“שבוע האמת” החל קטסטרופה עם הדחה כמעט וודאית מליגת האלופות. הפסגה אבדה עוד קודם לכן. שחקן ההתקפה הבכיר במשבר. השחקן הכשרוני ביותר פצוע כמו רוב העונה. ולהם יש את ליאו מסי הגדול. שחקן שהוא קבוצה שלמה. שחקן היסטורי. והאמת שהברנבאו כבר ממש לא מבצר והלחץ הוא עצום. אבל זה ממש לא מעניין. הייתי בסיור, התאוששתי, אגרתי כוחות. זה עוד לא נגמר.
זידאן מרגיש את הלחץ. זה ברור. כה אמר לקראת הקלאסיקו: “זה רגע עדין מאוד, לא ניצחנו שלושה משחקי בית וזה מאכזב. אנחנו מבינים את האוהדים אבל אנחנו צריכים את הקהל מהדקה הראשונה ועד ה-90. ניצחנו הרבה משחקים וכבשנו שערים גם בלי הזאר. ברור שאנחנו מסוגלים לכבוש. אנחנו אופטימיים ובטוחים שנעשה משחק טוב. לב, ראש ואחדות זה המסר שלנו. אנחנו יודעים מה צריך לתקן. הביקורות? אני האחראי להפסדים. יש לנו מחר הזדמנות גדולה לשנות דברים. אנחנו ברי מזל לשחק במשחקים כאלה. אנחנו רוצים לנצח ונמשיך להילחם עד הרגע האחרון”. רק נזכיר שזיזו מעולם לא הפסיד שלושה משחקים ברציפות. כמוכן הוא לא ניצח את בארסה בברנבאו.
הקפטן ראמוס העביר מסר בבוקר שאחרי ההפסד לסיטי: “אחרי לילה קשה ומאכזב מאוד אני רואה שתי אפשרויות: או לחשוב על ההפסד של אתמול או לעבוד לניצחון של המחר. אני מעדיף את האפשרות השניה. הראש והלב כבר בקלאסיקו בראשון”.
וברמה מקצועית: קרוס שלא שותף כלל נגד סיטי (זידאן אמר שזה מקצועי ולא רפואי) צפוי להחליף את לוקה. ויניסיוס ישמור על מקומו עם כל הפלוסים והמינוסים. ההתלבטות: מרסלו ההתקפי או מנדי שהודה אתמול שעליו להשתפר בהתקפה. כמובן שרודריגו מושעה בשל השטות בקסטיליה. היכולת של קאסמירו שהיה חלש מאוד נגד סיטי - תהיה קריטית. בנזמה עם שני שערים ב-13 המשחקים האחרונים כמובן והוא לא כבש בליגה נגדם מאז 2015/16.
משהו טוב? איסקו הוא לא רק נקודת האור שלנו ב-2020 אלא גם מלך השערים עם שלושה כיבושים ב-588 דקות. יהיה לו תפקיד חשוב מאוד בקלאסיקו. עד היום הוא פתח בהרכב בכל המשחקים הגדולים מאז סוף נובמבר… זה רגע מעולה עבורו לציון דרך של 300 משחקים בריאל. היכולת שלו להחזיק כדור תהיה קריטית. לפחות על כך אפשר להחמיא לזידאן.
יממה לקלאסיקו וספרד בטירוף. כותרות העיתונים:
מארקה: פרק 41. הקרב הגדול של הקלאסיקו הוא בין סרחיו ראמוס וליאו מסי. שניהם ערכו את הבכורה במשחק הגדול בעולם בנובמבר 2005. מסי עם בצורת קלה בת 366 ללא שער בקלאסיקו (מאז ה-2:2 בקאמפ נואו ב-2017/18).
בשער ה-AS הלכו על צמד המאמנים זינדין זידאן וקיקה סטיין בעיצוב דרמטי והזכירו - שוויון 72:72 בניצחונות במשחקי הליגה…
כמה מילים על ברצלונה: מסי שבר את “הבצורת” עם רביעייה מה ששחקני ההתקפה שלנו כובשים בחודש. המומנטום? נפלא, המקום בראשון הושג שוב, אחלה תוצאה במשחק החוץ בנאפולי עם 1:1 בזכות שער של אנטואן גריזמן המושמץ. קיקה סטיין (קלאסיקו ראשון שלו).שניצח פעמיים ברציפות בברנבאו החל במלחמה הפסיכולוגית ואמר שהמשחק חשוב הרבה יותר לריאל מדריד. יש אפשרות של וידאל כקשר רביעי או שבריתוויט’ יצטרף להתקפה. ג’ורדי אלבה שהיה צפוי להיעדר - חזר לסגל ועשוי להחליף את פירפו. סרג’י רוברטו ייעדר יחד עם הפצועים ארוכי הטווח דמבלה וסוארס שתמיד הטיל אימה. מאזן חוץ מקרטע עם ארבעה הפסדים העונה אבל בברנבאו זה סיפור אחר.
כל הפוסט הזה נכתב מהטלפון. ממדריד. כמה מילים שלי על הקלאסיקו: בשער המארקה נכתב לפני המשחק הקודם שזה רק משחק אבל המשחק הגדול בעולם. לדעתי זה המשחק הכי גדול חוץ מגמר ליגת האלופות. אני כאן במדריד ויודע שזה כלל לא חשוב איך העונה תסתיים, והיא בטח הולכת ודועכת - לראות מקרוב ניצחון בברנבאו יהיה צמרמורת, מרגש, עצום, אביה ברקיע השביעי.
אין לי משהו מעודד מקצועית לומר. הרקורד של ברצלונה בברנבאו ברוטאלי פשוט. חייבים לעצור את הסטטיסטיקה. כמו שהמזל שלנו בליגת האלופות נגמר. יש הרבה שחקנים שצריכים להוכיח שמגיע להם לשרוד את “הבנייה מחדש” שהייתה צריכה לקרות כבר בקיץ הזה. בין אם זה קפטן ראמוס ובנזמה, המאמן הכל-יכול זידאן ובין אם זה ויניסיוס. אנחנו יודעים היטב מה אין - בואו נתרכז במה שיש. אולי ננצח פעם אחת דרך ההגנה שעבדה לא רע ברוב העונה ונסתדר עם מסי. חשוב להיות חזקים מנטאלית ולא להתפרק נגדם כמדי שנה. לא לוותר עד הרגע האחרון. תחשבו איך ההיסטוריה של המועדון הזה השתנתה מקצה לקצה בזכות גולים בדקה ה-90. והכי חשוב: אנחנו ריאל מדריד. וזו לא קלישאה. וזה כלל לא משנה אם לברצלונה יש חולשות רבות או מעטות. אנחנו ריאל מדריד וחייבים להאמין שננצח. אחרי ההפסד 2:0 בוולפסבורג ב-2016 נכתב במארקה “מי שלא מאמין שאפשר לבצע רמונטדה - מתבקש לעזוב את המקום”. ואמוס
קצת הסטוריה על המפגשים בברנבאו, רקורד שהולך ודועך כאמור: 52 ניצחונות לריאל מדריד, 15 תוצאות תיקו, 22 הפסדים, יחס שערים חיובי 110:181.
העשור הזה - שני נצחונות בית בלבד. 1:2 עם ז’וזה מוריניו בהרכב משני (מוראטה בישל לבנזמה כשכריסטיאנו פתח על הספסל וראמוס נגח שער ניצחון). והניצחון האחרון: רמונטדה עם קרלו אנצ’לוטי על הקווים ב-2014/15 כשאחרי פיגור מרגלי סוארס - ריאל הגיבה בדרך ל-1:3. כריסטיאנו בפנדל, פפה נגח מכל הלב ובנזמה חתם במתפרצת.
שימו לב לדומיננטיות בעבר:
1980-1990: שישה ניצחונות לקינטה דל בויטרה.
1990-2000: חמישה ניצחונות כולל 0:5 עם איבן זאמורנו.
2000-2010: ארבעה ניצחונות (2002, 2005, 2006-2008, פאסיו מרגש כמובן), שתי תוצאות תיקו בעונות אליפות שלנו וארבעה הפסדים.
רשימת הכובשים בקלאסיקו בסגל הנוכחי: קארים בנזמה מוביל עם תשעה שערים. סרחיו ראמוס אחריו עם ארבעה, שער אחד שער ניצחון (2013) ואחד שער שוויון דרמטי. כולם בנגיחות.
גארת’ בייל עם שניים (גמר 2014, היו ימים) וכמוהו רפאל ואראן (שער בכל אחד ממשחקי הגביע ב-2013), מרסלו ומרקו אסנסיו עם שני הגולאסוס בסופרקופה ב-2017/18.
לוקאס ואסקס, קאסמירו וחאמס רודריגס הבקיעו פעם אחת.