבט” האם לתת לפדרי ולאמין מנוחה, לאור היתרון המשמעותי מהמשחק הראשון, ואז ייקרע מצחוק כי כולנו יודעים שהוא יפתח איתם ושבעצם ההתלבטויות היחידות הן טומטום או אאא"פ, ופראן או לבנדובסקי.

הסגל של ברצלונה -

ייעדרו -

מאטס, ברנאל, קסאדו, באלדה.

רק 4 פעמים בהסטוריית ליגת האלופות הקבוצה חזרה מפיגור 3 או יותר שערים מהמשחק הראשון. בארסה הייתה שותפה ל 3 מתוך 4 (הרביעי היה של לה קורוניה מול מילאן ב 04\03)
חזרה מפיגור 4 קרתה רק פעם אחת.

דרך אגב, בעיני נשכח לאורך השנים כמה מופרע היה הקאמבק של דפור. בעיני הרבה יותר מהקאמבקים האחרים שהזכרת, כולל ה-6-1. גם כי מדובר היה בסיפור דוד נגד גולית באופן קיצוני, שזה בהחלט לא המצב ביתר הקאמבקים, וגם כי זו פשוט לא היתה אותה ליגת האלופות באותן שנים. הוסקעו אז כל כך מעט שערים בשלבי הנוקאאוט, ולא היו קאמבקים מפיגור של שני שערים ומעלה כמעט בכלל. רק שנה לפני זה היינו עם גמר שהסתיים ב-0-0 וייצג די נאמנה את השיממון של שלבי הנוקאאוט בשנים האלה, שהגיע לשיאו עם קרבות החפירות של מוריניו ובניטז בשנים שאחרי.

בשנים האחרונות ליגת האלופות הרבה יותר מטורפת ומהנה. כאילו ה-6-1 פתח את שערי שמיים או משהו. אחריו גם הגיעו הקאמבקים על הראש של בארסה, וגם שרשרת הרמונטדות של בנזמה, ועוד ועוד.

מי היה המאמן של מילאן ברמונטדה? רק אל תגידו לי קרלו :joy:

לא רוצה, לא נגיד.

קרלו אנצלוטי אימן את מילאן בין 2001-2009
המשחק הזה היה בשנת 2004.

תסיק מה שאתה רוצה.

(@dmitrys - כמובן שאל תפסיק לתקן אותנו כשאנחנו כותבים שטויות.)