רק תזכור מה היה בסוף עם האיחולים שלך בסוף העונה הקודמת, הכל עבד הפוך.
אולי כיוונתי לכך שנסיים בשני המקומות הראשונים לך תדע
מאחל לכם שעונה הבאה תתקדמו להיות קבוצת מרכז טבלה.
בשעה טובה, אני כבר מת שכל ההעברות שקשורות לבארסה ירדו מהפודיום של הטופ 10.
לא מבין איך אני אמור גם לצפות שהוא יצליח כי אני מת על השחקן הזה, וגם לקוות שהוא ייכשל כדי שאולי בטעות יבינו שהמחירים היום מוגזמים מדי, בטח לשחקנים שבאו מהליגה הגרמנית.
אעדכן בהחלטה בעתיד.
תראו איך סיטי מחתימה 4 שחקנים תוך שבועיים ב 120 מיליון יורו כאילו כלום, אנחנו לא יכולים להתחרות עם בארות נפט ללא תחתית, זה לא הוגן.
אני מת להבין איך סיטי עומדת בפירפליי, מינואר עד עכשיו הם הוציאו איזה 300 מליון יורו, איזה קבוצה יכולה לעמוד בזה?
הארגונים האלה מושחתים מהפה עד התחת.
קונים מה שבא להם ובכמה שבא להם, שוברים את השוק והורסים תחרותיות.
אז במקום 115 יהיה 116, בקטנה.
אל תשכחו שהם עומדים למכור את גריליש, זה יכסה איזה 100 מליון
מי יקנה אותו במאה? הם שילמו הרבה מעל שוויו, ובטח יסתפקו עכשיו ב 40-50. זה לא חוליאן אלבארס שעליו עשו באמת רווח גדול.
אני אהיה הסנגור של השטן פה.
חוקי ה PSR (ככה נקרא הפייר פליי באנגליה) הם על פני 3 שנים קודמות, לא רק השנה האחרונה כמו בספרד.
מותר להפסיד עד 35M בשנה לפי החוקים.
מותר לקבל “זיכוי” עבור ה PSR אם הקבוצה משקיעה בפיתוח כשרונות צעירים, תשתיות, כדורגל נשים, ועוד דברים מהסוג הזה.
עושים סכום על פני 3 שנים של רווח , זיכוים הנ"ל, ו 35M הפסדים מותרים.
אצל סיטי, נכון לתחילת 2025, הסכום הזה עמד על 407M , מה שמאפשר להם להשתולל בשוק ועדיין לעמוד בחוקי ה PSR.
אם כבר אני מדבר על זה, אז הנה הטבלה של כל קבוצות הפרמיירליג.
כפי שניתן לראות, צ’לסי ויונייטד לא יכולות לקנות בלי למכור, ליברפול הוציאה כמעט הכל על וירץ, ארסנל עדיין בשוק, וטוטנהם קמצנים ממילא.
גם וילה וניוקאסל על הקצה, סעודים או לא סעודים.
זה היה בציניות כמובן.. בתור בדיחה
אם נתייחס ברצינות, קשה לראות קבוצה שתיקח אותו ב40
כנראה כתבת את זה אבל לא מספיק הבנתי - מה בתכלס מאפשר לסיטי (ולברייטון) להיות עם מספרים כל כך גבוהים פה בעצם? השקעה בנוער וכדורגל נשים?
מעבר לזה, משעשע איך ליברפול מחתימה שחקן על ב-150 מיליון יורו, אבל מה שלא בסדר פה זה שסיטי מחתימה ארבעה שחקנים ב-120 מיליון יורו.
באופן כללי, נראה שסיטי ממשיכה באסטרטגיה של 9 השנים האחרונות - להביא שחקנים טובים (בתקווה), אבל לא להביא אף שובר שוויון מוכח (למעט הלאנד).
גיפיטי הסביר את זה קצת יותר לעומק כדי שדימה לא יעבוד קשה.
המספרים איכשהו מסתדרים בסופו של דבר..
נראה שדימה שלנו בדיוק קיבל 50 מיליון. מברוק.

מעבר לזה, משעשע איך ליברפול מחתימה שחקן על ב-150 מיליון יורו, אבל מה שלא בסדר פה זה שסיטי מחתימה ארבעה שחקנים ב-120 מיליון יורו.

נראה שדימה שלנו בדיוק קיבל 50 מיליון. מברוק.
כן.
עכשיו יש לסיטי רק 357M לבזבז.

גיפיטי הסביר את זה קצת יותר לעומק כדי שדימה לא יעבוד קשה.
המספרים איכשהו מסתדרים בסופו של דבר..
זה בול אותם מספרים. אבל ההסבר שלו יותר מפורט.

כנראה כתבת את זה אבל לא מספיק הבנתי - מה בתכלס מאפשר לסיטי (ולברייטון) להיות עם מספרים כל כך גבוהים פה בעצם? השקעה בנוער וכדורגל נשים?
407M של סיטי זה סכום של 3 עמודות.
העמודה השמאלית, profit - זה תאכלס רווח ב 3 שנים אחרונות. (אם יש סוגריים אז זה פשוט הפסד במקום רווח).
העמודה של PSR adjustments - זה סכום ההשקעה בנוער וכדורגל נשים וכו’.
העמודה של Allowable Loss - זה מה שמותר להפסיד לפי ה PSR. אצל קבוצות הפרמיירליג מותר להפסיד 35M בשנה. לחלק מהקבוצות יש פחות מ 105M כי הן היו בליגה השניה באחת השנים.
אז בגדול, ברייטון וסיטי מעל כולן בגלל עמודת הרווח.
ברייטון בעיקר בגלל מכירות מוצלחות ( קייסדו, קוקרייה, בן וויט, מקאליסטר, ועוד)
סיטי כי הרוויחה המון כסף מליגת האלופות וגם מספונסרים.
לא יודע אם זה נכלל פה, אבל צריך לשים לב לשני דברים חשובים בהקשר של סיטי:
-
גם שחרור של שחקנים ותיקים כמו דה בריינה בעלי חוזה יוקרתי, משחרר מקום להחתים שחקנים שיחליפו אותם. זה לא רק עניין של רכישה אל מול מכירה. זה הוצאה שנתית על שחקן. דה בריינה מהשחקנים היקרים בסיטי פר עונה, עזיבה שלו משחררת את האפשרות לקנות שחקן ‘‘יקר’’ שירוויח שכר נמוך משל דה בריינה.
-
סיטי בשנים האחרונות צוברת המון בעלויות על שחקני נוער/צעירים שנמכרים בתוך אנגליה בסכומים מנופחים כתוצאה מהבועה שקיימת שם.
כמובן שאני מדבר פה ברמה הישרה של העניין, בלי להתייחס לעובדה שהיא בבעלות של מדינת נפט שכנראה עושה דברים מלוכלכים אך ‘‘כשרים’’.