ליגת האלופות 24/25 - הדיון המתגלגל: ניצחון 3:2 על דורטמונד בחוץ (ראפיניה, פראן 2X)

אני קורא את המשפט הזה וחושב לעצמי - זה ניצחון חוץ.

כבר היו לנו כמה כאלה מאז ימי מסי וסוארז, אבל אני עדיין מתרגש מזה כל פעם מחדש.

ראפיניה מבקיע במשחקי חוץ, לכן ראפיניה > סוארז?

השיטה של פפ הייתה לנצח באינטנסיביות גבוהה. לגמור עניין תוך חצי שעה, ואז לשחק 60 דקות של גארבג’ טיים מהנה.

נראה שעוד הפסד בסוף השבוע ופפ מתפנה, מעניין מה אוהדי ברצלונה חושבים על זה, מפנטזים או שאומרים נישאר עם פליק ?

לא רואה שום סיכוי שפפ מפוטר מסיטי.
הסיכוי היחיד הוא שהוא יחליט לעזוב מעצמו אבל גם זה לא נראה לי סביר.

הוא גם אמר לפני יומיים שלא יאמן שום מועדון אחר אחרי סיטי.
הפנטזיה שלי יותר צנועה. לרשום את אולמו בינואר.

האמירתים צריכים להיות מטומטמים גדולים מאוד כדי לפטר את פפ בגלל כמה תוצאות לא טובות אחרי ה-7 שנים המטורפות שהוא סיפק להם. בטח כשהם רואים את השכנה העירונית שלהם לא מצליחה להתאושש יותר מעשור אחרי עזיבה של מנג’ר העל שלה.
והאמירתים הם הרבה דברים - אבל מטומטמים הם לא.

לפי מה שהבנתי הוא בראש טבלת ההימורים בפער גדול על המאמן הבא שיפוטר, הקבוצה שלו נראית גמורה והוא כבר מעל חודש לא מצליח למצוא פתרונות.

אז אמר, הוא יכול להגיד שאי אפשר לסרב לאפשרות לחזור הביתה לכמה עונות לפני הפרישה.

הגיוני, אבל כרגע נראה שהמצב לא משהו, אני לא יודע מה קורה שם אבל נראה שלשחקנים קצת נמאס מהמאמן וזה מצב בעייתי.

אז הם יחליפו חצי סגל,זו לא בעיה.

לא הבנתי מה קשור עכשיו פפ שכבר סגרנו שבעוד 20 יום מחזירים את צ’אבי.

לא עדיף פפ על צ’אבי ? אם דצמבר יהיה כמו נובמבר יש על מה לדבר.

פפ, צ’אבי, פליק.
קודם שלבנדובסקי יבקיע, זה מה שחשוב.

אני חושב שסיכמו פה - קראתי חלק מהתגובות - בצורה קצת “עצובה” מדי. אני רואה את זה אחרת: דיברתם כאן לפניכן שזה בדרך כלל “או מאניטה” או שלא מנצחים. ברצלונה פתחה את המשחק מעולה ויכלה להוביל 0:3 או 0:4. אני חושב שבורוסיה דורטמונד קבוצה שמתלהבת הרבה אבל נטולת כל משחק הגנה בסיסי (זה בסדר, גם ריאל מדריד נהנתה מזה) ועדיין, המצב בליגת האלופות נהדר. ברצלונה הצליחה לנצח בסוף, השיגה את ה-2:3 הזה בלי רוברט לבנדובסקי וראפינייה על המגרש וזה לא מובן מאליו. קרלו אנצ’לוטי משאיר שחקנים על המגרש כשהם לא יכולים לזוז - כל אוהד שלנו רצה אנדריק במקומו של רודריגו. זה לא רק הקסם המדהים של לאמין ימאל, זה פראן טורס שבתקופה שעושה שער מכל מצב.

כמו שאמרתי: ההתקפה מ-פ-ל-צ-ת-י-ת, ראפינייה משחק כדורגל מדהים, עונה של בלון ד’אור אבל הבסיס מבחינתו היא התלהבות שיא בכל משחק ומנהיגות ואחריות. בהגנה כן יש בעיות אין ספק, זה לא מספיק טוב. לגבי הקישור יש הרבה אופציות טובות. זה טוב, לא חושב שזה מצוין, זה באמצע.

שתדע שגם פליק דוגל בזה, וזה מורגש בהרכבים הפותחים שלו. הוא מנסה לייצר רוטציה בעיקר בחילופים בסוף, אבל גם לזה יש גבול.

פפ צריך להגיע לברצלונה בתור מנהל מקצועי.

הדעה שלי ואני חושב ששאר אוהדי ברצלונה בפורום פה יסכימו איתי, שפליק ובלי קשר לתואר זה או אחר זה הצלחה אדירה. כל מה שרצינו בגדול זה ברצלונה מרגשת וכדורגל טוב ואיכותי בשילוב של שחקנים צעירים ושחקני בית.

קיבלנו את זה השנה.

בשנה הבאה, לפליק יהיה יותר כסף לרכש נשחק בקאמפ נואו. הסגל היה יותר גדול ובריא. ואז זה היה המבחן הבא שלו בברצלונה.

דרך אגב, פפ כבר אמר שהוא לא יאמן יותר קבוצה אחרת, זה גם לא פנטזיה.

אני לא חושב שניהול מקצועי מעניין את פפ, זה קצת קטן עליו.
אם הוא יחזור לבארסה זה יהיה בתור נשיא/ יועץ לנשיא סטייל קרויף, או מנהל מקצועי של הלה מאסיה שמה הוא יוכל להשפיע בצורה משמעותית על הדבר הכי חשוב של המועדון.

כל תפקיד (מלבד מאמן) זה טוב בשבילי.

מצידי גם שיחזור בתור עציץ למועדון…

אגב, בספר שנכתב על התקופה שלו בבארסה סופר שכל נושא הרכש היה אחד הדברים שהפכו את התפקיד לכבד עבורו, ושהוא שמח שבבאיירן הוא היה חלק פחות קריטי בקבלת ההחלטות.

האמת שאני אשמח שיהיה אחראי על המתודולוגיה במועדון ועל הדרך בה האימונים של הצעירים בלה מאסיה עובדים עד לאינטגרציה בקבוצה הראשונה. לפעמים נראה שיש עוד פער בדרישות.

בכל מקרה, בזמנו קרויף היה נשיא של כבוד בברצלונה, גם אם הוא לא רוצה את האחריות, אני חושב שאפשר לתת לו את התואר הזה. זה לא מחייב וללא שכר,

אני מאמין שבעוד עשור, עשור פלוס, תחת הנשיא הנכון זה יקרה, כי זה משהו שהוא רוצה לעשות.