מחזור 27 בפרמייר ליג :: מפסידים 1-0 לניוקאסל

ניוקאסל יונייטד נגד מנצ’סטר יונייטד
ראשון, 11 בפברואר, 16:15
סנט ג’יימס פארק

במסיבת העיתונאים שנערכה ב15:30, מוריניו נשאל לגבי העמדה הטובה ביותר של פול פוגבה. המנג’ר פתח
בהסבר ארוך ומשעשע על משמעות ההגדרה האנגלית ‘box to box’, לפיה, על פי הבנתו של מוריניו, על קשר כזה להיות טוב בשתי הרחבות, ולהיות מסוגל לנוע ביניהן במהלך המשחק. אולם, לאחרונה מוריניו שומע מהתקשורת כי קשר ‘box to box’ צריך להיות חופשי ממשימות הגנתיות, מה שגורם לו להיות מעט מבולבל. לשיטתו, פוגבה הוא שחקן קישור, ולא משנה המערך הטקטי איתו אנחנו משחקים - הוא שחקן קישור.
במהלך התשובה מוריניו השתמש במילה ‘box’ לא פחות מ-30 פעמים (ברצינות!).

תמלול של התשובה:

בנושאים אחרים, מוריניו מצפה למשחק קשה מול החבורה של בניטז שהתחמשה בקנדי מצ’לסי, סלימאני מלסטר ומרטין דוברבקה מספרטה מפראג בחלון ההעברות של ינואר. אנחנו מגיעים עם סגל כמעט מלא, למעט בלינד ובאיי הפצועים, וזלאטן שחזר להתאמן עם הקבוצה רק לפני יומיים.

ניוקאסל, כמו 11 קבוצות אחרות בפרמייר ליג (המרחק בין המקום האחרון למקום ה-9 קטן מהמרחק בין המקום הראשון לשני!), נלחמת על חייה בליגה הבכירה. השחורים-לבנים נמצאים במקום ה-16, נקודה אחת מעל סטוק סיטי שבמקום ה-18 המוביל לצ’מפיונשיפ. ניוקאסל לא הצליחה לנצח ב-4 המשחקים האחרונים, כשב-3 מהם היא מסיימת בתיקו 1 (פאלאס, בארנלי, סוונזי) וברביעי מפסידה 3-1 לסיטי.

האוהדים הנפלאים של המגפייז, יחד עם בניטז שלדברי מוריניו ‘יודע להוציא נקודות’, יעשו הכל כדי לצאת מהמשחק בראשון עם נקודה אחת לפחות. המשימה לא תהיה קלה עבורם, שכן מאזנם במשחקים מול טופ 6 העונה עומד על תיקו אחד ושישה הפסדים מתוך 7 משחקים. מתוך 3 משחקי הבית מול היריבות הבכירות, המגפייז הצליחו להוציא נקודות רק מול ליברפול. אבל הסקאוזרים מפסידים גם לסוונזי, אז זו לא חכמה גדולה.

במשחק הראשון בין הקבוצות העונה, גברנו 4-1 נהדר על ניוקאסל באולד טראפורד, במשחק החזרה של פוגבה אחרי היעדרות ארוכה. ניוקאסל עוד עלתה ליתרון בדקה ה-13, לפני שפוגבה בישל למרסיאל, והוסיף אחד בעצמו. סמולינג עם השער השני, ולוקאקו עם האחרון, השלימו לרביעייה מוחצת בתצוגת כדורגל מהנה.

פריוויו מעולה.
אין ספק שכל מסיבת עיתונאים של מוריניו היא הצגה, אני מקווה בשבילו שאחרי כל בלבולי המוח שלו הוא הספיק להבין שפוגבה חייב לשחק עם 2 קשרים באמצע שיוכלו לחפות עליו הגנתית . הוא הספיק לומר שפוגבה יכול לשחק בקישור עם שחקן אחד,שניים או שלושה -אני מקווה שהמשחקים נגד ברנלי וטוטנהאם חידדו לו את הנקודה אחרי שהקישור שלנו נאנס במשחקים הללו.
לראות את זה ולא להאמין:

https://twitter.com/utds_updates/status/961299389582061569
חייב להוסיף ולהגיד שאני מודאג לקראת ליגת האלופות, המערך הכי טוב שלנו עוד לא נוסה מספיק ואם נעבור את סביליה כל הגרלה אחריה ברבע הגמר תהיה קשה כפליים .
בקיצור למען השם מוריניו משחק חוץ לא קל בניוקאסל - שלושה קשרים בבקשה ובלי התחכמויות בהרכב.
ההרכב שלי: דה חאה
שואו-סמולינג-ג’ונס-ולנסיה
מאטיץ’-הררה
מרסיאל-פוגבה-אלכסיס
לוקאקו

נ.ב מרסיאל זכה בתואר שחקן החודש, מגיע לבחור וכיף לראות את הגול שלו מול סטוק פעם אחר פעם.

https://twitter.com/utds_updates/status/961224674423263233

ההרכב. הררה וראשפורד לא בסגל.

ודאי פציעה של שניהם. מקטומיניי ו-2 בלמים במקומם בסגל.
שוב אין קישור וזה לא טוב בכלל. מקווה שמרסיאל ישחק בשמאל וג’סי ואלכסיס ישחקו באמצע ובימין.

אז מרסיאל שיחק בימין ונראה בהתאם (לא החמיץ ככה מאז מופע האימים מול לסטר), לינגארד שיחק כנראה ביציע לפי מידת התרומה שלו במגרש, ואלכסיס מאוד השתדל אבל זה לא הספיק. גם משחק טוב של לוקאקו לא עזר.
פוגבה היה מאוד חלש, כנראה בגלל הפציעה שסחב כמעט כל המשחק, ניוקאסל הגנה בחירוף נפש, והספיקה עוד פדיחה במצב נייח בשביל הפסד מאוד מרגיז.
המאמן של סביליה מחייך עכשו חיוך רחב.

לא רק ששוב פתחנו עם שני קשרים בלבד, אחד מהם לא היה כשיר בכלל. הפסדנו את המשחק שוב בקישור, לא בגלל השטות של סמולינג. לוקח לנו הרבה יותר מדי זמן להחזיר את הכדור לשליטתנו, וזה בלט במיוחד אחרי השער של ניוקאסל. ליריבה תמיד יהיה שחקן עודף במרכז, והיא תוכל להתמסר ללא הפרעה גם כשאנחנו מבצעים את הלחץ האופטי האופייני לנו.

אני לא מצליח להבין מה עובר למוריניו בראש. העקשנות שלו הזויה. קאריק או מקטומיניי היו חייבים לפתוח, גם על חשבון שחקן התקפה (כנראה ג’סי הפעם). זריקת חלוצים למגרש לא מכסה על החור במרכז. אין מי שיזכה בכדורים במרכז הכובד של המשחק, ואין מי שימצא את החלוצים בעמדה טובה יותר מ-1 נגד 2.

מוריניו בשני משחקי חוץ בליגה פתח עם אלכסיס משמאל ומרסיאל בימין. לאחר שהקבוצה נקלעה לפיגור - וכשכבר אין מה להפסיד - הוא העביר את אלכסיס לאמצע ומרסיאל שמאלה.
אבל, זה היה מעט מדי ומאוחר מדי; הפסדנו.

עכשיו, כל אלה שהביאו סטטיסטיקה מביכה ולא רלוונטית שמראה שאלכסיס יכול לשחק גם בימין, ימצאו תירוצים אחרים.

לכל אלה תוסיפו את העובדה הבאמת בלתי נסבלת שמוריניו מתעקש לשחק עם שני קשרים ולא שלושה, ובכך פשוט מקשה עלינו לפתח משחק, להניע כדור, ללחוץ גבוה, לזכות בכדורים חוזרים ועוד.

מוריניו הגיע לשלב הקריטי של העונה ובאמת נדמה שאין לו מושג מה הוא עושה. כל העונה הזו תלויה בהברקות של אלכסיס ומרסיאל, כי כדורגל, כדורגל אמיתי, אנחנו לא באמת משחקים.

הבעיה היא שמוריניו גם לא מנסה לגוון, לשנות, גם כשברור שזה לא עובד. ובלגוון אני מתכוון גם ל-להושיב, חס וחלילה, את לוקאקו על הספסל (אבל, היי, הוא נלחם!).

ותהיה לסיום - אלכסיס עם שלושה משחקי ליגה ושני הפסדים; האם יכול להיות שהוא הדביק אותנו בלוזריות של ונגר וארסנל?

את המשחק לא ראיתי ( מיון ברמבם ביום ראשון זה רע ) אבלל להבנתי לא הפסדתי כלום.
כרגיל מוריניו ממשיך בשלו - 2 קשרים בחוץ , מרסיאל בימין ומצפה שהכל יראה אחרת לגמרי ממה שנכשל טוטאלית מול טוטנהאם.
אפשר להתחיל לדאוג לגבי סביליה : לא קבוצה גדולה ( הגנה מסננת ) אבל ביכולת ובמערכים הנוראים שלנו לא נראה כדורגל טוב אלא מקסימום ניצחון מיכולת אישית נטו.
כמובן שהמזל שוב לא לצדנו והררה עומד להחמיץ את המפגש עקב פציעה בהאמסטרינג.

כאילו הררה היה משחק…

מנצ’סטר יונייטד הנוכחית היא קבוצה עם יכולות, אך חסרת יציבות. אין כמעט שחקן אחד המראה יכולת טובה לאורך זמן.
אם נסיים במקום השני או השלישי זה יהיה הישג טוב יחסית למה שאנחנו מראים מאז אוקטובר… לפחות לא מסיימים במקום השישי או נלחמים בשלב המוקדמות של ליגת האלופות.

לגבי מארסיאל-- אין קשר בין ההחמצות שלו במשחק הספיציפי הזה לבין האגף בו שיחק. בשתי ההזדמנויות (אחת אחרי השנייה) לקראת סיום המשחק הוא היה ממש מול השער. אי אפשר להאשים את מוריניו או המערך בכך… זה פשוט מארסיאל מראה מיהו מארסיאל-- שחקן מוכשר, אך לא עקבי!

הספקתי לראות את התקציר, כמובן שזה לא מספר לי את המשחק כולו אבל החמצות כמו של מרסיאל ואלכסיס הם משהו שאי אפשר לקבל - מרסיאל כל כמה משחקים מגיע לאחד על אחד מול השוער ומחמיץ כמו טירון שעלה כרגע מהנוער, מצבים קשים הרבה יותר מאלה הוא גומר בחיבורים.
יכול להיות שאני מגזים עם אלכסיס אבל זה היה נראה קצת מתנשא בהחמצה שלו כשלקח לו שנה לבעוט את הכדור מול רשת חשופה.
משהו רע עובר על ההגנה שלנו וזה מגיע בטיימינג אומלל : סמולינג מזעזע במשחקים האחרונים - פנדל ברור הוא עשה על גייל והשמירה בגול הייתה חפיפניקית. כמובן שזה לא רק הוא וג’ונס גם מראה יכולת רעה כששניהם מעלים תהיות על מרכז ההגנה שלנו.
ולנסיה מטייל לו בגול וזה בטח לא אופייני ואני עדיין לא מבין למה שואו לא על המגרש ( עם כל הכבוד ליאנג הוא לא יהיה המגן השמאלי הפותח שלנו בשנים הבאות ).
לא מאמין שקבוצה של מוריניו מסוגלת לשמור כל כך רע ובמיוחד במצבים נייחים , לפני המשחק מוריניו טען שקשה לשחק מול ניוקאסל בחוץ ולא נראה ששינה משהו בשביל שהמשחק יהיה קל יותר בשבילנו- מקטומיניי אולי בקישור, מרסיאל/אלכסיס במקום לוקאקו.
המשחק הבא בעוד 6 ימים, מאמין שנראה רוטציה רחבה לקראת משחק סופר חשוב מול סביליה.

לא רק שההחמצה של אלכסיס נראית מתנשאת, נראה שהוא החמיץ בכוונה. אני כמובן לא אומר שזה מה שקרה, אבל הבן אדם עבר את השוער, היה עם הפנים לשער עם הרגל החזקה, הרים את הראש וראה שער פנוי כשהוא מוכן לבעיטה, והחליט לחכות עד שכולם יגיעו. החמצה משונה מאוד, יותר מזו של מרסיאל.

לא ראיתי את המשחק אבל להגיד שמרסיאל מחמיץ מול השער כמו טירון זאת הגזמה בוטה. אתמול ספציפית כנראה שזה מה שהיה אבל מרסיאל הוא ככל הנראה השחקן הכי קילר שלנו מול השער עם קור רוח יוצא דופן משחק אחד עם 2 החמצות שלו לא ישנו את ניצול המצבים המרשים שלו.

אני לא בטוח לגבי זה אבל היו כמה פעמים שראיתי את אלכסיס מחמיץ מצבים בלתי אפשריים.

כמובן שמרסיאל קילר בהרבה מצבים כמו שראינו מול סטוק ועוד קבוצות עם שערים אדירים אך מצד שני אני זוכר הרבה החמצות שלו העונה מול שוער באחד על אחד, אולי הרגשה אישית שלי נטו.