ליגת האלופות 25/26: נקבעו היריבות בשלב הליגה: פסז', צ'לסי, ברוז', פרנקפורט, אולימפיאקוס, סלביה פראג, קופנהאגן וניוקאסל

אחלה של בית. מבחן כוח רציני מול אלופת אירופה ומול זאת שניצחה אותה זה בדיוק מה שאנחנו צריכים. ניוקאסל גם לא כזו נוראית, יהיה משחק מעניין מולה וגם תמיד טוב לצבור עוד ניסיון מול האנגליות.

השילוב של שלושתן עם 5 האחרות שהן סבבה לגמרי - הגרלה מושלמת מבחינתי.

ניוקאסל לא נוראית, אבל קבוצה קשוחה.
נגד יריבות גדולות היא משחקת בצורה שמזכירה את צ’לסי של מוריניו עם קישור של גימארייש, טונאלי וז’ואלינטון. לא פשוט בכלל, אבל זה טוב שיש לנו מבחנים כאלה.

בדיוק, אני שמח שבשלב הליגה נשחק מול שתי אנגליות כאלה שיודעות לשחק מבוקר ולעקוץ, זה סוג הניסיון שאנחנו צריכים.

ומול פאריז סוף סוף נזכה לתשובה לוויכוח הנצחי עם @Shusaku והלוואי שטל צודק ונפרק אותם.

כמה אנקדוטות בעקבות ההגרלה -

• בפעם האחרונה שברצלונה אירחה את פרנקפורט, היא…אמממ…לא ממש אירחה את פרנקפורט. המשחק ההוא בליגה האירופית לא ייזכר כמפגן ביתיות, בלשון המעטה.
  • ברצלונה תפגוש את פסז’, עם לוצ’ו ודמבלה.
  • רוני בארדג’י, אם אי פעם יירשם, יפגוש את קופנהאגן אקסיתו.
  • ברצלונה בסטמפורד ברידג’. לא יודע אם קרה שם משהו מיוחד פעם.
  • אגב סטמפורד ברידג’ - כריסטנסן יפגוש את צ’לסי, קבוצתו לשעבר.

בתקווה שזהו, די, שלא יהיו יותר מפגשי שחקן-מועדון קודם. אינף.

אופ"א

קיבלת

אומנם זה לבקש הרבה, אבל חייבים לתת בראש על ההתחלה בשביל לייצר חופש אחר כך. גם אם ננסה לעשות דברים בגידה של פריז אשתקד, אני לא יודע אם בא לי לייצר משחק מכריע מול ניוקאסל בחוץ.‘’ תנו לי מהר את הטופס שמונה ולקוות שריראל ואתלטיקו יסבכו את עצמן שוב.

מכל הדברים שעשינו נכון, לפתוח חזק האלופות זה שהפך את החצי הראשון שלנו בעונה שעברה למדנים ומשמעותי. אין לנו סגל עמוק מספיק להיגרר לעוד משחקים או להיכנס לסיטואציה בה אנחנו עם הגב לקיר במפעל בשלב כל כך מוקדם.

סדר המשחקים עוד לא ידוע. אם אופ’'א יעמדו בהבטחה שלהם שבארסה תפתח בחוץ, סביר להניח שהמשחק האחרון יהיה בבית .

אני מסתכל על מה שקיבלו היריבות, ונראה שחלקן קיבלו הגרלה קשה יותר. יהיה זה פשע לא לסיים בטופ 8, ולפי ההגרלה אנחנו צריכים להיות בטופ 4.
ריאל קיבלה גם יריבות קשות יותר, וגם נסיעה למרכז אסיה. שיתחילו להכין תירוצים של 72 שעות כבר עכשיו.

אני לא מסכים. שום חופש גם אחר כך, כל נקודה וכל גול חשובים למיקום הסופי שיקבע ביתיות עד הסוף .
שנה שעברה בארסה התחילה בהפסד, ואז ניצחה את כל המשחקים למעט האחרון.

מה שבאמת חשוב בעיניי יותר מהביתיות הוא להימנע משחקי פלייאוף, היתר זה מותרות. תימנע מעודף משחקים עם סגל קצר וזה לפחות יקל עלייך קצת בהסתכלות כל כל המסגרות

יש לנו סגל קצר?

מבחינת מי באמת תורם לנו או שאפשר לסמוך עליו? לדעתי כן

כמה שחקנים לדעתך חסר ובאילו עמדות?
או לחילופין, מי לא ‘‘אמין’’?

ברור ש 8 הראשונות זה מינימום.
אבל גם המיקום הסופי חשוב מאוד. בכל מקרה, גם אם נניח ניצחנו 4 משחקים ראשונים, אסור לזלזל גם במשחק 5 או 6.
המיקום הסופי גם מבטיח יריבות קלות יותר, בתאוריה. ( אני יודע שלליברפול זה לא עבד)
בנוסף כל נקודה זה קצת כסף.
אני בטוח שבארסה כבר תמצא מול מי לעשות רוטציות, בליגה או בצ’מפיונס.

קיבלנו משחק נגד פריז, כל השאר זה בונוס.

נ.ב.

לכאורה יש מדד אובייקטיבי כמה ההגרלה של כל קבוצה היא חזקה, והוא ממוצע ה UEFA club coefficients של היריבות שלך. לפי אותו מדד, קיבלנו את ההגרלה הכי קלה מבין כל הגדולות, מדריד קיבלה מקום טוב באמצע, וסיטי וליברפול נדפקו חזק.

הבעיה שהמדד הוא אמנם אובייקטיבי, אבל לא מוצלח במיוחד. בעיקר כי השיטה לחישוב UEFA club coefficients היא עקומה (אפשר לחפור על הסיבות, אבל ההוכחה היא קלה וכבר תבוא), ובפרט התוצאות שלה מצחיקות: פריז מדורגת רק 6, ברצלונה רק 9, ועוד שלל הזיות.

נ.ב.2.

בתחילת הכתיבה של ההודעה הזו רציתי לציין שיש מדד, שהוא אמנם מפוקפק אבל נותן קירוב סביר למציאות, ואז נכנסתי לתוצאות של דירוג הקבוצות וראיתי שהוא רחוק מדי מהמציאות מכדי שאפשר יהיה להסתמך עליו. אז נשארנו רק עם מבחן העין, ונאלצתי לערוך לחלוטין את ההודעה.

לדעתי הבעיה העיקרית של המדד הזה הוא שנקודות בצ’מפיונס הן אותן נקודות כמו במפעלים האחרים.
זאת הייתה הבעיה גם בדירוג עבור CWC, שיטה לא הוגנת.
הייתי נותן חצי מהניקוד עבור ליגה אירופית ורבע ניקוד עבור קונפרנס, אז זה קצת יותר הגיוני.

אמת. אח"כ אפשר גם לדבר על זה שאתה נותן משקל זהה ל-5 השנים האחרונות (שזה זמן של נצח בכדורגל), ושהניקוד לניצחון לא תלוי ביריבה אותה אתה פוגש (הרחבה של זה שלא תלוי במפעל בו אתה משחק). מדד דמוי Elo שלוקח בחשבון מסגרת ליגה ומסגרות אירופאיות היה עושה עבודה טובה יותר לדעתי.

challenge accepted.

לקחתי מדדים ELO מ http://clubelo.com/
רשימת 25 הקבוצות הגדולות נראית לי די הגיונית. אז השתמשתי בזה כדי לתת לצ’ט לייצר אקסל עם ממוצע של היריבות.
זה מה שיצא

Club Elo opp1 opp2 opp3 opp4 opp5 opp6 opp7 opp8 Avg Rival Elo
Arsenal 2002 Bayern Munich Inter Milan Atlético Madrid Club Brugge Olympiacos Slavia Prague Kairat Athletic Bilbao 1742.5
Club Brugge 1765 Barcelona Bayern Munich Arsenal Atalanta Marseille Sporting CP Monaco Kairat 1742.5
Slavia Prague 1686 Barcelona Inter Milan Arsenal Atalanta Bodø/Glimt Tottenham Hotspur Athletic Bilbao Pafos 1742.5
Olympiacos 1674 Real Madrid Barcelona Bayer Leverkusen Arsenal PSV Eindhoven Ajax Pafos Kairat 1742.5
Pafos 1524 Bayern Munich Chelsea Villarreal Juventus Slavia Prague Olympiacos Monaco Kairat 1742.5
Kairat 1302 Real Madrid Inter Milan Club Brugge Arsenal Olympiacos Sporting CP Pafos Copenhagen 1742.5
Eintracht Frankfurt 1754 Borussia Dortmund Barcelona Bayer Leverkusen Villarreal Napoli Tottenham Hotspur Kairat Qarabağ 1744.9
Inter 1938 Liverpool Borussia Dortmund Arsenal Atlético Madrid Slavia Prague Ajax Kairat Union Saint-Gilloise 1752.4
Athletic Bilbao 1796 Paris Saint-Germain Borussia Dortmund Arsenal Atalanta Sporting CP Slavia Prague Qarabağ Newcastle United 1762.4
Barcelona 1953 Paris Saint-Germain Chelsea Eintracht Frankfurt Club Brugge Olympiacos Slavia Prague Copenhagen Newcastle United 1766.4
Real Madrid 1942 Manchester City Liverpool Juventus Benfica Marseille Olympiacos Monaco Kairat 1772.9
Tottenham 1803 Borussia Dortmund Paris Saint-Germain Villarreal Eintracht Frankfurt Slavia Prague Bodø/Glimt Copenhagen Monaco 1772.9
Villarreal 1795 Manchester City Borussia Dortmund Juventus Bayer Leverkusen Ajax Tottenham Hotspur Copenhagen Pafos 1772.9
Monaco 1753 Manchester City Real Madrid Juventus Club Brugge Tottenham Hotspur Bodø/Glimt Galatasaray Pafos 1772.9
Bodø/Glimt 1655 Manchester City Borussia Dortmund Juventus Atlético Madrid Tottenham Hotspur Slavia Prague Monaco Galatasaray 1772.9
Atalanta 1835 Chelsea Paris Saint-Germain Club Brugge Eintracht Frankfurt Slavia Prague Marseille Athletic Bilbao Union Saint-Gilloise 1773.9
Sporting CP 1808 Paris Saint-Germain Bayern Munich Club Brugge Juventus Marseille Napoli Kairat Athletic Bilbao 1773.9
Marseille 1746 Liverpool Real Madrid Atalanta Club Brugge Ajax Sporting CP Newcastle United Union Saint-Gilloise 1773.9
Union Saint-Gilloise 1734 Inter Milan Bayern Munich Atalanta Atlético Madrid Marseille PSV Eindhoven Newcastle United Galatasaray 1773.9
Juventus 1810 Borussia Dortmund Real Madrid Benfica Villarreal Sporting CP Bodø/Glimt Pafos Monaco 1776.4
FC Copenhagen 1658 Liverpool Barcelona Atalanta Atlético Madrid Tottenham Hotspur Napoli Galatasaray Qarabağ 1776.4
Qarabağ 1524 Chelsea Liverpool Eintracht Frankfurt Benfica Ajax Napoli Copenhagen Athletic Bilbao 1776.4
Galatasaray 1722 Liverpool Manchester City Atlético Madrid Eintracht Frankfurt Bodø/Glimt Ajax Union Saint-Gilloise Monaco 1780.9
Bayern 1925 Chelsea Paris Saint-Germain Club Brugge Arsenal Sporting CP PSV Eindhoven Union Saint-Gilloise Pafos 1784.9
Borussia Dortmund 1812 Inter Milan Manchester City Villarreal Juventus Bodø/Glimt Tottenham Hotspur Athletic Bilbao Copenhagen 1792.4
Chelsea 1910 Barcelona Bayern Munich Benfica Atalanta Ajax Napoli Pafos Qarabağ 1796.4
Ajax 1667 Inter Milan Chelsea Benfica Villarreal Olympiacos Marseille Galatasaray Qarabağ 1796.9
Liverpool 2003 Real Madrid Inter Milan Atlético Madrid Eintracht Frankfurt PSV Eindhoven Marseille Qarabağ Galatasaray 1803.9
Atlético Madrid 1836 Inter Milan Liverpool Eintracht Frankfurt Arsenal Bodø/Glimt PSV Eindhoven Union Saint-Gilloise Galatasaray 1803.9
Paris SG 1971 Bayern Munich Barcelona Atalanta Bayer Leverkusen Tottenham Hotspur Sporting CP Newcastle United Athletic Bilbao 1811.5
Newcastle 1864 Barcelona Paris Saint-Germain Benfica Bayer Leverkusen PSV Eindhoven Marseille Athletic Bilbao Union Saint-Gilloise 1811.5
Napoli 1843 Chelsea Manchester City Eintracht Frankfurt Benfica Sporting CP PSV Eindhoven Qarabağ Copenhagen 1811.5
Bayer Leverkusen 1833 Paris Saint-Germain Manchester City Villarreal Benfica PSV Eindhoven Olympiacos Newcastle United Copenhagen 1811.5
PSV Eindhoven 1808 Bayern Munich Liverpool Atlético Madrid Bayer Leverkusen Napoli Olympiacos Union Saint-Gilloise Newcastle United 1811.5
Manchester City 1949 Borussia Dortmund Real Madrid Bayer Leverkusen Villarreal Napoli Bodø/Glimt Galatasaray Monaco 1813.9
Benfica 1822 Real Madrid Chelsea Bayer Leverkusen Juventus Napoli Ajax Qarabağ Newcastle United 1813.9

כפי שניתן לראות, ההגרלה הקלה ביותר היא של ארסנל. בארסה מקום 3 מבין הקבוצות הגדולות.
הפתיע אותי שריאל מייד אחרינו, בעין בלתי מזוינת ההגרלה שלהם נראית לי יותר קשה.
סיטי אכלה אותה.

גם פאריס לא בדיוק מלקקת דבש העונה.

כל אחת מהיריבות שלה יכולה לתת קצת פייט.

ההגרלה של ליברפול מרגישה לי הכי קשה.
של ברצלונה סבירה אבל צ’לסי ופסז כרגע חמות מאוד וכדורגל זה משחק של מומנטום.
הייתי מבסוט על ההגרלה של ריאל עד שהבנתי שבשביל משחק אחד ומיותר הקבוצה תצטרך לטוס יממה במצטבר.

אם ההגרלה הכי קלה היא באיירן, אינטר, אתלטיקו ובילבאו אז גם הדירוג הזה לא משהו.

נראה לי שצ’ט לא יודע לחשב ממוצע.
עכשיו שמתי לב שיש כמה קבוצות עם אותו מספר בדיוק, זה לא הגיוני.

הנה הטבלה המעודכנת, הפעם השתמשתי בנוסחאות אקסל במקום להסתמך על הצ’ט. גם בדקתי ידנית קבוצה אחת שיצא נכון.

סימנתי בבולד את הקבוצות שנראות לי היריבות, ואת בארסה וריאל באדום.
בארסה במקום טוב באמצע, ריאל אפילו עם הגרלה קלה יותר. ארסנל עם הגרלה הכי קלה, PSG עם הגרלה הכי קשה.

זה ממוצע, והפערים קטנים.
עכשיו כשיש לי אקסל עם נוסחאות, אתה יכול להביא כל דירוג אחר וזה קל להציב ולראות מה יוצא.
אני מוכן לשלוח את האקסל למי שרוצה. הייתי מצרף את הקובץ אם הייתה אפשרות כזאת.