חד משמעית. גם לא אחרי ה-4-1 המנובדל. יו אול ניד טו קאלם דה פאק דאון.
פליק ידע שיש משחק אחד שאפשר לזרוק, וזה את המשחק הזה. והוא הלך על זה ביג טיים. בהמשך נדע אם זה השתלם לו, או שהמומנטום חשוב יותר מעייפות. בהרגשה שלי העייפות כבר התחילה לתת את אותותיה ולכן בחמישה משחקים באפריל רק פעם אחת כבשנו יותר משער אחד במשחק - מול דורטמונד, בבית, עם כל ההתלהבות של משחק גדול. כלומר, אני מאמין שההפסד הזה ישתלם לנו. תקראו לזה סרגל מאמצים, תקראו לזה איך שאתם רוצים, אנחנו רגע לפני המאני טיים והיכולת בנסיגה הכי רצינית מאז תחילת 2025.
בהגנה, זה לא רק העובדה שאיניגו לא שיחק ולאראוחו יש יכולת טכנית של אצטרובל, זה גם שאם כבלם ימין קובארסי מזכיר את קרלס פויול אז כבלם שמאל הוא מזכיר את קלרס אלנייה. יכול להיות שבמצב שבו איניגו לא משחק, עדיף לשחק עם אריק לצידו של קובא. ביחד עם הפציעה של באלדה קיבלנו קו הגנה מאולתר שבו איכשהו דווקא קונדה מצליח לשבור את קו הנבדל פעם אחר פעם. אולי זו עייפות מזה שהוא שיחק 85624684 משחקים רצופים ואולי הסטרס מזה שהוא אמור להיות זה שמוביל את ההגנה - אבל זה היה אולי המשחק הכי חלש שלו אצלנו.
בקישור, מאוד לא פייר לבוא בטענות לדה יונג. הוא לא יודע לשחק קשר אחורי יחיד, ולכן עם פדרי הוא נראה כל כך טוב העונה. אז לא רק שזה לא היה פדרי, זה אפילו לא היה קאסאדו הפצוע או אריק. גאבי הוא נשמה, אבל הוא לא מתאים לשום עמדה ב-4-2-3-1 הפליאקי. תוסיפו לזה את משחק הלחץ המצוין של דורטמונד, שאנחנו באופן קבוע מתקשים מולו העונה, בטח בלי 2 העוגנים שכבר דובר עליהם רבות (כדור למהירות של באלדה, או כדור אלכסוני של איניגו ללאמין) ולא סתם דה יונג היה במשחק נפל. אבל יותר חשוב מגאבי - אני רוצה לפתוח פה סוגייה שאיל מאוד יכעס עליה. פרמין פשוט לא מספק את הסחורה. איל וליאור יתפסו לבישול שלו, אבל הילד פשוט לא מצליח לתת את מה שאנחנו צריכים ממנו. השילוב שלו ושל גאבי בקישור גמר אותנו. גם פדרי היה מתקשה עם השניים האלה. אני לא יכול להסביר אפילו עד כמה החזרה של אולמו לכשירות חשובה לנו, ואם הוא יצליח לא להיפצע במשך חודש וחצי רצופים, אז השמיים הם הגבול. כאילו, באמת השמיים, יש מצב שזה יהרוג אותו.
בהתקפה יש לי טענות אל פליק. אנחנו זועקים פה על מנוחה ללאמין כבר תקופה, ולבנדובסקי פשוט לא מסוגל לשחק שני משחקים בשבוע. ראינו עד כמה הקילר אינסטינק שלו פועל בתקופה האחרונה בכל משחק שהוא מגיע אחרי מנוחה, והיה מקום לתת לפראן לפתוח. בפועל שניהם היו חושך אתמול ולא קיבלנו מהם כלום, ובנוסף הם לא נחו והעומס עליהם רק הועצם. מי שיכול היה להינות ממנוחה של לאמין זה ראפיניה, שבא יותר לידי ביטוי ברגע שהוא שיחק בימין. כמו שאריאל ציין, לשחק בשמאל בלי באלדה זה משהו שמקשה עליו לבוא לידי ביטוי, ומצריך ממנו את הדבר היחיד שאין לו - דריבל.
ועוד נקודה אחת קטנה - ההפסד הזה שבר רצף של 25 משחקים ללא הפסד. הבעיה עם הרצפים האלה היא הקטע הזה שבשלב מסוים הם פתאום מתהפכים עלייך, ומהרגשה של בלתי-מנוצחים זו הופכת להיות משקולת של “מתי לעזאזל זה יגמר?”. ארגנטינה נפטרה מהרצף שלה במשחק הראשון של המונדיאל ויצאה משם לרצף חדש - זו בדיוק צריכה להיות הדוגמה שפליק נותן לשחקנים שלו: נשארו 7 משחקים עד הקלאסיקו בליגה. תנצחו 7/7 ותמצאו את עצמכם כדאבליסטים שיכולים לזרוק את 3 משחקי הליגה האחרונים לפח כדי להתכונן לגמר האלופות.