תסביר..
עם אנצ’לוטי תמיד נראינו חרא (איתו ובלעדיו), עם אלונסו היו תקופה טובה וגרועה, בשתיהן הוא שיחק.
תסביר..
עם אנצ’לוטי תמיד נראינו חרא (איתו ובלעדיו), עם אלונסו היו תקופה טובה וגרועה, בשתיהן הוא שיחק.
ארבלואה בסיום המשחק: יצרנו יותר מצבים מסוכנים מחטאפה, השחקנים נתנו את כל מה שיכלו והגיע לנו להבקיע ולנצח.
הוא צפה איתנו באותו משחק או שהוא חי בעולם אחר?
הוא בובה על חוט והוא לא אשם,זה שמינה אותו אשם.
אה וג׳וד כמובן.
אני מסיים לצפות במחצית הראשונה עכשיו.
תראו, זו ללא ספק לא מחצית טובה של הקבוצה אבל אני גם לא חושב שהיא רעה כפי שהשדרנים והתגובות שקראתי פה קדם לצפייה שלי אמרו.
בסהכ הקבוצה הגיע ל2-3 מצבים יפים לשער וביום טוב שהכל מתחבר זה היה נכנס, בטח ובטח המצב של וינסיוס בדקות הראשונות אחרי לחץ מצויין של טיאגו.
ויניסיוס באופן כללי ניסה לקחת על עצמו ובנה כמה התקפות שזה דבר מבורך.
בנושא טיאגו - משחק סולידי לגמרי, נכון למחצית הראשונה, לא עשה טעויות, ואני זוכר לו 2-3 פעולות טובות. בגדול הופעה ראשונה ב11 בברנבאו, דבר מרגש מבחינתו, הופעה סולידית כזו לדעתי זה דבר חיובי ומכאן אפשר רק לעלות ולצבור בטחון בפעמים הבאות.
גולר עם מחצית סבבה לגמרי, היתה לו כניסה לרחבה סטייל זיזו והצליח גם לייצר בעיטה טובה.
טרנט - עוד לא יודע להגיד מה אני חושב עליו. במשחק אחד הוא נראה כמו כל מה שהיה חסר לנו, ואז מייצר רצף של משחקים גרועים מבחינתו, בכל אופן מחצית מאוד חלשה שלו למעט הנסיון מסירה עם הפאלש בדקה האחרונה.
חאטפה עם 11 שחקנים לפני קו החצי, קו הגנה של 6, ומשחק מאוד פיזי. הצליחו לייצר שער אדיר מכלום.
ראיתי מחציות הרבה יותר גרועות העונה, התוצאה מבאסת זה כן.
גם בתקופות הטובות שלנו עם אנצ’לוטי וגם המשחקים הבודדים הטובים תחת אלונסו עדיין לא שיחקנו כדורגל מהסוג שאני רוצה לראות. אי אפשר לשחק כדורגל כזה עם ויני, אי אפשר לשחק כדורגל התקפי שוטף המבוסס על מסירות, תנועה ללא כדור, חילופי מקום, דאבל פסים וכדורגל ‘‘חכם’’, ויניסיוס לא משתלב שם, היו לי תקוות שכן אפשר להוציא ממנו יותר אבל כרגע בטוח שאי אפשר.
ויניסיוס הוא אחד השחקנים הטובים בעולם, אולי הטוב בהם בלייצר מצב מכלום אבל הוא מחייב אותך לשחק כדורגל מסויים, הוא חייב להיות במרכז, כולם עובדים בשבילו, מקבל תמיד את הכדור בבלאטה שלו ומשם עושה מה שרוצה, הוא הביא 2 דאבלים וניצח לבד הרבה משחקים ולכן תמיד הגנתי עליו, אבל כרגע אחרי שאלונסו לא פה וברור לי שהכדורגל הזה הוא מה שצפויים לראות למשך עוד 6 עונות אם הוא נשאר אז מבחינתי זה אסון גם אם זוכים בתארים.
מעדיף שחקן פחות טוב, פחות כישרוני במקומו אבל כזה שיאפשר לשחק כדורגל מהנה, נמאס לי לצפות בויני מקבל כל משחק כל המשחק את הכדור לרגל והולך עם הראש בקיר מול כל ההגנה, איזה 5 עונות זה מה שאנחנו רואים כל משחק, כדורגל פרימיטיבי ומפגר.
אם רק היה יודע לנצל בתנועה נכונה ללא כדור את כל השטחים שהיריבה מאפשרת לו כשהם סוגרים אותו ומצופפים את השטח הזה, אם רק היה יודע לעשות שיטוף פעולה נכון עם מגן התקפי מבריק כמו קרראס, אם לא היה תוקע כמעט כל התקפה מתפרצת שלנו בכך שבמקום לעשות תנועת עומק מחכה על הבלטה שלו לקבל את הכדור ואז לתקוף את המגן שלו במקום לעשות תנועה פשוטה קדימה ואז זה מצב לשער.
בקיצור נמאס לי מהכדורגל של ריאל מדריד, והצעד הראשון ההכרחי כדי לקבל כדורגל אחר הוא קודם כל להיפרד מויניסיוס שכופה את סוג הכדורגל הזה.
עונה שעברה למשל, המשחקים הטובים היחידים שלנו היו כשהוא נפצע לחודשיים ועד שחזר.
עם זה אני מסכים במיוחד. זה כאילו יש לו סעיף בחוזה שאוסר עליו למסור לו
מה שאתה אומר מעניין, ובכלל לא נגעת בנקודה שהיא הפיוז הקצר שלו שלו וכדומה. אבל אני לא חושב שאפשר להיות כה נחרצים. נוח גם לתת רק לו את הכדור בצד שמאל ‘ולהתפלל’ כי למאמנים אין תוכנית ב’. לא לקרלו אנצ’לוטי אשתקד, לא לאלבארו ארבלואה העונה, ובכלל אין שחקן בצד ימין שייאזן. תחשוב שיש שחקן טוב יותר בימין אז במקום שלושה על ויניסיוס יש שניים. דווקא ב-2023-24 היו כמה גולים שלו ממש כמו חלוץ ‘9’ ובתנועה לעומק - המשחקים נגד אוססונה, לייפציג ו-ולנסיה לדוגמא.
הייתי רוצה לשמוע את הזווית שלך לגבי קיליאן אמבפה, כי מה שהרבה חושבים: הוא כובש המון-המון שערים אבל “לא מוביל אותנו להצלחות”, רק תארים אישיים שלו, וזה - לדעתי - כי הקבוצה סביבו דפוקה.
אם הדוגמא היא לשחקן פחות מוכשר אבל ‘חכם וקבוצתי’ היא רודריגו - אז אני לא מסכים. הוא קיבל מספיק דקות והזדמנויות ותנאים להצליח וזה לא זה. אין לו את האופי, אין לו את הסכין בין השיניים, עזוב שכרגע הוא בכלל פצוע.
לגבי שיתוף הפעולה עם אלבארו קארראס - לדעתי ויניסיוס כל-כך ראש בקיר עד שגם למרסלו ולרוברטו קרלוס בשיאם הוא לא היה מוסר.
הפיוז הקצר שלו מעצבן אבל לא נראה לי שמשפיע על המשחק שלו, לפעמים להיפך, זה מכניס אותו למשחק.
אבל כשכן יש, כמו לאלונסו רואים שויני לא ממש מצליח להשתלב ובסוך זה יוצר פיצוץ.
אני כבר לא מאמין שאפשר לשלב את ויני במשחק קבוצתי מסודר ושוטף, יש לו את היתרונות האדירים שלו אבל הם באים לביטוי רק במשחק שמכוון שיתאים לויני, שלא יהיה ספק, משחק כזה יכול להביא 2 דאבלים, אבל זה פשוט לא כדורגל שאני רוצה לראות עוד.
בעניין אמבפה, הוא נכס אדיר לקבוצה, אם יש שחקן שאי אפשר לבוא אליו בטענות זה הוא, תמיד אמרתי ותמיד אטען ששחקן שמבקיע גולים זה השחקן הכי חשוב על המגרש, אמבפה מבקיע מעל שער למשחק בממוצע, אפילו אם זה הדבר היחיד שהוא עושה על המגרש ובשאר הדקות לא זז הוא כבר עשה את שלו.
רודריגו במקום ויני קבוע בצד שמאל יצליח מאוד, זה הצליח מצויין עונה שעברה כשויני היה פצוע, רודריגו יודע להשלים את אמבפה, לנוע נכון, למסור נכון, לעשות שיתוף פעולה יותר טוב עם הצב ויותר חשוב מכל זה, רודריגו יודע להיות מספר 2 של אמבפה.
עם רודריגו בצד שמאל ועוד רודריגו כזה בצד ימין ואמבפה חופשי ומאושר ללכת שמאלה מבלי שרודריגו יפריע לו אלא מפנה לו את השטח אנחנו נשחק כדורגל יותר טוב לדעתי, אפשר גם חלוץ 9 טופ, בנזונה וקשוח ואז אמבפה שמאלה ו רודריגו ימינה, העיקר לא ויני.
לא חייבים אמבפה וגם ויניסיוס, אפשר רק אמבפה ושני שחקנים יותר משלימים מהצדדים, הבעיה עם השילוב של הצרפתי עם ויני זה ששניהם אוהבים בדיוק את אותם השטחים, אם זה היה כמו ליברפול של קלופ, סלאח ימינה ומאנה שמאלה וכל אחד מקבל את הכדור בשטחים האהובים עליו זה היה מצליח הרבה יותר טוב.
ויני אכן לא היה מצליח גם עם מרסלו ורוברטו קרלוס ולא רק קרראס, לכן אני כותב שהתייאשתי ממנו.