לראות איך שחקני ההתקפה שלנו מתהלכים ליד השחקנים של בטיס זה פשוט מביך, אין אף ניסיון למשחק לחץ, כלום ושום דבר.
אני מקווה ששנה הבאה יגיע מאמן עם ביצים, אן שאתם משחקים כקבוצה או שאתם פשוט עפים על טיל, קבוצה מביכה.
אנצ’לוטי המציא גישה חדשה למשחק, לשמור על הפסד
באמת שגולר מקל עליי לא לאהוב אותו. לא עושה כלום, לא נראה שהוא אפילו לא מנסה.
הההוצאה של ברהים ואמבפה אחת ההזויות שראיתי בחיים שלי.
גולר ואנדריק לא מקבלים דקות כל העונה ואז הם נזרקים לדשא באחד ממשחקי החוץ הקשים בספרד.
אין למאמן הזה שום זכות לאמן קבוצה בטופ האירופי, פשוט ביזיון.
70 דקות בלי מהלך כדורגל ראוי, קצב צבירת נקודות של חטאפה בעשרת המשחקים האחרונים. נגמרו המילים.
אני לא האמנתי שהוא יצליח, אבל אנצ’לוטי הוכיח שאין דבר שהוא לא יכול להרוס.
אם אלאבה לא קורע באימון הבא את הצולבת נצא עם כלום מהעונה איך שזה נראה עכשיו, פשוט הזיה.
השחקנים האלה צריכים להיקנס על המשחק הזה.
כל קבוצה עם מינימום כבוד עצמי עולה למחצית השנייה לירוק דם, במקום זה אנחנו עולים להתמסר בין הבלמים. כרגיל.
אני חושב שכבר אפשר להפסיק עם הבדיחה הזאת שנקראת אליפות העונה.
מכונה של הרס עצמי, זו ריאל מדריד העונה. בטח גם הפעם יאשימו את השיפוט, זה מה שנשאר.
אובייקטיבית? לא מגיע לנו. יש לפחות 3 קבוצות שמשחקות כדורגל טוב מאיתנו.
יש לך את אמבפה למעלה, יש לך גם את רודריגו וגם את המושתן, כל מה שאתה צריך לעשות זה לא לעלות עם קישור פרוץ של שחקן ורבע מודריץ’, לא לעלות עם החור המהלך ההגנתי העונה לשם אלאבה, תעלה עם קישור אתלטי, תעלה עם אסנסיו, לא צריך מודריץ’ ש’‘ינהל’’ אבל מצד שני להיות גוויה מהלכת ולתת לבטיס לשלוט.
פשוט לעלות עם הרכב חזק ומהיר ולתת את הכדור לאמבפה, לא מסובך.
ההפסד הזה התחיל במשחק הליגה שבוע שעבר, גם שם נתננו ליריבה התקפות קלות מדי, היום בטיס פשוט ידעה לנצל את החרא שאנצ’לוטי שוב העלה.
החרא איבד יתרון של 7 ועכשיו יכול להיות במינוס 3, אין לו בושה פשוט
לכו לישון כבר מאוחר| או: כלום לא עצוב, הכל כרגיל. לפני המשחק כתבתי ש-90 הדקות האלה הן מבחן גדול עבור הרצינות שלנו. נכשלנו. קיבלנו הרבה כאפות העונה אם זה שני הקלאסיקוס בהבדלים גדולים בפרקי הזמן, אם זה ההפסד למילאן, החרפה נגד אספניול. ותמיד ריאל מדריד חוזרת…למשחק-שניים ואז בועטת בדלי, צעד קדימה ושניים לאחור. איזה באסה שאי אפשר להאשים הפעם את השופט למשל בפנדל שנשרק, בעבירה כזו או אחרת, הפסדנו כי אנחנו לא קבוצה.
עונה איומה שלנו, כבר שמונה הפסדים אגב, וגם שני משחקים טובים נגד מנצ’סטר סיטי (זה שווה משהו בכלל עם איך שהם נראים? כולם חוגגים עליהם) לא יסתירו את זה.
אפס כדורגל, אפס לב, אפס לחימה. הסיבה היחידה שלא סגרתי את הטלוויזיה לפני הסיום – כמובן שזה קשה לי עם ריאל מדריד – היא לא כי האמנתי אלא כדי לראות את איסקו רוקד על כר הדשא, אני שמח בשבילו. לא מזמן הובלנו בשבע נקודות יתרון ואמרנו ‘בו’אנה אפשר לקחת אליפות בלי לשחק אשכרה. הכדורגל הוא בלוף’. אין בלופים בכדורגל. ניצחון, שתי תוצאות תיקו ושני הפסדים בחמשת המשחקים האחרונים. במתמטיקה זה 5 מ-15, שליש. רוצים להיות ברצלונה, אין ספק.
ריאל מדריד לא יכולה לקחת אליפות וזה לא רק ‘בלי לנצח בחוץ’ אלא בלי לשחק כדורגל. הגעיל אותי לראות שחקנים כל כך גדולים – כוכבים – חלשים מאוד אחד אחרי השני, מאבדים כדורים פשוטים. קיליאן אמבפה במופע אימים, רודריגו לא הורגש, ויניסיוס ג’וניור ניסה אבל בכאילו. וכמובן לראות כמה לא אכפת להם. הכוכבים האלה משחקים ברוורס, אפילו לא מציצים הצידה לנעשה, לא זזים, ושחקני בטיס עושים נגדה כל מה שהם רוצים.
נפעם גם מהעזרה של השלישייה הקדמית בהגנה, כל המשפטים האלה של הבנו את המסר. אמבפה כלום, ויניסיוס כלום, רודריגו בדקה ה-15 הבין שזה בסדר אף אחד לא יגיד לו מילה אם לא יעזור. ‘גם הוא לא לוחץ’ בטח יגיד.
הפסד רע מאוד שמשאיר תחושה מגעילה מאוד, שלאף אחד לא אכפת. אנחנו הקבוצה השלישית בטיבה בספרד ואנחנו אוטוטו נחזור לדירוג שמגיע לנו. והסיבה ברורה: יש לנו את הסגל הטוב ביותר אבל את הקבוצה השבעה ביותר והמאמן החלש ביותר מבין השלושה. תתכוננו: צ’ולו סימאונה מגיע לסנטיאגו ברנבאו ביום שלישי, יהיה כיף. לך הביתה קרלו – לך. הקבוצה הלכה לישון היום! אף אחד לא עשה איזה פאול להראות שמגיע לו, גליץ’, מהלך סולו, כלום! לא ראיתי הרבה זמן את ברצלונה או אתלטיקו מדריד מפסידות משחק ככה. ברצלונה מחמיצה במשחקים כאלה, מסוכנת, לעתים יש טעויות של שופט, אתלטיקו מנסה ונלחמת עד לדקה האחרונה וגם מייצרת. אצלינו יש כאוס.
כל הכבוד, כל החלטה בינגו. המערך הסופר-התקפי אמנם לא העניש אותנו בתחילת המשחק אבל בהמשך כן. אנטוניו רודיגר עולה לשחק כשהוא חבוש בברך ובקושי זז (ולא היה צריך לבצע את הפנדל, ובכל מהלך בחצי השני היה צעד אחרי השחקן ולא משנה מי זה) אבל זה זמן טוב לספסל את הילד ראול אסנסיו כי עבר עליו יום רע באנואטה. מה נגיד על דויד אלאבה שגם כן חבוש ועוד ב-2022 אמרנו שהוא לא בלם טוב? ברהים דיאס מוחלף בשלב מאוד מוקדם – ולא שהוא היה טוב אבל הוא זז. אנדריק שמשחק רק בגביע וארדה גולר שגם בגביע משחק רע – הם אלה שצריכים להציל את המולדת. למה אמבפה הוחלף? כואבת לו השן? לא בא לו אורליאן טשואמני קשר אחורי מזעזע, הפעם אין את דני סבאיוס שיסתיר את החסרונות שלו.
היום הוא היה הכי פחות גרוע בחלק הקדמי אבל אני באמת הופך למיואש מוויניסיוס. הוא לא חייב כל פעם לכדרר כשהוא מוצא מולו יריב מאתגר ומהיר לא פחות כמו סבאלי. או כששומרים עליו שני שחקנים. הוא בכל זאת מתעקש, נכנס עם הכדור לרחבה – וכלום.
באמת שהקבוצה מרתיחה אותי ואני כועס על עצמי שכל פעם מחדש אני מתעצבן ולא משלים עם העובדה – זה מה יש. ההוכחה הכי טובה לכמה אנחנו מטומטמים זה שאותו שחקן שכבש את השער - שוב בודד ברחבה בכדור קרן. אם זה היה תלוי בי הייתי מביא אותם מחר לוולדבבאס את כולם בשבע בבוקר שעון ספרד כדי לרוץ ולהתחיל להקיף את המתחם. אני לא יכול להגיד שפדה ואלוורדה חסר או ג’וד בלינגהאם חסר כשכולם גרועים.
פתחנו את המשחק כל כך טוב ואמרתי לאבא שלי 'אין מצב שזה יימשך ויהיה כל כך קל. בניגוד למשחק נגד אוססונה אז כמובן היינו נפוחים אחרי השער והשתעשענו והחמצנו – הפעם לא יצרנו שום מצב! 70% החזקת כדור אחרי 25 דקות בהן בטיס לא נגעה בכדור, לא לחצה, היה שם שטיח כתום עבורינו – וכלום.
מישהו לא ראה את הגול הזה מגיע? שער אחד יפה ככל שיהיה - לא שווה 0:2 אלא רק 0:1, ובהחלט כבשנו שער מדהים ועשינו התקפה דומה למה שהיה נגד מנצ’סטר סיטי כשהתנועה של פרלאן מנדי הפתיעה את ההגנה. כמובן הלכנו אחורה וחטפנו במצב נייח בצורה עלובה בלי שבטיס עשתה משהו מיוחד. היא לא לחצה בכלל על מובילי הכדור שלנו אלא חיכתה בחצי שלה. איך הוא לבד שם בקרן? ואחרי זה הוא הגיע לעוד מצב קורץ ואף אחד לא שמר אותו וזה מוכיח שוב כמה הקבוצה הזו לא בעניינים. איך ז’וזה מוריניו אמר פעם? אחרי הפסד נגד אנדלוסית אחרת – נגד סביליה בפתיחת 2012-13 – אין לי קבוצה. גם לי אין
אפשר להזדכות על העונה הזו בליגה. אנחנו לא שווים כלום בלי ג’וד ופדה. וגולר הוא חתיכת שחקן מגעיל. לא ברמה.
לא יודע אם גולר שחקן מגעיל או לא אבל להוציא אותו מהפריזר לעמדת הפליימקר(!!) זה הזוי ולא משאיר לו סיכוי. אחד החילופים הכי מטומטמים שראיתי ברמות האלו.
לא זוכר מתי ראיתי רמונטדה מאיתנו בליגה. כל פיגור הופך להפסד. זה לא חדש שאין לנו משחק לחץ או רמת אימון מינימלית, אבל תמיד ידענו לתת גז ולשבת על השער כשצריך. בכל ההפסדים האחרונים היינו רחוקים שנות אור מלגרד שוויון, ואף אחד לא חלם בכלל על להפוך. אשכרה “שומרים על הפסד” כמו שנכתב פה.
כמובן שהחילופים לא עזרו וגולר המסכן מפחד מהצל של עצמו שם באמצע. מוסרים אחורה, מתמסרים בין הבלמים בנחת.
ההיררכיות המטומטמות של אנצ’לוטי פשוט מסיימות עבורנו את הליגה.
אין מצב שאלאבה שכל רופא יגיד לך שלעולם לא יחזור ל70% יכולת שהיתה לו לפני הפציעות, פותח לפני אסנסיו.
כל העונה ייבשת את אנדריק (אגב לדעתי בצדק, לא מחזיק ממנו), זה הזמן לתת לו לשחק על חשבון אמבפה? סייריסלי? השחקן היחיד שהעיניים נשואות אליו כיום כשהקבוצה בצרות?
שיחקנו חרא לא מעט פעמים, אבל זה תמיד הרגיש לי כמו בעיית אימון/מוטיבציה.
היום זה הרגיש כמו נחיתות אמיתית מול פלגריני.
מאחל לקרלו רק רבע מהצרבת שהוא גרם לי עכשיו, חיסלתי חצי קופסה של טאמס.
אמרו שקשה בלי ג’וד ופדה, נכון מאוד, ואתם יודעים מתי הכי קשה בלעדיהם ? כשאתה מחליף אותם במודריץ’ וברהים ועדיין נשאר עם שלישייה התקפית.
קשה להאשים את גולר,תראו איך אנצלוטי מתייחס לשחקן צעיר שמצטיין כמו אסנסיו,אז איך אפשר להאשים את גולר שהוא גרוע אחרי שלא ראה דשא חודש וחצי וכולם נראים גרוע?
אם אמבפה לא פצוע זה אחד החילופים הכי מפגרים שראיתי.
הקבוצה הזו פשוט לא מאומנת,כשהשחקנים הנכונים כשירים והכוכבים בכושר אנחנו מנצחים וגם זה לרוב רק מול הקטנות,אבל כשיש כמות כזו של פציעות והמאמן בוחר שחקנים על פי תלוש משכורת ולא לפי יכולת אז לא נשאר הרבה סיכוי.
אנצ’לוטי אמר שאמבפה לא התאמן בימים האחרונים אז הוא החליף כדי להימנע מסיכונים.
בקיצור, לוקח בחזרה את הקרדיט שנתתי לאנצ’לוטי על הרוטציות בגביע. פדה ואמבפה לא היו כשירים, אז זה good old אנצ’לוטי שאונס את השחקן עד שהוא גמור ורק אז שולף מהמקפיא את הצעיר האומלל שיציל את המולדת במקומו.
השלוש נקודות של היום לא מזיזות לי, לא כזה כואב לי עליהן. מה שמפחיד אותי יותר זו ההתנהלות של המועדון ששלושת הנקודות שאבדו הערב הן תוצאה ישירה של ההתנהלות שלו. במועדון לא לוקחים אחריות, משדרים לשחקנים מסר שלא משנה מה הם יעשו הם מוגנים. אם שחקנים נפצעים אז פיפא ואופא אשמות בגלל לוח המשחקים (ולא כי חלילה יש אפס רוטציות אצלינו), אם מפסידים אז השופטים אשמים, אם משהו לא מוצא חן בעיניי המועדון אז יאללה מלחמה. גם ההיעדרות של ג’וד היום היא תוצאה ישירה של ההתנהלות הזאת, שהכניסה לראש של שחקן צעיר שהוא מעל המשחק ומאז הוא התחיל לעשות שטויות. נכנסנו ללופ כזה של עצלנות, של חוסר לקיחת אחריות, גם כשעכשיו אנצ’לוטי מדבר ובפעם הראשונה מזה משחקים שאנחנו זורקים הוא לא מאשים את כל העולם ואשתו, הוא אומר במעומעם “שיחקנו גרוע, הגיע לנו להפסיד”. אפס לקיחת אחריות.
ואני מבין אותו. הבנאדם זעק לרכש עוד בתחילת העונה ולא קיבל. זעק לרכש בינואר ולא קיבל. לא כל האחריות עליו, אבל האחריות גם עליו. הוא ליטף את השחקנים שלו כל כך שהם לא מוכנים להזיז את התחת ולשחק. הוא רק חלק מהבעיה העונה, הוא לא כל הבעיה, הוא לא יכול לקחת את האחריות של כולם.
אנחנו נמצאים בורטיגו, נופלים לבור בלי תחתית. אם השחקנים בעצמם לא יבינו את זה ויקחו אחריות, אני לא סומך על המועדון שיעשה את זה. אנחנו מכירים את פלורנטינו שנים, ואני מהמעריצים הגדולים שיש לו, אבל להתקפל ולהודות בטעויות - את זה אין לו. בעיניי החולי מתחיל מהראש. הגיע הזמן להפסיק עם המלחמות עם כל גוף אפשרי, לקבל את זה שאנחנו מועדון אחד מתוך מועדוני הליגה, להתחיל לבדוק מה אנחנו עושים לא טוב. במידה מסויימת, ההפסד היום הוא לא נורא בכלל, חשוב יותר שבמועדון יקבלו סטיגה ויתעוררו, למרות שאני פסימי שזה יקרה.
הדבר הטוב ביותר שיכול לקרות לנו, שנסיים את העונה בלי תיארים, כך שבהנהלה לא יוכלו להמשיך עם אנצ’לוטי. אנצ’לוטי נוח מאוד למועדון, הוא ייס-מן, מוגן מאחרי תיארים, סופג את כל האש כשצריך. לא ימהרו להיפרד ממנו, אלא אם לא נזכה בתיארים ואז יצטרכו שעיר לעזאזל. אם נכשל בהכל העונה, נצטרך להחליף את המאמן ואז אולי נראה שינוי כללי בגישה של המועדון. אולי, לא בטוח.
שאלת תם: האם הוגן להניח שההפסד מול בטיס זה התשלום על ההעפלה מול סיטי?