אני רק אזכיר שראפיניה היה משמעותי כבר בעונת האליפות אחרי שדמבלה נפצע(שערי ניצחון, משחקים טובים נגד ריאל ויונייטד), ובעונה שעברה חווה משחקים טובים כששיחק באמצע ואז רצף כשהוא תופקד משמאל.
הטענה שלא היה לו ביטחון לפני פליק לא נכונה לדעתי, הוא פשוט היה מתוסכל ע’'י מאמן שלרוב נתן לו תפקיד שהוא לא יכול לבצע ואז מחליף אותו דקה 55 בין אם הוא היה רע או יותר גרוע, כשהצליח למצוא איזה קצב בתוך המשחק.
אבל זה בדיוק הביטחון שדיברתי עליו. הביטחון בזה שהוא לא יוחלף בדקה 70, לא משנה מה יעשה, אלא שהמאמן (והקבוצה עצמה, ראה ערך סרט הקפטן) נותן לו את המפתחות ושופט אותו לפי מה שהוא יכול לתת, ולא לפי עמדה לא נכונה/שיטת משחק לא קיימת.
לא מתווכח שלכל אחד יש יתרונות. אבל אנחנו חוזרים לנקודה שאם כולם כשירים, זה עדיין שלושה שחקנים על עמדה אחת (מבלי שהזכרתי את פראן ופאבלו טורה). קשה לי להאמין שזה יעבוד בלי שאחד מהשלושה (כנראה פרמין) יתייבש על הספסל וירצה לעזוב
אולמו יכול, וצריך, לשחק גם בחוליית ההתקפה. שלישיית LRL לא תחזיק לנצח בלי רוטציה. אין הרבה אופציות להחליף אותם, מעבר לאולמו. אלא אם מחשיבים את ויקטור, או רחמנא ליצלן את פראן.
גם חוליית הקישור תתרטץ מדי פעם, וסמוך על זה שלא כולם יהיו כשירים כל הזמן.
פבלו טורה לא טוב בינתיים, ולא יעזרו 3 השערים שהוא כבש במקרה. ובכל מקרה - אני חשבתי שפדרי יהיה הקדמי בשלישיית הקישור, ופליק הפתיע אותי לטובה. כלומר לא בטוח שהעמדות שאנחנו מייחסים לשחקנים הן אלו שהם יוצבו בהם. בהינתן אאא"פ ואולמו כשירים, אין סיבה שראפיניה גם ישוטט באיזורים שלהם, במיוחד במשחק עומד. ובמיוחד כשאולמו יכול לשחק גם בשמאל.
אבל LRL זה מטעה קצת, כי מה שיש לך בתכלס זה את לבה באמצע, לאמין כקיצוני ימני, באלדה כקיצוני שמאלי ואז קשר התקפי/חלוץ שני באמצע מאחורי לבה שזז מצד לצד לפי הצורך עם חופש יחסי. כשאולמו, ראפיניה ופרמין משחקים, זו העמדה שלהם. כרגע. לא מתווכח לגבי זה שפראן לא מועיל וטורה לא הוכיח את עצמו. ואתה גם צודק שיכולות להיות פציעות, ואז הכול יסתדר וכולם יקבלו דקות.
שמאל זה לא באמת שמאל, כי ככאמור, באלדה לבד על קו שמאל. ראית את זה גם כשפאטי קיבל דקות, וציפיתי שישחק על הקו- הוא לא. הוא שיחק באמצע ובאלדה נשאר לבד בקו.
ברצלונה, ופליק, עוד לא נבחנו בסגל שכולל מעל 60% כשירות, אז קשה להמר מי ישחק ואיפה. אני מאמין, בדגש על ה"מאמין", שמה שהיה זה לא בהכרח מה שיהיה, ובהינתן יותר כלים, המאמן ישתמש בהם גם בצורות אחרות.
אולמו שיחק לא מעט בצד שמאל של ההתקפה, ויכול להיות גם לשקר כ-9. ראפיניה יכול וצריך גם לנוח מדי פעם, במיוחד מול קבוצות מסתגרות (שלא לדבר על לשחק בימין לפעמים, ולתת ללאמין מנוחה) ולשחרר את הפקק שאתה מדבר עליו. ופרמין יכול להמשיך להגדיל את האהבה שלי אליו, איכשהו, ואז בכלל שכל השאר ימותו.
כלומר לא כולם ישחקו באותו מקום כל הזמן. שלא לדבר על יהיו כשירים כל הזמן.
אמרתי ‘‘משמעותי’’ כי למרות התפקיד הוא הצליח לייצר מצבים ולהבקיע שערים חשובים שהביאו לנו ניצחונות חשובים בדרך לאליפות. ראו את היכולת שלו לתרום.
רק בעונה שאחרי הוא גם שיחק טוב בצורה יותר רציפה.
לכל הפחות, היה אפשר לראות שמדובר בשחקן טוב שלא בא לידי ביטוי, ולא שחקן מוגבל שפתאום נחת עלינו משום מקום הקיץ. לא מפתיע אותי בכלל הפריצה הזו שלו העונה.
ושני גרוש לגבי אולמו, עם כל הכבוד לאאאאאאא’‘פ(על כמה א’ אנחנו עומדים היום?), התקרה של אולמו יותר גבוהה לטעמי. אפשר לדבר על זה שלא היה צריך להביא אותו, אבל אז צריך לזכור גם עוד משהו, לדעתי:
אנחנו כבר לא בעולם של 11 שחקנים הרכב ו-11 שחקנים מחליפים. צריך 16-17 שחקנים ברמה של הרכב בכל סגל ברמה הגבוהה כדי להתחרות כמו שצריך, למנוע פציעות ולשחק בכשירות גבוהה.
במקרה כזה, מי שישלם את המחיר יהיה מישהו שקרוב ללב של כולנו - פליק.
בהינתן עונה ארוכה, עם יותר משחקים מהרגיל, ועם זה שכל ילד בן 13 מהלה מאסיה מקבל כמתנת בר מצווה זימון לנבחרת לעוד משחק שקר בליגת האומות - אני סומך על זה שנצטרך הרבה שחקנים בסגל. גם אם חלקם על אותה עמדה.
אני לא אומר שראפיניה היה חושך בעונה שעבר, אני אומר שהוא היה בינוני מינוס, ואם הוא עדיין היה קיצוני, אני מאמין שזה היה ממשיך.
הוא לא מספיק טוב בתפקיד הזה עבור ברצלונה. כחלוץ שני/קשר התקפי באמצע זה סיפור אחר, בפרט העונה.
בקיץ היה לי ברור מאוד שצריך למכור אותו אם אולמו מגיע כדי להשאיר דקות לפרמין. עכשיו אני כבר לא יודע מה לומר, חוץ מזה שאני חושש שזה יביא לצרות (חיוביות), בפרט בכל הנוגע לפרמין.
עד לפני משחק וחצי לא היית העונה באף משחק עם סגל קשרים מלא. פתחת את העונה עם טומטום ופרנקי פצועים, ועם פרמין שקיבל מנוחה אחרי האולימפיאדה. אחרי זה גם ברנאל, אולמו ופרמין עצמו נפצעו.
אאא"פ נכנס לסגל באיחור ובחוסר כשירות, אחרי קיץ שכלל יורו ואולימפיאדה, לא שיחק במחזורים הראשונים בגלל זה, ואז נפצע אחרי 3-4 משחקים.
אני לא אומר שהוא יהיה באנקר בהרכב, אני כן אומר שיהיו לו מספיק הזדמנויות כדי לנסות.
לא מתווכח על זה.
רק שה’‘בינוני מינוס’’ לא היה ציון רציף לכל משחק, אלא הממוצע שנוצר ממשחקים גרועים וממשחקים מצוינים.
לגבי הקישור, אתה צודק שפרמין ‘‘ישלם את המחיר’’, אני פשוט לא חושב שזה דבר רע כי הוא עדיין ישחק הרבה יוכל להתפתח להיות יותר מזה.
לא צריך להסתכל על זה במרווחים של חודש חודשיים, אלא שנה-שנתיים.