מקווה שאתה צודק.
תזהר, אייל יגלה שאמרת את זה וירדוף אותך
קצת אוף טופיק לדיון, אבל רק לי מפריע ששינינו פאזה מקבוצה של החזקה בכדור לקבוצה של משחק מעבר?
אנחנו נראים טוב, והתוצאות טובות, אבל זה מבאס אותי קצת. זה אחד הדברים שחששתי שיבואו עם פליק, ובמבחן התוצאה זה עובד מצויין, אבל צורם לי.
מלבד המשחק אתמול איפה שמת לזה?
זה לא רק המשחק אתמול.
לא שבקבוצה של צ’אבי היה יותר טוב כן? שאיפות ומציאות לחוד.
ועדיין, דווקא עכשיו כשאנחנו נראים קצת יותר טוב, זה טיפה צורם לי.
על הספקטרום שבין משחק ‘‘סבלני ומאורגן’’ ל’'כדורגל ישיר", אין ספק שאנחנו התקרבנו לסגנון השני העונה.
האם זה קיצוני? אני לא חושב.
לדעתי ברמות הגבוהות קבוצות מוצלחות לא מוגדרות ע’'י סגנון אחד אלא על היכולת שלהם לבצע ברמה גבוהה את מגוון הפעולות הדרושות במצבי משחק שונים.
כשהיריבה משחקת עם קו הגנה גבוה, צריך לתקוף את החיסרון של זה. תעשה את זה מספיק פעמים והיריבות יפסיקו ללחוץ אותך, מצד שני זה לא פשוט ולא כיף לשחק גם מול בונקר מוצלח. אז מה אם הכדור עובר משחקן לשחקן?
ספציפית אתמול לא הצלחנו לשבור את הלחץ של באיירן בצורה מאורגנת, אז גם לא הצלחנו לייצר הרבה מצבים של החזקה ארוכה בכדור. מצד שני הצלחנו לתקוף את הקו הגבוה שלהם מספיק פעמים כדי להיות מסוכנים ולנצח.
בוא נראה לאן זה מתפתח.
בדקות 60-75 ראית הרבה יותר החזקת כדור כדי להרגיע את המשחק כולל כמה “אולה” מהקהל.
כמו שאריאל ציין אני חושב שבארסה צריכה לדעת לעבור בין הפאזות האלה של “משחק סבלני ובניית התקפות והעמסת שחקנים למעלה” ל"התקפות מעבר מהירות ותפיסת הקבוצה ממול עם המכנסיים למטה" בהתאם ליריבה ולסיטואציה שמולה, זה יהפוך אותנו למסוכנים בשתי רמות מעכשיו.
לא יודע אם אפשר לשים את זה בקטגוריית “קבוצת מעברים”. המשחק אתמול היה חריג כי אנחנו לא תמיד מסתמכים על פשוט כדורים ארוכים וזהו, אלא יש בילד אפ ישיר ומהיר לעומת בילד אפ סובלני. הכדורגל ההתקפי היום מתקדם לכיוון בילד אפ מהיר וישיר כדי להשאיר את הכדור בצד של היריבה. השאלה אם יהיו לנו פתרונות מול קבוצות שסוגרות שני קווי הגנה בחצי שלה.
אני חושב שזה חוטא באמת להגיד שבארסה של העונה היא בהכרח “קבוצת מעבר”.
בנוגע לדיון הבלמים: אני ממש לא בטוח שיהיה לאראוחו כריסטנסן קל להיכנס להרכב. פנייה הקטסטרופלי לא איבד את מקומו ברגע שצ’זסזסצ’צני כשיר לשחק, ואני ממש לא בטוח שקובארסי ואיניגו שסך הכל טובים העונה לא ימשיכו להיות צמד הבלמים הפותח עד שאחד מהם יפצע / יהיה בתקופה רעה שלא תותיר ברירה אלא להחליף אותו. התיאום שיש לצמד הנוכחי עם הקבוצה הוא סופר חשוב, וכפי שאמרו אראוחו וכריסטנסן גם ככה יפצעו חודש אחרי שיחזרו.
בנוגע למשחק המעברים: בעונה הראשונה של פפ, כאשר בארסה עדיין הייתה בוסרית - לא פחדנו לעקוץ קבוצות שהעזו ללחוץ אותנו. יש את המשחק ההוא, בטח חלק זוכרים - 6-2 אצל הקבוצה ההיא שהגיע עם מלא ביטחון שהיא יכולה לעצור אותנו. הדומיננטיות שלנו גרמה לקבוצות ללכת אחורה, ואנחנו התאהבנו בזה עד שהחלטנו לקחת את הכדור לעצמנו כל הזמן ולנהל את המשחק בחצי של היריבה בלבד. אינטר (והשופטים) וצ’לסי ניצלו את זה ומנעו מאיתנו להיות הקבוצה הראשונה אי פעם שלוקחת צ’מפיונס בק טו בק טו בק טו בק. בעונת האליפות של צ’אבי חצי העונה הראשונה שלנו היה טוב סך הכל, והיינו הרבה יותר טובים מבאיירן במשחק הראשון. עדיין הפסדנו 2-0.
קיצר, מה שאני מנסה להגיד זה שאנחנו עדיין עדיפים על 90% מהקבוצות, ואנחנו מפרקים אותן עם הצגות ושליטה במשחק. מול ה-10% הנותרות אני מוכן לחתום מעכשיו 50 שנה קדימה על לשחק “לא סקסי” ולדפוק להן רביעייה.
עוד נתון מדהים מהמשחק - בארסה רצה 124.5 ק’‘מ, שזה ממש הרבה.
בדרך כלל קבוצות רצות 105-110 ק’'מ, ובארסה שנים רצה אפילו פחות.
ניכר שינוי פיזי לא רק בעין, אלא גם בסטטיסטיקה .
חבל שלה ליגה לא מפרסמת את הנתון הזה, ולא ניתן למצוא אותו באתרי הסטטיסטיקה. יש אותו רק בתחרויות של אופ’'א.
זה מדהים אבל מצד שני זה מדאיג לקראת יום שבת… לא מבין למה אי אפשר היה לשבץ את המשחק הזה ביום ראשון.
תזכור שרוב השחקנים נחו בפגרת הנבחרות. הבאתי דקות באשכול של שחקנינו בנבחרת.
הם מסוגלים לשחק 3 משחקים בשבוע אחרי הפגרה. אני מאמין שנראה רוטציות אחר כך.
זה בגלל שפליק, כמו פפ, מחלק להם סמים. לכן אנחנו לא צריכים את היום מנוחה אקסטרה הזה.
היה לי דיון בפרטי עם כמה חברה שהתכתבנו לגבי ראפיניה והחשיבות שלו
סתם להדגמה את אחת הסיבות שראפיניה פתאום פורח.
12 מתוך 13 משחקים פתח השנה לעומת 4 שנה שעברה בשלב הזה.
זה סתם דוגמה קטנה.
צאבי הוא גאון כדורגל אבל מאמן בינוני במקרה הטוב.
נכון זה רק 13 משחקים ראשונים, אבל כך זה היה לגבי כל התקופה של ראפיניה תחת צאבי או שהוא לא פתח או הוא הוחלף תמיד באותה הדקה.
אולי היום זה נחשב דל״פ אבל אני חושב שראפינייה עדיין טעון הוכחה.
באופן נדיר מסכים עם טיטי - כל בעיטה עקומה שלו מסתיימת בגול או בישול.
השערים האחרונים שלו מול באיירן בחיים לא היו נכנסים אם בשער לא היה עומד גד עמוס מחופש לנוייר.
השער השני היה מזליקי במיוחד עם בעיטה שעוברת בדיוק בין הרגליים של הבלם ולא הגיעה מאיזו יכולת אישית.
אמנם יש לו אנרגיות אחרות העונה והוא עם פתיחת עונה מפלצתית אבל בעיני הוא עדיין לא שחקן טופ. הטיפול שלו בכדור מאוד לא נקי ובעיקר קבלת ההחלטות נוראית.
אשמח לגלות בסוף העונה (או אפילו באמצע שיהיה מספיק פז״מ) שטעיתי.
כל פעם שטיטי לא אוהב מישהו אז הגולים/בישולים שלו מגיעים בטעות. זה כבר תבנית מוכרת שלו.
אני חושב שאתם טיפה מוציאים מהקשר את מה שהוא כתב לגבי ראפיניה. הוא לא אמר את זה לגנותו.
אני לא נביא, אבל ראפיניה גם נתן מספרים בעונות הקודמות. במיוחד בעונה הראשונה אם מחשבים את יחס הדקות והביטחון שהוא קיבל. בעונה הראשונה, אני זוכר לא משחק אחד בישול ושערים מכריעים שלו (ולנסיה ויוניטד למשל)
המחויבות ההגנתית שלו גם לא לא מוטלת בספק.
בסדר,
הדעה שלי לא מבוססת על טיטי אלא מתחברת עם מה שהוא אמר.
אעשה השוואה קיצונית, אם אצל לאמין כל מסירה או גול נראים מלאכת מחשבת, אצל ראפינייה זה נראה כמו מישהו שבנה את מגדל פיזה. יצא לו עקום אבל זה תפס.
למה באופן נדיר ? ממה שאני מתרשם מהפוסטים שלך אתה אמור להסכים איתי יותר ממה שאתה רוצה להודות
אשמח לדוגמאות…
בקשר לראפיניה, למרות מה שכתבתי על המספרים שלו, לפני תחילת העונה כשהרוב פה העדיף את וויליאמס כתבתי כמה פעמים שראפיניה עדיף.
לדעתי שחקן מאוד בינוני מבחינה טכנית, אבל עובד המון, לא מפסיק לרוץ ובסוף מי שמתאמץ ומנסה מצליח.
עונה שעברה כתבתי לא פעם שויני הוא השחקן היחיד בעולם שבעיטה גרועה שהוא לא התכוון אליה עדיפה על בעיטה שיצאה בדיוק כמו שהוא התכוון, ראפיניה הצטרף אליו העונה, מה שמדהים אגב זה שלראפיניה יש את אחת הבעיטות הכי טובות בעולם ולמרות זאת רוב השערים שלו הן מבעיטות מוזרות שלא מתלבשות
ששחקן כובש שער אחד או שתים אוקי זה יכול להיות מזל, ששחקן כבר עם מספרים כמו של ראפיניה לדעתי אתם סתם מחפשים “לגמד” אותו. ורגע תנו לי לשאול גם מספר הבישולים שלו זה רק “מזל”?
אני מעדיף ראפיניה אחד על 10000 דמבלות שהיו אצלנו. שאני רואה שחקן שרץ להגנה יותר מהר מבאלדה האידיוט אני אוהב את שחקן הזה. מעדיף אחד שלוחם בשביל הקבוצה שלו מאשר כל הפרמדינות עם יחסי ציבור…
דרך אגב, תנו לי ראפיניה אחד על אלף וייניוסים של העולם.