קופה דל ריי 24/25: ברצלונה מחזיקת הגביע!!! מנצחים 3:2 את ריאל מדריד בגמר (כבשו: פדרי, פראן, קונדה. בישל: לאמין 2X)

מה קורטואה צייץ?

@Yoni
הגבתי להודעה שמשה שם עם הציוץ. תעקוב אחריה.

זה התגובה שלו אחרי המשחק נגד אתלטי למי שלא מבין.

אה, חשבתי זה מעכשיו.

לא בפומבי, רק בפרטי .
אם הייתי מומחה עולמי שכל חברה רק רוצה לשכור אותי ולתת לי מיליונים, אז גם בפומבי אם זה יושב לי על המצפון.
אם הבוס היה מכריח את כל החברה ללכת להפגנה כלשהי , או אוסר עליי ללכת לטקס שחשוב לי, גם הייתי מתפטר.

מארקה מדווח שנשיא ההתאחדות לוזאן ונשיא התאחדות השופטים מדינה קנטאלחו נפגשו אתמול בערב כדי למנוע הסלמה מצד השופטים.
השופטים רצו לפרסם מכתב תמיכה פומבי בשופטים של הגמר ולתקוף את אלה שתוקפים אותם.
לוזאן שכנע את קנטאלחו לא להסלים את המצב עוד.
קנטאלחו גם הודיע ללוזאן שאם ההתאחדות תתקפל ותנסה להחליף את צוות השיפוט, אף שופט בכיר לא יסכים לשפוט את המשחק.
מארקה גם אומר שכמה שופטים בכירים העבירו ביקורת על קנטאלחו שהסכים לא להגיב לריאל.

אני לא יודע אם השופטים הולכים לדפוק את ריאל היום או לא. אבל ברור לי שכל החלטה תזכה לביקורת קשה. החלטה נגד ריאל - זה בגלל שהשופטים נגד ריאל. החלטה נגד בארסה - זה בגלל הלחץ שריאל מפעילה.
הדרך היחידה להימנע מההתעסקות בשופטים הוא נצחון מוחץ כמו בפעמים קודמות.

מארקה אומר שמבאפה לא כשיר ב 100% ויפתח על הספסל.

בכנות? לא מרגיש בטוח לקראת הגמר הזה. לאמין יכול לדבר כמה שהוא רוצה על זה שעדיף לשתוק (כן, הגיון של ילד בן 17), אבל לא יודע כמה הראש של השחקנים והקבוצה במקום הנכון היום. גם חצי גמר הצ’מפיונס נגד אינטר בהמשך השבוע, גם אולי תחושה (אחרי 2 הקלאסיקואים האחרונים) של שאננות, וגם מופע הבכיינות המדרידאי שככל הנראה יגרום להמון רעש תוך כדי משחק. לא ברור מאליו שנגיע בגישה הנכונה למשחק, וירשים אותי מאוד אם כן. גם בלי קשר לתוצאה.

אבל גם טקטית - ההיעדרות של באלדה מטרידה אותי לא מעט, במיוחד ההשפעה שלה גם על החלק ההגנתי ואולי במיוחד על ההתקפי.

יום של גמר!

ותיקי הפורום הישן ודאי יכירו ויזכרו את המנוח שנפוץ בזמן הודעות וסיקורים לקראת משחקים האומר “פרפרים ותנינים בבטן”, פעם חווינו הרבה פרפרים ותנינים כאלה לפני משחקים של בארסה.

בשנים האחרונות ההתבגרות, המשפחה, העבודה תפסו מקומות גדולים בזמן ובחיים שלי והקשו על החיים הקודמים, הרווקיים שהוקדשו כולם לבארסה, ריבר, ארגנטינה ולפורום הישן שמילא שעות לא שעות רבוצ בחיי.

פתאום בשנים האחרונות גם לא היה כל כך טריוויאלי שכל משחק של בארסה בכל שעה וזמן אתפוס בלייב, אהיה בכלל בביית או ער, יחד עם תהליכים במועדון שפחות אהבתי , עם המלחמה פה בארץ ועם מה שנקרא החיים עצמם מצאתי את עצמי קצת מתרחק (קרה לי גם עם ריבר כשארגנטינה היא היחידה ששמרה על הגחלת באופן קבוע בוערת).

זה אף פעם לא היה בגלל גביע כזה או אחר כי גם באליפות של צ’אבי שמחתי אבל הרגשתי שזה פחות שלי מפעם, כאילו אני צופה מהצד ולווא דווקא אוהד שנמצא שם כבר מ-97.

והשנה ככל שהעונה מתקדמת משהו בבארסה של פליק מושך אותי שוב בחזרה, פתאום אני מחייב את עצמי לחזור להישאר ער, קובע לוז וסידורים לפי המשחקים, בארסה חזרה להיות נגד עיני ההיא מלפני עשור ויותר.

לא יודע איך העונה הזאת תיגמר, גם אז לא כל עונה הייתה הכי מוצלחת שיש אבל אם יש משהו בעונה הזאת של האנסי פליק שהוא הצליח בה לא רק עם בארסה אלה גם איתי, הוא החזיר לי את בארסה שגדלתי אליה, לתוכה.

יום של גמר היום…פרפרים ותנינים בבטן, שום צ’אנס שאני מחמיץ את זה!

האמת, אני ממש שונא את ריאל מדריד.

פעם שנאתי את ריאל מדריד אבל כיבדתי אותה, זאת הייתה שנאה כייפית. הייתה זהות ששנאתי כי לא חלקתי את אותם ערכים ואופי, אבל כיבדתי את הערכים והאופי הזה. ריאל מדריד הזאת היא קבוצה שאני שונא ולא מכבד, וזה מבאס כי זה פשוט הורס לי את החוויה כאוהד.

ועם זאת, אני חושב שמבחינה פסיכולוגית זה יעשה להם טוב והם ינצחו את הגמר הזה. כמה נקודות-

1. יש לנו פה מיס מאץ׳ עצום עם מרטין. גם פורט זה לא יהיה כמו באלדה, והיחידים שאולי אני אגיד ״פסדר״ זה אראוחו או גרסיה. אבל גם הם לא מגנים ולצערי אף אחד לא נותן את האופציה ההתקפית הכל כך חשובה שבאלדה נותן. אז יש פה מיס מאץ׳ עצום שריאל מדריד יכולה וצריכה לנצל וזה עלול לחסל לנו את המשחק בשתי הצדדים.

2. צריכים להודות, ברצלונה מתקשה במחזורים האחרונים ואין לה את השטף שהיה לה. המומנטום ירד ואנחנו מתקשים מול מיורקה וסלטה ויגו-ריאל מדריד עם כל הביקורת של האוהדים שלה קבוצה יותר טובה מהם, בטח במאני טיים.

3. אמרתי מאני טיים אמרתי ריאל מדריד. אין הרבה מה להגיד, העובדות מדברות בעד עצמם-משחקת חרא, משעמם, לא משהו, ריאל מדריד לא מפסידה גמרים גדולים. פגשנו אותם פעמיים בגמר גביע המלך והפסדנו פעמיים. הם היו בגמרי ליגת האלופות כבר 8447854 פעם בעשור האחרון ולא הפסידו. את׳, ליברפול, יובה, דורטמונד, פנדלים, לא פנדלים, דקה 90, מה שתרצו -כל הניסים והנפלאות. ריאל מדריד לא מפסידה גמרים

4. מבחינה מנטאלית לשחקנים שלהם אין מה להפסיד. השערוריה ב24 שעות האחרונות לא משפיעה עליהם, להפך-היא לוקחת מהם את האחריות, שמה הכל על ההנהלה ועל השיפוט. הם יכולים רק לצאת יותר גדולים. הם משחקים בינוני כל העונה וקטלו אותם בכל מקום, הם יבואו פאקינג רעבים ובאטרף. מתישהו זה אמור להתחבר להם.

ועדיין, בשורה התחתונה, בואו ניקח דברים בפרופורציה. מדובר על משחק על גביע שאף פעם לא עשינו ממנו מהות העונה, חלקנו רצינו לעוף ממנו בשביל לשמור כוחות. גם אם נפסיד, צריך לקחת בפרופורציה ולעבור הלאה. זה עוד יום בהיסטוריה של ברצלונה, ועוד קלאסיקו ביריבות המדהימה עם קבוצה שבתקופה האחרונה מתחפשת לריאל מדריד.

יאללה ברסה.

תמיד רוצים לנצח את ריאל. אבל עד אתמול, ההעדפה שלי היתה למשחק ליגה הקרוב נגדם.

אחרי אתמול, אם יש צדק בעולם. אנחנו חיבים לנצח אותם.

גם אני עד מה שהם עשו אתמול, כמו שביט שנאתי אותם אבל תמיד כיבדתי. אחרי אתמול, נגמר הסיפור.

זה לא חטאפה עם כסף זה מכבי פ"ת עם כסף.

אני הייתי פותח עם ארוחאו בתור מגן וקונדה בלם.

ויסקה בארסה!

אהבתי את התמונה ששמת, שסיפרת על ‘התהליך’ שעברת כאדם, כאוהד. יכול לספר לך שבתואר בתקשורת במכללה למנהל כולם “זיהו” אותי כאיש ריאל מדריד, והחוק שלי היה שאני לא מדבר שם עם אף אחד על כדורגל או על חדר כושר (מאמן) ביוזמתי, אלא רק אם מישהו מבקש. בתור רווק אני יכול להגיד שהחלום שלי זה להציע נישואין בסנטיאגו ברנבאו, אבל זה ממש רחוק. אולי “המשימה” הבאה שלך, ואנחנו לא ממש מכירים - זה להכניס את הילדים אם אתה מעוניין כמובן - בעדינות לכל הטוב הזה שנקרא כדורגל. לראות יחד איתך משחקים, להעביר את האהבה לברצלונה, ילדים כשמשהו חדש להם שואלים המון שאלות - אלף-אלפי הבדלות כמו ששואלים אותי על ריאל מדריד כמדריך וכמחנך כיתה. אני תמיד אומר שלא משנה אם למישהו יש את המשפחה הכי מדהימה שיש - אישה, בנים, בנות, עבודה עם הגשמה עצמית וכסף, חברים - בלי כדורגל הוא פספס משהו בחיים שלו.

מקצועית על מה שכתבת, אני חושב שבשלב הזה שריאל מדריד הובילה ב-7 הפרש והיה ברור שזה שקר ולא יישאר ככה גם אם ציפיתי שהכדורגל שלנו קצת ישתפר - אמרתי שגם אם יקרה המזל הרע הזה מבחינתכם ותסיימו בלי התואר - זו הייתה עונה מה-זה כיפית ומרגשת עבורכם. עונה שאתה יושב מול המסך ורק שואל ‘כמה’ ייגמר.
אולי גם יש את העניין הזה של “אין כמו הפעם הראשונה”. ריאל מדריד של הגלאקטיקוס (כשפרננדו היירו וקלוד מקאללה עדיין היו כן?) זו הקבוצה שהכי אהבתי. זו של ה-76-80 נקודות, שלא מסוגלת לנצח בקאמפ נואו, שמפסידה תמיד בריאזור. זו עם איבן הלגרה ומיצ’ל סאלגדו והרכב כלל לא שלם. אבל אין כמו אהבה ראשונה והתאהבות של ילד.

במקום התמונה של קרלו אנצ’לוטי והאנסי פליק עם הגביע - שריאל מדריד הרסה: כמעט

תמונה מפגרת שעשיתי פעם עם חבר אוהד ברצלונה לפני קלאסיקו. לא רוצה לספר כמה נגמר.

ההרכב של ריאל מדריד -

4:4:2, כאשר אמבפה מתחיל בספסל.
ואסקז מגן ימני, מנדי בשמאל.

הילדים שלי עוד קטנים בני 4 ושנה אבל יש להם חולצות של בארסה ריבר וארגנטינה מהיום שהם נולדו עם השמות שלהם.

הגדולה מכירה קצת שירים ואם המשחק בשעה סבירה היא תשב לראות כמה דקות (זה מד הסבלנות שלה בערך כרגע).
אכן מקווה שבהמשך זה יתפס והם יהיו איתי באהבה הזאת.

הגדול שלי, בן חמש, כבר רואה מחצית שלמה אם המשחק בשעה סבירה.

סבלנות :smiley:

דווקא אני לא כזה חושב שהקבוצה התעייפה בשבועות האחרונים, כמו שפליק שמר על הרגליים שלה והוריד הילוך לקראת השבוע הקרוב.

וג׳רארד מרטין הרבה יותר פיזי מפורט הציפלון, ובהגנה הוא יצטרך להביע את זה, מקווה שבחלק הקדמי נסתדר בלעדיו.

לדעתי יהיה צמוד אבל רב שערים.

נראה אם התחזית שלי מדויקת. אשמח לאכול את הכובע אם זה בסוף יביא לנו את התואר.

ההרכב של ברצלונה -

בפעם המי יודע כמה - השמועות לפני המשחק הוכחו כשקריות. הפער בגזרתו של הקטור פורט שיישב על הספסל בפתיחה, ומרטין הוא זה שיפתח בעמדת המגן השמאלי.

שאר ההרכב ללא הפתעות.

לאמיניה יצטרכו לתת עבודה באגפים, פרנקי יצטרך להפסיק להיות רכרוכי במרכז, וקונדה להיות מרוכז עם ויניסיוס ועם קו הנבדל.

משתלם כשיש לך מכונת רעל נגד השופטים. ה-VAR שתק על נגיעת היד שלהם ברחבה, ועכשיו הוא שותק על האדום שמגיע לטשואמני.

עכשיו אני רוצה שיחליפו את השופט במחצית.
גועל נפש, שיפוט חד צדדי.

עוד פנדל שלא נשרק. עם שיפוט נורמלי זה כבר 5-0.

השופט מפחד לתת להם צהובים.