קופה דל ריי 25/26 - 1/8 הגמר - מעפילים לרבע הגמר אחרי 2:0 על ראסינג סנטאנדר בחוץ (כבשו: פראן, לאמין. בישלו: פרמין, ראפיניה)

אגב -

אני יודע מי הדולף בברצלונה, אז מעניין מי המדליף.

משחק נחמד מאוד של ז’ופרה אתמול.
מעניין, אם הוא באמת מוכשר כמו שמדברים עליו, מה תהיה התכנית לגבי העתיד שלו.
הוא יושב על המשבצת של שחקן צעיר מוכשר אחר ושניהם יצטרכו הרבה דקות משחק.
גם יהיה קשה לראות שני שחקנים מהסוג הזה ביחד בסגל לאורך זמן, אבל זה עוד חזון למועד.

היה משחק סביר גם של כריסטנסן, ברנאל וטר שטגן שזקוקים מאוד לדקות משחק האלה.

העיקר שיצאנו עם ניצחון שלא דרש מאיתנו יותר מדי אנרגיות ופציעות לקראת יום ראשון.

עד עכשיו הדעה הרווחת בטוויטר היתה שטר שטגן הוא המדליף המפורסם, אבל אתמול הוא שיחק אז זה כנראה שהוא חף מפשע…

יותר הגיוני שזה מגיע מהצוות לדעתי.
רוב השחקנים שיחקו אתמול, מי שלא שיחק אלו ילדוד’ס או שמות גדולים.

אולי לבנדובסקי לא פצוע באמת? אבל קשה להאמין שהוא מדליף.
פראן? הוא באמת יסתכן ככה בזמן שהוא סוף סוף מקבע מעמד?

הפולני כבר ביום ראשון אמרו שהוא מרגיש אי נוחות בגב זה לא קשור נראה לי אליו.

מה שכן נראה לי אי שם בישראל @RDT מתפלל שזה פראן הסיכוי הכי טוב שלו להיפטר מפראן… חחח

היריבה בשמינית גמר גביע המלך - ראסינג סנטאנדר.

כרגיל נתתי לצ’אטי מספר פוסטים מהפורום, קצת עדכונים ועריכות ויצא לנו סיקור:

כמה ימים אחרי שנרגע האבק מהניצחון על ריאל מדריד בקרב על התואר החשוב ביותר ביקום, ובדיוק בשלב הזה של העונה שבו קשה לדעת אם אנחנו בינואר, בפברואר או בלופ זמן אחר לגמרי (ככה זה בכדורגל הספרדי – לוח השנה הוא המלצה בלבד), ברצלונה נוסעת צפונה אל עבר סנטנדר, כדי להתארח אצל ראסינג, במסגרת שמינית גמר גביע המלך.

משחק חוץ, שלב נוקאאוט, וכל הקלישאות שאתם מכירים ומעדיפים לא לבדוק על עצמנו.

ראסינג סנטנדר ממוקמת במקום הראשון בליגה השנייה, עם עונה יציבה, קבוצה מאורגנת וקהל שמחכה לערב כזה חודשים. מדובר ביריבה שלא מתיימרת להיות משהו שהיא לא: לחץ, משמעת, הרבה רגליים עובדות, וניסיון לגרור את המשחק לאזורים שבהם הפערים האיכותיים קצת מיטשטשים.

זאת לא אתלטיקו, אבל זה בדיוק מסוג המשחקים שיכולים להפוך למסובכים אם לא סוגרים אותם בזמן.

את מי ברצלונה תפגוש הערב?

אין פה אקסים נוצצים במיוחד או שמות שגורמים לצמרמורת, אבל כן יש קבוצה שיודעת להעניש על טעויות. בגזרת ה”אולי יעשו לנו צרות” – כל שחקן אגף שיקבל חצי מטר מול קו ההגנה הגבוה שלנו, ובגזרת ה”למה זה תמיד קורה לנו” – מצבים נייחים, כמובן.

בברצלונה, החיים ממשיכים במסלולם הקבוע:

פרנקי דה יונג מורחק ולא יהיה בסגל, מה שאומר שאולי מצפה לנו עוד ערב שבו פדרי יצטרך להחזיק את הקישור לבד.

ולכן, כמו בהרבה משחקים העונה, שוב נישא מבט לעבר פרמין, השחקן שתמיד שם: רץ, לוחץ, מצטרף, מבשל, ובעיקר עושה את הדברים הנכונים בלי דרמה. בגביעים כאלה, שחקנים כאלה שווים זהב, גם אם הם לא תמיד מקבלים את הכותרת.

בגזרת ההגנה, יהיה מעניין לראות כמה פליק ממשיך לסמוך על אלון, וכמה הוא כבר באמת נעץ את עצמו בהרכב. הפוטנציאל שם, הביטחון גדל, ועדיין — כל משחק כזה הוא עוד מבחן שבו אנחנו מקווים שלא נצטרך להמציא לו כינוי חדש במחצית.

ובהתקפה, השאלות הרגילות:

האם לאמין וראפיניה יקבלו מנוחה סוף סוף? האם ראשפורד יבקיע? האם פראן ישחק (בצחוק, התשובה היא כן)

הרכב התקפי אמור להספיק כאן, אבל המפתח יהיה יעילות — לא כמות מצבים, אלא מה עושים עם הראשונים שבהם.

מועד המשחק: הערב

אצטדיון: אל סרדינרו

שופט: אחד כזה

שידור: לינקים

תקווה: לסיים ב-90 דקות

מצב רוח: גביע. חוץ. בואו נהיה חכמים.

הסגל למשחק:

הוא משתפר. במיוחד בפסקה על פרמין.

קאנסלו בסגל, לראשונה העונה. אולי גם יקבל כמה דקות, אם קונדה שוב יאחר (בסגירה).

לאור ההצלחה, בארסה תעלה הערב עם המדי זוועה שעלתה איתם בסופר קופה.

ה-11 של בארסה:

ז׳ואן גארסיה.
קונדה, קובארסי, ג׳רארד מרטין, באלדה.
ברנאל, קסאדו.
לאמין, אולמו, ראשפורד.
פראן טורס.

קאסאדו וברנאל יוצאים מהפריזר

קשה לי מאוד עם זה שאנחנו לא יכולים לנצח משחקים שלא באינטנסיביות של 200 אחוז. גם בגלל סגנון המשחק, אבל גם המחליפים לא תרמו מספיק. העונה ארוכה ואנחנו רצים בשלוש מסגרות, יהיה קשה לסחוב עד הסוף ככה. חייבים לחשוב על איך עוד אפשר להכריע משחקים.

אני חושב שאם היינו פותחים עם רוני במקום לאמין המשחק היה נגמר במחצית הראשונה.

הוא כבר תקופה בקושי מצליח לעבור ארבלואה, לא רק אם זה קאררס, ולא מצליח ליצור מצבי בעיטה טובים והולכים עליו שוב ושוב. לפחות הלכו לו חלק מהמסירות היום.

אני דווקא לא הרגשתי אינטנסיביות מוגזמת חוץ מרבע השעה האחרונה שהיתה מבולגנת, וגם בה הצלחנו לבטל יפה את ראסינג עם מלכודת נבדל שהזכירה ימים יפים מהעונה שעברה.

שכבנו על השער של ראסינג רוב המשחק ואף אחד לא היה חד מספיק להבקיע או למסור רוחב נורמלי, אבל בסוף האיכות שלנו הכריעה. אסור לשכוח ששיחקנו מול מוליכת הליגה השנייה ככה שמבחינת איכות המשחק זה לא היה רחוק מקרב חפירות בליגה מול איזו לבאנטה, ועם התלהבות הקהל ואובר המוטיבציה של ראסינג טבעי שנתקשה.

לאמין ממשיך לחרב 90% מהמהלכים במשחק, ואז לעשות איזה דריבל או תרגיל שלא מקדם שום דבר וגורם לאנשים להתלהב. די, אני לא מצליח לראות שום תרומה של הילד בתקופה האחרונה. אפס תכליתיות. זה כבר מתחיל לעצבן.

אפילו מסי הסכים לנוח במשחקים מול קבוצות כאלו.

יש פה משהו מעבר למקצועי. רוני לא מקבל דקה במשחק גביע כזה זה לא שיקול מקצועי.

לא יודע מאיפה היהירות הזאת שאפשר לתת לכוכבים לנוח מול קבוצה מפסגת הליגה השנייה. אפילו לנצח קבוצה ממעמקי הליגה השלישית זה לא כזה קל כמו שהייתם חושבים..

צריך לומר משהו על המשחק שנכון גם באופן כללי.
ראסינג סנטאנדר מובילה את ליגת המשנה שזה לכל הפחות שקול ערך לתחתית הליגה הראשונה.
כשבארסה מתקשה במשחק כזה מדברים על חולשת הספרדיות, כשסיטי או ארסנל מתקשות במשחקים כאלה זה מעיד על עוצמת הליגה.

בכל מקרה נותן קרדיט גדול לראסינג על המשחק אתמול עוד קבוצה ספרדית שיודעת לעמוד על המגרש(ולא רק בבלוק נמוך). וגם לקהל על האווירה שיצרו.

לגבי המשחק, לא משחק לכתוב עליו הרבה.
שיחקנו בסיסי, יכולנו לנצח ביותר אבל לא העלינו הילוך ובצדק.
לאמין במשחק סביר לדעתי, אבל הוא מנסה כל-כך הרבה, דברים קיצוניים, וזה גורם לכל מגן להיראות כמו איזה קרראס. העיקר שעוד חודש הוא יעלה את רמת הריכוז ובכך ישלים יותר פעולות ונהיה במקום טוב.
משחק די רע של קסאדו. ניסה להיות מעורב אבל סבל הגנתית ולא הצליח בפעולות הקידום.
פרמין נכנס מדהים למשחק וטרף את הדשא. הפס לפראן היה פנטסטי.
ואיך אפשר בלי ז’ואן גארסיה, יש פאקינג שוער בשער.

חשבתי על זה היום, ואם איכשהו כל השטויות של לאמין העונה קשורות לסרגל המאמצים האישי שלו, ובתמורה נקבל לאמין חד בשלבי ההכרעה כמו מול אינטר בשנה שעברה - מצידי שימשיך למסור רוחב עם החיצון בכל משחק עד אז.

לא ראיתי שהזכירו אותו ואולי זה אומר הכל - מה דעתכם על ברנאל אתמול? ויותר חשוב, מה עושים איתו בחצי העונה הקרובה?

אני לא יודע אם אתה מתכוון לאותו דבר, כי אני מכיר סרגל מאמצים ברמה הפיזית, אבל ברמה הטקטית/טכנית אני חושב שהוא לא בשיאו באופן מודע בגלל שאנחנו עוד לא במאני טיים. הוא מרשה לעצמו טיפה להשתעשע או לחפף.

לגבי ברנאל, היה לו משחק סביר, לא רע וגם לא בולט לטובה במיוחד. רואים את הפוטנציאל יחד עם זה שהוא לא משחק באופן רציף.

אם פליק לא רוצה לסכן ולהסתכן איתו במשחקים חשובים, ומעכשיו כל משחק הולך להיות כזה, אז השאלה לג’ירונה תהיה מהלך מצוין שיעזור לברנאל להגיע לעונה הבאה עם יותר סיכויים לקבל דקות משמעותיות.

אני הסתכלתי על ברנאל אתמול.

עושה רושם שהוא חוזר לכושר, חושב מהר, ממוקם טוב. אבל היו לו כמה מסירות לא טובות שלא היו צריכות להגיע ליריב.

במחצית הראשונה גם הוא וגם קסאדו שיחקו מאוד גבוה, כי ראסינג עשתה בלוק נמוך מאוד. אהבתי את המסירות בנגיעה ושהוא תמיד היה אופציה למסירה

במחצית השניה היה קשר אחורי קצת יותר מאחורה ולא הרשים אותי.

הגרלת רבע גמר הגביע קבעה שברצלונה קיבלה את היריבה הקשה מכולן -

תאריך המשחק - 4.2.26