ליגת האלופות 25/26: נקבעו היריבות בשלב הליגה: פסז', צ'לסי, ברוז', פרנקפורט, אולימפיאקוס, סלביה פראג, קופנהאגן וניוקאסל

הערב זה קורה - ברצלונה תוגרל בשלב הליגה של ליגת האלופות, יחד עם עוד 35 קבוצות, ותנסה להיזכר בעונה שעברה ובכל החוקים של השלב הלא ברור הזה.

בהתחשב בעונה הקודמת, ובכלל, בפני הקבוצה תעמוד דילמה משמעותית - האם להשקיע מאמץ כדי להשתלב בין 8 הראשונות (ואז לעלות ישירות לשמינית הגמר), או להוריד קצת קצת את הרגל מהגז, ולכוון ל"לא קריטי אם נהיה במקום 9-25, תסתכלו על פסז’ של העונה הקודמת". לא שזה משנה מה ההחלטה הרשמית, בסוף הרי גם ככה הכל יקום וייפול על שחקן אחד, שהולך וגדל להיות חורץ גורלות היסטורי במפעל - רונלד אראוחו.

בכל מקרה, אלו הקבוצות שהעפילו למפעל העונה, לפי הדרגים -

מה זה אומר? הרבה כאב ראש הסתברותי, בעיקר. אבל גם שברצלונה תקבל, מבין קבוצות הדרג הראשון, 2 מבין הבאות: באיירן מינכן, דורטמונד, פסז’, מנצ’סטר סיטי, ליברפול, אינטר וצ’לסי.
בקיצור - באיירן ועוד אחת.

תאריכי המחזורים ושלבי הנוקאאוט:

מחזור 1 - 16-18/9/25
מחזור 2 - 31/9/25-1/10/25
מחזור 3 - 21-22/10/25
מחזור 4 - 4-5/11/25
מחזור 5 - 25-26/11/25
מחזור 6 - 9-10/12/25
מחזור 7 - 20-21/1/26
מחזור 8 - 28/1/26

נוקאאוט - 17-18/2/26, 24-25/2/26
שמינית הגמר - 10-11/3/26, 17-18/3/26
רבע הגמר - 7-8/4/26, 14-15/4/26
חצי הגמר - 28-29/4/26, 5-6/5/26
הגמר - 30/5/26.

• את מי הייתם רוצים לקבל בשלב הזה? מי אתם חושבים שנקבל בפועל?

לינק לסימולטור של ההגרלה -

https://drawsimulator.com/uefa-champions-league-new-format-draw-simulator/

• מה דעתכם/גישתכם - ALL IN כבר בשלב הליגה, או הורדת הרגל מהגז גם במחיר של 2 משחקי נוקאאוט נוספים (והימור על זה שנעבור אותם בכלל)?
  • האם נארח משחקי אלופות בקאמפ-נואו המחודש לפני עונת 40/41? והאם בשלב הזה כבר יקראו לו “קאמב נואו”?

היה איזהשהו דיבור שאופ״א שוקלים לתת יותר משמעות בשלב הנוקאאוט למקום בשלב הליגה. יצא עם זה משהו?

לי יצא הדבר ה"סבבה נסתדר איכשהו, יכל להיות גרוע או טוב יותר" הזה -

אני חושב שבורוסיה דורטמונד היא היריבה שכל אוהד מעדיף - משחקת התקפי, נאיבית ויש הרבה גולים. עבורכם אולי אפשרות “לנקום” באינטר. כל העולם מצפה גם לראות ברצלונה-פ.ס.ז’ או ברצלונה-ליברפול. המחזור השלישי נדמה לי יוצא גם סמוך לקלאסיקו.

יש הבדל אחד גדול. אשתקד לקבל את באיירן מינכן הכבשה השחורה ולשבור מולה מחסום פסיכולוגי ענק - זה היה חשוב, ואולי גם מחסום של משחקים גדולים במפעל עצמו. השחקנים התחילו להאמין אחרי ה-1:4 זו תוצאה מהדהדת. העונה ברצלונה מתחילה במצב שונה. יש לה את “האישור”. היא מאמינה בעצמה ובין שלוש הפייבוריטיות לזכייה. מבחינתה הפעם לענג את הקהל אבל כמה שפחות להתאמץ.

אכן כך. הקלאסיקו הראשון צפוי להתקיים ב-26/10.

בתכלס יש רק איזה 5 קבוצות ממש טובות בשלוש דרגים הנמוכים, אז כל עוד לא נפגוש את כולן זה בסדר.
אפשר גם להסתדר בלי נסיעות ארוכות מדי(קרבאח, קאיראט).

למה?
מה אי אפשר לקבל את דורטמונד ואת ברוז’ למשל? ברוז’ דרג ב’

לא הבנת. ברצלונה תקבל 2 קבוצות מכל דרג, יכול להיות באיירן ודורטמונד (דרג א), כמו בעונה שעברה, ובנוסף 2 כלשהן מדרג ב וכן הלאה.

אני אומר שנקבל את באיירן כי…ככה זה יוצא הרבה פעמים.

כן, זה השינוי העיקרי משנה שעברה.
the knockout phase will continue, although one change from last season is that all rounds will be seeded based on where teams finished in the league phase, with the highest ranked side always playing the second leg at home.
אז אני בעד לא להוריד רגל מהדוושה בצ’מפיונס ולנסות לנצח את כל המשחקים.

מההגרלה יש לי רק בקשה אחת - בבקשה בלי נסיעות ארוכות ליעדים שאין טיסות ישירות . לא קזחסטאן, לא בודו, לא אזרביידג’אן.

אם בארסה תגיעה לפאפוס, אולי אפשר להתארגן על נסיעה.

באמת יכול להיות?
אין מניעה לקבל 2 קבוצות מאותה מדינה?

לא כל כך הבנתי, בטח שאפשר זה היה ככה גם בעונה שעברה. פגשתם את באיירן מינכן וניצחתם 1:4 וגם את בורוסיה דורטמונד וניצחתם 2:3. עוד דוגמא: שתי צרפתיות - ברסט ומונאקו - ההפסד היחיד של ברצלונה בליגה. ריאל מדריד לדוגמא קיבלה את מילאן והפסידה 3:1 בבית וגם את אטאלנטה וניצחנו 2:3 בחוץ. פגשנו גם את הצרפתיות ליל וברסט בשלב הליגה. בשלב הליגה אי אפשר לקבל יריבה ספרדית.

המגבלה היחידה מבחינת מדינות זה ששתי קבוצות מאותה מדינה לא יכולות להיפגש בשלב הבתים.

יש עוד מגבלה מינורית שלא תוכל לשחק מול יותר מ 2 קבוצות מאותה מדינה, בעצם לא כזו מינורית כאשר למשל מהליגה האנגלית יש 6 נבחרות פוטנציאליות.

זה לא בתים.
הם לא יכולות להיפגש עם השנייה, אתה יכול.

תודה למגיבים.
זכרתי את ההגבלה הזאת, אבל זכרתי שזה על קבוצה ממדינה ולא על 2 קבוצות.

לא זכרתי את דורטמונד מולנו בשלב הבתים ובטח שלא את מונאקו שהיתה ממש בתחילת הדרך (וגם הפסדנו…) וכנראה, כמו אריק, גם אני מחקתי את המשחק הזה.

בדיקה פשוטה היתה עונה לי על השאלה אבל לפעמים יותר קל לשאול פה בפורום…

הקבוצות מולן ברצלונה הוגרלה בשלב הליגה -

דרג א - צ’לסי, פסז’
דרג ב - פרנקפורט, ברוז’
דרג ג - אולימפיאקוס, סלביה פראג
דרג ד - קופנהאגן, ניוקאסל

צ’לסי ופסז’ זה קשוח, וניוקאסל היא קבוצת דרג ד’ שלא ממש שווה דרג ד’.
הרבה תלוי במיקומי ותאריכי המשחקים - יש הבדל גדול בין לארח או להתארח את ניוקסל, פסז’ וצ’לסי.

אבל כן, בסה"כ אחלה הגרלה. וגם נמנענו מלטוס לקצה אירופה למפגש עם ג’ינגס חאן.

בסדר, אי אפשר לצפות לשחק רק נגד לבאנטה וחובת ההוכחה על צ’לסי (שאגב, רוב השחקנים שלה אמרו שהם רוצים לפגוש אותנו).

פסז אכן קשוח אבל על שנה צריך להתמודד עם קבוצה קשה.

אחלה הגרלה. אני מבסוט.
3 קבוצות חזקות יחסית.
עוד 4 שיתנו אתגר מעניין, אבל לא חזקות מדי.
בלי איזו נסיעה מטרידה.

פספוס שלי - כבר ידוע מי תארח את מי.
נארח את פסז’, ונתארח פעמיים באנגליה.