לא, זאת סטייה סטטיסטית, ראפיניה הוא לא שחקן של 40 שערים ו 20 בישולים בעונה.
כמו שג’וד בלינגהם לא סיים עם 35 שערים עונה שעברה למרות הפתיחה המהממת כך גם ראפיניה, ראפיניה בעונה מדהימה הוא שחקן של 18 שערים ו 12 בישולים בכל המסגרות במקסימום.
כל זאת לפי מה שראינו ממנו עד עכשיו בקריירה, לאמין למרות שעונה שעברה הבקיע כמו קרבחאל נראה שחקן שבהמשך הקריירה אולי יהיה שחקן של 35 שערים בעונה בכל המסגרות, ראפיניה לא שם.
הבעיה היחידה היא שוויניסיוס יש אחד, אולי שניים בכל העולם, ודווקא ראפיניות יש אלף…
מן הסתם מובנת החיבה לראפיניה, בטח אחרי היחס הלא הוגן שהוא קיבל מצ’אבי, וכיף בתור אוהד לראות שחקן כזה גם מתוגמל בשורה הסטטיסטית על כל העבודה הקשה שהוא נותן. אבל בסופו של יום מדובר בשחקן יחסית בינוני, שאם ברצלונה רוצה לחזור לרמות הגבוהות היא לא יכולה לבנות לאורך זמן על שחקן ברמתו. כשחקן משלים סטייל לוקאס ואסקז הוא אחלה תוספת לסגל, בפרט שהוא מביא איתו מוטיבציה גבוהה ומוסר עבודה מצויין, אבל הוא פשוט לא מוכשר מספיק כדי להיות שחקן מוביל. הוא לא באיזור חיוג בכלל של ויניסיוס, או של ימאל לצורך העניין.
כרגע הוא השחקן שהכי מפחיד אותי בקלאסיקו, הוא(וגם פרמין) שחקן שעושה המון תנועה ובעיקר לעומק וצץ בכל חור קטן שיש בהגנה, זה סוג השחקנים שאנחנו הכי מתקשים מולם בגלל ההגנה הלא מאורגנת, הלוואי רק שהבעיטות יתלבשו לו בקלאסיקו
שאני אומר שאני מעדיף את ראפיניה על ויני זה לא קשור למי שחקן יותר טוב.
אני מעדיף שחקן שלוחם עבור הקבוצה שלי מאשר שחקן שמחפש כל עיתונאי אפשרי כל סוף משחק להתבכיין על למה כל העולם אכזר כלפיו ולמה הוא מסכן אחרי שהוא עושה אינספור פרובקציות כלפי כל העולם.
לגבי זה שהוא בינוני, נסכים שלא להסכים.
בין 0 ל10 אפשר גם להיות 8 וזה מספיק בשבילי אפילו 7 זה יותר ממספיק.
דרך אגב ששרים פה שירי הלל ללאמין ומפנטזים על המסי הבא אני תמיד כותב תנו לי 25 אחוז ממסי הכי גרוע שהיה לנו ואני יהיה מרוצה עד הגג. אותו דבר ראפיניה. אז הוא לא יתקע 40 שערים בשנה, אז זה יהפוך אותו לשחקן בינוני?
אני שותף לדעה שאומרת שראפיניה לא עשה קפיצת מדרגה, אלא נמצא בתקופה שהכל עובד לו, והשעון כבר עובד לאחור. יש סיכוי גבוה יותר שהוא יסיים את העונה עם 18 שערים כמו שטיטי אמר, מאשר שימשיך ככה ויזכה בכדור הזהב.
עם זאת, קצת מצחיק לשמוע את זה מכל אותם אנשים שהכתירו את בלינגהאם כשחקן הכי טוב בעולם על סמך חודשיים בתחילת שנה שעברה, בהם הוא היה הרבה פחות טוב מראפיניה הנוכחי. עד לא מזמן שמעתי שמגיע לו לזכות בכדור הזהב על סמך אותם חודשיים, למרות שמאז הוא הרבה יותר גרוע מראפיניה של שנה שעברה.
ראפיניה הוא שחקן שיודע ליצור, ולראיה היו לו 12 ו-13 אסיסטים בשתי העונות הקודמות. העונה הוא מבשל פחות או יותר באותו הקצב של שנה שעברה, אם כי השנה זה הרבה יותר מרשים, כשזה גם קצב קצת יותר מהיר וגם בא ביחד עם הרבה שערים. לשם השוואה, בלינהגאם חילק 13 אסיסטים עונה שעברה בפי 2 יותר דקות מראיפניה.
אז בלינגהאם הוא שחקן על ששווה 100 מיליון, וראפיניה שחקן בינוני שלא שווה 58. אם זה היה הפוך היו צוחקים עלינו שאנחנו מוציאים סכומים תלת ספרתיים על פלופ שנעלם איפשהו בנובמבר הקודם, כשהם מביאים כל מיני כשרונות ברזילאים בשליש מהמחיר שהם באמת שווים.
בכלל, כל השחקנים בלי יוצא מן הכלל עשו קפיצת מדרגה אצל פליק, וזה רק גורם לי לכעוס עוד יותר על צ’אבי. זה לא סוד שלא סבלתי אותו כמאמן, ואני אולי היחיד פה שלא היה לו אכפת שהעיפו אותו בצורה מסריחה, אבל מה שקורה השנה בניגוד לקבוצה של צ’אבי זה פשוט לא נורמלי.
זה נכון לשחקני רכש שחשבנו שנפלנו איתם, והעונה הופכים בדיעבד את הקיץ של 2022 להצלחה מסחררת; זה נכון לעמדות כמו הקשר האחורי וכנף שמאל שבכינו שאין לנו מי שיאייש אותן, ובדיעבד זה מצחיק שרצינו להביא לשם רכש גדול; וזה נכון לגבי שחקנים שהוא החזיר אותם מפציעה מהר מדי בכל פעם, והכניס אותם ללופ מסחרר של פציעות שהיה נראה שלא יגמר לעולם.
אני מבין את הנקודה שלך, רק לגבי הציטוט, בשום שלב לא אמרתי שאני מעדיף את דמבלה, מתייה או כל צרפתי אחר על פניו.
זה שהוא יותר טוב ומועיל מדמבלה לא הופך אותו לכוכב על.
לא כל כך התכונתי אליך באופן אישי. ה"דמבלה" היה זה שאני מתחבר לשחקנים כמו ראפיניה גם אם הם לא נוצצים אבל שנלחמים ומכבדים את הסמל. במיוחד אם הם מספקים את המספרים שלו…
לוקאס ואסקז המשופר הזה עם עוד משחק של שער ובישול (והיה אמור לסיים עם שתי בישולים אם לבה לא היה בבלקאוט מול שער ריק) תביאו לי יותר לוקאס ואסקז משופר כמוהו
למרות שזה משחק חוץ, אני חושב שזה אחלה משחק לקצת שינויים וניסויים.
בהינתן כשירות שלו, פאטי חייב חייב חייב לפתוח מחר, גם בשביל מנוחה לראפיניה/לאמין, אבל בעיקר בשבילו. הוא לא יקבל הזדמנויות הרבה יותר טובות מזו.
גם פרנקי (במקום פדרי), ואפילו דומינגז (כן כן) צריכים לראות דשא מההתחלה. וכל עוד אין קטסטרופה - טומטום יכול להמשיך לחזור בהדרגה לעניינים במחצית השנייה, ופאו ויקטור גם הוא.
מצד שני, נקודה ששכחתי ממנה - מה שקובע, במקרה של שיוויון נקודות בטבלה, זה הפרש השערים. המשחק מחר הוא משחק קלאסי לשפר את המאזן הזה (או לקרוס במפתיע), שנייה לפני ברסט, דורטמונד, בנפיקה ואטלאנטה.
אין ספק שאם רוצים לתת מנוחה זה המקום.
איזה לעשות? עם כל הכבוד לדומינגז, אני חושב שהוא הוכיח שאין מה להוכיח. קונדה במקום אחד הבלמים ולהמשיך עם פורט שיקבל טיפה ביטחון.
פרנקי במקום פדרי נשמע טוב, ופרמין במקום ראפיניה/ימאל.