פרמייר ליג 26/27 :: המשכיות

Guess who’s back, back again
Sh4rky’s back, tell a friend

בדרך כלל לא אכפת לי כל כך ממונדיאל. אני כמובן רואה, אבל לרוב אין שם את החיבור הרגשי שיש לכדורגל קבוצות, כך שגם לא ממש מעניין אותי מי זוכה. בכמעט שלוש שנים האחרונות התחלתי להרגיש ככה גם לגבי יונייטד, והתחלתי לעקוב בחצי כוח יחסית למה שהיה קודם. על נסיעה למנצ’סטר בכלל לא היה מה לדבר ולא רק כי יש שם תהלוכות שריעה במרכז העיר (באמת).

אבל דווקא המונדיאל האחרון הצית משהו. בטורניר הזה היה סיפור. כמו שרסלמניה טובה לא בנויה מקרבות טובים אלא מסיפורים טובים, גם כאן היו אמנם לא מעט משחקים מעולים, אבל מסי הפך את המונדיאל הזה לכזה שמאוד קשה להישאר אדיש אליו. מוסיפה העובדה שהילדים הקטנים שלי נתפסו בחיידק מסי out of nowhere, ומצאתי את עצמי נזכר למה כדורגל זה נחמד בסך הכל, למרות שאני לא ארגנטינאי.

אולי עוד מוקדם לומר, והיו רגעים של רגש גם בשנים האחרונות (ליון), אבל אני מקווה שהשנה ארצה לחזור לעקוב אחרי הפרמייר ליג, אחרי יותר מדי זמן. אגב אני מכריז בזאת על עזיבתי את ברצלונה אחרי תקופת השאלה. יא קמצנים ארורים היה כיף.

אז מה היה ומה מחכה לנו?

קודם כל, ארסנל בשעה טובה (תלוי למי), מצאה סוף סוף תרופת נגד לשלשול והצליחה לקחת אליפות מרשימה (תלוי את מי). ארטטה הוכיח שאין תחליף ליציבות בעמדת המאמן, ולמכות רצח ברחבה כשהשופט לא מסתכל בקרנות. התותחנים לא נחים על זרי הדפנה ועבדו יפה בחלון ההעברות עם החתמתו של ברונו גיימראש ואפילו ויניסיוס ג’וניור (כמעט).

טוטנהאם הצליחה בהירואיות להכניס את עצמה ברגע האחרון לטופ 17. עכשיו כשהיא הראתה שרק חסר לה הגרוש ללירה, היא הוציאה 260 מיליון פאונד כדי להביא את מתאוס פרננדס (meh), סנדרו ‘המנחש’ טונאלי (יפה) ועוד איזה בלם של ברייטון (לא יודע מי זה אבל הנחת המוצא שלי היא שברייטון עקצה כרגיל).

ליברפול נפטרה מסלוט שכולה הביא לה אליפות בעונה הראשונה שלו חח לוזר אפס, והחליפה אותו באריאולה שהגיע מבורנמות’. כמה רכישות נחמדות הקיץ אבל בעיקר בניה על כך שהרכישות הבומבסטיות משנה שעברה ישתלמו השנה. בדיוק כמו בשנה שעברה, ליברפול היא כמובן הפייבוריטית שלי לאליפות ואני לא רואה שום סרט שהיא לא מסיימת ראשונה.

עוד בגזרת מחליפי המאמנים ניצבת כמובן מנצ’סטר סיטי שלדאבונה הרב, ולאושרו העוד יותר רב של כל שאר העולם, נפרדה מפפ גווארדיולה (קולולולו). סיטי כמובן נאבקת בקשיים כלכליים ורגולוטוריים תחת מגבלות הפייר פליי, אז היא קנתה רק את אליוט אנדרסון ב-130 מיליון :frowning:. המערכת של סיטי משומנת והביאה את המאמן שרצתה ומתאים לה עוד כשאימן את צ’לסי, כך שהעזיבה של פפ היא אמנם קשה, אבל אולי לא כל כך קשה כמו שעשויה הייתה להיות בקבוצה פחות מסודרת.

אם כבר הזכרנו את צ’לסי, הבלוז החתימו 780 שחקנים הקיץ, ביניהם בולטים מורגן רוג’רס בגזיליון פאונד, לקרואה מפאלאס בחצי טריליון, פאלסטרה מאטלנטה ב-57 ודני וולבק החביב והמנוסה בנזיד עדשים (זה באמת אחלה רכש בעיניי). כמובן שהשינוי המשמעותי ביותר בצ’לסי הוא החתמתו המפתיעה של צ’אבי אלונסו, שבעיניי כולם היה עם שלוש רגליים ורבע בליברפול, אבל ברח כדי לנהל את קרקס מערב לונדון. השאלה היחידה היא האם הוא יפוטר לפני הכריסמס או אחריו? מרתק.

בגזרת הפנים החדשות, קובנטרי עלתה לליגה לראשונה מזה 25 שנה אחרי שצ’לסיונר אחר, אחד פרנק למפארד, לקח איתה את אליפות הצ’מפיונשיפ. איפסוויץ’ טאון שבקושי הספיקה לרדת חוזרת מיד כדי לרדת שוב, והאל סיטי שהגיעה מהפלייאוף תקווה לצאת עם ידה על העליונה בקרב שצפוי לה על המקום ה-17 מול טוטנהאם.

קבוצה נוספת שראויה לאזכור, הפלא של הליגה בעיניי, היא ברייטון. אמנם רק מקום 8 בעונה שעברה (הזיה שזה נחשב נמוך עבורה), אבל המשכיות בעמדת המאמן כשהרצלר ממשיך על הקווים (הוא יותר צעיר ממני. וגם מכם. סעמק), ושוב החתמות של שחקנים שאף אחד לא מכיר היום אבל בעוד שנה יהיו שווים 100 מיליון כל אחד. תמיד קבוצה שמרתק לראות. אם הייתי הבעלים של יונייטד ההחתמה הראשונה שלי הייתה כל השדרה הניהולית-מקצועית של ברייטון. כל עונה מוכרים שחקן-שניים מרכזיים (השנה ואן הקה ובאלבה), שומרים על נט ספנד חיובי, ומצליחים לשמור על יציבות יחסית בטבלה. קוסמים.

לבסוף, אסטון וילה ממשיכה עם אמרי אחרי הזכיה בליגה האירופית (צ’יטרים) ועונת ליגה חזקה מאוד, ותקווה לעשות צעד קדימה למרות שאיבדה את רוג’רס וטילמנס. לאמרי מצפה עונה אירופית נוספת, הפעם במפעל שהוא פחות אוהב, אבל גם במקרה של וילה אפשר לסמוך עליהם שמילאו את החסר עם רכש מדויק. ניוקאסל יצאה למכירת חיסול בקיץ כשאיבדה את גיימרש, טונאלי וגורדון (בשבילו יש לכם כסף אה יא קמצנים?) ושם אני לא כל כך בטוח שיש על מי לסמוך, אחרי עונה די רעה והעובדה שהמכירות האלו לא חד פעמיות (גם איסק ברח מהם שנה שעברה). העיקר שיש להם תלבושת חוץ של החמאס במימון כספי נפט בלתי נדלים.

אם כך, רוב הקבוצות הגדולות בתהליכי שינוי עמוק. האם גם זו העונה של ארסנל? האם ברייטון תעשה לסטר? האם טוטנהאם תעשה וולבס? האם יונייטד תצלם דוקו באמזון או בדיסני? והאם האוהדים האנגלים יקללו את ענאן חלאיילי בגלל שהוא ישראלי או בגלל שהוא ערבי? כל זאת ועוד בעונת 26/27 של הליגה היקרה בעולם.

מחזור פתיחה:

ארסנל - קובנטרי (שישי, 22:00)
האל - יונייטד (שבת, 14:30)
אברטון - פאלאס (וחלאיילי!!!) (שבת, 17:00)
איפסוויץ’ - סנדרלנד
נוטינגהאם פורסט - לידס
ברנטפורד - טוטנהאם (שבת, 19:30)
ברייטון - אסטון וילה (ראשון, 16:00)
סיטי - בורנמות’
ניוקאסל - ליברפול (ראשון, 18:30)
פולהאם - צ’לסי (שני, 22:00)

שום out of nowhere. זו הוכחה מוחצת שאתה אבא מעולה.

ושהשנה גם אני אעקוב קצת יותר אחרי הפריימיר ליג כי החזרה של קובנטרי באמת מרגשת, סיטי בלי פפ מעניינת והכי חשוב רוצה לראות מה אלונסו מסוגל לעשות בלי ויניסיוס.

עכשיו שפפ לא בסיטי אני יכול להתרכז בדברים החשובים באמת:
ברנטפורד פירקה אתמול את טוטנהאם 3-0, וברייטון מפרקת כרגע את אסטון וילה 4-0 דקה 35.
trust the data

בקיץ שעבר צ’לסי רכשה מאיפסוויץ’ את ליאם דלאפ תמורת 30 מיליון פאונד. מאז הבחור כבש 3 שערים (1 בליגה, 1 בצ’מפיונס, 1 באליפות העולם לקבוצות), ב-47 הופעות. מדובר בחלוץ, כן?

על פי דיווחים מהימנים נוטינגהאם פורסט שוברת את שיא המועדון ורוכשת את ליאם דלאפ ב-45 מיליון פאונד. רווח של 15 מיליון לצ’לסי על שחקן שכבש שער ליגה אחד ב-1,101 דקות.

שמישהו יפתח ועדת חקירה.

עדכון:

עכשיו הם מוכרים לאסטון וילה את ניקולס ג’קסון שהושאל בעונה שעברה לבאיירן ב-65 מיליון פאונד. הוא נרכש בכ-30 מיליון פאונד מויאריאל לפני 3 שנים. די כבר.

עוד עסקת ענק באנגליה.
ליברפול רוכשת את ברקולה מ PSG ב 124 מיליון יורו פלוס 20 במשתנים.
בינתיים, זאת העיסקה הכי יקרה של הקיץ אם לוקחים בחשבון את המשתנים.

דרך אגב, החלון נסגר לא באותו הזמן ב 5 הליגות הבכירות. חלק ב 21.8, חלק ב 1.9, ובשעות שונות.

מה נסגר עם הסכומים באנגליה???

באיזה עולם בארקולה ואנזו, שכמובן שניהם שחקנים לגיטימיים+, שווים סכומים כאלו מנופחים? הם פשוט ממשיכים להקפיץ את המחירים ולתדלק את האינפלציה.

לפחות יש סיכוי ריאלי לדחוף לצ’לסי עכשיו את טשואמני או קאמבינגה ב100 מיליון, כשהם צריכים קשר אמצע דומיננטי.

ואליוט אנדרסון ב116M.

בעיני זה רק מגדיל את הקרדיט לדקו שסגר את גורדון ב70.

מרגיש כמו מחירים של ‘אושר עד’ לציבור החרדי מועט היכולת, 3 מטר מהסופרים היקרים הרגילים של המרכז לציבור הכללי

מטורף לגמרי. כ 10 עיסקאות באיזור ה 100 מיליון ויותר, מתוכם 9 באנגליה.
סיטי קנתה 3 שחקנים , והקמצנית טוטנהם גם 3.

בסוף צ’לסי מוכרת את אנצו ברווח, ואני חשבתי שהוא מאוד overpaid. בכלל, אני מסתכל על השמות שעברו בסכומים כאלה ואני לא מבין למה הם שווים את זה. כולם או שחקנים טובים אבל לא כוכבים היסטוריים, או הבטחות לעתיד אחרי בקושי עונה אחת טובה.

אני חושב שלא רחוק היום שיגבילו את הסכום המירבי שניתן לשלם על שחקן
הסכומים כיום נהיו כבר לא הגיוניים ולא רלוונטיים לאיכות השחקן

לא רק באנגליה, מה יגיד על זה דיומנדה?

לא כתבתי שרק באנגליה, אלא ש 9 מתוך 10 באנגליה.
דיומנדה הוא חלק מאותם צעירים שכמו מניית סטארטאפ , מוכרים הבטחות. הוא, בואדי, סאביניו.

אגב מעניין האם באופן סיסטמטי אחרי קיץ של מונדיאל הסכומים מתנפצים, כי האמת שאם מסתכלים על הטופ 10 הקיץ, אולי רק דיומנדה ובועדי (ורוג’רס? ואנזו?) עשו משהו במונדיאל שאיכשהו העלה את ההייפ ואת השווי שלהם.

תשע מעשר ההעברות הגדולות ביותר בחלון הנוכחי היו של קבוצות בפריימרליג, ריאל מדריד היא יוצאת הדופן היחידה. חמש העברות היו במעל מאה מיליון יורו.

מדהים מה שקורה גם בתוך הליגה, מיותר לציין שהקשרים שהחליפו בית לא שווים את הסכומים האלה. גם בואו המון-המון-המון כסף על סאביניו שהוא לא שחקן מגוון במיוחד, ואנסו פרננדס - קשר טוב אבל תמיד שמחתי שריאל מדריד לא לוחצת ממש להביא אותו. כאילו הם (מנצ’סטר סיטי) לא ראו בצ’לסי את התקרה שלו. אבל בסדר, סיטי בפאניקה מחילופי המשמרות וטוטנהאם כמעט ירדה ליגה.

ולחשוב שפעם, לפני 17 שנים, 100 מיליון על כריסטיאנו רונאלדו היה אירוע אירוע. וזה היה כריסטיאנו רונאלדו.

איזה לוזרים צ’לסי, ככה למכור שחקן מוביל ליריבה ישירה.

אני לא חושב כל-כך שזה היה “אירוע-אירוע”, זה היה שחקן שלא היה לך ספק שהוא יצליח. לא תיארתי לעצמי גול למשחק כמובן אבל את ה-30 בעונה לפחות הנחתי שהוא יבקיע. גם אם נדבר על הסכום אז השיא עד אז היה זינדין זידאן ב-77.5 מיליון יורו כשזיזו עצמו נושק לגיל 30, כריסטיאנו הגיע בגיל 24 וחצי. מבחינת שחקני הרכש של ברצלונה אז גם כולם ידעו אני מניח שלואיס סוארס יצליח, שעונת הבכורה שלו תיפגע בגלל ההשעייה הארוכה והוא יצטרך קצת זמן להיכנס לעניינים.

זה היה אירוע בקטע של “נשבר שיא סכום ההעברה”, למרות שלא היה ספק שמדובר בחתיכת שחקן שכנראה שווה את הכסף. לא בגלל שלא הבינו למה משלמים עליו את הסכומים האלו, אלא למרות זאת.

עכשיו? כל שחקן אקראי עובר בין קבוצות בליגה האנגלית, בסכומים שמשאירים אבק לההעברה ההיא של כריסטיאנו, למרות ש…איך אגיד את זה בעדינות…ברור שהשחקן הזה לא יגיע לרמה של הפורטוגלי. מקצועית, תדמיתית, הישגית וכו’.

אחת התגובות שהכי הרבה העלתה לי חיוך, כי היא on point ליחסיות המקבילה שמועדון פחות מוביל מוכר שחקן יחסית טופ למועדון שהוא בלבל הטופ של אותה ליגה.

מצד שני טיפה שונה כי צ’לסי בניגוד לאתלטי ממש רצתה למכור, וגם השחקן לטעמי פחות קריטי למוכרת.

ומנגד הצליחה לצאת ברווח כספי על שחקן ששמה עליו לפני 3 מיליון 120 מיליון