ליגת האלופות 24/25 - הדיון המתגלגל: ניצחון 3:2 על דורטמונד בחוץ (ראפיניה, פראן 2X)

אני אמתין לקולות הימאלים.

קאסדו סופית אסאדו? רק מוודא

שפיץ שייטל (נתח זול, גידול מקומי, רוסטביף מושלם)

צלי כתף. כולם מזלזלים בו אבל בסוף עושה את שלו בשולחן החג.

טחול

לב

סיגר מטוגן באולם אירועים

אין ברירה…

אגב לבנדובסקי ביף וולינגטון

אין מה לומר, כיף לקום בבוקר(כתבתי את זה בבוקר אך לא הספקתי לשלוח) אוהד בארסה מאז שפליק הגיע.
נכון שזה רק הכוכב האדום אבל גם מול קונוסים(לא שהכוכב קונוסים) צריך לדעת איך לשחק, וזה מסוג המשחקים שאצל מאמני אחרים(עם קוצים ג’ל) היינו יוצאים מהם עם תחושת תסכול ודאגה לעתיד.
אתמול, בעיקר במחצית השניה ראינו שוב קבוצה שמצליחה כי היא יודעת מה היא רוצה להישג על המגרש ולא בגלל פעולות אישיות בלבד.

האינטנסיביות הנמוכה בשני המשחק האחרונים היו צפויים בעקבות ירידת המתח אחרי שהבסת את באיירן וריאל באותו שבוע, אבל מה שטוב זה שראינו שפליק גם מצליח לאפס את השחקנים ובארסה עלתה למחצית השנייה כדי לדרוס. אם תומאס מולר על המגרש זה גם נגמר עם 9-10 גולים.
ביום ראשון יש סוסידאד וזו קבוצה עם פוטנציאל יותר טוב מהתוצאות שלה, נצטרך לחזור לפוקוס מלא.

ברמה האישית ממשחק כזה עדיף לא להתרכז במה שהיה טוב בגלל פערי הרמות, ולהסתכל על החסרונות:

1. ג’רארד מרטין עם עוד הופעה אפורה לחלוטין מול יריבה נוחה.
    טוב לנו שבאלדה נח, אבל זה מאוד בעייתי לטווח הארוך.
    הייתי בודק אפשרות להחזיר את ואייה ולתקן את הטעות הזאת שנעשתה בקיץ. יכול להיות שואייה לא התאים הגנתית לפליק, אבל מרטין לא איזה עילוי, והקודם לפחות הרשים התקפית בקיץ.

2. פרנקי עם הופעה פרנקאית קלאסית.
    יותר מדי פעמים במשחק הוא אוהב להיעלם. מזכיר לי את הכישרונות הישראלים. לא נלחם מספיק, לא יציב מספיק, ובגיל 27 עדיין נחשב ילד.

3. בדומה למרטין, דומינגז לא מספיק טוב. אולי הוא יהיה, אבל כרגע כשהוא ברוטציה זה עולה לנו בדם.

4. במשחק שמרטין עולה בהרכב, אנסו פאטי אפילו לא מקבל דקה. דרשני.
    הוא צריך לקחת יוזמה ולהבין שמקומו בינואר לא צריך להיות בבארסה.

נ.ב.

1. איזה דרדלות של ראפיניה, תענוג. רק שימשיך.

ברצלונה חוזרת לליגת האלופות, לאחר כ-3 שבועות ללא משחקים במפעל, וכשהאחרון הסתיים ב-5:2 על הכוכב האדום בלגרד. התוצאה ההיא הייתה הניצחון האחרון של ברצלונה (אומנם עברו רק 2 משחקים מאז, אבל זה עדיין נכון!), כשלאחריה הגיעו ההפסד נטול האיומים לשער מול סוסיאדד, והתיקו המתסכל מול סלטה.

מעבר לרצון לחזור למסלול הנצחונות באופן כללי, כדי להחזיר את הקבוצה לפורמה ולשפר מיקומים בטבלאות השונות, ברצלונה מגיעה למשחק הערב כשהיא יודעת ש-3 המחזורים האחרונים יהיו מאתגרים מאוד. בלשון המעטה. אחרי המחזור הזה באלופות מחכות לה: דורטמונד (חוץ), בנפיקה (חוץ), אטלאנטה (בית). ולכן כל נקודה שתיצבר, ובמיוחד 3 כאלו - לא יזיקו בכלל.

רק ש…פליק וחבורתו מגיעים גם למשחק הזה בלי לאמין, כלומר - בלי אף אחד שיודע אשכרה לייצר משהו מכלום (אלא אם מחשיבים את היכולת של מרטין לייצר משהו מכלום, ליריבה), בטח באגפים. בנוסף אליו אולי ייעדר גם אהבאלדה, מה שאומר שבמקרה הטוב נקבל בעמדת המגן השמאלי את פורט, ובמקרה הרע - את אממ"מ. ההכללה של אריק ופראן תיוודע סופית רק בעת פרסום הסגל.

הבעיה הנוספת היא היריבה עצמה. נכון, ברסט אומנם ניצחה במפעל “רק” את שטורם גראץ, ספרטה פראג וזלצבורג, והיא רק במקום ה-12 בליגת הדיז’ונים והקרפדות, אבל גם השיגה תיקו מול לברקוזן, ונמצאת במקום ה-4 בטבלת האלופות. כשנשארו לה ברצלונה, איינדהובן, שחטאר, וריאל מדריד. לא רע בכלל.

לא רוצה להיות שחצן אבל עם כל הכבוד לברסט, ברצלונה חייבת לנצח קבוצה כזאת בבית עם או בלי יאמאל.
המיקום שלה בטבלה בצ’מפיונס משקר כי היא שיחקה נגד יריבות ברמתה ומטה, בליגה הצרפתית היא מקום 12.

כל תוצאה שהיא לא ניצחון תהיה כישלון.

זה המשחק לחזור בו למסלול הנצחונות ולחגוג קצת.
ברסט אמורה להיות ברמה של תחתית הליגה הספרדית.

הסגל -

בסופו של דבר באלדה נכלל בסגל. האם יפתח? נגלה הלילה.

אריק חוזר לסגל, פראן עדיין לא.

מחוץ לסגל -
לאמין, RFA, כריסטנסן, פראן, מאטס, ברנאל, פאטי

אוייי את הפאלי!
אצטרך להמשיך להתגעגע.

לפחות יש לי את מרטין שיינחם אותי.

אריק זה דווקא חדשות טובות, בהנחה והוא יחזור להיות בלם. זה שדרוג על פני דומינגז. מקווה שפורט יקבל דקות בשמאל אם באלדה לא כשיר.

חחחחחח
כבלם!
גאבי חזר ופרנקי חצי כשיר. לא צריך את אריק הקשר תודה לאל.

ההרכב של ברצלונה -

באלדה אומנם בסגל, ופורט מחכה בספסל, אבל אממ"מ פותח גם במשחק הזה.
גאבי חוזר לספסל, ובמקומו - אני אוהב אותך פרמין.

חזרנו למצב שאי אפשר לעשות רוטציות בכלל. כיף.

למה המרטין הזה פותח? למה?

נמאס לי מטרמפיסטים, ומרטין הזה טרמפיסט אמיתי כל שבוע הוא אוהד קבוצה אחרת (ההיא שמול)

בקישור אפשר קצת עם גאבי ופרנקי בספסל.
אבל מעבר לזה- אין הרבה אפשרויות.

ועדיין- למה לעזאזל מרטין מקבל הרכב?

מקווה שאאאפ יצליח איפה שאולמו נכשל במשחק האחרון

השאלה מי מהם ישחק איפה. יכול להיות שאולמו עדיין באותה עמדה בה שיחק מול סלטה, ופרמין דווקא דוחף את פדרי לעמדה האחורית בה הוא פורח השנה.

כן אבל בשני המקרים פרמין יהיה הקדמי יותר

צריך להכניס למשוואה גם את ראפיניה. כי כשפרמין תופקד בצד ימין של ההתקפה הוא נעלם לגמרי, למרות שהיה מאוד קדמי.