ליגת האלופות 25/26

עוד עונה של הליגה הפופולרית בעולם יוצאת לדרך.
עונה שנייה בפורמט המחודש. 36 קבוצות, 8 מחזורים.
8 מעפילות לשמינית, 16 לפלייאוף.

דסקסו…

הסיפור של הערב הראשון מגיע מליסבון:
הקבוצה האזרית, קרבאח, עבורה זו הופעה שנייה בשלב הבתים/ליגה של האלופות הגיעה למפגש מול בנפיקה.
קרבאח ניצחה 3-2 בזכות שער בדקה ה-86, במה שירשם כעת כניצחון הכי גדול שלהם במפעל אירופאי.

בעקבות התוצאה בנפיקה פיטרה את מאמנה, ברונו לאג’ה, והגיע למסקנה המשוגעת שהמחליף שלו צריך להיות… ז’וזה מוריניו.
אחת האנקדוטות המוכרות לגבי מוריניו היא שהנפיקה הייתה המועדון שבו פתח את קריירת האימון שלו, והקדנציה ההיא נקטעה לאחר כמה חודשים בלבד.
אחרי 25 שנים בדיוק מגיעה סגירת המעגל. מעניין אם יצליח לשרוד יותר זמן הפעם כשבאופק נמצאות צ’לסי וריאל מדריד.

מבחינתי שלוש המועמדות לזכייה שהן ‘באנקר’ וכמובן שבחודשים מרץ-אפריל תמיד צוחקים על התחזיות הללו, משפט של טוני קרוס - ליברפול, פריז סן ז’רמן (קשה מאוד לזכות פעמיים ברציפות, זוכרים?) וברצלונה.

אני כן חושב שריאל מדריד טוענת לגיטימית למקום הרביעי ויכול להבין למה יש על הנייר “דעיכה” בקרדיט למנצ’סטר סיטי. אבל כשמדרגים את צ’לסי גבוה מאיתנו וכדומה זה קצת מוגזם לדעתי.

מעניין אם אתלטיקו מדריד כן תוכל להיות סוס שחור יותר טוב ממה שהייתה בעונה שעברה, ובכלל, נראה שקמפיין אדיר לא היה לה מאז 2015-16.

משחק של אייאקס ואינטר, בדיוק כמו ניוקאסל וברצלונה (אני חושב שבארסה שווה גול בכל משחק גם בלי לאמין ימאל והיא תלמד בכוח איך להסתדר בלעדיו, כמובן שהיא פחות רגילה למהירות ולעוצמות האלה) - מזכיר לי את ימי שלב הבתים שנעלמו מאז 2002-03, המפגש האחרון בין הקבוצות. כל ערב שיש בו שניים וחצי משחקים עם שמות גדולים ששווים עניין ועוד הפתעה אחת בדרך - מישהו חשוב שיהיה 4:4 בין יובנטוס לבורוסיה דורטמונד - דיינו.

אולי אם צ’ולו ישים עוד בלם אז אתלטיקו תספוג פחות.

מי מסוגל לחגוג ככה 2-1 חוץ ממאמן לוזר מקובע ופאתטי. כאילו שאנחנו בנוקאאוט רבע גמר 2010

פחח.

משחק כזה אני חייב לראות עם @titi_camara ולשתות בירה ביחד ישר מהבקבוק. אותו הבקבוק.

רק צ’ולו יכול להכניס 2 מגנים ימניים על חשבון 2 שחקני התקפה ושזה יביא לו שער.

ואז לקבל את ה3

גם אתה לא היית יכול לעמוד בכמות הקללות שפלטתי אחרי שער השוויון :see_no_evil_monkey:
מניח שהיית מחזיר לי אחרי שער הניצחון :grin:

ליברפול קלאסי של העונה, עולים בקלות ליתרון כפול רק כדי לאבד את היתרון בשלומיאליות ואז בתוספת הזמן לחצוב את הניצחון.

סלוט חייב לסדר את ההגנה.

מקאליסטר, לא יודע מה קרה לו, הוא חשוב מאוד וחייב להתעורר ולהגיע לעונה הזאת.

ההתנהגות שלו בשער ה 3 פשוט ביזיונית, מה זה הדבר הזה?סופג שער ומתחיל לריב עם הקהל?
סימונה נמצא בלחץ אדיר עקב פתיחת העונה של אתלטיקו, זה כנראה מתחיל להשפיע עליו קצת יותר מדי…

הצדק נעשה במקרה הזה.
ליברפול הייתה צריכה להוביל 3-4 גולים לפני שהיה לאתלטיקו צ’אנס בכלל להגיב.
יש להם קבוצה מפחידה, בסיס טקטי, והרבה שחקנים שהגיעו הקיץ עוד רחוקים מלהיות חלק במשחק השוטף או בשיאם.

זה די מטורף - ליברפול ניצחה את כל 5 המשחקים הראשונים שלה עד כה בדקות האחרונות. אשכרה שער הניצחון מול ארסנל בדקה ה-83 היה הכי מוקדם שלה העונה… אופי לא נורמלי.

מראים ווינריות ואופי, אבל אי אפשר להמשיך לבנות על זה, יש בעיה בהגנה, סופגים יותר מדי שערים העונה ודי בקלות, לא יודע בדיוק מה גורם לזה אבל עובדה שזה קורה הרבה העונה.
מבחינה התקפית כמובן ויש כמויות מטורפות של כישרון בסגל.

זה לא רק ווינריות ואופי, זה גם חלוקת מאמצים ממוקדת לדקות האלה. אתלטיקו עצמה כבשה 17 שערים בתוספת הזמן בעונה שעברה. זה לא מקרי.

ליברפול קבוצה כל כך טובה ואם נשים את המשחק הזה בצד ש-1:4 נניח היה משקף יותר - יש לה יותר מדי ניצחונות גבוליים כרגע על הקשקש, פתיחת עונה סטייל ריאל מדריד. אתלטיקו מדריד חזרה בגלל זלזול שלהם ונס מרקוס יורנטה שכמעט הראה שהברק מכה פעמיים. האמת שגם קוקה באמת נתן להם רוגע ושקט באמצע, מחצית מצוינת שלו.

תראו אני חושב שהגול של מוחמד סלאח ביזיוני כי זה היה כביכול תחת צפיפות, הקיפו אותו שחקנים, הוא היה מטר מאחורי השחקן של אתלטיקו והצליח להגיע לכדור ולבעוט בצורה כל כך נוחה. הספסל של ליברפול מגוון בטירוף, המון אפשרויות והגול של אלכסנדר איסק מתקרב. לא חושב שההוצאה של פרימפונג הייתה במקום אבל שיהיה. שווירג’יל ואן דייק לא יחשוב חלילה שהוא סרחיו ראמוס כי הוא לא! סתם.

אני חושב שבלי חוליאן אלבארס אתלטיקו חצי קבוצה, אנטואן גריזמן במשחקים כאלה למרות שהפס נשאר לו - זו בעיה. ג’וליאנו סימואנה רץ הרבה וניסה כדורי רוחב, אבל הבעיה העיקרית היא שלא משנה איזה כלים יש לו - דייגו סימאונה יעלה במוד הרגיל. זה בסדר באנפילד אבל בכל זאת שיהיה לך עם מי לתקוף. לתחושתי ליברפול הרגישה לא בנוח כשאלכסנדר סורלות’ עלה.

משום מה הייתה לי הרגשה ששנה שעברה נכבשו הרבה יותר שערים במחזור הפתיחה (עם התשיעיה של באיינן, חמישיה של סלטיק ועוד ועוד). אבל בפועל די שווה, כשהפעם הבקיעו דווקא יותר (3.5 השנה מול 3.17). הממוצע לכל השלבים דווקא היה אפילו גבוה ממחזור הפתיחה (3.26). לפי זה השנה צפויה להיות ליגה לא פחות מרתקת, אלא אם קבוצות ילמדו מהניסיון שלא חייבים להשקיע את כל הכוח כל הזמן, ותמיד אפשרי לתקן.
אני בכלל לא בטוח שיתרון לארח משחק שני הוא ממש קריטי (למרות שתמיד עדיף שההארכה אם תהיה ובוודאי פנדלים כדאי שאתה תארח אותם).

אז לפי שגיא כהן, הוצאת כדור מהירה של השוער של ברצלונה אחרי קרן של ניוקאסל גרם למהפך במשחק ולברצלונה להצליח להשתלט על המשחק אחרי פתיחה חלשה. הבנאדם אגדה, הפרשן הכי טוב וחד שידע המשחק, התמזל מזלנו שהוא נולד ישראלי כך שנצליח להנות מהפרשנות שלו במשחקי ליגת האלופות למשך 30 שנה רצופות.

דל"פ - אני מאוד אוהב את שגיא כהן. חולה על הסיפורים והתיאוריות שלו, גם אם רובם מחורטטים. הבנאדם יודע לספר סיפור. דרמטי, רומנטי, ומידי פעם גם מאיר את עיני.

מסכים.
עדיף על כל מה שיש לערוץ הספורט להציע בטח ובטח על גוטמן וקלינגר.

1000154843