מחזור 25 בפרמייר ליג :: תצוגה עלובה והפסד 2-0 לטוטנהאם בוומבלי (ג'ונס :) )

משחק חוץ מול הטופ 6 תחת ז’וזה מוריניו, לא כיף גדול.
אבל, האם מדובר באמת במשחק חוץ? טוטנהאם לא ממש מצליחה לקרוא לוומבלי בית, אחרי המעבר הזמני שלה מהווייט הארט ליין ז"ל. האצטדיון הלאומי עם 90 אלף המקומות שונה בתכלית מהלול החמים, והתרנגולים הצליחו לסיים בתיקו ‘ביתי’ עם הנמושות השונות של הליגה (ווסט ברום, סוונזי [שכבר לא כל כך נמושה אחרי הנצחונות על ליברפול וארסנל]), להפסיד לצ’לסי, אך גם לנצח את ליברפול.

פול פוגבה ישחק בפעם השניה בלבד העונה מול קבוצה מהטופ 6. בפעם הקודמת ששיחק, יצאנו לאמירויות וניצחנו 3-1 מהנה במיוחד, עד הכרטיס האדום של פוגבה שבישר על הפסד בדרבי שבוע לאחר מכן. פוגבה לא הפסיד משחק עם יונייטד מאז ה-4-0 לצ’לסי בברידג’ בשנה שעברה, והעונה יונייטד נראית מצוין כשהצרפתי בהרכב. גם במשחק מגננה מובהק כמו נגד ארסנל, האיכויות של מספר 6 הספיקו כדי לשחוט את התותחנים שהיו חסרי אונים בצד השני מול דוד דה חאה.

אלכסיס סאנצ’ז, שמכיר היטב את טוטנהאם ממשחקי הדרבי הטעונים מימיו הלא רחוקים בארסנל, צפוי לפתוח בהרכב. למוריניו צפוי כאב ראש חיובי: רביעיית ההתקפה פוגבה-ג’סי-מרסיאל-לוקאקו חיסלה את ארסנל באמירויות. מוריניו יכול לבחור להמשיך עם אותה רביעייה ולהוסיף את אלכסיס כקשר ימני או מאחורי החלוץ (ג’סי גם ככה בכל מקום), או להושיב את אחד מהחבר’ה על הספסל כדי שיפנה מקום לרכש החדש.
הרכב של 5 שחקני התקפה מובהקים עשוי להיות הרפתקני מדי עבור מוריניו במשחק חוץ, אך יתכן והעבודה שג’סי ואלכסיס משקיעים בלחץ בשטח היריב תכפר על כך.

אופציה ראשונה עם 4 שחקני הגנה:

דה חאה
ולנסיה ג’ונס סמולינג יאנג
מאטיץ’ פוגבה
מרסיאל לינגארד אלכסיס
לוקאקו

5 שחקני הגנה:

דה חאה
ולנסיה ג’ונס סמולינג רוחו יאנג
מאטיץ’ פוגבה
אלכסיס
מרסיאל לוקאקו

טוטנהאם
‘הקבוצה של קיין’, כפי שכינה אותה מר פפ, נמצאת במקום החמישי, 5 נקודות ומשחק חסר מאחורי הסקאוזרים. מבחינת טוטנהאם, ניצחון הערב הוא בגדר חובה, שכן הפסד יגדיל את הפער מהמקום השני ל-11 נקודות.
הספרס מעט מקרטעים לאחרונה, עם תוצאות תיקו מול סאות’המפטון בחוץ ו-ווסטהאם בבית, אך לפחות הצליחו לנצח את סוונזי בחוץ! לא מובן מאליו, תשאלו את ליברפול וארסנל. ההפסד האחרון של הספרס בליגה היה כמובן למנצ’סטר סיטי, לפני יותר מחודש.
לעומת המפגש הקודם באולד טראפורד, לרשות טוטנהאם יעמוד הערב הארי קיין, החלוץ הטוב בעולם. אם במשחק הקודם טוטנהאם הגיעה לשער פעם אחת, והבלמים שלנו יכלו לבחון בנחת את תאורת האצטדיון, הפעם מצפה להם ערב עמוס מאוד.
טובי אלדרווירלד חזר לפציעה אך לא זמין להערב, כמו גם הארי ווינקס וסרג’ אוריה שיראו את המשחק מהיציע.

קליפ 6 שערים נחמדים מוומבלי מ-MUTV, בשביל להתרגל לראות את הרשת של יריבתנו זזה:

בהצלחה.

פעם ראשונה בעידן מוריניו שאני פוגע עם תחזית ההרכב. מוריניו הלך על האופציה הראשונה, עם פוגבה, לינגארד, מרסיאל, אלכסיס ולוקאקו יחד.

בספסל: רומרו, רוחו, שואו, פלאייני, הררה, מאטה, ראשפורד.

הרבה ציפיות יש עכשיו מהמשחק.

מה לעזאזל קרה כאן?

ג’ונס הזה כל כך מטומטם אין מילים.
פוגבה לא יודע לשחק במשחקים גדולים

למרבה האירוניה מוריניו פתח בהרכב סופר התקפי, אנחנו משחקים לא רע אבל בדרך לקבל תבוסה כמו בפעם האחרונה שפוגבה הפסיד. ההגנה שלנו מביכה בהגזמה, ולא רק באופן אינדיבידואלי. איכשהו תמיד נשארים 3 במקום 4 בקו האחרון וככה טוטנהאם כבשה את שני השערים.

מזכיר ממש את ה4-0 נגד צ’לסי בעונה שעברה

קונה 2-0 עכשיו למה מישהו מכר את המשחק הזה בהגנה פח זבל שלנו

ואם אפשר את מרסיאל בחזרה בשמאל תודה

במחצית מול צ’לסי מוריניו אמר לשחקנים שאין ברירה מלבד לקחת סיכון, ושזה עלול להיגמר בתבוסה, כך שאם זה יקרה - שלא יתרגשו.
הפעם אין טעם לקחת סיכונים. אחד משחקני ההתקפה צריך לצאת, ואנדר חייב להיכנס כדי לעבות קצת את הקישור העלוב שלנו. זה יגמר ברביעייה בקצב הזה, אבל אם נייצב את הקישור אולי נצליח לעצור את טוטנהאם ואפילו לכבוש איזה שער.

הבור הזה בקישור כבר זועק לשמיים חודשיים. אי אפשר לשחק רק עם פוגבה ומאטיץ׳ בקישור, ומה שלא הלך נגד ברנלי בטח שלא יילך נגד טוטנהאם בחוץ.

תצוגה מביכה והשפלה שכל כולה מוריניו, לשיאה הגיעה עם החילוף הזה של מאטה כאילו הוא זה שיתרום משהו.

שוב מוריניו מפשל ובגדול נגד קבוצות גדולות. פשוט מאכזב.

נו, לפחות קיין לא כבש את ה100 שלו מולנו.

חוץ מזה חושך מצרים. אנחנו מתקשים מאוד אחרי ספיגה מוקדמת, ושום שחקן לא נתן הופע מספיק טובה כדי לחפות על השוק ולנסות להוציא אותנו מהבור הזה.
מאטיץ’ במשחק הכי גרוע שלו במדים האלה, פוגבה נעלם והקישור נראה בהתאם.
סאנצ’ז קיבל תשבחות על ההופעה שלו בגביע, כבר אז לא הבנתי למה, הראה הרבה רצון אבל לא היה מדויק ואיבד המון כדורים. היום הוא גם לא סיפק את הסחורה ובנוסף ההצבה שלו בשמאל בבירור פגעה במרסיאל.
אנחנו כבר שנים לא מנצחים בחוץ את טוטנהאם, והאמת שמוריניו הוא לא בדיוק המאמן לשבירת הנאחס.

אני חושב שהמשחק הזה היה כל כך רע שאי אפשר ללמוד ממנו שום דבר. הקבוצה נראתה זוועה, גם מבחינת העמידה הקבוצתית וגם מבחינה אישית אצל כל אחד משחקני השדה. אין ספק שאלו 90 הדקות הגרועות ביותר שראינו העונה, ויחד עם המשחק מול צ’לסי, הגרועות ביותר תחת מוריניו.

• נחמד לראות שפוגבה לא חסין לחילופים.
  • מקווה שפלאייני נפצע בקטנה ולא קיבל את השפלת העשור משל היה חיים מגרלשווילי. עריכה: מוריניו אישר שפלאייני אכן נפצע.
  • מייקל קאריק חייב, חייב, חייב לשחק, כל עוד יש לנו אותו. מאטיץ’ איום ונורא, ואין לנו מישהו עם שכל במרכז השדה. גם בגילו המופלג וכושרו הרעוע, קאריק הקשר האחורי הטוב ביותר בסגל. את מה שיש לו בראש לא מלמדים בשום מקום.
  • צרת רבים חצי נחמה - צ’לסי מקבלת שלישייה חלקה בברידג’ מבורנמות’.

אני מאוד מקווה שאלו לא פערי הרמות כי טוטנהאם הייתה 3 רמות מעלינו. טוטנהאם דרסה אותנו בכל חלק במגרש.

נגעלתי מהקבוצה כמו שלא נגעלתי מאז ה4-0 המהדהד של צ’לסי עלינו, האדישות של השחקנים שלנו בלתי נסבלת אין הרבה מה להגיד אתמול זה נראה כמו נוער מול בוגרים.

טוטנהאם היו הרבה יותר טובים, עושים שם עבודה מצוינת. הפרויקט שלהם הוא אחד המעניינים בפרמיירליג.

לגבינו, הגול שחטפנו בשניות הראשונות די גמר את המשחק, וזה עוד שלב בהתפתחות של קבוצה. כשנהיה בשלים לקחת אליפות, אנחנו נתקוף כדורים כאלה עם רעב אמיתי וכוונה. הרכות בשניות האלה אל מול הרעב של טוטנהאם עשו את ההבדל.

קשה מאוד להיות מופתע לאור התצוגה אתמול. עוד משחק נפל נגד הטופ 6 בחוץ; שוב מוריניו פשוט לא מסוגל לשחק כדורגל נגדן.
נראינו אתמול מביך - בדיוק כמו שנראינו נגד סיטי בבית, בגשר ובאנפילד (לטעמי, נראינו רע גם נגד ארסנל בחוץ, אבל תודות ליום מדהים של דה חאה יצאנו עם שלוש נקודות).

הקבוצה הזאת לא יודעת להניע כדור, לא יודעת לשלוט בקצב של המשחק, לא יודעת לשחק מול קבוצות שלוחצות גבוה. מאטיץ’ נראה עייף, שחוק וחסר אנרגיות. ההתחלה המסחררת שלו - לטעמי לפחות - שיקרה ולא העידה על השחקן שהוא.
אחלה קשר אחורי למשחק עומד, אבל ברגע שתצטרך מעט דינאמיות או יכולת מסירת על שטח קטן, שלא נדבר על עמידה מול לחץ - הוא פשוט לא מתאים.
אבל לא רק הוא אשם.

מאטיץ’ מחפה על פוגבה כבר עונה שלמה. פוגבה - וצריך להודות בזה - הוא לא שחקן טקטי. כלומר, הוא שחקן מדהים, פנטזיונר, אבל לא כזה שאתה יכול לסמוך עליו בכל הקשור למשחק ההגנה, למשחק הלחץ ולשליטה בקצב המשחק - הוא פשוט לא השחקן הזה.
אבל לא רק הוא אשם.

באמת צריך להיות אידיוט או עיוור כדי לראות שקישור של שני אלה זאת סכנת נפשות. אתמול טוטנהאם חתכו אותנו - התקפה אחר התקפה - דרך האמצע. טוטנהאם הקריסה אותנו כששלחה לאמצע, בנוסף לדאייר ודמבלה, את אריקסן, עלי ולעיתים סון - ונגד קישור לא טוב של יונייטד, זה היה נראה לא כוחות.

אבל, זה הקישור שלנו עד סוף העונה, וממה שיש צריך ואפשר להוציא יותר. הררה, שהוא לכל הדעות שחקן דינאמי ונמרץ, כזה שיודע ללחוץ וגם יודע להסתדר מול לחץ חייב לשחק. אולי לצידו, מאטיץ’ ייראה טוב יותר ונוכל גם להרוויח את פוגבה.
כי, כרגע, פוגבה לא תורם לא הגנתית ולא התקפית - הוא פשוט לא מוצא את עצמו על המגרש.

על אלכסיס ומרסיאל נאמר הכל. ה"אגדה" הזאת לפיה אלכסיס יכול לשחק מימין, כי הוא שיחק כך בברסה, נראית כרגע מגוחכת.
אני מוכן להמתין ולראות - אבל אם אלכסיס הובא כדי לשחק את ה-10 (על חשבון פוגבה) או בצד שמאל (על חשבון מרסיאל) - זאת תהיה בכייה לדורות.

עוד מילה לגבי ההגנה; נראתה אתמול שייקית וחסרת ביטחון אבל הרבה מהאשמה צריכה ליפול על הקישור. לא יכול להיות מצב ששחקני ההתקפה מגיעים עם הפנים לבלמים שלנו, במצבים כ"כ נוחים, פעם אחר פעם.

נגעתי במוריניו ברמת המאקרו אבל אני רוצה להוסיף שברמת המיקרו, ההתנהלות שלו אתמול הרגישה כמו מישהו שרוצה להפסיד בכוונה. ברור שאני ציני, אבל הנקודה היא שאם אני הייתי מאמן יונייטד והייתי רוצה להפסיד בכוונה, היית עולה עם:

פוגבה ומאטיץ’ לבד בקישור (לאחר שקרסו נגד קבוצות חלשות בהרבה); מרסיאל בימין; מכניס את מאטה - למשחק שכל כולו היה פיזי וקשוח - ולא את הררה.
מוריניו עשה את כל הטעיות האפשריות והוא אשם עיקרי בהפסד הזה.

מה הלאה?
לליגה אני לא כ"כ דואג. נסיים בטופ 4, כי למזלנו גם הקבוצות שמסביבנו לא כל-כך יציבות.
לגבי יתר “המשחקים הגדולים” - אני מאוד מודאג. יש לנו פשוט חוסר יכולת לבוא ולשחק כדורגל, אז או: שמתגוננים בצורה מביכה ולא מסוגלים לצאת קדימה (כמו נגד ליברפול, צ’לסי, סיטי); או שמגיעים עם תוכנית משחק לפיה מחכים מאחור ואז זורקים כדורים לחוליית ההתקפה - תוך דילוג על הקישור - בתקווה שמשהו ייפול לטובתנו (כמו נגד ארסנל וטוטנהאם).

לדעתי במשחק מול ארסנל מוריניו עלה עם תכנית מצוינת שהוכיחה את עצמה. עד ה-2-0 פשוט תפסנו את ארסנל לא מוכנה בכלל. השחקנים שלנו ממש לא חיכו למטה והעיפו כדורים, אלא לחצו וחטפו כדורים בעומק השטח של ארסנל. כשעלינו ל-2-0 הלכנו אחורה באופן טבעי במשחק חוץ. מוריניו היה צריך לשנות שם את המערך ולהכניס את הררה, אבל הימר על שער נוסף שאכן הגיע. אם פוגבה לא מורחק, היינו כובשים גם את הרביעי.

גם אתמול, עד השער השני שיחקנו לא רע בכלל. השדר הבריטי אמר, בנוסף ל’איזו תגובה של יונייטד לשער המוקדם’, שיונייטד נראית נהדר בדאבל פסים. השער של ג’ונס מוטט אותנו לקרשים מבחינה מנטלית, ולראיה חוסר התיאום הקיצוני בדאבל פסים פשוטים.

אני מניח שמוריניו מוותר במודע על מרכז השדה. במשחק נגד סיטי לא הייתה לו ברירה, מול ארסנל זה עבד מצוין, באנפילד הוא הצליח לשתק את ההתקפה של הסקאוזרים ולא היינו רחוקים מלגנוב שם ניצחון. אתמול קרו דברים לא צפויים והוא אכן שגה בתגובה אחרי השער השני (מאטה?!), אבל עד אז לא נראינו כמו קבוצה שהולכת לקבל תבוסה, בניגוד למחצית השניה.

אני התחלתי לראות את המשחק מדקה 20 אבל החל מרגע זה, לא היה שום כדורגל. רביעיית ההגנה שלנו מביכה, והקישור שלנו זוועתי. אני לא מסוגל לראות את הדילוגים של פוגבה במרכז המגרש זה הורג אותי. אנחנו צריכים שחקן אמצע שהוא אנרגייזר אחד שמתרוצץ ביעילות במרכז המגרש, מאטיץ ופוגבה כפי שצויין לא מסוגלים לעשות את זה. אלכסיס לא הולך להחליף את מרסיאל משום שאז מוריניו באמת יצא אידיוט

אני רוצה להוסיף עוד נקודה.

מאז המשחק נגד אברטון - אני כותב שאני מקווה לראות את ההרכב והמערך ששיחקו נגד אברטון, בשינוי אחד של אלכסיס במקום מאטה.
זה כמובן לא קרה.

אני חושב שזה היה משחק החוץ הכי טוב שלנו העונה ביי פאר. אם בשליטה, אם ביכולת ההתקפית, אם ביכולת של פוגבה ומרסיאל.

אני לא הולך להאשים את לוקאקו בתצוגה אתמול, כי אין ספק שהוא נלחם. אבל הסיבה שהעדפתי לשחק בלעדיו אתמול היא שהייתה לי הרגשה שזה סוג המשחק שנקבל, בו עדיף שכל השחקנים יהיו קרובים אחד לשני, שנוותר קצת על ההרמות ה-באמת מיותרות האלה, שנפסיק לשלוח כדורים ארוכים להתקפה ונדלג על הקישור.

מה שאני רוצה להגיד הוא שמרגיש לי שמוריניו לא חושב מחוץ לקופסה. את ההרכב ההוא העלה לאחר ובעקבות פציעה של לוקאקו וזה נראה מדהים - השלישייה הקדמית, הדינאמית לא מפסיקה להחליף מקומות, פוגבה משחק בצד שמאל ותורם להתקפה בלי להטריד את עצמו בהגנה, הררה לוחץ גבוה כשמאבדים כדור - ומאטיץ’ מנקה מאחור.

כולי תקווה שנראה את ההרכב הזה, או, לפחות, את המערך הזה בעוד משחקים העונה - בייחוד משחקי חוץ.
(זה לא יקרה).

העניין עם לוקאקו זה שהוא יכול לשחק את המשחק הזה אבל מוריניו בוחר להפוך אותו לעמוד תאורה שצריך לכוון עליו וזה פוגע גם בו.

אני לא חושב שמה שעבד מול אברטון היה עובד אתמול. קודם כל אנחנו לא יודעים לשחק נגד קבוצות שלוחצות גבוהה, ההגנה שלנו מורכבת משחקנים שלא מרגישים בנוח עם הכדור והם לא יודעים להתחיל התקפות מאחור, מאטיץ ופוגבה שחקנים שאוהבים להשתהות עם הכדור דבר שאסור לעשות נגד קבוצות שלוחצות אות, אתמול מוריניו קיבל את סוג המשחק של פפ, הוא מעולם לא ידע איך להתמודד עם זה. אתמול טוטנהאם ופוציטינו עשו לנו בית ספר לכדורגל.

קודם כל אלכסיס צריך לשחק או בשמאל או מתחת ללוקאקו מרסיאל בשמאל, רכש חדש בדמות קשר סטייל וידל הוא בגדר חובה אבל גם בלעדיו אפשר לשחק עם לינגארד מאטיץ פוגבה, אחכ שואו במקום יאנג וחייבים למצוא מחליף לולנסיה במיידי, הבלמים ? אף פעם לא החזקתי ממייק סמולינג וג׳ונס שערים עצמיים גם בתקופות הכי טובות שלהם שה מעולם לא נמשך יותר מחצי שעה. אני מאוד מקווה שבאיי חוזר ואז אנחנו מצמצמים את המבוכה ההגנתית שלנו.

מוריניו חייב לכפכף את פוגבה דילוגים ומאטיץ על הופעה חסרת אחריות חסרת חשק וחסרת אנרגיה. אין מה לבוא בטענות להגנה הזאת כבר 10 שנים שאנחנו יודעים מה מסוגלים לעשות ג’ונס סמולינג.

זהו בגדול, אתמול הייתה קבוצה מאומנת שהגיעה עם שיעורי בית ושאיפות ומולה הגיעה קבוצת ועד העובדים של פרי הגליל, זה נראה בדיוק כמו שזה נשמע, למזלנו הגדול לא יצאנו משם עם התפרקות חריפה כי בכל התקפה טוטנהאם שחטה אותנו.

נ.ב טוטנהאם משחקת כל כל אגרסיבי שזה מדהים שהגמלים שלנו לא הצליחו להתמודד עם זה, כל הכבוד לפוציטינו על עבודה יוצאת מן הכלל. מסתבר שמאוד קשה להכניס בכוכבים שלנו רצון

ראיתי רק מחצית ראשונה, ואחרי מחצית כזאת מזעזעת עם שידור מלא באגים מעצבנים ( בכל זאת צהל ) החלטתי שנמאס.
את המשחק הפסדנו עוד בחדר ההלבשה כשמוריניו החליט להתאבד הגנתית - דברים שכבר הבנו במשחק נגד ברנלי ממשיכים לקרות ואף במשחק צמרת קשה בחוץ.
לא ברור לי למה מוריניו חשב שזה הולך לעבוד הפעם מול הקישור הסופר מעובה של טוטנהאם, מאטיץ’ עוד לא הוכיח שהוא הקשר האחורי המתאים לנו נגד קבוצות בטופ של אירופה ( בין היתר כי לא פגשנו כמעט כאלה ) ומוריניו עדיין החליט שהוא יספיק לבדו הגנתית ( אין מה לסמוך על פוגבה בהגנה ).
פוגבה בעוד משחק לא טוב שלו, אם הוא השחקן הכי משפיע על הקבוצה אז ראבק תנו לו לשחק בעמדה הכי טובה. כל אוהד יונייטד ראה את המשחק נגד אברטון ועוד משחקים ספורים ששיחק בעמדה המיטבית לו והבין שאין לו מה לחפש בקישור של שתיים ביחד עם מאטיץ’ וגם לא עם אף קשר אחורי אחר בעולם.
הגול הראשון החליא אותי : איך קבוצה של מוריניו חוטפת גול כזה ? התקפה ראשונה של המשחק ואף שחקן בחלק האחורי לא חשב לשמור את אריקסן שנשאר לבד ומשם זה נהיה רק מסובך יותר.
המעצבן הוא שיכלנו לתת אחלה פייט עם ההרכב הנכון ולפחות לראות איפה אנחנו עומדים מול קבוצת ליגת האלופות אך המיוחד החליט שמשאירים את הנקודות בוומבלי - ההפסד הזה קודם עליו ואז על השחקנים.
כתבתי כבר על עניין הקשרים בדיון ההעברות ואני “שמח” שזה מתפוצץ למוריניו בפרצוף : פלאייני לפי הדיווחים בחוץ לחודש וחצי עד חודשיים ( גם ככה כנראה לא ימשיך איתנו לעונה הבאה ), הררה ומקטומיניי האופציות היחידות לקישור האמצע ( על פוגבה יהיה צריך לשמור בכפפות של משי ) ובקישור האחורי נשארנו עם שחקן שחוק ועייף ועם שחקן שבילה יותר ביציע מאשר בסגל.