בתחילת העונה היו דיונים על היתרון העצום שיש לברצלונה בקישור אחרי הצטרפותו של דה יונג ואיך אצלנו משחק למלמ כמו קרוס, אז בפעם השנייה העונה הקישור שלנו אנס את זה של ברצלונה.
קרוס הוא לא דה בריינה, אבל אף קשר אחר בעולם הוא לא דה בריינה, זה לא שיש תואמי הבלגי שאנחנו יכולים להביא, אין חיות כאלה, יש לחפש דחקני התקפה.
קרבחאל, קאסמירו, קורטואה, וולוורדה (איש המשחק), ראמוס, וארן, ויניסיוס, מריאנו ועוד כמה שלא עולים לי כרגע.
לא דיברתי על היכולת שלו העונה. היכולת שלו העונה בהרבה משחקים הייתה טובה מאוד (בעיקר בתחילת העונה), ובהמון משחקים אחרים הזכירה לי את קרוס של השנה שעברה לכל הפחות. אבל בoverall, אני די מרוצה ממנו העונה.
לגבי המשחק של אתמול - לא צריך להיות דה בראינה כדי לבעוט לפחות כדור אחד למסגרת במשחק. גם אריקסן היה סוגר לנו את הפינה בעניין הזה.
הרבה ממשחק הלחץ שאתה מדבר עליו הוא אשליה אופטית. הוא הרבה פעמים רץ לשחקן שנמצא עם הכדור כדי לצאת מידי חובה ולא כדי לנסות לחטוף. לשם השוואה תראה את וולורדה וקסמירו לוחצים ותבין על מה אני מדבר.
את משחק ההגנה הרך והנרפה שלו לא אני המצאתי, ומספיק לראות אותו משחק מ2015 בהרכב כדי להבין את זה (והדוגמא עם ארתור היא הדוגמא המושלמת לכך). למרות שאני מסכים שהוא התאפס קצת במחצית השניה והראה יכולת יותר טובה בהגנה. אבל בוא, גם אני ואתה נעשה הגנה בצורה לפחות סבירה כשנמצאים לידנו שחקנים כמו קאסמירו וולורדה שלא נותנים לקישור של היריבה לנשום.
לא ברור לי איך כדור העומק של קורס לא נעצר אצל ההגנה של ברצלונה. טוב שהוא לא הניף שלטים, ניפנף בסטיקלייט, וירה זיקוקים לכיוון אליו הוא הולך למסור. ויניסיוס הדביל התעורר כמו פלורוסנט, אבל מי ששמר אותו (סמדו?)… לא שמע על חשמל.
הרבה חברים כאן הזילו ריר על הקישור ה"טוב בעולם" שנבנה בדשא השכן, ניסיתי להסביר שהקישור שלנו יותר טוב, אף אחד לא האמין לי…
המצב של ארתור, היה חור ענקי של קסמירו ווראן, קרוס דווקא סגר נכון את החור והפריע לארתור, אומנם לא שם גוף מספיק חזק אבל המגע הזה כן גרם לארתור להגיע למצב הרבה יותר גרוע מהמצב שהיה יכול להגיע אליו אם קרוס לא היה שם.
זה חיסרון של קרוס המאבק הפיזי, אבל החור הוא של קסמירו ווראן.
שקרוס איבד את השחקן שלו… קורה, לא בסדר אבל גם לא סוף העולם במיוחד כשמאחוריו נמצאים קסאמירו ו2 בלמים. גם ראמוס איבד את מסי פעמיים, ואלורדה (איש המשחק כן?) איבד בצורה די דומה את בוסקטס, איסקו שמקבל פה שבחים איבד 3 כדורים מלחץ של בארסה שהיו יותר קריטיים אפילו לדעתי.
הקישור היותר טוב שלנו “נאנס” על ידי הקישור של סיטי לפני כמה ימים. בטח, קרוס לא שיחק, אבל זה לא שאיתו היינו שולטים במשחק. עדיין יש המון מקום להשתפר וקרוס עדיין החולייה החלשה(בעיני).
אני לא חושב שהקישור שלכם אנס את ברצלונה אתמול, להפך, השליטה שלכם התחילה להתבסס כשוידאל יצא והתבססה סופית כשארתור יצא (אמנם עם ים איבודים אבל החזיק את האמצע ביד עם בוסקטס).
אני חושב שהנקודה של טיטי היא פחות ה"אונס" אלא יותר זה שהוא נראה יותר טוב. שום קבוצה לא החזיקה באמצע בצורה חד משמעית אבל כל שחקן בקישור של ריאל נתן הופעה טובה יותר ממקבילו הקטאלוני.
זה לא אומר לרגע שהקישור של ריאל כזה וואו, פשוט שוב מראה את החולשה של שתי הקבוצות.
אז בגלל שאין לנו את הקישור של קבוצת הקישור הכי טובה בעולם משמע הקישור שלנו גרוע? זה נכון בדיוק כמו שדה בריינה גרוע כי הוא רחוק שנות אור מלהיות מסי.
אני אחד הקטגורים הכי נחרצים של קרוס, וגם אני בדעה שהעונה הוא נהדר. כן הוא החוליה שהייתי מחליף ראשונה מבין השלישי שלנו, אך הוא עדיין בעונה טובה בהחלט וכשהוא משחק לצד קאסמירו ופדה הקישור שלנו נראה נהדר.
הבעיה שלנו הייתה ונשארה ההתקפה. אני מבסוט על ויניסיוס ביחס לקיים, אך כמובן שהוא עוד לא מספיק בהתקפה האידאלית שהייתי רוצה לראות. אני כן צופה לו עתיד ורוד, קצת יותר כוח, ביטחון, ניסיון וחוכמה והוא יראה הרבה יותר טוב. יחד עם השיפור ביכולות עצמן בכלל…
אני באמת שלא מבין למה בנזמה הוא הראשון שבאנקר אצלינו. לא שמריאנו ויוביץ’ כאלה גדולים, אבל מריאנו הוכיח במהלך אחד כמה שלבנזמה יש חסרונות.
בהסתכלות על העתיד ויניסיוס נראה מבטיח אבל יש איתו בעיה- כשהוא כבר נראה טוב, זה בצד שמאל. העמדה הזאת שמורה להזארד.
לצערי בצד ימין הוא פחות טוב משמעותית.
אני מאמין(ובעיקר מקווה) שהעונה מוכיחה לראשי הקבוצה שויניסיוס צריך להתבשל כמה שנים בהשאלה לפני שהוא יהיה ראוי להלחם כאן על ההרכב. אם זה אכן יקרה, ובהנחה שהוא יושאל לפחות לשנתיים,האזר יהיה כבר בן 31.5 כשהוא יחזור. לא אמורה להיות בעיית חפיפה ביניהם בשלב הזה, אבל עד אז אלוהים גדול.
מקרא פשוט: Casa - משחק בית כמובן| Fuera - משחק חוץ| סימן קריאה - כביכול מוקש, משחק קשה| יתרון הנקודה הוא בערך שתי נקודות (הכרעה לפי מפגשים ישירים, עיין ערך 2006/07).
ריאל מדריד: ולנסיה (ב), מחזור 29| ריאל סוסיאדד (ח), מחזור 30| חטאפה (ב), מחזור 33| אתלטיק בילבאו (ח), מחזור 35
ברצלונה - סביליה (ח), מחזור 30| אתלטיקו מדריד (ב), מחזור 33| ויאריאל (ח), מחזור 34
רק אני חושב שהלו"ז שלנו לא בהכרח נוח יותר? צריך לקחת בחשבון קודם כל ששתי הקבוצות פחות דומיננטיות אבל שימו לב כמה נקודות איבדנו בבית נגד קבוצות חלשות ממקומות 10 ומטה. מעבר לכך, התעלמו שם ממשחק בית נגד חטאפה לדוגמא, ואני לא מזלזל בכלל בצמד הבאסקיות בחוץ. ריאל סוסיאדד עם כישרון התקפי עצום ואתלטיק בילבאו עם הגנה סבירה. את ולנסיה ניצחנו בבית רק פעמיים מ-2011/12 ועד העונה. מאזן הבית שלנו מזעזע למרות שטרם הפסדנו ומאזן החוץ של בארסה גם.
הסיבה היחידה, לדעתי, שבגללה המשחק של ברצלונה נגד סוסיאדד (בקאמפ נואו) במחזור הקרוב אולי נחשב פחות מוקש, היא שלסוסיאדד יש 4 משחקים בשבוע וחצי, ולך תדע מה ייצא מזה ואיך הם מתכננים את הסגל וסרגל המאמצים לזה. אחרת - לא חושב שזה פחות “סכנה” לברצלונה, מחטאפה בבית בשבילכם.
חוץ מזה שהעונה, מאזן משחקי החוץ של ריאל טוב משמעותית מזה של ברצלונה, ולכן שווה להתייחס גם לזה (עריכה: ראיתי באיחור שאכן התייחסת).
בכלל, ההתייחסות מראש למשחקים כמוקש היא אולי נכונה ובלתי נמנעת, אבל זה לא כל הסיפור. בעונת האליפות של אתלטיקו, ברצלונה הפסידה לוויאדוליד במשחק שסומן כהכל חוץ ממוקש. זה יכול מאוד לחזור גם הפעם.
בכל מקרה - מה שישפיע לא מעט זה מה גם יקרה בגומלין שמינית גמר האלופות של 2 המוליכות.