מחזור 26: עושים את העבודה עם 4:1 גדול על ויאריאל בקאמפ-נואו (כבשו: לאמין 3X, לבנדובסקי. בישלו: פרמין 2X, פדרי, קונדה)

תראו מה זה, עד לפני כמה דקות חשבנו שהצרות הכי גדולות שלנו הן שאוהדי ריאל מדריד עלו סוף סוף על הקטע של הכדורים החמים של לאפורטה, והנה באה לה המערכה מול איראן וטרפה את הקלפים. אז אפשר לנשום לרווחה, לפחות עד המטח של הצוללת הצהובה על שערו של ז’ואן גרסיה היום בין הערביים, שאולי ייאלץ להכניס גם כמה קטלאנים למקלטים.

ויאריאל מחזיקה מעמד יפה יפה במקום השלישי (במאזן משחקי החוץ היא במקום הרביעי), לפחות עד סוף המחזור הזה, כאשר היא מובילה ב-3 נקודות על פני אתלטיקו מדריד. שימו לב לזה - הצהובים מחזיקים גם בהגנה השלישית בטיבה בליגה (27 ספיגות, אחרי אתלטיקו וריאל מדריד), וגם בהתקפה השלישית בטיבה בליגה (47 כיבושים, אחרי ברצלונה וריאל מדריד).
אחרי שהודחה מליגת האלופות ומגביע המלך, לוויאריאל נשארו כל הכוחות שבעולם על מנת להתרכז בליגה, ואם ברצלונה חשבה שרק היא הרוויחה מזה שהיו לה כמה ימי מנוחה בין המשחקים האחרונים, אז זה לא יתרון שיש לה על הצוללת הצהובה שנחה בעצמה. מבחינת המשחקים האחרונים - ויאריאל אומנם מחזיקה ברצף של “רק” 2 נצחונות רצופים, אבל לפחות נראה שהתאוששה מרצף התוצאות המאכזבות שלה מלפני חודש (4 הפסדים רצופים לבטיס, אייאקס, ריאל מדריד ולברקוזן). טוב, והיה גם את הפנצ’ר מול חטאפה. נכון.

בברצלונה העניינים ממשיכים בשלהם. לפני יומיים דווח שפרנקי נפצע לכחודש-חודש וחצי, מה שייאלץ את האנזי פליק למצוא עוד פתרון לעוד בעיה בסגל ובהרכב. מי ימלא את מקומו? שאלה טובה. האם זה יהיה ברנאל המתקמבק? אסאדו הנושך? אריק המשחד? היום זה אחלה משחק כדי להתחיל להבין מה הכיוון של פליק בנושא.
מה שבטוח, זה שהפציעה של פרנקי לא תאפשר לפדרי את החזרה ההדרגתית מהפציעה שלו, וזה כבר יותר מסוכן, וגם יותר מסקרן בגזרת ה"איך מתמודדים עם סרגל המאמצים של אטלס?" שזו שאלת השאלות בשנתיים האחרונות בברצלונה.

לגביי שאר הסגל - ההתקפה בכוחות מלאים מבחינת השמות, אבל בכוחות מקרטעים מבחינת הכיבושים. לאמין במוד של לדרבל לתוך עצמו תוך כדי צום, ראפיניה עוד חלוד, לבנדובסקי עדיין לא הגיע לכדורים מהמשחק מול לבאנטה, פראן עושה מה שפראן לעזאזל עושה, וראשפורד אולי סיכם על המשך דרכו בברצלונה, אבל עדיין מצטרף לרוני ברדג’י בציפייה לפירורי דקות פה ושם.
בקישור, למעט פרנקי, השאר נראה בסדר. אאא"פ יגיע אחרי עוד גול משוגע, אולמו אחרי שיא משחקים היסטורי ללא פציעה, וברנאל את קסאדו יצטרכו טו סטפ אפ. וזה עוד לפני חזרתו המתקרבת של הוד טומטומותו.

מה שמשאיר את מערכת ההגנה האווירית של ברצלונה, או בשמה השני “רוגטקה נגד טילים”. מה אפשר כבר להגיד על המגנים שלנו שלא נאמר? לא ברור, ואולי משחקו הטוב יחסית של קאנסלו נגד לבאנטה ייתן לו את חולצת ההרכב במקום קונדה אחד מהם. זה גם כנראה לא המשחק בו נראה את אראוחו חוזר להרכב, ואלון בכלל מושעה(*), ולכן אריק וקובארסי הם אלו שיפתחו רגליים בהרכב.
השמועה אומרת שיש הימורים בפולימרקט לגביי מתי תגיע ההתקפה המסוכנת הראשונה של ויאריאל, עם 2-3 שחקני התקפה צהובים שרצים חצי מגרש לבד מול דון ז’ואן. ההימור המוביל הוא “אחרי 10-20 שניות ככה, אם ברצלונה פותחת את המשחק. אחרת לפני”.

בסיבוב הקודם:
2:0 לברצלונה
כבשו: ראפיניה [פ], לאמין. בישל: פרנקי.

(*) - ובלי קשר, הוא בדיוק קיבל חולצה ממאלדיני המקורי, אז לשיא הקריירה שלו הוא כבר הגיע.

מועד המשחק: שבת, 17:15
אצטדיון: הקאמפ-נואו
ישפוט: איסידרו דיאס דה מרה אסקודרוס
שידור: One

הסגל של ברצלונה -

ייעדרו -
פציעות: גאבי, כריסטנסן, פרנקי
השעייה: מרטין

בסכנת השעייה מהמשחק הבא (בילבאו, בחוץ): קונדה

הרכבים משוערים -

כולנו בממד, ואני מעביר את הביקור של איילוש בין כולם שיצחקו קצת. עבודה יפה.

לגבי המשחק, כנראה שנמחק על ההגנה, אבל התוצאה בכלל לא תצחיק. אנחנו לקראת הרציפים הקשים שלנו, בטח אם יש לנו יומרות “לתת את הכל" נגד אתלטיקו.

ויאריאל בעונה מצויינת, אבל היא עוד לא ניצחה אף קבוצה בפסגת הלה ליגה. הפסדים לנו, לריאל, ואתלטיקו והפסד ותיקו מול בטיס. מה שכן, היא הצליחה להיות עקבית בתוצאות שלה רוב העונה.

הבולטים:

עונה מצויינת למוליירו ומיקאודזה שינסו לשרוף את קו ההגנה שלנו. בגדול חלק מהבעיה הוא שיש להם שחקנים שמאוד מתאימים בסגנון שלהם במטרה לפגוע בנו כשאנחנו חשופים מאחורה.

יאללה נו, באמת חסר עיניין פה.

ההרכב של ברצלונה -

באופן מפתיע, או שלא (בהתחשב בהתנהלות בחזרות מפציעות אחרות של שחקני הסגל) - פדרי נשאר מחוץ להרכב, למרות היעדרותו של פרנקי וזהות היריבה.

הקישור יורכב מאאא"פ, אולמו וברנאל, שמקבל את הבמה. ההתקפה - מהשלישייה המובילה, וההגנה מהרביעייה ה…אמממ…גם…מובילה. לאבדון.

ההרכב של ויאריאל -

פדרי כנראה לא כשיר להרבה דקות. גם נראה חלוד מאוד במשחק הקודם.
זה הרכב הכי טוב שפליק יכול להרכיב בנסיבות.
נקווה שנוכל לראות בטלויזיה בבית ולא בטלפון במקלט

אין לי קליטה בממד איך המשחק מישהו צופה?

די בשליטה של בארסה.
ויאריאל מנסה לצאת למתפרצות מדי פעם, אבל ההגנה לרוב חוזרת אחורה ומסכלת.

קרדיט גדול לקישור שעושה עבודת הגנה יותר רצינית הפעם, ובמיוחד פרמין שבא לטרוף כדורים.

חוץ מזה, ימאל עם 2 גולים גדולים, והשני במיוחד אומנות. רק לחשוב שפעם היה ניסיון לייצר נראטיב שעדיף למכור אותו ב-150 מיליון. חחחחחחח.

ברנאל בכל מקום, אבל עוד בוסר (שזה בסדר גמור). פרמין מצוין, וסוף סוף רואים את ניצני שיתוף הפעולה עם לאמין מתגברים, ואולמו כנראה על הדשא. ככה אומרים. אולי איפה שפראן נמצא.

קונדה מוכיח שאין גבול לטמטום.

פדרי לא חלוד, הוא פשוט נותן סיכוי לאחרים.

1. הרבה זמן חיכיתי למשחק בו שוב יראה, באופן בולט, מה פליק מנסה להשיג בסגנון המשחק שלו. המון מלכודות קטנות (לא רק בנושא הנבדל) לוויאריאל, לא מעט משיכה של הצהובים לשחרר שטחים, והרבה הרבה שליטה רגועה ושקטה במשחק. אין לחץ, אין דחיפות, אין עצבים. ויאריאל היא קבוצה שמסורתית נותנת לשחק (מה שמהווה חצי התאבדות מול ברצלונה של פליק), אבל שגם מסורתית עושה בעיות לברצלונה בבית. ברצלונה התמודדה הערב יפה מאוד מול המוקש הזה.
  2. סוף סוף לאמין מראה שיש לו סיומת, ואיזו סיומת. אולי זה הצום שגרם לו לא לחשוב יותר מדי על לחפש את השער/מהלך היפה בכוח, ופשוט טו פוט דה בול אין דה שער, ואולי זה סופו של פברואר בו הוא מחליט להגביר. אבל אם לאמין זה מפחיד, לאמין כובש זו כבר דרגה אחרת לגמרי של איום. ועם החבר’ה שיוזכרו בנקודות הבאות בהודעה הזו, לא ברור לאן זה עוד יכול להגיע. משחק מצוין של הילד היום, ולא רק בגלל השלושער.

1. ברנאל עוד לא 100% (ביכולת ובכושר), יש לו עוד לאן לצמוח, יש לו עוד לאן להשתפר. אבל נקודת הפתיחה שלו? מעוררת חשק לעוד. משחק טוב מאוד של הילד, שבהיעדר פרנקי ופדרי (בפתיחה) תפס בעלות על הקישור האחורי, וניצל את האנמיות של שחקני ויאריאל באמצע עד תום.
  2. פרמין מוסיף 2 בישולים (אחד לגמרי שלו, השני לגמרי מחורטט) לסטטיסטיקה הגם ככה פסיכית שלו. אבל מה שיותר הרשים אותי היום זה שיתוף הפעולה שהולך ומשתפר בינו לבין לאמין, ושיפור בחלוקת הכוחות שלו לאורך המשחק (מה שבאופן עקבי פגע בו בעבר).
  3. כל זה לא משנה בלי פדרי. זה פשוט עולם אחר איתו ובלעדיו. ציוצי הקולות שעשתה ויאריאל לגביי חזרה למשחק, אחרי ה-2:1, הושתקו מהר מאוד כשהבחור שכל ברצלונה על כתפיו נכנס למגרש. עזבו את הבישול הגאוני ללאמין, או הבישול לבישול בשער הרביעי - אלו היו רק הדובדבן שעל הקצפת. מי שלא רואה את מה שהבחור הזה עושה, לא מבין בכדורגל.
  4. אז בשלישי מחכה לנו אתלטיקו, בגומלין הגביע שאבוד או לא אבוד מראש, ואחרי זה - בילבאו בסאן מאמס, ניוקאסל בניוקאסל, סביליה, ושוב ניוקאסל, ראיו, ושוב אתלטיקו. אין מנוחה לברסאים. בתקווה שיעבור בשלום.
  1. לא יודע אם זה קשור לשיחה שעשו אבל הקבוצה היום באה עם פוקוס הרבה יותר גדול בלי הכדור. כאילו השעון מעורר עבד היום בבוקר.
    משחק מצוין הגנתית של רוב הקבוצה, של כל ההגנה ובמיוחד אריק(כרגיל) וקונדה(במשחק הכי טוב של העונה, בפער).
    עם ההגנה כזו יש תקווה למכור משהו מול יריבות חזקות.

2. שלושער ראשון בקריירה של לאמין ימאל. בזמן רמאדן, בגיל 18. חבר’ה, תכינו את עצמכם לבאות, אנחנו רחוקים מאוד משיא הקריירה שלו.

3. לא משחק גדול של פרמין בצד ההתקפי, אבל משחק ענק בצד ההגנתי. מאוד מרשים בתרומה שלו ללחץ אחרי איבוד כדור.

4. היום החילופים בול בפוני.
    פדרי עם דקות משחק במקום אולמו אנמי.
    אראוחו עם דקות משחק ואריק עם שפשוף בקישור.
    לבה על פראן חלש.
    ומנוחה/שפשוף בכנפיים.
    חשוב מאוד למשחקים הקרובים.

5. אא’'פ.
    אמאל’ה ואבא’לה, פדרי.
    כבר שכחתי איך זה נראה כששחקן אמצע נותן מסירות עומק.

בשבועות האחרונים מתגבשת אצלי הדעה שכרגע פדרי השחקן הטוב בעולם. אחרי 5-6 שנים שברובם אמבפה החזיק בתואר (מבחינתי).

איזה כיף לראות את פדרי ככה. חזר לעצמו.
אם ככה לאמין משחק כשהוא רעב, אל תתנו לו לאכול . רק אחרי המשחקים.
אהבתי את ברנאל. אמנם לא הרבה עבודה, אבל עדיין.
אני לא זוכר כמעט מצבים של ויאריאל. אחד בתחילת המשחק שהיה נבדל, הגול המקרי והחמצה אחרי העבירה על לאמין. זה מעט מאוד לקבוצה כמו ויאריאל. שאפו גדול להגנה.
לבנדובסקי כהרגלו לא עשה כלום חוץ משער ממטר מול שער ריק. פראן אפילו את זה לא עשה. יש לנו בעיה בחוד.

אפשר בקלות לציין את הילד שהיום שבר את הצום עם שלושער, או אולי את החזרה המשמעותית של פדרי, הבישולים של פרמין או ברנאל במשחק מעולה, אבל ברמת המאקרו קיבלנו את מה שפליק אמר שחסר- אינטנסיביות ולחץ על מובילי כדור. לא משנה כמה קשרים של ויאריאל ניסו להיכנס למרכז המגרש פרמין וברנאל פשוט הפכו את מרכז השדה לא war zone. מה שכן, ברגע שקיבלנו התרופפות קלה בתחילת המחצית השנייה, התחלנו לאבד את השמירות, הלחץ ירד ו-ויאריאל פשוט יצאו קדימה.

המציאות היא שהסגל שלנו מוגבל. בעיקר הגנתית, אבל מעטים השחקנים שהרמה הפרסונלית נמצאים ברמה אליה אנחנו שואפים. מה כן יגשר את הפער? קצב גבוה ואינטנסיביות. הבעיה? שקשה להחזיק ככה משחקים שלמים בטח לאורך עונה שלמה. נוכל להצליח לרוץ בכל המסגרות בהתאם לכמה אינטנסיביות נוכל לתת.

יאללה לרצף המשחקים הקשוח הזה.

כשחזרתי מהטיול הגדול בגיל 26, החלטתי שאני רוצה לנסות להיות מאמן. איכשהו אחרי חודשיים וחצי קיבלתי את התפקיד שרציתי-מאמן ראשי בקבוצת נערים ב׳ בקבוצה שכונתית בפתח תקווה (הפועל מחנה יהודה).

אני לא אחפור כי יש לי מלא סיפורים בקדנציה מאוד קצרה, אבל היו לי 2 שחקנים שאני זוכר במיוחד. לאחד קראו שרון, ולשני טדסה. שרון היה מוכשר ברמה אחרת-דריבל מטורף, זריז, טכני, יודע לשחק בנגיעה, יודע לבעוט. הכל. ילד חצוף גם על המגרש וגם מחוץ למגרש. יכולתי לשים אותו 10 וגם כקיצוני, וידעתי שהוא יהיה טוב. ידעתי שהוא יצליח לבוא לידי ביטוי מכל מקום במגרש. המחלה שלו הייתה באובר דריבלים.

טדסה היה שחקן שונה. הוא היה מאוד נמוך, שלא להגיד גמד. לא טכני במיוחד, לא מהיר במיוחד, בעיטה חלשה, אבל זריז, אבל עם המון המון רעב. ממושמע כמו חייל, ומקשיב לי בצורה עיוורת. הוא היה מוכן לאכול את הדשא כל פעם שהוא היה עולה למגרש. ידעתי שטדסה זה השחקן שלי. הוא הפך אצלי לשחקן הרכב מובהק וגם קפטן שני. אני לא מוציא אותו מההרכב-ולא רק זה, ידעתי איך להפוך אותו לסקורר. תוך חודשיים טדסה היה מלך השערים שלי, ששרון היה כובש מעט. פעם אחת שרון דיבר איתי בפתיחות. הוא שאל אותי איך זה יכול להיות. למה טדסה תמיד מסיים עם גול לפחות, במשחקים שאנחנו כובשים, והוא פחות מוצא את השער. בזמן שאנחנו מתמסרים לפני שהאימון מתחיל, אמרתי לו שטדסה, בניגוד אליו, הבין בדיוק מה שאני מנסה להסביר לשרון חודשים-אתה לא חייב דריבל בשביל לעבור שחקן ולהגיע למצב מסוכן. לפעמים אתה יכול להתגבר על המגן שלך ועל הבלמים בתנועה נכונה. כל פעם התעקשתי ואמרתי לטדסה שהוא הולך לחפש שטחים, לא לקבל כדור לרגל. לחפש רק שטח. איפה שיש שטח בין הבלם לשוער-אתה רץ אליו.

וזה שיעור שלאמין חייב להבין וליישם-מתישהו הוא לא יצליח לעבור בדריבל. הוא יפול על מגן אתלט, על קשר אחורי שקורא אותו, על בלם שתפס יום ממש ממש טוב. הדרך הלא פחות יעילה לשחקן התקפה להתגבר על השומרים שלו היא בתנועה-לברוח מהם ולקבל את הכדור כשהם כבר לא מפריעים לו.

לאמין ימאל שנה שעברה לא עשה תנועות לעומק. בכללי זאת לא תכונה שמאפיינת אותו. הוא אוהב לקבל את הכדור לרגל ולהתחיל ליצור. הוא יהיה חייב לשנות את זה- הוא חייב לרוץ לשטחים ולתת לקשרים ליצור בשבילו. הפעם זה סוף סוף קרה, וזה היה הגול שחיסל את המשחק.

אני חושב שזה גם בעייתי במסגרת הקבוצה שלו. ללא פדרי, אין מי שמייצר מצבים. לאמין בהרבה מקרים אם פדרי לא משחק או פשוט נשמר ממש טוב לאמין צריך לייצר יש מאין.

לא שאני נגד הרעיון הכללי, אני פשוט תוהה אם הבעיה מתחילה בעיקר מלאמין או השחקנים סביבו.

יש מי שיודע למסור.
ראית את המסירה של ראפיניה לפראן? גם פרנקי יודע, גם אולמו, גם פרמין, אפילו אריק וקוברסי.
לא בתדירות ולא ברמה של פדרי, אבל יש מי שינצל תנועה טובה.