אני לא רגוע מההרכב. כן דורטמונד לא מדהימה, זאת כבר ברצלונה בגלגול אחר ויתרון 4 הוא משמעותי, אבל אני מפחד מזה שהשחקנים יעשו במכנסיים אם דורטמונד יכבשו שני שערים מהירים. זה שפדרי לא פותח מלחיץ אותי כי אין לנו מישהו שיודע להחזיק את הקישור כמוהו.
מבחינתי שיהיה משעמם רצח שיגמר 0-0
שנפסיד 1-0 או 2-1 לא אכפת לי
רק לא פציעות רק לא אינטנסיביות גבוהה
תנו לעבור את זה ולהמשיך הלאה
מנוחה מצויינת לפדרי, לאמין חייב לנוח בהמשך, בין ריאל בגמר גביע לריאל בליגה יש סלטה ומיורקה בבית ו-ויאדוליד בחוץ, הוא חייב לנוח לפחות במשחק וחצי מהם לדעתי
קודם כל - שאפו רציני לדורטמונד, על משחק נכון וטוב מאוד. קבוצה פחות נאיבית הייתה קוברת אותנו היסטורית, אבל עדיין - מגיעות מחמאות לקובאץ’ וחניכיו.
בקשר לברצלונה, נתחיל מהרע -
לא מבין איך שוב ושוב ושוב אנחנו מגיעים לגומלין ביתרון סופר מבטיח, ונכנסים לפאניקה מיותרת לגמרי. לפעמים נדמה שכבר עדיף לנצח בקטנה במשחק הראשון, או אפילו לסיים בתיקו/להפסיד בפער קטן. אולי ככה יהיו פחות התקפי לב.
לא משנה מי המאמן או מי בסגל, אותו סיפור מנטלי מטומטם חוזר על עצמו.
אראוחו זה פשוט לא זה. הוא מעולם לא היה טוב מספיק עם הכדור, אבל מאז הפציעה הגדולה האחרונה הוא איכשהו הצליח עוד להחמיר ממש בתחום. ואם בעבר הוא כיפר על זה באחד על אחד מעולה, אתלטיות ויכולת קפיצה מרשימות, גם זה ירד. משהו בביטחון שלו בצניחה חופשית. העונה הנוכחית שלו נגמרה כבר בעונה הקודמת.
קונדה במשחק נפל, כאילו חזרנו בזמן שנתיים אחורה. שבר קווי נבדל, הפסיד מאבקים פיזיים לגפרורים ועשה חורים כאילו הוא דני אלבס בשיאו. ולקינוח - המצב הקבוע מול שוער היריבה בו הוא מחטיא והורס.
לא יודע אם זו העייפות המצטברת, זריקת זין, מיס מאץ’ או תסרוקת האנטי קוקיות שהוא עלה איתה, אבל זה היה מזעזע לצפייה. שילוב שלו ושל אראוחו באותו צד של ההגנה, במיוחד ביכולת הזו של שניהם, זה להתחנן לאיבודי כדור מיותרים.
פרמין אומנם “בישל”, אבל הוא חייב חייב חייב להתחיל להבקיע יותר. הוא מגיע כל משחק לאחלה הזדמנויות, ומתישהו זה יהרוס משחק על אמת.
משחק לא טוב של כולם כולל כולם, אבל פרנקי באמת היה זבל מוחלט. הקטע, במחצית הראשונה, בה הוא התמזמז עם הכדור בקו אמצע המגרש, הכניס את עצמו ללחץ, בחר להמשיך להתמזמז ולא לשחרר כדור פשוט לאחד מבין 3 שחקנים שהיה לידו, ואיבד למתפרצת של דורטמונד, הכריע שוב את מה שהיה כבר מוכרע מבחינתי - הוא לא מספיק טוב. לא בתפקיד הזה, לא ברמה הזו, לא מול קבוצה כזו. ואולי בכלל.
ראפיניה עבר בפגרת הנבחרות תהליך דומה שעברו שחקני ה-NBA בספייס ג’אם. אין הסבר אחר.
אינטר או באיירן מחכות בחצי, ושתיהן בנויות מעולה להתמודדות מולנו, כל אחת בדרכה. ושתיהן פחות נאיביות מדורטמונד.
הטוב -
אולי, רק אולי, ההפסד הזה (הראשון ב-2025) יפיל כמה אסימונים בקבוצה, כי אם כבר להפסיד - אז פה. בתקווה שזה מה שיקרה, ולא שידור חוזר של נובמבר דצמבר 24.
המשחק שמדגיש כמה פדרי אלוהי העונה.
קובאסי מלך “טרזן” צעיר.
אראוחו לא חזר מהמשחק ההוא נגד פאריס שנה שעברה ומהפציעה.
ראפיניה לא חזר מארגנטינה ונראה כמו גופה מהלכת.
ראבאק כמה יתרון צריך בגומלין בשביל שלא נייצר לנו התקפי לב
מה שכן
אם כבר להפסיד ולהיראות רע שיהיה היום
מפה כל משחק זה גמר.
השחקנים מתחלפים וטראומת אנפילד ממשיכה. קבוצה מעט יותר טובה מדורטמונד משפילה אותנו שוב. לא יודע מה קורה ברמה המנטאלית בקבוצה, אבל אני חושב שגם פליק הופתע מהשבריריות שלנו. מי בסוף הוכיחו את עצמם? קובא שהיה שחקן ההגנה היחיד שלא איבד את הראש היום ופרמין שפעולה אחת טובה שלו הצילה לנו את המשחק.
אני חייב להעלות את השם של פרנקי שוב, השריד היחיד (חוץ מטר שטגן) מהנפילות הקשוחות באירופה. על כל היתר שרעדו להם הרגליים מהקהל המשוגע של דורטמונד אני יכול לטעון שהם צעירים, אבל הוא? הוא אמור להיות הקשר המוביל, הקפטן השני, העוגן בקישור האחורי מי שאמור לייצר לנו שקט. זה לא זה, אין לזה סיכוי. הוא שחקן שאיבדתי אמון במה שהוא יכול לתת לקבוצה. הוא הפך להיות הפוטנציאל מפוספס לשחקן יקר שתופס מקום לשחקנים מבטיחים אחרים. אם יעזוב יש לי הרבה לכתוב על מה שעבר אצלינו, אבל אני לוקח את המשחק היום כחותמת לכך שאין לו מקום אצלינו יותר.
קונדה, אראוחו, מרטין, ראפיניה, לאמין וגם פליק צריכים לא לחגוג עליה, אלא להבין שאין מקום יוצר לנפיחות מתח עד הסוף. המשחק הזה היה הכי רע שלנו העונה כמשחק ללא כוכביות. לא היה כרטיס אדום מוקדם, לא היו בכלל נקודות להתנחם בהם כמו משחק הגנה גדול לא כלום.
קיבלנו עליה ואיבדנו מומנטום מקווה שנראה משהו אחר במשחק ליגה הקרוב.
פדרי השחקן הכי חשוב שלנו אבל ההיעדרות שלו היום הייתה קצת אוברייטד.
כשהוא נכנס היו בערך עשר דק בהם בארסה חזרה לשחק נורמלי וזה היה נראה שכל השינוי נוצר בגלל הכניסה שלו, אבל האמת היא שהוא נכנס בדיוק כשבארסה כבשה שער מקרי, דורטמונד והאצטדיון כובו לגמרי ובארסה קיבלה בטחון והמשחק שוב הרגיש גארבצ׳.
אחרי השער השלישי שהחזיר את האצטדיון לטירוף ואת בארסה שוב לפאניקה מישהו הרגיש את פדרי? כי אני לא.
התמודדות עם טראומה זה מה שקרה היום. אם היינו מקבלים קבוצה יותר רצינית, נגיד ליברפול באנפילד, היינו בבית היום ואלוהים ישמור מה היו ההשלכות של זה קדימה. עם פדרי או בלעדיו.
מזל גדול שזה נגמר כמו שזה נגמר, אני מקווה שזה ייתן איזה בוסט מנטלי לקראת המפגשים הבאים שלנו בחוץ באירופה.
פעם ראשונה שאנחנו עוברים שלב בצ׳מפיונס עם גומלין בחוץ מאז 2015, לא משהו שצריך לבטל, גם אם חרבנו היום והיה מזל, לפעמים צריך קצת מזה כדי לחזור למסלול ולשפיות.
ובגלל שהמפעל הזה הוא הרבה יותר מנטלי ממקצועי, אז תנו לי אינטר בחצי. רק לא באיירן עם גומלין בחוץ בבקשה, ואף ניתוח מקצועי מעמיק לא ישכנע אותי אחרת.
משחק נפל שני ברצף וזה מתחיל להדאיג.
גם הלחץ על הכדור ירד מאוד, ואפילו המחליפים בקושי לוחצים.
אי אפשר לציין לטובה אף אחד, חוץ מפדרי. מקווה שפליק ינער אותם מהר.
קיבלנו היום עוד עדות לכמה משמעותי עניין הגומלין בחוץ, מתחבר לגמרי להודעה של @Shusaku שאמר שהשיטה החדשה לא מתגמלת בכלל את הסוגייה הזאת וזה אקראי לגמרי, בעניין הזה אכלנו אותה בהגרלה של הרבע והחצי.
אני לא ראיתי משהו שלא ציפיתי לו, אז בעיני לא.
ברור שאחרי 4-0 דורטמונד תבוא לטרוף את המגרש ואנחנו נעלה שאננים. ברגע שנכנס הגול השני ובארסה הייתה צריכה להיכנס למשחק אז נכנסנו, הבקענו וגם השתלטנו. היינו יכולים גם להפוך. לדעתי הכניסה של פדרי הייתה טעות שגם השתלשלה לסיטואציה בעייתית יותר בהמשך.
גאבי החזיק את הקישור הגנתית ובדיוק נכנס למשחק גם התקפית. היה אפשר לסחוט ממנו עוד 10 דקות טובות, ובכל מקרה פרנקי במשחק בלהות היה זה שצריך לצאת. כשדורטמונד השתלטה מחדש היינו צריכים את הקשיחות של גאבי ולא את מופע היעלמות ההולנדי.
ההיעדרות של באלדה זו מכה קשה יותר ממה שאנשים חושבים. הוא צ’יט בכל הקשור ליכולת לשבור לחץ גבוה, וזה נורא קריטי כשאתה משחק עם מגן ימני שבקושי מסוגל לתת פס מדויק קדימה, ואז גם מוסיף בלם של אללה יסטר.
מרטין היה סבבה בהתחשב בסיטואציה, והוא נותן מעצמו, אבל יש לו תקרה די ברורה, והיא לא שחקן של קבוצה מובילה בליגת האלופות.