ליגת האלופות 24/25 - הדיון המתגלגל: ניצחון 3:2 על דורטמונד בחוץ (ראפיניה, פראן 2X)

האמת, טיפה מופתע שפליק הולך עם ההרכב הכי חזק שלו שבוע שלם(מניח שגם נגד ריאל נעלה בהרכב דומה), אבל אולי אני מגזים לרעה עד כמה המשחק היום לא חשוב.

מבחן משמעותי עבור קסאדו ופרמין(וגם באלדה).

#התחלנו

#סיימנו

:frowning:

#אנחנו באמצע

@Shusaku

תבקש סליחה ואתה יודע על מה

מבקש לתת כינוי חדש @Eyal @Shai
אאאה"פ
אני אוהב אותך האנסי פליק

אני לא מבין איך אולי במחצית הכי גרועה שלנו (מלבד המשחק מול מונאקו עם האדום) אנחנו ביתרון של 3-1…

איזה גול של ראפיניה ובישול של קסאדו…

אאא"פ עושה את אא"א לגאה מאוד!

אני לא חושב שאנחנו גרועים אבל אם לא נמצא דרך להיות יותר חכמים בהגנה, אז המשחק יכול להתהפך עלינו במהירות. הנתקפה של באיירן יותר מדי טובה עבור מה שאנחנו רואים היום ברמה הקבוצתית.

הלחץ הגבוה שלנו לא רלוונטי כמעט כי כשצריך נוייר, קימיש וקיין מייצרים את הפיתרון שפניה ולבנדובסקי לא מסוגלים.
צריך להתחיל טיפה יותר רחוק ו’'לשמור על השורות".
בבניית משחק שלנו פדרי וימאל מטורפים כי הם מאפשרים את הפתרונות היצירתיים, אבל זה בגלל שאנחנו לא מצליחים הרבה פעמים סיסטמטית. אם פליק חכם הוא מדריך את הקבוצה למצוא את באלדה שהוא הרבה פעמים השחקן החופשי, וגם שחקן שיודע לצאת עם הכדור בחסד.

אנחנו נראים רע אבל מנצלים כל טעות של היריב.
גם זה משהו. שנים שזה לא היה קיים.
ראפיניה ענק. לאמין משפר את ההיילייטס ביוטיוב אבל לא החלטי.

המשחק הזה קריטי, כי הוא שבר לנו את מחסום הפחד מול באיירן.

יש מספר משחקים שלא אכפת לי מכדורגל יפה , רוב כן. אבל קלאסיקו והמשחק היום זה דוגמה למשחקים שבהם שמצידי לנצח 1-0 גם משער עצמי בזמן פציעות.

עד לפני שפליק הגיע היינו מורידים את הראש מהתחלה מול קבוצה כמו באיירן. כל הכבוד לפליק הכניס בהם טיפה רוח מלחמה.

קסאדו וראפיניה מצטינים שלי. ראפיניה פשוט נהדר. אהבתי אותו גם קודם. שמח שהוא גורם לנו לאכול כובעים לגביו.

נ.ב לבה כבש אבל במשחקים מול באיירן נראה לי הוא באמת מתאמץ להראות שהוא אוהב אותם. אולי יותר מידי חחח

נ.ב 2- אני מתחנן לפליק, אל תהיה גנטלמן. פה צריך להיות עם סכין בין השינים, פנה חמוד וזה לא אישי אבל הוא לא שוער ברמה של ברצלונה. תן לפולני את האפודה.

אישית רציתי למכור אותו בקיץ אחרי ההגעה של אולמו. אבל מאז שהוא עבר למרכז זה שחקן אחר! לגמרי אוכל את הכובע.

קודם כל, יששששש!!! מול הנמסיס, רביעייה שגם אם היא לא הכי מרשימה, היא קריטית כל כך לצמיחה של הקבוצה הזו. היא אפילו יותר קריטית מניצחון בקלאסיקו בשבת. עד כדי כך בעיניי.

שנית כל, לבארסה היה דבר אחד הערב שלבאיירן לא היה וזה תכליתיות. כי באיירן הייתה יותר מסוכנת לאורך רוב המשחק והלחץ שלה הוא לא משהו שבארסה של פליק התמודדה איתו עד הערב.
ברגע שפרנקי נכנס היו איזה עשר דקות שגם באיירן וגם אנחנו השלמנו עם התוצאה והתחלנו להניע כדור יותר בנחת.

שני השחקנים שלי חשוב לציין מהמשחק הם: ראפיניה שפשוט עשה את הדברים נכון ובבגרות והשני הוא מרק אסאדו שהיה בכל מקום במגרש. יסלח לי אאא״פ שסיים עם שני בישולים, אבל ההקרבה, הלחץ, האינטנסיביות של הילד הזה מעוררות הערכה. זה בלי לדבר על הכדור המדוד שלו לראפיניה בשער השלישי.

למטיבי לכת, אני מוציא חולצה עם התמונה הזו

פרטים בפרטי :joy:

לא הייתי רוצה להיות קומפאני בחדר הלבשה עכשיו. זה עינים של גרמני רוצח.

גם אני לפני המשחק הייתי חותם על 1-0 מכוער. וגם על תיקו.
וזה גם נראה ככה במחצית הראשונה. לא יודע מה קרה במחצית השניה, אבל די פירקנו אותם. נראה שפליק שטף את השחקנים במחצית, הם עלו בטירוף.

לפני שמחליפים שוער או חלוץ, אני רוצה מגן שמאלי נורמלי. עמדה הכי חלשה בסגל.

באתי לכתוב. באלדה על הפנים.
ההבדל בין האגף שלו לאגף של קונדה מטורף. בצד אחד נלחמים, בצד שני מדלגים מעל המגן כאילו הוא לא קיים. זה פלוס קבלת החלטות איומה בהתקפה…

הייתי שמח לשים את הידיים על דייויס בקיץ, אבל זה כנראה לא בקלפים.

דקות 60-75 שבהן השתלטנו על המשחק דווקא אחרי היתרון המבטיח והרגנו אותו עם הנעת כדור מושלמת, הן בדיוק ההבדל בין המשמעת הטקטית ומילוי ההוראות של המאמן לבין הפאניקה שהיתה אוחזת אותנו כדרך קבע במחצית השניה בעונות האחרונות.

באיירן ממש לא אותה קבוצה מושלמת והיא בעיקר רכה העונה הגנתית. זה משהו שקומפאני עוד לא הצליח לפצח, ניכר שפליק עשה ש"ב כמו שצריך ופגענו בכל הנקודות החלשות של הגרמנים. וגם ניצול ההזדמנויות הפסיכי - 4 שערים מ-4 בעיטות למסגרת - זה לא משהו שאני זוכר מבארסה.

כמה מגיע לראפינייה להיות רשום על תצוגה כה עוצמתית בליגת האלופות, אחרי מפח הנפש מול פאריז ששם היה נראה שהוא לקח את ההדחה יותר קשה מכולם. מדהים כמה הבעת אמון של מאמן בשחקן יכולה לעשות שינוי.

ומעל הכל השמחה של הילדים של בארסה, פשוט כיף לראות את האושר הטהור שלהם בגולים ובסוף המשחק. לא משנה איך תיגמר העונה, נבנה פה משהו מיוחד שנים קדימה. שרק ימשיכו לגרום לנו לחייך.

היה לי קצת קשה עם החגיגות. העונה עוד ארוכה ולא זכינו בכלום.

אני גם שמתי לב שבאלדה עומד כמעט במרכז כשהכדור אצל ההגנה של באיירן, מה שמאפשר לשחקן קו לקבל כדור בחופשיות. רק אז באלדה רץ אליו ומנסה להפריע.
קונדה עומד הרבה יותר קרוב לשחקן שלו ותוקף אותו עוד לפני שהכדור מגיע. ככה צריך, אבל באלדה לא לומד.
אולי פליק יעשה איתו נס, כמו שעשה עם ראפיניה, לבה, איניגו.

ברגע שראפיניה כבש את הרביעיה(הברזילאי מדהים, איזה כיף לראות אותו פורח) וקומפאני התפרע עם החילופים המשחק היה גמור מנטלית לכן אין מה לנתח את המחצית השנייה כמעט.

הניצחון היום בעיקר רשום על הרוח שפליק הכניס למועדון.
טקטית זה כמעט היה התאבדות, אבל למזלנו באיירן לא היו רחוקים מאיתנו בגישה ההתקפית ואנחנו ניצלנו את זה. היה יכול להיות מאמן אחר שמעלה אותנו היום עם רגשי נחיתות או סגנון הגנתי ואז זה היה נראה אחרת. העזנו והפעם הרווחנו.
טוב שחווינו את זה היום וככה נוכל לנסות לתקן את הליקויים לקראת שבת, וגם לבוא עם הביטחון שאנחנו מסוגלים.

הייתי אומר שבמבחן של שלושת השחקנים שסימנתי קסאדו עם ציון מצטיין(מה לעזאזל…), פרמין עם משחק סביר(בעיקר ביכולת להשתלט על כדור תחת לחץ עם הפנים לכיוון השער, אבל במשחק כזה היה חסר לו טיפה אתלטיות כדי להשפיע יותר) ובאלדה עם ציון נכשל.
המגן השמאלי ירד עם סחרחורת מרוב התרוצצות סביב הצל של שחקני באיירן. לא נעים.

פדרי וימאל זה וואו. שחקנים ברמה עולמית, כוכבי על בהתהוות עם פוטנציאל היסטורי.
הם מבינים את המשחק בצורה אינסטינקטיבית ויש להם יכולות קואורדינטיביות, טכניות וקוגניטיביות לנצל כל רגע לטובתם. כשהם קרובים אחד לשני במגרש זו חוויה אחרת.
טפו טפו טפו. כן ירבו.

מבין מה אתה אומר, אבל זה הניצחון הגדול הראשון העונה מול קבוצת טופ אירופית.
שהרקורד ההיסטורי שלנו איתם זוועה ובתוצאה מהדהדת. מותר לשמוח בניצחון ייחודי כזה בעיקר בגלל המשמעות הסימבולית שלו לפריצת מחסומים פסיכולוגיים גם השנה וגם מהעבר.