ליגת האלופות 24/25: פסז' אלופת אירופה אחרי 5:0 עצום על אינטר

הנחמה היחידה בגמר הזה, זה שהוא זוכה.
מגיע לו

ובינתיים ברחובות פאריס

על מה שהוא עשה עם דמבלה העונה (טוב, בתכל’ס עם כל הקבוצה) הוא צריך לקבל פרס על מפעל חיים.

בדיוק על זה אני חושב. אחרי המשחק מול ארסנל הם עשו פוגרומים ברחבי פריז.

נראה שזומר בזבז את כל אבקת הקסמים שלו מול בארסה. כל כדור למסגרת נכנס.

איזה כיף לפאריז, כל ילד נראה טיל בהתקפה. מאיפה הם מביאים אותם?
באופן כללי, מדהים לחשוב איך הם התחילו את העונה. בסוף הם הדיחו את ליברפול בקרב חפירות מטורף, וגברו גם על הקבוצות שהדיחו את ריאל ובארסה.

טוטנהאם: קיין עזב לבאיירן ולא לקח איתם כלום עונה שעברה, זה הזמן לקחת תואר אירופי ולהפוך אותו לבדיחת המאה.

פסז: הולד מיי פאקינג ביר.

אני לא זוכר קבוצה עם כל כך הרבה מחץ , וזו קבוצה ששיחקו בה מסי,ניימאר ואמבפה כן?

גם האופי הגיע כשחזרה מ0-2 ל4-2 מול סיטי במשחק סופר קריטי בשלב הבתים.
פשוט מדהים מה שאנריקה בפריז.

אפשר לתת בראש, ובצדק, על הבעלות הקטארית אבל תראו כמה כוכבים צרפתיים יש בקבוצה..

תזכורת מספר 28739 כמה חשוב מומטום במשחק כדורגל. אינטר הגיעה לשיא שלה מוקדם מדיי ומאז הם צברו מומנטום שלילי. הפסידה את הליגה, הפסידה את הגביע, והנה הם היום מקבלים בראש. מנגד פריז שהתחילה את העונה בצורה רעה וכמעט הודחה מליגת האלופות בשלב הבתים, צברה מומנטום אדיר, וכשאתה במומנטום טוב כל מטאטא יורה. בתחילת העונה לא היה לפסז סיכוי מול אותה אינטר.

אבל כל הכבוד לפסז, ידעה להביא את עצמה לשיא בדיוק בזמן. לואיס אנריקה עשה מהם קבוצה, מסתבר הטובה ביותר באירופה. בלי אף כוכב כדורגל היסטורי, אבל עם כדורגל שכולם מחויבים אליו.

גם בלי לחץ של הליגה, בלי לחץ של כסף, ועם נשיא שהוא חבר של צ’פרין.

אני הייתי בעד אינטר, למרות שהם קבוצה מסריחה.

לפחות מעניין כרגע באירופה.
יהיה מעניין לראות אם מישהו יצליח לאתגר ולהתמודד עם הכוח והמומנטום שלהם באליפות העולם.
וקצת חבל לי שבארסה לא תהיה שם, כי המצ’אפ שלה עם פריז אמור להיות מהמעניינים שיש לכדורגל היום להציע, עם הקישור הדומיננטי והניסיון לשלוט בקצב המשחק…

צ’פרין ושאר החברים המשומנים בכסף קטארי, מעניקים את הגביע לאל-חאליפי:

ברצלונה לא יכולה לעמוד מול פאריס עם ההגנה הרעועה שיש לה, יכול להיות שהיא תכבוש שער או שניים זה בטוח אבל היא תספוג חמישייה בדיוק כמו אינטר.
מה שאנריקה עשה בפאריס פשוט מדהים, שאפו.

:smirking_face:

זכייה נוראית מבחינתי אתמול, שילוב של צרפת וקטאר, איכס

אבל אם יש מגיע בכדורגל זה ללוצ’ו :heart::broken_heart:

ואם לוצ’ו קצת.שמח אז יש לי פינה שמחה בלב בשבילו גם

קצת פרופורציות: מה שאינזאגי עשה עם הסגל הזה לא מובן מאליו. ואני אסביר למה אני מתכוון.

כל סוף העונה של אינטר בלטה התוכנית של אינזאגי לשמור כוחות. השחקנים נסחטו עד הסוף. שמר כוחות בליגה, שמר כוחות בחלקים מהמשחקים נגד ברצלונה, וזה הגיע עד כדי כך ניסיון לשמור כוחות בגמר ליגת האלופות.

הגמר נפתח כשאינטר אמורה לנסות לשרוד מחצית, ולקוות שפריס תתעייף במחצית השנייה. תזכרו שככה ריאל לקחה את הצ’מפיונס האחרונים שלה.

הבעיה היתה שלואיס אנריקה צפה את זה מקילומטרים ומשבועות. אי אפשר היה לא לראות את העייפות של אינטר. מצד שני, מי שכן שמר כוחות היה לואיס אנריקה. אני חושב שזו היתה הפעם הכי ברורה שאפשר לראות כמה היתרון העצום שיש לפריס בליגה בא לידי ביטוי.

שמירת כוחות זה לא בהכרח רק רוטציות, חילופים והרכבים משניים. פריס יכולה לקחת אליפות בלי לשחק אינטנסיבי. אפילו בחצי העונה הראשון כשזה עלה לה בדשדוש בטבלת ליגת האלופות. בסוף במאני טיים, במשחקים האחרונים של שלב הליגה ובנוקאאוט, פריס הוציאה הכל.

ובגמר הזה בא לידי ביטוי בצורה הכי בולטת פערי הכוחות, תרתי משמע: אינטר הגיע מותשת בלי כוחות, פריס הגיעה חמושה ומתודלקת.

אפשר לבקר את אינזאגי כמובן. אבל הסגל הנוכחי של אינטר גירד את טיפת הדלק האחרונה. אין מה לעשות.

זו לא הפעם הראשונה שהוכח שפסז לא מצליחה בעקבות אמבפה. בשנת 2022 במפגש מולנו, מסי סחב את אמבפה עם צמד וגם סחט פנדל שאותו החמיץ אמבפה. בסופו של דבר הדחנו אותם על גול בודד, כנראה שאם אמבפה היה כובש את אותו הפנדל לא היינו זוכים בגביע ה14.

הנה התקציר.

לא מסכים כל כך בסופו של דבר אינזגי עשה רוטציות בליגה. ואז בסופו של דבר לא זכה בכלום. איבד את הליגה (שיכל להפתיע שבוע לפני ואז התיקו מול לאציו) איבד את הגביע ועכשיו גם את האלופות.

נראה מה יקרה שנה הבאה.

להפסיד חמש אפס בגמר אין לזה שום תירוצים או הנחות. אינטר והוא בתור מאמן ביישו את המעמד שלהם. מקווה שאני לא ישמע פה שוב על “אוטוטו הליגה האיטלקית חוזרת”

מה שכן, ההצגה הזו של פריז הוסיפה קצת עניין לקראת המונדיאליטו. כל העיניים יהיו עליהם.
המבחן הראשון כאלופת אירופה - עוד שבועיים בדיוק, נגד @Aragones

זה רק ממחיש כמה מעט דלק נשאר במיכל של הסגל הזה של אינטר. הם באמת עשו מעל ומעבר.

לא מספיק שהזבלים האלה זכו בליגת האלופות עם בסיס ל-5-10 שנים קדימה. גם מסטנטואונו על סף חתימה אצלם.

בסוף הצעד הכי משמעותי שנעשה שם היה לתת לקמפוס את המפתחות, ועכשיו הם עקפו את כולם בסיבוב.

הם עשו עבודה מעולה וזו זכייה ראשונה לכל השחקנים כך שזה מנטרל כל אפשרות של ‘שובע’ כביכול. ועדיין בכדורגל זה אף פעם לא עובד ככה לפחות לא בליגת האלופות. תמיד יש מכשול בלתי צפוי. גם אמרו על ליברפול של יורגן קלופ ה-2019 ש"הקבוצה הזאת…" ועוד קודם על באיירן מינכן והטרבל ואז בא המאמן הטוב בעולם פפ גווארדיולה אז בכלל, ועל מנצ’סטר סיטי של פפ עם הכסף לרווחה, ועל ברצלונה של ליאו מסי ושאר הקוסמים. אבל לא. רובן לא עשו גם שני גמרים ברצף. הקבוצה היחידה שבליגת האלופות עשתה שושלת היא ריאל מדריד, מה לעשות. חכו עם הכתרים.