לא התכוונתי להגיד שגאבי יכול להיות גרזן פרופר כמו גאטוזו. רק אמרתי שהמימדים שלו לא אמורים להפריע לו.
הוא יותר טוב מסתם גרזן.
הוא אמור להשתפר בקבלת ההחלטות שלו, הוא באמת מאוד מאוד צעיר.
אבל הוא לא יודע לטפל בכדור… לא למסור… לא לכדרר… אני בספק אם הוא יודע לעצור כדור…
אתה רואה הכל שחור.
אתה רוצה את צ’אבי+אינייסטה ישר מהקופסה. אבל לא כולם פדרי, וגאבי לא כזה חושך כמו שאתה מתאר.
הוא יכול גם למסור וגם לעבור שחקן, אבל הוא לא עושה את זה באותה תדירות כמו האגדות.
יש מספיק “Gavi best moments” ביוטיוב כדי לראות שהוא יכול לפעמים לעשות את כל זה.
כמה שחקנים היו גדולים בבארסה בגיל 18? מסי , סבבה, וחוץ ממנו? אני צריך ללכת אחורה בזמן עד רונלדו כדי להביא עוד דוגמה.
תסלח לי ליאור, אני מסכים עם חלק מהדברים שאתה אומר על גאבי ואכן יש לו ימים קצת שחורים, אבל הוא בן 18, בגיל שעל צ’אבי עוד אמרו סביבון חלש שלא יצא ממנו כלום ואינייסטה עוד שיחק בבארסה ב’ (לא בדיוק בתקופת רונאלדיניו, יותר בתקופת בואו נילחם על מקום 4 כדי להשתחל לאלופות).
ואם נוריד לרגע את הגיל מהמשוואה הוא עדיין שחקן אדיר ובטח שיודע לעצור כדור או למסור, מוכן לשלוח לך סרטונים בפרטי לרענן את זיכרון הדג
מחילה, אני לא נוהג להגיב הרבה, בעיקר לקרוא, אבל לא יכולתי להישאר אדיש להודעה הזו…
הודעה לא לעניין ולא הולמת את תרבות הדיון של הפורום.
אם מדובר על ציניות שלא הבנתי, לוקח את דבריי בחזרה. אך אם לא, זו הודעה לא לעניין.
היי נתנאל מה קורה? מוזמן תמיד לכתוב פה. אומנם אני לא מסכים עם הקיצוניות בפרפסקטיבה של ליאור, אבל גם הוא זכאי לדעה, והוא לרוב נוטה יותר לנמק אותה. הוא אולי יכל לתת יותר נפח לטענה שלו, אבל זה כבר חלק משיח מתמשך על גאבי שנוטה לחזור על עצמו אחרי כל משחק.
למה הודעה לא לגיטימית? כי אתה לא מסכים איתה? גם אני לא מסכים איתה כלל אבל היא לחלוטין לגיטימית.
לדעתי גאבי עשה התקדמות עצומה העונה, ובטח שביחס לגילו המאוד צעיר הוא אחד ההבטחות הגדולות שיש לכדורגל האירופי בקישור. אני מבין למה ליאור לא עף עליו אבל ביחס לגילו הוא מעולה ואף יותר מכך.
אני לא מפרט בעיקר כדי לא להתיש…
כשיש התקפה מסודרת או חצי מסודרת והכדור מגיע לגאבי מבחינתי זה סימן שנגמרה ההתקפה והכדור עובר ליריבה. או כי הוא ימסור חזק מידי או לא מדויק ושחקן הכתובת לא יצליח להשתלט או להשיג את הכדור, או שהוא ינסה להיכנס לאיזה מאבק מיותר ויאבד את הכדור, או שהוא ינסה מסירה בנגיעה אחת שתוביל לאיבוד כדור. כמעט ולא קורה מצב בו גאבי מעורב במשחק והכדור נשאר אצל בארסה.
מבחינתי גאבי הוא שחקן שטוב בלהרוס ליריב. יש הרבה קבוצות שיאהבו פרופיל כזה אבל לסגנון הברסאי זה פשוט לא מתאים (כמקום בהרכב פותח). זה כמו שלא אהבו פה שפפ פותח עם קייטה כי זה מעקר את הקישור ההתקפי והיצירתי.
ליאור פשוט לא רגיל להיות כל-כך עמוק בקונצנזוס בדיון הפוליטיקה, אז הוא בא לכאן להתסיס.
אני אגב עם ליאור בדיון הזה. כן, ברור שאם גאבי יקבל אינסוף דקות בקבוצה כמו ברצלונה, בסוף ייצא ממנו שחקן, אבל ברצלונה לא אמורה לשלם את השכר לימוד הזה, על שחקן ברמה הזאת (ואני מודע היטב להבדל בין שני המועדונים בהקשר הזה, ובכל זאת).
לא יודע איפה ראית את זה כך, אשמח ם מישהו יביא סטטיסטיקות נוספות כמו איבודי כדור וכאלה. אני דיי בטח שאתה מגזים. יש לו איבודי כדור, הוא פנטזיסט ולפעמים גם דברים לא הולכים לו, אבל הוא ילד והוא ילמד.
מאוד בעייתי סטטיסטיקות בכדורגל… אני מניח שאחוזי דיוק המסירות שלו קצת יותר נמוכות משל הקולגות שלו בקישור אבל אני בניגוד לסטטיסטיקה מסתכל גם מה קורה אחרי המסירה. כששחקן מוסר בעצמה לא נכונה או למיקום לא מדויק, גם אם הנמען יקבל את המסירה (שתירשם כמוצלחת) הוא יאבד אותה שניה אחר כך. זה מה שקורה כשגאבי נוגע בכדור.
אחוז דיוק במסירות זו אחת הסטטיסטיקות המשקרות ביותר כשלא מפרשים אותה נכון. לא אשכח לעולם איך בשנות השיא של צ׳לסי, ג׳ון אובי מיקל העמיד אחוזים שקרובים ל-100 - פשוט כי אף פעם לא עשה שום דבר מעניין עם הכדור. זו ממש לא אנומליה.
אחוז דיוק במסירה זה נחמד אם אתה קרוס.
אני מניח שאפשר למצוא כמות יצירת מצבים, מסירות לשליש האחרון, תיקולים מוצלחים, דריבלים בחלק המגרש של היריב ועוד ועוד סטטיסטיקות שאנשים טובים ממני יוכלו למצוא.
עד שלא יביאו הוכחות חותכות נגד, אני בדעה שגאבי בהחלט שחקן טוב, שנוטה כמו הרבה שחקנים צעירים למאניה-דיפרסיה בכל מה שנוגע ליכולת, אבל בעל מאפיינים ותקרה גבוהים מאוד. גם היום הוא בטח בטופ 5 קשרים בגילו.
בכל מקרה גאבי זה לא באמת העניין! העניין הוא מה בארסה צריכה מקשר ואת זה גאבי לא יכול לתת לה. המאפיין העיקרי שלנו העונה זה שאין לנו קישור. אנחנו יכולים להלל עד מחר את פדרי ואת גאבי ואת פרנקי ואת בוסקטס קשישא אבל אין לנו קישור. לא היה בשום רגע. כל הקונספט של הקישור שלנו פשוט כשל וכושל באופן מוחלט.
בבארסה הכל מתחיל מתחיל ונגמר בקישור. כל המשחק שלנו תקוע כי אין לנו קישור. אני לא בטוח אם זה חומר השחקנים או פשוט צורת המשחק של צ’אבי שמתכחשת להיסטוריה המפוארת שלנו אבל אם קרויף היה בין החיים היינו מקבלים ממנו מנה שבועית של נו נו נו.
challenge accepted.
https://fbref.com/en/squads/206d90db/2022-2023/all_comps/Barcelona-Stats-All-Competitions
פחות דיוק במסירות ארוכות לעומת פדרי ופרנקי, אבל יותר מכל שחקני ההתקפה.
לא נופל מפדרי ופרנקי במסירות מפתח ובהכנסת כדור לרחבה.
שימו לב לאסיסטים גם.
אפשר גם לראות איך הוא התקדם כמעט בכל אספקט בהשוואה לשנה שעברה.
מה?
אני מבין שלא ראית כדורגל בתקופת הגומש…
חבל שאין מדד שנקרא: קבוצה מאבדת כדור במהלך 5 השניות לאחר המגע של השחקן. בזה אני בטוח שגאבי בפער מעל כולם.
יש איפשהו הסבר מה זה כל נתון? חצי אני לא מבין
מסכים. אבל גאבי, ואתה תופתע מזה לפחות כמוני, משחק משמעותית יותר דקות מגומש.
גומש:
16/17 - 2652 דקות.
17/18 - 1181 דקות.
גאבי:
21/22 - 3090 דקות.
22/23 - 2523 דקות, אנד קאונטינג.
זהו. אין לי נקודה שחתרתי אליה. סתם מידע.
לא, קסיה היה זוכה בזה בפער.
אם תלחץ על הלינק, ותזיז את העכבר על הקיצור שאתה לא מבין, תופיע לך חלונית עם הסבר.
בגדול, KP זה מסירות מפתח, 1\3 זה מסירות בשליש האחרון של המגרש, PPA זה מסירות לתוך הרחבה, CRS זה קרוסים לרחבה, PRGP זה מסירות קדימה 9 מטר לפחות בחצי של היריב (כנראה מדד לקידום ההתקפה)