ליגת האלופות 24/25 - הדיון המתגלגל: ניצחון 3:2 על דורטמונד בחוץ (ראפיניה, פראן 2X)

לפני שאתה כותב משהו תבדוק קודם את הנתונים.

עד סוף אוקטובר הפולני עם 14 שערי ליגה, מתחילת נובמבר עד היום הוא רק עם 2 שערי ליגה, עכשיו תבדוק את אחוז צבירת הנקודות של ברצלונה בשתי התקופות האלה, ואז תחזור אליי האם זה פליק או לבה ?

לפני שאתה כותב משהו תיסגר על השקפת העולם שלך.

אם הבעיה היא שלבנדובסקי לא כובש, אז למה צריך להחליף מאמן? בוא נתפלל לאלוהי הכובשים, הוא יחזור להבקיע פתאום ופתרנו את המצב.

כמובן שזה סותר את ההודעה הקודמת שלך שבארסה היא ימאל ועוד עשרה, וזה סותר את ההודעה הקודמת שלך שהנבדל עובד אבל מתי שהוא זה יפסיק לעבוד וזה סותר את ההודעה הקודמת שלך שבארסה בכלל לא טובה וזה רק היריבות הלא נושכות וכו’ וכו’.

בסדר, התרגלנו.

כי ככה כדורגל עובד.

לא סותר, את כל הנ’'ל אפשר להחביא ברגע שלבנדובסקי תוקע שלושער, כשלבנדובסקי לא מבקיע בקצב של תחילת העונה מתחילים לראות שברצלונה קבוצה די מוגבלת, זה בדיוק מה שכתבתי מתחילת העונה גם אחרי הקלאסיקו כשהייתם על גג העולם וחשבתם שהאליפות בכיס, אמרתי לבנדובסקי, אמרת לא, והנה העובדות בשטח.
המצחיק בכל הסיפור שאתה כדי לעקוץ אותי מזכיר את הסיפור עם לבנדובסקי אחרי שהוכח שזה נכון :flushed::sweat_smile:

רק אם המטרה שלו בחיים היא להצדיק את הדיון המיותר שפתחת.
הוא לא יחזור בתור מאמן ברצלונה. מנהל מקצועי או נשיא - אולי.

בחזרה לדיון שפוי שגם קשור לנושא האשכול.

image
אני לא מסכים לחלוטין.
הנה הקבוצות שיעברו אותנו אם נסיים עם 16 נק’.

• ליברפול - כבר עם 18 נקודות.
  • ארסנל (13 נק) - צפויה לנצח את דינמו זאגרב ואת ג’ירונה.
  • אסטון וילה (13 נק) - צפויה לקבל לפחות 4 נק מול מונאקו וסלטיק.
  • אטאלנטה (11 נק) - היא תנצח את שטורם גראץ. אם נפסיד לה, והיא תסיים עם 17 נק.
  • אתלטיקו (12 נק) או לברקוזן (13 נק) - אתלטיקו תנצח את זלצבורג ולברקוזן את ספארטה פראג. מי שתנצח במשחק בינהן תעבור אותנו.
  • באיירן (12 נק) - תנצח את פיינורד ואת סלובן ברטיסלבה.
  • דורטמונד (12 נק) - צפויה לנצח את בולוניה ואת שחטאר דוניצק.
  • אינטר (13 נק) - תנצח את ספרטה ואת מונקו בבית.
  • יובנטוס (11 נק’) - סיכוי לא רע לסיים עם 17 נק מול קלאב ברוז’ ובנפיקה.
  • מילאן (12 נק) - סיכוי לא רע לסיים עם 18 נק מול ג’ירונה וזאגרב
    (אני לא מתיחס לכמה קבוצות שכרגע עם 11-13 נקודות, אבל לא צפויות להגיע ל 17.)

גם את תהיה הפתעה או שתיים, זה עדיין מאוד מסוכן לבנות על 16 נקדות להעפלה אוטומטית.
בארסה חייבת לנצח את בנפיקה. 18 נקודות בוודאי יספיקו, במיוחד עם יחס שערים עדיף מכולם.

הם מסתמכים על הטענה של אופטה כנראה ש-16 נקודות מספיקות, אבל גם כאן מדובר על 98% ודאות.

אני גם הסתכלתי על המשחקים הנותרים וזה עושה רושם שלא מעט בטופ 8 יהיו עם 17 נק’ ומעלה.

העניין הוא שבגלל כמות המשחקים והנקודות שאפשר להרוויח פר משחק, מספיק משחק אחד שהולך לא טוב והשינוי משמעותי.

דורטמונד אמורה לסיים עם 18 נק’, אבל אם במקרה תפסיד אז תסיים עם 15.

15 נקודות בוודאות לא יספיקו לעליה אוטומטית.
מה שהבאתי מראה שבסבירות גבוהה מאוד גם 16 לא יספיקו, וכנראה גם 17.

הבעיה שאתה מציג סנריו כמעט מושלם בו מספיק קבוצות משיגות 100% הצלחה ב-2 מחזורים הקרובים, וזה כנראה לא יקרה.
אם אתה לא משיג 6 נקודות, אז אתה משיג 3-4 נקודות, ואז אתה עומד על 15-16-17.

אני בכל מקרה מקבל את הטענה באופן כללי ועושה רושם שמספר נקודות מסויים הוא מספיק רק באופן יחסי, ולא קו קשיח שאפשר לסמוך עליו אחרת תסתבך.

ניסיתי להציג סנאריו הגיוני , כאשר קבוצה יותר חזקה מנצחת את החלשה.
התעלמתי למשל מברסט וליל, שכרגע עם 13 נקודות, אבל יש להן יריבות חזקות בהמשך.
ברשימה שלי יש 10 קבוצות. גם אם 2 מתוך 10 יפשלו, עדיין 16 נק’ לא יספיקו.
את כל הרשימה הזאת עשיתי רק בשביל מטרה אחת - להראות שתיקו מול בנפיקה לא יספיק. אולי יהיה נס וזה כן יספיק, אבל זה מאוד לא סביר. לכן חייבים לשאוף לנצחון על בנפיקה ולא לבנות על תיקו, ולא להשאיר את העליה למשחק האחרון מול אטאלנטה החזקה.

אגב, באתר של אופ"א תיקנו את הקילומטראז’ במשחק.
118-114 לטובת ברצלונה.
הממוצע עומד על 116, כך שזה לא יוצא דופן העונה.
כל האנגליות והגרמניות, וגם PSG ואתלטיקו רצות 110-120 ק"מ למשחק בממוצע. אנחנו לא בולטים באספקט הזה.

עוד משהו מעניין - בארסה כבשה הכי הרבה, 21 שערים. אבל היא רק במקום 12 בכמות הבעיטות, 89. מתוכם 37 הלכו למסגרת. ניצול לא נורמלי.
לשם השוואה, באיירן בעטו הכי הרבה למסגרת, 55 פעמים, אבל כבשו רק 17 שערים.

קח בחשבון שיהיו קבוצות מהרשימה שישחקו זו מול זו, מה שימנע מכמה קבוצות בהכרח להגיע למירב הנקודות האפשריות

לא, ציינתי מול מי הן משחקות.
רק אתלטיקו ולברקוזן משחקות אחת נגד השניה, ואיחדתי אותן תחת בולט אחד.

מסכים עם השורה התחתונה, אני רק אומר שלמרות שהסנריו ‘‘הגיוני’’, אנחנו יודעים שבכדורגל זה לא תמיד עובד ככה ולכן יהיו מספיק ‘‘סטיות תקן’’ שיאפשרו לכמה קבוצות להעפיל עם 16-17 נק’.

מעבר לכך, מרגיש כל-כך ‘‘קטנוני’’ להתעסק בכמה נקודות צריך בשביל להפעיל לשמינית, כשכל ההבדל הוא עוד 2 משחקים.
אנחנו הרי יכולים לא להופיע ל-2 המשחקים הנותרים, להפסיד טכנית ופשוט להעפיל דרך הפלייאוף עם אותו מאמץ פיזי.

אני באמת לא חושב שזה שווה את המאמץ על חשבון משחקי ליגה.

אני חושב שאסור לנו לבנות על הפלייאוף. אפשר לפגוש שם קבוצה חזקה כמו סיטי, ריאל או פריז.
במצב הנוכחי אנחנו חייבים להשקיע עוד קצת ולעלות ישר.
אני אומר שצריך לשאוף לנצח את במפיקה, ואז אפשר לזלזל במשחק מול אטאלנטה.

דרך אגב, כל מקום בטבלה וכל נקודה מביאות קצת כסף. לא הרבה, אבל בבארסה כל יורו חשוב למגבלת השכר לעונה הבאה.

נדמה לי שהדיבור על 16 נקודות היו לפי סימולציות שנעשו לפני תחילת המשחקים. מן הסתם שזה לא מחייב ולא מדובר על סימולציות שנעשו כיום לאחר שישה משחקים.