שאין לך קשר אחורי אמיתי איכותי ומנוסה אני לא חושב שאפשר לבנות על זה שנצליח להתמודד מול לחץ אפקטיבי.
בגלל זה אני חושב שאין לנו סיכוי אמיתי להגיע לתארים השנה. בשבילי בתור אוהד, ואני מנתק את עצמי מבחינה ריגשית, ואך ורק רציונאלי, המשחק מחר יותר חשוב מהקלאסיקו, נגד באיירן יש לנו מין מחסום של אימה. חיבים לשבור אותו.
כן אני יודע שקלאסיקו והכל, אבל באיירן של השנים האחרונות זה כמו ברצלונה של מסי מול ריאל מדריד. אנחנו ה"כלבה" שלהם. חיבים לסיים את זה.
אני חושב שבאיירן זה משחק חשוב ומבחן חשוב.
אני מסכים שלתוצאות העבר יש משמעות פסיכולוגית, אבל אני לא יכול להתעלם מזה שיש לנו קבוצה צעירה שהולכת לשחק מול קבוצה מאוד מנוסה ומחוברת.
למשל, לקלאסיקו בשבת אני מגיע מאוד רגוע. מדריד של העונה הזו עוד לא נראית מחוברת וקטלנית מספיק. המשחק הוא משחק ליגה, לא כזה שריאל משקיעה בו את הנשמה כמו במשחקי נוקאאוט. אנחנו עצמנו מגיעים בפורמה טובה… אז בקיצור, אני לא מודאג.
באיירן, גם בלי האפקט הפסיכולוגי, זה סיפור אחר. מבחן חשוב וגדול, אבל אני לא אתלה את התוצאה רק על המימד הפסיכולוגי. במימד המקצועי יש פה הבדל בין קבוצה צעירה לקבוצה מנוסה. אני מקווה שהאיכות וההתלהבות אצלנו יביאו ניצחון.
אשים את איניגו בצד כי ברור שהוא מעורר מחלוקת(משום מה), אבל קובארסי לא יודע לשחק נגד לחץ?
ועם כל הכבוד לבאיירן, מישהו פה בכלל עקב אחריהם בשנה האחרונה כדי להגיד לנו מה מצבם האמיתי או שאתם סתם מתרגשים מהשם?
זו קבוצה שהניהול שלה מדרדר מדחי אל דחי ומחליפה מאמנים כמו גרביים. האחרון שלהם מגיע בלי הרבה ניסיון ואחרי ירידת ליגה.
עכשיו אני רואה שהם הפסידו לאסטון וילה במחזור הקודם.
בלי להוריד מוילה.
ואני חושב שכהרגלה בקודש, באיירן קצת אוברייטד, בטח כשמוסיאלה פצוע. התקפה טובה עם קיין וסילונים סבבה לידו, הגנה לא משהו מיוחד וקישור סופר דליל ובינוני. יש לכם מחסום פסיכולוגי מולם, וגם כמה מיסמאצ׳ים אישיים וסגנוניים, אבל אני לא חושב שהם כאלה קבוצת על רק כי פתחו את הבונדסליגה טוב בניגוד לשנה שעברה.
מוסיאלה בספק גדול נגדינו, וכמעט בטוח לא יפתח.
אצלינו אומרים עכשיו שפרנקי היה כשיר לחלוטין, ולא שיחק כעונש מפליק על משהו שהוא לא אהב בגישה שלו. יש מצב שיפתח הפעם.
יש גם בלגן ניהולי בבאיירן, יש מרד נגד היו"ר. חלק משחקני מפתח כמו דייויס וקימיש לא רוצים לחדש חוזה.
מאמן בלי הרבה ניסיון כמו שכבר הזכירו.
אם כבר לתפוס את באיירן לא בשיאה, אז עכשיו.
אני עם אופטימיות זהירה. לי זה לא ברור מעליו שנפסיד.
לשחק מול משחק לחץ זה הרבה יותר מעייף מלהפעיל לחץ. אבל עזוב זה כבר דיון פילוסופי. הכוונה שלי הייתה הרבה יותר פשוטה:
במשחק אינטנסיבי לקוברסי יהיו הרבה יותר התמודדויות פיזיות מול שחקנים ממה שהוא רגיל בליגה בה בארסה שולטת ברוב המשחקים. ובנוסף לזה כשהיריבה לוחצת הבלם שאמור לבנות את ההתקפה צריך להתאמץ הרבה יותר להצליח במשימה. הוא צריך לשחק יותר מהר, לנוע יותר מהר ויש לו פחות זמן להסדיר נשימה.
אין לי גרם של טענה כלפי קוברסי ושחלילה לא ישתמע אחרת הוא פשוט מאוד צעיר, לא מאוד חזק, לא מאוד מהיר והוא עושה המון טעויות שמובנות לגילו אבל מסוכנות מאוד מול קבוצה שיודעת לנצל טעויוית ושאורבת לשער 90 דקות.
ועוד לא התחלתי לדבר על השוער דמיקולו שלנו שאמור לחפות עליו.
אין הרבה רגעים בקריירה לשחקנים צעירים לפרוץ ברמות הללו. אגדיל ואומר, שזה כמעט לא קורה, ולרוב זה מסתכם באילוץ כזה או אחר. זה גם הסיפור של פרמין לופז (או אאא"פ). עד כה הצעיר בעיקר היה שחקן משלים מפתיע, ומעולם לא קיבל את המפתחות למעט בנבחרת האולימפית. אפילו דאגו להנחית עליו עוד קשר על הראש, בנוסף לגאבי וההסטה של ראפיניה לאמצע.
עם המצב הסגל והפציעות הבאות הולכות, אולי יהיה לו עוד רגע, אבל לא מין הנמנע שברגע אחד ילד צעיר יוכל לקנות את עולמו.
פרמין, תפוס את זה בשתי ידיים. לך תדע מתי תקבל צ’אנס כזה שוב.
מכל הצעירים שלכם שלא עונים לשם ימאל פרמין הוא הכי מרשים וטוב לדעתי האישית, לא רק הצעירים הנוכחיים אלא גם מאלה שקדמו לנוכחיים, שחקן ישיר שמשחק תמיד לעומק מהסוג שאני אוהב.
לדעתי צ’אבי די עשה לו עוול, מקווה השבילו שפליק יתקן את זה.