רוב הניקוד מקבלים על הגעה לשמינית הגמר אז סביר להניח שהיא רק תגדיל את הפער העונה.
אני חושב שאף אחד לא טען שהצמרת האנגלית חזקה במיוחד השנה, אלא שהליגה חזקה מאוד. אני לא חושב שקבוצה במקום ה16 של אף ליגה אחרת יכולה לעשות שלב ליגה מוצלח כל כך (אפילו שמקום רביעי לא כל כך משקף מין הסתם). גם ניוקאסל מאמצע הפריימר ליג עשתה שלב ראשון מוצלח. תראו את ויאריאל איזו התרסקות.
ואני כותב את הדברים בתור אחד שבמשך שנים טען שהליגה הספרדית הכי טובה אבל לדעתי זה כבר לא המצב.
אני חושב שכל אחד מודד את החוזק של הליגה בצורה שונה ובסדר, רק העונה הזו היו פערים כל-כך גדולים בתוצאות, נזכיר - בשלב הליגה שהוא “החימום” - במאבקים הישירים בין האנגליות לספרדיות. היו הרבה שנים שצ’לסי עם כל-כך הרבה כסף הייתה בדיחה, מנצ’סטר יונייטד כזו עד לעונה הזו. בקיצור, ריאל מדריד וברצלונה היו קבוצות-על במשך הרבה שנים ואתלטיקו מדריד גירדה את זה בדרכה או אפילו הייתה שם. פחות רלוונטי אם המקום השישי בספרד - נניח ויאריאל - סתם זורק - חלשה מהמקום השישי באנגליה כשהתקציב פי 5-6 לפחות (סתם זורק: אסטון וילה).
ליברפול הפסידה העונה כבר 13 פעמים וזה המון ושיחקה רע מאוד גם נגד גלאטאסראיי, זה מעבר למשבר של ספטמבר-נובמבר, גם אחר כך היא לא הייתה מספיק יציבה. מה זה שווה שיש לה סגל כל-כך איכותי כשזה על הנייר ועל המגרש היא נראית אובדת עצות, וכמובן השקיעה המון כספים בקיץ..
אני חושב שכשאומרים ליגה יש לזה רק משמעות אחת, 20 קבוצות. אולי אנשים לא תמיד מתייחסים לזה ככה אבל צריך פשוט לדייק במונכים. בהקשר של צמרת הליגה האנגלית אין בכלל ספק שהן לא בעונה יוצאת דופן, אני מניח שכמעט כולם יסכימו על זה. ליברפול חלשה משמעותית מבעבר, סיטי גם לא מי יודע מה, צ’לסי מפטרת מאמו באמצע העונה והפרוייקט עדיין לא ממש מתחבר.. ארסנל פתחה את העונה מדהים אבל לאט לאט דועכת וזה טבעי. היא עדיין מועמדת בחירה מבחינתי לזכות אבל האחרות כפי שציינתי לא בשיאן.
ועדיין כשמסתכלים על הליגה כולה ההתרשמות שלי שהיא כרגע הכי חזקה. כמו שאמרתי אני לא רואה קבוצה מאמצע הליגה הספרדית מצליחה להתקרב למה שעשו טוטנהם וניוקאסל.
הזיה מוחלטת מה שקורה בבאיירן עם השוערים.
כל 4 השוערים הבוגרים פצועים. כולם.
היחידים שרשומים ורשאים לשחק הם שני שוערי הנוער. המוביל הוא שוער בן 16 בשם לאונרד פרסקוט. יליד ניו יורק עם אזרחות גרמנית.
אבל גם איתו יש בעיה. בגרמניה לנערים מתחת לגיל 18 אסור לעבוד אחרי השעה 8 בערב, והמשחק באלופות מתחיל ב 9 שעון גרמניה.
באיירן הגישו בקשה מיוחדת לאשר לו לשחק. כבר היו מקרים כאלה ואישרו.
הראשון בנגיחה מקרן.
השני במתפרצת מהירה.
השלישי בפנדל אחרי נגיעת היד. בדיוק מאלה שאני שונא ודורש לשנות את החוקה. כדור ממטר לתוך היד מבלי שהמגן באמת ניסה לשחק ביד.