מחזור 26: מפסידים 2:1 לבטיס במשחק איום ונורא ויורדים למקום השלישי| כבש: ברהים

תעברו משחק-משחק אצל ברצלונה ואתלטיקו מדריד העונה. שימו דגש על המשחקים הכי חלשים שלהן. חותם לכם שאין להם הפסד “מרשים” כמו ההפסד 2:1 של ריאל מדריד נגד בטיס אתמול. משחק עם בעיטה אחת לשער (גג שלוש) חוץ מהגול; וכלכך הרבה אדישות והיפקרות בהגנה מהדקה ה-20. ברצלונה חוטפת גולים בגלל קו הגנה גבוה ולא כי השחקנים באווירת סוף קורס ובכל הפסד היא מייצרת, מחמיצה; אתלטיקו גם במשחק רע מייצרת משהו ומנסה עד לרגע האחרון. יכול להיות שהליגה הספרדית אבדה לנו אתמול למרות שזה המחזור ה-26.

מתי ראיתם את חוליאן אלבארס או אנטואן גריזמן מזעזעים כמו שחקני ההתקפה שלנו אתמול? את לאמין ימאל וראפינייה? מתי שחקני הקישור של ברצלונה באו כדי ללכת על המגרש ולא רצו?

שחקני ההתקפה אתמול:

-אמבפה: שיחק 75 דקות ונגע בכדור פחות (36) מאדוארדו קמאבינגה המחליף; 68% דיוק בלבד במסירה ושלושה דריבלים מוצלחים מתוך שישה; הכניס כדור רוחב אחד.
-ויניסיוס: בעיטה למסגרת היישר למרכז, הצליח בארבעה בלבד מ-11 דריבלים - 36%
-רודריגו: דייק ב-82% מהמסירות וניצח במחצית מהמאבקים - ארבעה משמונה

אני אוסיף עוד נקודה בקצרה: במועדון ממשיכים במנהג של ללטף את השחקנים ולברוח - אף שחקן לא מתראיין אחרי הפסדים. למה לא לשלוח את ויניסיוס ג’וניור שרשם את המשחק ה-300 שלו שיגיד משהו - ואם כתב היה ‘מעמת’ אותו עם היכולת החלשה - היה קורה משהו? כמובן שבליגה מחפפים כי באירופה אי אפשר לעשות מה שרוצים. זה נראה רע

לזה שמעליי: לא. בטח לא מנצ’סטר סיטי הזו ובטח לא הפסד כזה עם בעיית גישה.

כבר אי אפשר יותר להסתיר את זה, לתרץ או למסך את זה. אנחנו בעונה גרועה חד וחלק.
כלום לא עובד, אנחנו בעונת ליגה מזוויעה ורק עדיין בתחרות מכיוון שכל הליגה חלשה.

בליגת האלופות הניצחון על מנצ׳סטר סיטי הגדולה מתעתע מאוד, דבר ראשון עצם זה שבכלל היינו בפלייאוף אחרי שלב ״בתים״ עלוב, ודבר שני כי סיטי העונה צל של עצמה ונדרסת על ימין ועל שמאל על ידי כל נמושות הליגה.

רוב מכריע של השחקנים נותן עונה חלשה בסטנדרטים שלו, אולי רק פדה ואסנסיו באמת בעונה מצויינת אישית מכל הסגל.
קרלו נראה אבוד ואובד עצות, אין טקטיקה ואין גם אופי.
אם נצא עם תואר משמעותי מהעונה הזאת אופתע מאוד.

ההסבר היחידי לאנצ’לוטי זה שבמקום שופטים מי שמקבל כסף העונה מהתחרות זה הוא
ועכשיו, התחזית: עפים בשמינית, מושפלים בקלאסיקו שוב וכל דבר אחר יפתיע קיצונית

והכי גרוע? אנצ׳לוטי ממשיך איתנו לעוד עונה.

יכול להיות דל’‘פ, אבל לדעתי השער המדהים של מודריץ’ שבוע שעבר יכול להיות והרס לנו את העונה לגמרי, זה וכמובן החזרה של אלאבה.

אתה סתם מוריד אחריות מאנצלוטי, מאמן טוב היה יודע לשלב אותם בזמן שלהם, לא ממסמר אותם להרכב ל 90 דקות איך שיש קצת לחץ משחקים או שחקן נפצע.

נראה שזה דל"פ כאן אבל מודריץ’ לא כזה גרוע- לא ביחס לעונות האחרונות שלו, לא ביחס לעונות האחרונות של קרוס ולא ביחס לסבאיוס וגולר הלמלמים.

הוא בטוח לא הבעיה או הורס את העונה.

הוא לא גרוע כשהכדור אצלנו רוב הזמן והוא ליד ג’וד ופדה/קמאבינגה, אבל כשהוא ביחד עם בראהים ולפניהם 3 חלוצים ורק צ’ומה קשר שיכול לעשות משהו הגנתי זאת בעיה רצינית, בשביל כמה רגעי קסם אנחנו מאוד חשופים כשהוא משחק, גם ג’ירונה החלשה הצליחה להגיע להרבה הזדמנויות שהם לא היו אמורים להגיע אליהם, מול בטיס זה כבר היה קטסטרופה, הם שלטו לגמרי במרכז המגרש, מודריץ’ לא מצליח לזוז מספיק מהר כדי לסגור שטחים, זה מביך, הוא לא עומד בקצב, שיחקנו בגדול רק עם קשר אחד אמיתי כל המשחק וראינו זאת בבירור.
התקפית כשיש לו את העוד שנייה הוא מזכיר קצת את הקשר הטוב בדורו שהיה פעם אבל זה לא מספיק או בכלל קרוב למספיק כדי לתת לו לשחק.

אף אחד לא תורם למשחק ההגנה שלנו. לא טשומאני, לא סבאיוס, לא לוקאס אהובך וגם לא מנדי.
אני שנים הייתי נגד כל הניסויים שמטרתם הייתה להרוויח כוכב ולחסוך קשר אחורי, אבל כרגע אנחנו משחקים על 99% יכולת אישית של שחקנים- והיכולת האישית של מודריץ’ גם בגיל 400 היא עדיפה על זו של סבאיוס ושות’.

כשהוא לא משחק אין לנו אף שחקן שיודע לקדם את הכדור בין הקווים. לפעמים כשלאסנסיו או רודיגר מתלבש כדור ארוך אז אנחנו מסתדרים ולפעמים אלאבה ישגר כדורים ליציע, כמו אתמול, ואז אנחנו אובדי עצות לחלוטין- אבל זו לא שיטה.

ההערה על העוד שנייה לא נכונה. כן, הוא לא בפריים שלו פיזית או אפילו במהירות המחשבה- אבל באופן די הזוי הוא עדיין אחד השחקנים שחושבים הכי מהר ונכון בסגל. למעשה, זה די נראה אותו הדבר רק שיש לו brain farts בתדירות גבוהה מפעם.

אני פשוט לא רואה איפה ההבדל בין ה"קשר הטוב בדורו" לבין “שחקן שצריך עוד שנייה כדי להזכיר אותו קצת”. זה לא אותו מודריץ’ אבל באמת שההבדלים הם לא שמיים וארץ.

אז כנראה לא נסכים, אתה רואה שחקן שעדיין מצליח להזכיר לך את מודריץ’ ההוא אני רואה גוויה מהלכת, הלוואי שהיה מפסיק לשחק בסיום העונה שעברה כמו קרוס, אישית עצוב לי לראות אותו.
לדעתי האישית תחת כל מאמן שהוא לא קרלו מודריץ’ הנוכחי לא רואה דקות משחק.

מודריץ’ הוא טופ5 שלי, ויחד עם מרסלו שני השחקנים האהובים עליי בסייקל האגדי.

אין ספק שלראות את לוקה כשהוא תחת מאמן כמו קרלו עשוי לעשות לו עוול גדול מהנדרש. אפשר להגיד שאנצ׳לוטי לא מתמחה בהסתרת החולשות אלא בהגברתן.

אם רק היה מתייחס ללוקה כפי שעשה עם קרוס עונה שעברה, להקיף אותו עם 3 קשרים שהם אתלטי על ולתת ללוקה להתמקד רק בניהול המשחק ובהזזת הכדור מאחורה בלי שום מחוייבות טקטית או הגנתית אז זה היה מצליח.
הבעיה שהוא שם אותו אתמול בקישור של 2 שחקנים יחד עם צ’ואמני.

סופסוף קצת ביקורת עצמית בריאל מדריד, ונוגעים בדיוק בנקודה. ההפסד הזה היה יכול להיות הניצחון הכי חשוב שלנו העונה אם דברים היו משתנים בעקבותיו, אבל אני פסימי.

בנוגע למודריץ’, הוא נכנס להרכב כדי לנהל את המשחק אבל היה פשוט לא טוב. גם במשחק הקודם הוא היה לא טוב אבל התפלק לו שער ענק אז כולם דיברו על זה. אחד לכמה משחקים כשהיריבה לא אגרסיבית במיוחד הוא יכול לתת משחק שמזכיר את השחקן שהוא היה, אבל הוא כבר לא אותו שחקן.
עם זאת הוא ימשיך לשחק כי הוא היחיד בסגל הכשיר שמשחק את הפרופיל הזה, ובלי הפרופיל הזה נראינו חושך מצריים למשך חצי עונה.

כבר מול אתלטיקו אנחנו נראה דילמה גדולה של אנצ’לוטי, מצד אחד צריך מטרונום למשחק, אבל מצד שני ברור לכל שאין למודריץ’ את המנוע לשחק מול יריבה כמו אתלטיקו. אנחנו נדפקים בכל מצב, בין אם הוא משחק ובין אם לא. ההימור על להיכנס לעונה הזאת בלי מחליף לקרוס ולראות איך הסגל יסתדר נראה כמו כישלון מפואר גם אם סבאיוס הצליח להסתיר אותו לתקופה.

עוד נקודה שלא ראיתי שעלתה - השחיקה של פדה. זה פשע בל יתואר של אנצ׳לוטי שאנס אותו ושחק אותו דק-דק והידק היטב.

הפציעה של פדה ברגעים קריטיים של העונה זה על הראש שלו, ושלו בלבד.

אני באמת לא רואה מה שאתם רואים, כן הוא בבירור איטי הרבה יותר ואין לו את המנוע של פעם, אבל הוא רחוק מלהיות הבעיה שלנו.
הוא מנהל את המשחק, יוצר מצבים, נייד ויודע איפה להתמקם עם הניסיון שלו, וכן תראו במספרים גם לא מעט חילוצי כדור לאורך המשחק, הוא גם משתחרר מלחץ יפה ומביא את הכדור קדימה.

אני גם ראיתי בסוף עונה שעברה ותחילת העונה את לוקה כמקרה מצער של שחקן שנפל מגדולתו לגמרי ולא צריך לשחק, אבל לא חייב להישאר עם הנרטיב הזה כשהוא פשוט כבר לא נכון, בחודשים האחרונים לוקה משחק מעולה.

שחזור מדויק של 14-15. הפער שנזרק, שקר הנצחונות ביכולת לא משכנעת, כוכבים שנשחקים כאשר הספסל מפוצץ כשרון, אין קשר אחורי ברמה.
מסבא קרלו אין לי ציפיות- הוא הרי התנסה בכמה דברים ודי מהר זה לא עבד כי טקטיקן גדול הוא לא, אבל אני בהלם שפלורנטינו וההנהלה לא ראו את זה בא. כמו שהם ידעו שאנצ’לוטי מתאים לשקם כוכבים מזדקנים שלא בכושר ולתת להם ביטחון, ככה היו צריכים לראות שהוא לא מתאים לנהל סגל עמוס בעונה עמוסה.

עוד נקודה קריטית ולא מספיק מדוברת - אין לנו משחק גובה. בכלל.
זה פוגע גם ביכולת לחצוב גולים במשחקים שכלום לא הולך (ויש המון כאלה העונה) וגם דפנסיבית - כל הרמה לרחבה, בדגש על קרנות, נראית כמו רבע גול.

אותי אישית כאחד שמאוד אוהב חלוצי 9 “קלאסים” זה מבאס מאוד.

ולכן רודיגר אשכרה עבר לשחק חלוץ בדקות הסיום בחלק מהמשחקים העונה. כל ההתקפה שלנו מורכבת מגמדים ואין שום יכולת לגוון את משחק ההתקפה.

וזה לא רק הגובה שלהם הם פשוט לא עושים תנועה להגבהות בכלל, רק ג׳וד, כמות הפעמים שלוקאס טוען הגבהה מה שנקרא קולט שאין אפחד ומסתובב בחזרה אחורה…

יכול להיות שבאמת דברים קורים? יכול להיות שאנצ’לוטי מבקר את השחקנים שלו ועוד בפומבי, וגם לו נמאס מהם? מעט מדיי, מאוחר מדיי, אבל לפחות הם סופסוף בכיוון הנכון. עוד יתגלה שההפסד הזה וההרחקה של ג’וד היו הדברים הכי טובים שקרו למועדון בעונה הארורה הזאת. הלוואי.