מחזור 27: מגרדים 1:0 על בילבאו בסן מאמס (כבש: לאמין. בישל: פדרי)

ברצלונה חוותה פספוס כפול, תוך 3 ימים, דרך 2 היריבות המדרידאיות שלה. זה התחיל ממשחק הירואי מול אתלטיקו, שהסתיים בהדחה בחצי גמר גביע המלך, והמשיך בגול במיקרו שנייה האחרונה של ואלוורדה במשחקה של ריאל מדריד מול סלטה ויגו, שצימק את הפער לנקודה אחת בלבד. אז כדי לא להכניס את עצמה ללחץ גדול יותר, ולפספוס שלישי ב-4 ימים - ברצלונה תעלה הלילה למפגש לא פשוט מול האנטישמים אתלטיק בילבאו.

האריות מבילבאו בעונה לא משהו, בלשון המעטה. מעבר ל-2 הפסדים רצופים מול ריאל סוסיאדד בגביע (ועוד תיקו בליגה), הם ממוקמים רק במקום ה-9 והלא מוכר להם בלה-ליגה. מהגנת הברזל לא נשאר יותר מדי, עם 36 ספיגות ליגה (ב-26 משחקים). הכובש המוביל של הקבוצה, הילד החרא ניקו וויליאמס, עם 6 שערים בלבד בכל המסגרות, והוא בכלל פצוע. אחריו כל מיני ברנגרים וברצ’יצ’ים עם 4 ו-3. כלומר ברצלונה אמורה להסתדר לא רע גם עם ההתקפה האדומה לבנה הלילה. יחסית לברצלונה.

אלא שהאורחת עצמה מגיעה חבוטה, פצועה ובעיקר מותשת למשחק הזה. 2 המגנים הפותחים של הקבוצה נפצעו מול אתלטיקו מדריד, וייעדרו בין חודש לבין מתישהו, מה שייאלץ את פליק למצוא פתרונות יצירתיים יותר או פחות בתקופה הקרובה. אפשר להניח שקאנסלו יקבל את חולצת ההרכב, ואז השאלות שצצות הן: באיזה צד? מי יהיה המגן השני? האם אריק יחזור לעמדת המגן הימני וישאיר את עמדת הבלם לאלון/אראוחו? האם מרטין יפתח בשמאל, קאנסלו בימין ואריק ימשיך להתבלם? לא בטוח שמה שנראה הערב תהיה התשובה הרשמית גם למשחקים הבאים, אבל זה לפחות יראה את כיוון החשיבה של פליק.

בגזרת הקישור גאבי על סף חזרה לסגל, אבל עוד לא, ופרנקי עוד פצוע גם הוא. מה שמשאיר להאנזי פליק את פדרי המותש לחלוטין (שאולי לא יפתח היום, נראה), אאא"פ המותש רק קצת פחות, את ברנאל שבסיכון מאז החזרה מהפציעה הקשה, את אולמו שבסיכון כי הוא אולמו, ואת אסאדו. מי מהם יפתח היום, ואיפה? לא ברור. בטח כשניוקאסל מחכה לנו ביום שלישי הקרוב.

לפחות בחוליה ההתקפית העניינים יותר בריאים, טפו טפו טפו מלח מים מלח מים, כאשר לבנדובסקי יחזור לסגל עם מסיכת אריק, ואולי יוריד את פראן “אה…הוא על הדשא? בחיי שלא שמתי לב” טורס לספסל. אלא אם ראשפורד יפתיע כחלוץ, משהו שלא נראה שפליק ממהר להגיע אליו.

במפגשים הקודמים העונה:
ליגה - ניצחון 4:0 ביתי. כבשו: פראן 2X, לבנדובסקי, פרמין. בישלו: לאמין 2X, אריק
סופרקופה - ניצחון 5:0 בחצי הגמר. כבשו: פראן, פרמין, ברדג’י, ראפיניה 2X. בישלו: פרמין 2X, ברדג’י 2X, ראפיניה

מועד המשחק: שבת, 22:00
אצטדיון: הסן-מאמס
שופט: חוסה לואיס מונוארה מונטרו
שידור: One

הסגל של ברצלונה -

בפנים -
צ’אבי אספאר (מגן ימני), אלבארו קורטס (בלם, רגל שמאל)

ייעדרו -
גאבי, כריסטנסן, פרנקי, קונדה, באלדה

במרחק צהוב מהשעייה מהמשחק הבא (סביליה בבית) -
ברנאל

הרכבים משוערים -

הקישור שלנו בבעיה ללא פדרי וגם פרנקי.
שווה לפליק לשקול את קאנסלו כמגן שנכנס לנהל את המשחק, התפקיד שעשה בו את שיא הקריירה שלו.

צריכים היום את ה’‘מחליפים’’ ביכולת טובה.

אני אוהב את הרעיונות שיש בעיתונים לקישור. צריך קשרים עם אוריינטציה הגנתית כדי לאפשר לאולמו לשחק ולייצר מצבים מהאמצע. שילוב של אריק וברנאל יכול להיות מאוד מעניין, ולא אתנגד גם לחזור לשילוב של קסאדו וברנאל.

אני עם אריאל, מי שגם יהיה משמעותי זה קאנסלו, אם כי אני מודאג מהשירות שלו לרצף הקרוב. אולי נראה מגן מהנוער עולה כמחליף הלילה.

אנחנו בסהכ הכל מסתדרים יפה עם בילבאו בשנים האחרונות
ב-10 המשחקים האחרונים שמגיעים עד דצמבר 2022 אנחנו עם מאזן של 8 נצ’,1 תיקו והפסד בודד.

מאזן השערים שלנו נע על 5-21.

מלך השערים במשחקים האלה
זה לבנדובסקי עם 5 שערים, לאמין ופראן עם 3 שערים, כשגם ראפיניה ופרמין כבשו פעמיים.

אני מאמין שלמרות המחסור בקישור נסתדר, הם לא קבוצה שיודעת להתבנקר יותר מידי

פליק אמר אתמול שקסאדו שחקן שיכול לשחק גם בקישור וגם כמגן. אני מקווה שהוא יפתח, ובקישור.
אני חושב שזה. משחק שאנחנו יכולים להרשות לעצמינו קצת רוטציות. ניוקאסל יותר חשוב.
מקווה לראות את קסאדו ואראוחו פותחים, אולי גם ראשפורד, ודקות משמעותיות לברדג’י.

רגע, מה הבעיה עם פדרי?

הוא נפצע שוב ולא שמעתי?

לא, הוא פשוט סיים 100 דקות מול אתלטיקו בשלישי האחרון, שזה גם מעבר למה שהוא היה אמור לאחר החזרה מהפציעה (לדעתי), וגם היה נראה כבר מותש לגמרי בסיום. אם תוסיף לזה את זה שיש ניוקאסל השבוע (בחוץ), סביליה, ואז שוב ניוקאסל - אז אפשר להניח שהוא אולי יתחיל בספסל היום. אולי. בתקווה.

נגד בילבאו?

משחק קשה מאוד כדי לפתוח בו בלי קשר 50-50.

קאסדו נגר ולא תורם הרבה ליד מישהו כמו ברנאל. אולמו ופרמין לא טובים בתפקיד היותר אחורי.

הייתי מעדיף לפתוח איתו ולהוציא במחצית אם יתאפשר.

מבין אותך, אבל לא משוכנע שאנחנו במצב שאנחנו בו אנחנו יכולים לעשות ניסויים עם פדרי. לא בשלב הזה של העונה, לא עם היריבות הבאות, ולא כשפרנקי לא כשיר.

מכיוון שאי אפשר להבטיח שהוא ייצא במחצית לנוח כי המשחק גמור, ויש סיכון להיתקע איתו על המגרש עד הסוף - אני מעדיף להמר על ספסול שלו מול בילבאו, כדי להגדיל את הסיכוי למשחק מלא שלו מול ניוקאסל.

מציינים ששופט הואר זה אותו אחד שהיה בסדר גמור עם הברך של רודיגר לפנים של סרחיו ריקו מחטאפה.
עדיף לנו לא לסמוך על ואר שיתקן משהו לטובתינו.

עכשיו שאני חושב על זה, יכול להיות מעניין אם פליק יחזור לתצורה של תחילת הקדנציה שלו עם קסאדו בתור קשר מימין ב-433, ואולמו שוב יתפוס את הפוזיציה של פדרי.
הוא ציין בראיון שקסאדו יכול לשחק כ-6, וכ-8…

ההרכב של ברצלונה -

לא מעט רוטציות (מבורכות או שלא, נגלה בהמשך) בהרכב של ברצלונה הלילה -

פדרי, פרמין, לבנדובסקי וראפיניה בספסל.
קסאדו, ראשפורד, אולמו ופראן בהרכב.

נגלה את המיקומים בהגנה עוד שעה ורבע ככה.

ההרכב של אתלטיק בילבאו -

בנוסף לרוטציות, עוד נתון מבוסס מדעית הוא המאזן שלנו עם החולצה הצהובה שהיום עולים איתה - תבוסות לצלסי, אתלטיקו וכרטיסים אדומים.

1. משחק נוראי. לצפייה, וכנראה שגם למשחק. בלט מאוד ש-2 הקבוצות עדיין לא התאוששו מהמשחקים המאוד אינטנסיביים שלהן בגביע, באמצע השבוע, והמנועים נשפכו מהר מאוד במשחק שכלל הרבה מאוד טעויות של עייפות (אי דיוק במסירות פשוטות, חוסר תשומת לב, החלקות, עבירות טיפשיות וכד’). מקווה שהמשחק מול אתלטיקו בגביע, הירואי ככל שהיה, לא גרם נזק גדול יותר להמשך.
  2. כי בין אם מדובר בהורדת הילוך לטובת מנוחה, ובין אם מדובר בעייפות - ביכולת הזו ברצלונה תאכל הרבה מאוד קש, ושערים, בשלישי מול ניוקאסל. למרות שזו חטפה שלישייה מהסיטי לפני שנייה.
    השטויות שקאנסלו, מרטין ואריק עשו במשחק הזה רק בנס(*) לא עלו בשער/ים, וכידוע אסור לסמוך על הנס. בטח לא בחוץ באלופות.
  3. פדרי גמור לגמרי, עושה מלא טעויות של עייפות, ועדיין 388 רמות מעל כולם.
  4. שיכנעת אותי, פראן - חייבים חלוץ בקיץ. חייבים.
  5. לאמין הסריח את הדשא 99.8 דקות, אבל זה גול שייכנס לקלטות. גם בשביל זה הוא פה.
  6. זה היה משחק שהיה חייב לנצח. לא משנה איך, לא משנה באיזו צורה, העיקר לנצח. גם אם זה באמצעות אינספור כדורים לקיבינימט כדי שראשפורד (נוראי היום) וראפיניה אולי יגיעו בטעות, ואולי יעבירו זמן עד שקאנסלו יקלוט סוף סוף שזו ההזדמנות שלו לזרוח. אסור לאבד מומנטום, לא עכשיו.
  7. זו הייתה תצוגת שיפוט מהגרועות שראיתי לאחרונה. מנוארה מונטרו לא היה מחובר לאירועים על הדשא, פספס עבירות, המציא אחרות, ובכלל הייתה תחושה שהוא יותר מנותק מהמשחק ממה שלא הלך שם עם מרטין היום. זוועה.

(*) - שם נרדף לבאסקים עקומים ודון ז’ואן.

טוב בשעה טובה נגמר בחתיכת מוקש הזה.

1. מגיע שאפו ענק לקובארסי. משחק שני שלו שהוא בעיניי השחקן הגנה הכי טוב שלנו. מה שאני אוהב בו זאת הבגרות שלו והמודעות שיש לו. במצב האחרון שלהם, הוא פשוט בלם את הוולה של השחקן כשהוא מקפיד לשים את הידיים מאחורה-אין מקום לפאשלות. הוא עד כדי כך מחושב. והוא פאקינג ילד.
  2. וואלה הייתי בטוח שזה הולך להיות משחק נפל של קאנסלו ושבכללי הוא הולך לחרבן לנו בהגנה, אבל בוואחד מוקש הוא היה מעולה בהגנה היום.
  3. ברנאל עד שיצא לדעתי היה מעולה. הוא אגרסיבי במידה הנכונה ושחקן טכני ברמות.
  4. ראשפורד מאכזב.
  5. לאמין לא יישם את מה שכתבתי לפני כמה ימים. הוא מבצע 0 תנועה לשטח. ודווקא הפעם היה עליו מגן מהיר, אנרגטי, אתלט, צעיר ואגרסיבי. במקום לחפש את האחד על אחד-תנצל את ההתלהבות שלו ואת החוסר ניסיון ותברח לו! עם קשרי אמצע כמו צ׳אבי ואיניסטה הוא היה חייב. הם היו מכריחים אותו.
  6. אני חושב שזה המשחק האחרון והסופי שהבנתי שאראוחו לא יתאים בחיים לבארסה שרוצה להתקדם לעבר הטיקי טאקה. הוא טוב כשיש כאוס, בלגאן, הוא פשוט לא בלם למשחק מסירות. כל פעם הוא מתעכב עם המסירה וברור לך שיהיה התקפי לב בדרך.

זה מסוג המגרשים שבהם האליפות מוכרעת. היה משחק קשה ומכוער, אבל מה שחשוב זה שניצחנו בו.

על ההגנה נמאס לי לדבר, והקישור הפעם לא הצליח להסתדר עם החוף לחוף שבילבאו הכניסו אותנו אליו, אבל הטרידנטה פשוט לא ברמה. ראשי, ראפי, פראן וגם לאמין למרות הגול לא הצליחו לייצר כלום, שלא לדבר על לכבוש.

צחוק בצד, פראן טורס היה מאוד קריטי שנה שעברה עם שערים חשובים מאוד בליגה ובאלופות. אם המספרים הללו לא יגיעו מאיפשהו, איך נמשיך לרוץ ככה?

3 נקודות קריטיות, אבל הרבה מקום לדאגה .

משחק נוראי, שערוריית שיפוט, ניצחון 1-0 קטן. כאילו אנחנו ריאל מדריד.

רוב המשחקים, כשכולכם מדברים על בעיות בהגנה, אני חושב על הבעיות בהתקפה. הבור הזה במרכז ההתקפה יהרוג אותנו. לבנדובסקי כבר לא שווה כלום, פראן בכושר נוראי, ואנחנו תלוים בהברקות של לאמין וראפיניה.
חייבים חלוץ לפני כל בלם או מגן.

ראשפורד היה אנרגטי אבל חסר תועלת.

כל המחצית הראשונה ברנאל היה אחורי וקסאדו לפניו. זה לא נראה טוב וממש לא ברור. כשפדרי איננו, ברנאל הכי מתאים להחליף אותו, וקסאדו הכי פחות.

למרות כמה טעויות לא מחוייבות של שחקני ההגנה הם די החזיקו את המשחק הזה עליהם.
המשחק ההתקפי והשחקנים ההתקפים היו ביום חלש מאוד, דווקא רביעיית ההגנה וברנאל באו חדים ואגרסיבים למשחק.
מרטין פשוט נראה שחקן אחר כבלם. יש לו הרבה יותר אומץ והגוף שלו בא לידי ביטוי הרבה יותר כשהוא מגן כבלם. הוא גם לא פראייר מבחינת הנעת הכדור(ונתן כמה פסים מרשימים). נראה שהוא הרוויח מקום בסגל לעונה הבאה גם.
קאנסלו עשה שטויות עם כדור, אבל לשם שינוי חיפה על זה עם הגנה. עשה את החזרה אחורה וסגירות ברחבה שבדר’'כ הוא מחפף בהם.
קובארסי המשיך את ההתעוררות שלו ואריק זה אריק.
אני חושב שכרגע שמים על ברנאל יותר מדי כתרים בצד ההתקפי כשהוא עושה את הרושם הטוב ביותר דווקא בלי הכדור. קשר אחורי עם מחשבה הגנתית בראש(אהמ.. פרנקי אהממ…).
וכמובן גם ז’ואן גארסיה לנקות את הטעויות שכן הגיעו עד אליו. תענוג של שוער.

אחרי אתלטיקו, מול בילבאו כזו בחוץ(עאלק “תבוא לשחק”) הכי חשוב זה הנקודות, אבל עדיין אני לא כל-כך הבנתי מה היה הרעיון ההתקפי שלנו.
החלוקה בין קאנסלו לראשפורד לא הייתה ברורה, וקסאדו לידם כמו תרנגול בלי ראש. לא זוכר כמעט נסיונות להציב את אחד מהם באחד על אחד ליד הרחבה.
בצד השני הרגיש שימאל כמעט ולא נוגע בכדור.
באמצע גם אם מצליחים להכניס את הכדור, אין סדר בין מי מקבל, מי זז, מתי ואיך.
צד אחד חסום, צד שני מבולבל ואמצע עמוס ועקום.
קרדיט לבילבאו אבל אנחנו כן צריכים להיות בסיטואציה שמוצאים פתרונות(ששמם לא פדרי).

אני לא מקנא בפליק שצריך מול ניוקאסל לעשות בחירה מהמישמש הזה שיש לו בהגנה בלי באלדה וקונדה.
כל בחירה שהוא יעשה תביא איתה בעיה במקום אחר.
ולך תסמוך על אראוחו במשחק גדול שוב.
נראה שאין כל-כך ברירה וזו הרביעייה שתצטרך לעלות גם בשלישי.

נ.ב.

מה יהיה עם בארדג’י? פעם בכמה משחקים לא יקבל דקות? אנחנו נפספס גם אותו וגם את ימאל כשחקן אמצע.

נ.ב. 2

זה רק אני שאתלטיקו בילבאו הפכה לחלום הפרוגרסיבי של ספרד?
Not that there’s anything wrong with that…

אתה מדבר על זה שטכנית עדיין כולם שם באסקים, פשוט עכשיו הם מגיעים ממקומות שונים בעולם?

קצת כבוד לוולוורדה בבקשה.