למה אתה מקשר את זה לבעית שכל? אני פשוט רואה שחקן חסר כישרון בחלק הקידמי.
קאנסלו לעומת זאת, כמו שאני תמיד אומר אחד מהמגנים עם היכולות הכי גבוהות בהתקפה שיצא לי לראות, אולי אפילו מסםר אחת. יש לו ממש משחק עם הכדור של וינגר, הוא במקרה התגלגל להיות מגן. יודעים מה אפילו בתור וינגר הוא ברמה גבוה מאוד, יותר מראשפורד כנראה.
מבחינתי לא הייתה שאלה לרגע שזו החתמה טובה, שחקן שמביא אימפקט מידי בהתקפה, והגנתית אני לא חושב שהוא יעשה יותר נזק מקונדה (מה שמעלה את השאלה למה לא לנסות אותו גם בימין).
ברור שזה עניין של שכל, כי כל הפעולות של בלדה הן חסרות חשיבה, כי דריבל מהירות וכוח יש לו. עכשיו צריך שהמוח יתרגם את כל זה לביצוע. כי גם אם היה לו שכל הוא היה לומד עם הזמן ולא נשאר במקום.
אין לו שום אחד על אחד יזום. היכולת לפרוץ קדימה עם הכדור מעמדת המגן בחצי של ברצלונה והיכולת לייצר אחד על אחד באגף בהתקפה הן שתי יכולות שונות לגמרי. יש לו 0 עגול באחד על אחד יזום ולפעמים ממש מגוחך לראות אותו מנסה. לפחות בהקשר הזה אין קשר לשכל זה חוסר כישרון מובהק.
יש גם את הצד הפרקטי.
בבארסה לא חושבים כמו האוהדים ויש הערכה מקצועית אחרת פלוס מצב כלכלי.
אף אחד לא הולך להחתים מגן שמאלי ב-50 מיליון כשעמדת החלוץ הולכת להיות מאוישת על ידי שחקן בודד עם חוזה שמסתיים בעוד עונה.
רוב שחקני ההגנה בעלי חוזים לא קטנים ומוערכים ע’'י פליק ודקו. יש לנו 6 שחקנים כאלה על 4 עמדות, וכריסטנסן שמסיים חוזה(הוא כבר קיבל הצעה לחידוש, אך נתעלם מזה).
משה רוצה להחליף את כל ההגנה, אבל סביר להניח שבבארסה ימלאו רק 2 משבצות עם סיכוי לא רע שאחד מהם יבוא מתוך הקבוצה(פורט, ז’ופרה).
לא יהיו שינויים משמעותיים בלי עזיבות משמעותיות.
במקרה הכי אופטימי מכירה של אראוחו יכולה לממן 2-3 שחקנים חדשים. וזה מאוד אופטימי לחשוב שהוא ירצה לעזוב במצב הנוכחי.
משה אתה עונה דברים לא קשורים.
אני לא טוען פה שום דבר לגבי אלבארז, המחיר שלו או מה צריך לקרות.
אני הבנתי ממך שאתה רוצה להחליף את ההגנה 3-5 שחקנים. אולי טעיתי, אבל ההודעה הזאת שוב גורמת לי לחשוב כך. עכשיו הוספת שזה תלוי בכסף, סבבה.
ניסית לעקוץ לגבי ‘‘מצב כלכלי ואלבארז’’, אבל לא הבנת את הכוונה שלי. מצב כלכלי עדין לא אומר שאין הוצאות או שקונים רק שחקנים זולים, אלא שצריך לפעול בצורה מאוזנת ועדינה(לא כמה כסף יוצא).
לבנדובסקי עולה לבארסה 40 מיליון יורו לעונה. בקיץ ה-40 מיליון מתפנים.
תיקח 40 מיליון יורו, תכפיל פי 5(חוזה סטנדרטי) ותחלק חצי-חצי בין שכר לסכום רכישה. קיבלת חלוץ בעלות של 100 מיליון יורו.
כשכמעט אין לך חלוצים בסגל, ומצד שני ההגנה מלאה בשחקנים טובים(נניח לא מצוינים), אז ברור לאיזה הכסף הפנוי יופנה. ואחר ואנחנו לא קבוצה עם גישה למשאבים נפט, זה אומר שאתה לא תקבל את כל מה שאתה רוצה בשוק ההעברות.
ברור שהכל תלוי בכסף, אני מציאותי, מבחינתי חיזוק הגנתי כרגע קודם להכל. זה הסיבה שאני לחוץ שאני שומע את השמועות על אלברז אני יודע שאם הוא יבוא זה על חשבון ההגנה
תביא את אלברז והאלנד ביחד עם הגנה שלא מסוגלת להתמודד מול “אריות הליגה" גירונה אוביידו ולבנטה גם איתם לא תמריא רחוק
משה, מה שאריאל מנסה להגיד (אם הבנתי נכון) זה שבהגנה אתה אולי עם שחקנים בינוניים אבל אתה עם שחקנים. אפשר לשנות שיטה או לקוות שישתפרו (למשל קוברסי יחזור ליכולת טובה יותר).
בהתקפה יש לך את לבנדובסקי שמסיים חוזה וגם לא ביכולת להיט ופראן שיום אחד כריש ויום אחד דג זהב שצף על הצד וזהו.
הבעיה שלנו בהתקפה, או ליתר דיוק בניצול המצבים, לא פחות גדולה.
בעיני זה עיניין הרבה יותר מרכזי מהצורך בבלם. פליק חייב להבין שהוא פוגע בקבוצה עם ההתעקשות שלו. ביום שהוא יפסיק עם זה כולנו נגלה שמחשק ההתקפה והשליטה בכדור לא יפגעו בכלל וההגנה תשתפר פלאים.