ח"ח על ת’רד סיכום השנה חוצה האגפים ושובר השגרה.
ננסה להתייחס לשאלות שהועלו:
- הכותב המצטיין- הודעות של איזה משתמש אתם לא מפספסים.
אין ספק, אני מתגעגע במיוחד להודעות המחכימות והמעשירות של whiterm. אבידה גדולה לפורום.
- הנושא המרתק- לאיזה דיון אתם מוצאים את עצמכם הכי חוזרים אליו כותבים או קוראים.
ת’רד ‘הפורום שלנו’, הידוע גם בכינויו ‘די עם הספאם!’, או שמו הקצת פחות רשמי - ‘ת’רד הספאם’.
דיונים מרתקים, מעשירים, עם דעות מגוונות ומגובות בנתונים ובטיעונים מעמיקים ומנומקים. תו תקן לאיכות הגבוהה של הפורום שלנו.
- הדל"פ שהוכיח את עצמו- איזה דל"פ בסוף התגלה כנכון.
אני חושב שזה מובן מאליו - אליפות במחזור ה-35.
היה באג קטנטן בזהות האלופה שבדרך, אבל חוץ מזה - התחזית באופן מופלא התממשה במלואה.
- הדל"פ שנשאר דל"פ- איזה דל"פ נשארה בתחום הדימיון.
קל - הדל"פ המגוחך לפיו לאמין ימאל שחקן טוב יותר מקרבחאל.
בעוד אחד הראה את גדולתו ואת חשיבותו העצומה בכך שבגלל שהיה פצוע כל העונה - הוא למעשה הוכיח שהוא בעצם היה ההבדל בין ריאל כדאבליסטית לבין ריאל חסרת תארים חלוטין (ועוד לאחר חיזוק עצום של אמבפה), השני הולך להפסיד את כדור הזהב לפאקינג ראפיניה הבינוני.. מביך.
- הפוסט שאתם זוכרים או אהבתם במיוחד בשנה החולפת
קשה לי לסמן פוסט אחד, אבל אני מתענג בכל פעם מחדש מהדיונים הפורים והמפרים בין שביט לטיטי, שיכולים להתחיל בהודעה של משתמש אקראי ש’אני מעדיף אסאדו על אנטריקוט’ בת’רד האוכל או ‘בתכלס אם נהיה כנים אז השיר של האוסטרים היה טוב יותר מזה של יובל רפאל’, איכשהו הופכים לקרבות ‘פיפי-קאקי בארסה-ריאל’, ותמיד מסתיימים בסוף ב’תקצירים ואליפות במחזור ה-35’. מה שחשוב זה שכולנו נתרמים מזה.
יש המון, ברוך השם. כל הודעה של טיטי בנוגע לקלופ, ליאור כשמדברים על ארגנטינה או על הפפ-טים, דור-“אובייקטיבי-אחושרמוטה”-רומנו, או משה כשמדברים על ברטומיאו.
אבל מעל כולם, ללא צל של ספק, עומדות ההודעות של טל שנוגעות לשיפוט. ניתוח מקצועי, קר כקרח וחד כלהב, של טעויות השיפוט הרבות הפוקדות את הליגה הספרדית לצערנו, גם כשהשופט אכן טעה וגם כשהשופט צדק, אפילו אם זה בניגוד לדעה הרווחת, תוך ניתוק עצמי מוחלט ומעורר השראה מזהות הנהנית מהטעות. הלוואי על כולנו יכולת כזאת לשפוט את המציאות בעיניים מפוכחות וללא שום נטיות אישיות.
מקום של כבוד בקטגוריה הזאת שמור גם לרביע היקר, שאיכשהו מצליח לתת כבוד ולשפוט דברים הנוגעים לריאל מדריד בצורה עניינית ורלוונטית, למרות שמדובר ביריבה הגדולה והמרה ביותר של אתלטי אהובת ליבו. באמת תמוה מאוד ופלא גדול איך רביע מצליח לעשות את זה. אין לאף-אחד מאיתנו מושג קלוש בכלל בכלל איך דבר כזה יכול להיות.
איזה כיף זה ש @KB9 וצוד חזרו לכתוב כאן ללא הפסקה, ממש תחושת נוסטלגיה חמימה.
- דיון שלדעתכם חסר פה ואולי תהיה עבורו היענות או עיניין.
ניתוחי עומק של כדורגל נשים. וש @Aragones יפתח ויוביל את הדיון.
באיירן מינכן אלופת גרמניה.
כשהארי קיין משחק אצלה.
הארי מגווייר. גם בעונה קטסטרופלית כ"כ של יונייטד, הוא היווה אי של יציבות ושל שפיות, ולא הגדיל את קלטת הפאשלות שלו אפילו קצת. הרבה פחות כיף לצחוק על יונייטד בלי מגווייר כפרזנטור הראשי שלה.
- ספורט שלא חשבנו עליו- איזה ענף לא מסוקר פה שיכול לקבל יותר מודעות.
די מפתיע שהספורט אולי הפופולארי ביותר בעולם, עם מעל מיליארד אוהדים ועוקבים, שמעורר אמוציות מטורפות בקרב האוהדים שלו, ספורט שכולל מהפכים, שערויות ענק ורגעים בלתי נשכחים, שחייב את הפופולאריות העצומה שלו בעיקר לקולוניאליזם הבריטי - המדינה בה נולד הספורט הזה, ומשם התפשט לארבע קצוות תבל - ועם יריבויות היסטוריות שלעיתים גם חורגות מתחום הספורט ועוברות אפילו למישורים הפוליטיים ממש (כך שאפילו המלחמה בשנה האחרונה השפיעה על איך שאנשים מתייחסים לספורט הזה) - לא מקבל כמעט (או בכלל) ביטוי בפורום שלנו.
אני מדבר כמובן על קריקט.
- דברים שלמדתי- אחד הדברים היפים פה בעיניי הוא שיתוף ידע. מה למדתם פה בשנה האחרונה.
למדתי המון דברים, אבל בעיקר - שאין שום קורלציה בין דעות נכונות בספורט (ריאל מדריד הוא המועדון הגדול בעולם וברצלונה היא פיכסה) לבין דעות נכונות בפוליטיקה (ימין מלא-מלא חזק-חזק עשיר בלקטוז ובגלוטן). מאכזב, אבל זה מה יש.
- דעה שהשתנתה- כל המהות פה זה דיונים ואנדחם שבאים מפוזיציות מסויימות, האם אשכרה הצליחו כתוצאה מדיון פה לשנות את דעתכם?
פעם חשבתי שגיפים ומימים זה החיים, שזאת דרך תמציתית וקולעת לסכם נושא סבוך לעיתים, או סתם להגחיך קלות בצורה קריקטורית נושא שראוי לכך (בעיניי לפחות).
אבל הודעה אחת קטנה, של משתמש אחד, גרמה לי להבין שאני סתם מכלה את זמני לריק בגיפים מיותרים, שאני ניזון לשווא מדופמין קצר-טווח וחסר תועלת, מלייקים ומאישרורים חיצוניים של אנשים זרים באינטרנט, שמדובר למעשה ב’פחמימות ריקות’ וחסרות כל תוכן, או, במילים אחרות - ש’גיפים זה שטויות’.
זה היה ללא ספק מאיר עיניים.