מחזור 27: התחת של ארבלואה: 1:2 בבלאידוס| כבשו: טשואמני ופדה

ארבלואה לא מסכים איתכם. במסיבת העיתונאים שלאחר המשחק הוא מלא שבחים לפיטארץ וטוען ששיחקנו כדורגל טוב. להרגשתי, הוא פשוט מותש ואולי אפילו מיואש. במשחקים הראשונים הוא היה אומר יש בעיות ואנחנו נשתפר, עכשיו הוא הולך למחוזות הדמיון. כל עוד שנמשיך לשקר לעצמנו שהשחקנים שלנו טובים יותר ממה שהם באמת, ונכניס להם גם לראש שזה המצב, אנחנו נמשיך ברמה הנמוכה שלנו ודברים לא ישתנו.

בעניין אחר, שוב פעם ארדה גולר מוחלף לאחר שלא עשה כלום על הדשא ועושה פוזות של אני עצבני. הגיע הזמן שבמועדון ידרשו ממנו התנצלות ושיעמידו אותו במקום. זה פשוט אבסורד ששחקן בן 20 שלא עשה כלום בקריירה יתנהג בצורה כזאת במועדון בסדר הגודל הזה. מישהו ניפח לו יותר מדיי את האגו וצריך או לטפל בזה או לשלוח אותו למקום אחר שיזיק שם.

שוב פעם מרץ מגיע ואנחנו מתחילים לספור את הימים עד לתחילת העונה הבאה. הכישלון הוא ברמת המועדון, וזה לא בעיה של מאמן או שחקן כזה או אחר. מקווה ששריקות הבוז לפלורנטינו וההנהלה יעירו אותם.

פיטארץ דווקא נראה סוג השחקן שאנחנו צריכים,בטח יותר מקמאבינגה.
ארבלואה עושה לו עוול עם ההצבה הזו כקשר שמאלי בעמדה של ג׳וד שבה השחקן צריך לרוץ כפול בשביל ויניסיוס ובהתקפה רוב הזמן להיות על קו שמאל,הוא לא יכול לשחק באגף,הוא קשר 8 שצריך לנהל את המשחק מאחורה ולהצטרף להתקפות דרך המרכז.

הייתי רוצה לראות אותו ברצף של כמה משחקים בעמדה שלו כדי לשפוט באמת,נראה שיש לו הרבה כישרון,נגיעה טובה בכדור ולא מפסיק לעשות תנועה כדי לקבל את הכדור.

הוא בן 21.

מהמעט שראיתי ממנו בנתיים התרשמתי גם שהוא לוחץ מצוין.

לא זוכר מתי פיספסתי משחק מבחירה. אולי באיזה מחנה אימונים בקיץ כזה שודר בצ’ארלטון או משהו.

די אין לי כוח לסבל הזה. חולשה בלתי נסבלת. אבל כנראה שזה המחיר של שנים פסיכיות עם מיליון ריגושים.

ברור.

מתי המועדון אי פעם התנהל ככה מול שחקן?

הוא לא הראשון שעושה פוזות ולא האחרון, המועדון תמיד מגבה אותם בסוף. דש מאלונסו.

אני קורא פה את התגובות שלכם בזמן אמת וזה פשוט מביך.
מתלוננים על מנדי שבסהכ נתן משחק סולידי ואפילו הציל אותנו ממבוכה בדקות האחרונות
מתלוננים פה על זה שארבלואה הכניס את הילדים כשבופעל פלאסיוס עשה ב20 דקות יותר ממה שגולר עשה ב5 המשחקים האחרונים.
אומרים פיטארץ אפור בזמן שהוא לא הפסיק לגעת בכדור, 90 דקות לוחץ כמו שצריך ללחוץ וכפי שחלמנו ודברנו פה על לחץ במשך זמן רב, וחוץ מזה שיחק לא בעמדה הטבעית שלו ועדיין הצליח להציג משחק לא רע מבחינתו.
בכיתם על ברהאים שלא קיבל דקות ועכשיו בוכים שהוא לא טוב - פאק איזו הפתעה!

תבינו זה הסגל אל תצפו לכלום מקסימום תופתעו.

התלונות פחות על השחקנים עצמם אלא על אלבארו ארבלואה. מבחינתי זה בלתי נסבל ששיחקנו בלי חלוץ. כנראה שהכל כדי להשאיר את ארדה גולר ב-11.

את פרלאן מנדי היה צריך מזמן למכור לערב הסעודית. גם אם הוא ייתן שבועיים מבריקים עכשיו ואפילו יעמוד באתגר מנצ’סטר סיטי - הפציעה הבאה היא עניין של זמן, הוא שחקן שלא כשיר לכדורגל. לשחק גם עם מנדי שהוא מגן חלש התקפית וגם ללא שחקן כנף אמיתי בשמאל כי ויניסיוס עבר לאמצע - זה פשוט שיתק את האגף שלנו לחלוטין.

לא חושב שיש כאן ביקורת כלפי טיאגו פיטראץ’ אלא תחושה שהעיתונאים בספרד ואפילו ארבלואה מנסים בכוח להגזים במחמאות. ראיתי שחקן עם פוטנציאל, ואני נזהר מלהיות נחרץ.

לגבי ברהים דיאס: הוא היה גרוע מאוד אתמול, לא ברור למה לא לקח יוזמה כשהוא מוקף בילדים. ועדיין כשיש מספר מסוים של שחקני התקפה אמיתיים על המגרש, לדעתי לפחות - קורים דברים טובים. אי אפשר לשחק עם שישה קשרי מרכז שדה שאף אחד מהם לא איזה סטיבן ג’רארד, פרנק למפארד וכן הלאה.

הכדורגל של אלבארו ארבלואה היה נוראי גם כשהיינו במצב טוב ברמת הסגל כלומר עם קיליאן אמבפה וג’וד בלינגהאם נוכחים. הביקורת על ארבלואה היא לאו דווקא ספציפית על הניצחון החשוב אתמול בבלאידוס על יריבה לא רעה בכלל ובהרכב טלאים. הוא מתקרב למשחק ה-15 שלו ולא התקדמנו בדבר בפן הקבוצתי. הוא כן הצליח “לגעת” בוויניסיוס ופדה ואלוורדה הרים את הרמה שלו גם כן.

דור אתה מדבר כאילו על הספסל מחכה R9
כולנו מבינים שלהמר על הסיכוי שגונזאלו גארסיה יתפוס יום זה לא ההימור הכי חכם. לעלות איתו זה לעלות עם 10 שחקנים, עם כל הרצון הטוב. לא אשמת ארבלואה שאמבפה הביא את עצמי לקצה ואף אחד במועדון לא חשב לעצור את זה בזמן, ובטח לא חלק מהשאלת אנדריק.

טיאגו פיטארץ׳ - זה שאומרים מה שרואים - שחקן סולידי, רץ, מלא בטחון, מבקש את הכדור, לוחץ. אין לה שום קפיצה למסקנה מוקדמת אלא שיקוף מציאות.

לגבי ברהאים, מתי תפנימו שהוא שחקן בינוני? שחקן ספסל נחמד ותו לא, לא שחקן הרכב בריאל גם בעוד 10 גלגולים.
אני לא מבין מאיפה נובעת הציפייה שלכם שהוא יעלה ופתאום יעשה מהלכים ונקרא לו מסי המרוקאי…
ממנו לא תבוא הישועה

אני יכול להבין מה שאתה אומר לגבי הצעירים, אבל להגיד שכל הביקורת שנותנים פה על ארבלואה ושאר השחקנים היא לא מבוססת זה קצת לעצום עין למציאות.

אני מסכים איתך שהצעירים בהחלט לא עשו בושות וחלקם אפילו ראויים למקום קבוע ברוטציה שלנו כרגע (פיטראץ’, פלאסיוס, גארסיה).

אבל הנה שאלה בשבילך, היפותטית, בהנחה שכל הסגל כשיר ובכושר טוב, כולם כולל כולם. מי מהצעירים תופס מקום בהרכב ועל חשבון מי? אתה מעדיף את פיטראץ’ או פלאסיוס על בלינגהאם? על פדה? קאמבינגה?

לטעמי כחילופים יש להם מקום בסגל בהחלט, אבל במצב שכל הסגל כשירים ומשחקים טוב? אף אחד מהם לא היה מקבל דקות משחק כשחקן פותח. אולי בעתיד אחרי שיצברו נסיון ויעברו כמה דברים, יוכיחו את עצמם ואפילו יספקו קצת מספרים (בישולים, שערים, מסירות מפתח, חילוצי כדור) כמו שחקני הסגל באופן עקבי. יש פוטנציאל אבל להלל אותם מוקדם כל כך זה קצת wishful thinking.

ולגבי ארבלואה, שואל ברצינות. אתה מבסוט מניהול המשחק שלו עד עכשיו? מבחירת ההרכב, המערך, והחילופים? נהנית לראות אותנו משחקים מאז שהוא הגיע?

-כשקיליאן אמבפה היה אז לא הייתי מאלה שהיו נחרצים שחייבים חלוץ ‘9’. אין לנו אף חלוץ, בגלל זה אני “צועק” לשחק עם גונסאלו. אם יהיה חלוץ ברחבה זה גם יקל על ויניסיוס ותהיה לו כתובת, עוד שחקן שיעסיק את הבלמים.
-ברהים דיאס בנפילה תלולה ביכולת אבל הוא שחקן התקפה. ההיגיון שלי אומר לשחק עם יותר שחקני התקפה ליד השער וככה אולי נוכל לגרד עוד הזדמנויות. אפילו ספרד ב-2014 כבר הגזימה עם המסירות לרוחב ולנו אין במרכז השדה את צ’אבי ואנדרס אינייסטה ודויד סילבה. ברהים גם היחיד שלא קיבל הזדמנויות, אתה יודע מתי הוא פתח בהרכב לפני אתמול? נגד ראיו.
-טיאגו פיטראץ’: שמע יש לי דף פייסבוק על ריאל מדריד, בעבר היה גם אתר. רוצה לומר: אני מבלה יותר מדי זמן יום במארקה וב-AS, אני קורא מה נכתב עליו בתקשורת. לא רק מה אומרים החבר’ה פה. יש פרשנים שכבר עוד רגע מוציאים כותרת שהוא יכול לנהל לנו את המשחק, אז מוקדם, סבלנות. לא ראיתי שם איזה קסם מתפרץ.

התלונות שלי לגבי אלבארו ארבלואה הן לגבי דברים שאפשר לעשות יותר טוב או לתקן. ההרכב שלו נגד אוססונה שזה ידוע כמגרש קשה מאוד - היה חסר אחריות. ולהפסיד לחטאפה בבית זה לא יכול לקרות גם בלי מאמן וגם אם היינו עולים עם קסטיליה. סליחה, בורדלאס :slight_smile:

אני לא אמרתי בשום צורה שבסגל מלא הצעירים צריכים לקבל הרכב פותח. הם כן ראויים להזדמנויות בסגל מלא.
להגיד לך שאני מעדיף את קמאבינגה בכל יום? לא יכול. יש משחקים שהפיזיות שלו יכולה להיות מכרעת, אבל חוץ מזה וקצת טכניקה הוא שחקן עם אייקיו כדורגל מאוד נמוך ולא מתאים לריאל. כבר 4 שנים בקבוצה ולא עשה את הקפיצת מדרגה שלו. בלינגהאם עם כל הכבוד לעונה הראשונה כבר שנתיים לא טוב. בוא ננסה לעשות הפרדה בין שם גדול לשחקן גדול. אז כן אני חושב שלילדים האלה יש מקום לקבל הזדמנויות והרבה במקרה הזה.
@Raulito-7 תראה להלל אותו אחרי שני משחקים זה באמת קצת מנותק, אבל אפשר לנתח את ההופעות שלו בצורה חיובית מבלי להתבייש…לא כל שחקן צעיר הוא מסי/לאמין וכו וכו… יש לייט בולמרס. תראה גם ויטיניה הקשר הטוב בעולם היום לא היה מוצר מוגמר בגיל 18.
אחרי 2 הופעות סולידיות עם פעולות חיוביות לחץ טוב, גישה טובה. אפשר ומותר להיות מעודדים ולצפות לעוד

לגבי ארבלואה -
אני לא מבין מה אתם מצפים לראות… יש פה סגל שחקנים שלא מחמיאים זה לזה. כשלון מוחלט. אי אפשר לייצר הרכב יציב.
חוץ מזה שמנטלית הסגל הזה מפורק.
להצליח עם הדבר הזה זה נס. אלונסו נכשל לפניו, ולפניו אנצלוטי. כאילן ארבלואה הגיע ופתאום הפסקנו לשחק כדורגל או ההרכבים ניהיו בינוניים יותר. עם זה הוא צריך להסתדר אין מה לעשות

שמע כשאתה אומר ג’וד בלינגהאם לא טוב למעט העונה הראשונה שלו - הוא היה מצוין בעונת הבכורה, וגם הרף של ג’וד למשחק טוב הוא הרבה יותר גבוה משל קמאבינגה למשל או אחד הצעירים כמובן. אני חד משמעית הייתי רוצה שיהיה זמין למשחק נגד מנצ’סטר סיטי ובמשחק כמו אתמול כן הייתי עולה עם אדוארדו קמאבינגה (אבל לא במקום טיאגו פיטראץ’).

אני חיובי לגבי שילוב הצעירים אצלינו רק מאוד נזהר מהמחמאות כלפיהם. ראיתי ממנו הרבה תנועה ורצון להפעיל לחץ וגם כמה מהלכים טובים שקרובים להיות שלמים ומסוכנים. אבל זו המטרה המשנית. אם היו עולים אתמול שלושה קשרים צעירים בהרכב ופדה ואלוורדה היה נח - אני סתם זורק משהו - והיינו מפסידים - אז ברור שארבלואה נכשל. עם כל המגרעות אסור לזרוק את הליגה. הניצחון אתמול “מתקזז” עם ההפסד העלוב לחטאפה. הניצחון שאתמול כאילו היה מפתיע. אנחי בטוח שנניח יש כאן עוד 25 כותבים פעילים חוץ ממני וממך, והיינו עושים סקר לגבי תוצאת המשחק כמו ש-One מראים את התפלגות מנחשי הווינר - אף אחד לא היה אומר שנפסיד לחטאפה בבית.

ארבלואה לא קידם את הקבוצה כקבוצה מילימטר בהשוואה לצ’אבי אלונסו. ויניסיוס אולי היה חוזר להתאפס גם עם אלונסו על הקווים, בזכות הגול בקלאסיקו. לא יודע אם אלונסו היה מפסיד לאוססונה בחוץ או לא, הוא בטח היה עולה בהרכב יותר הגיוני. אבל אולי הוא היה מפסיד לוויאריאל. לי מרגיש שארבלואה מגיב מאוחר מדי.

אני שותף לדעתך שקידום צעירים היא לא המטרה העליונה. אך עם זאת אני לא חושב שלשתף אותם אומר לזרוק או לוותר על הליגה.
בעונה כזו, שהפרות הקדושות לא פוגעות לפתוח עם שחקן שידוע כבר חודשים רבים שהוא בשל לשחק במגרש של הגדולים זה לא כזה גרוע כמו שאתם עושים מזה. מה קמאבינגה נותן כשהוא על המגרש? או בלינגהאם שאף אחד לא מבין באיזה עמדה הוא משחק? או טשואמני קשר אחורי שעושה טובה? זה באמת הקישור הכי גרוע מימיי כאוהד הקבוצה.
שותף גם לדעה שארבלואה לא קידם את הקבוצה. אני אישית לא ציפיתי ממנו לקדם, מאוד ברור שהוא הגיע כפלסטר עד סוף העונה, אמרתי מקסימום יפתיע.
אלונסו כמה שרציתי שיצליח איבד את החדר הלבשה מהר מאוד וכבר לא היה אפשרי לשחזר את האמון בינו ובין השחקנים ככה שלדבר על מה היה יכול לעשות זה לא רלוונטי וגם בתקופתו היה כדורגל קשה מאוד לצפייה אפילו יותר משל ארבלואה לטעמי.
מה שטוב בארבלואה וזה הזמן שהוא מעניק לילדים. זה משהו שהוא לא יסלוע מפז מבחינתי. בכל שנותיי כאוהד אני לא זוכר מאמן ששילב כלכך הרבה צעירים לכלכך הרבה דקות.
יכול להיות שהוא מזכה אותנו פה על שחקנים מצויינים שגם אם בעתיד יהיו רק שחקני ספסל - זה טוב.
גם בברצלונה לא כל אחד שעולה ניהיה כוכב - יש סרגי רוברטואים, ריקי פוטצים, גאביים ואז פתאום יש בינגו - פדרי.
אם הילדים האלה לא ישחקו הפוטנציאל שלהם ימשיך להיות גלום ולא ידוע.

לא משנה מי פצוע ומי לא, אם זה גולר בהרכב או פיטארץ, פדה או פלסיו, קמאבינגה או ברהים, הבעיה שאין שיטה, משחקים 442 מיושן וכל מה שאנחנו עושים זה לתת את הכדור לויניסיוס שילך מול 3 שחקנים.

אנחנו לא פרוסים נכון להנעת כדור, אפס נוכחות ברחבה, אין לנו יכולת ללחוץ, מרכז הקישור שלנו רכרוכי ופרוץ כאשר פדה וקמאבינגה(במשחקים הנדירים שהוא לא פצוע) משחקים באגפים במקום לשרוף שטחים במרכז.

עם סגל הרבה פחות טוב מהסגל שנסע לויגו אפשר לשחק כדורגל הרבה יותר טוב ממה ששיחקנו.

הבעיה שנראה שארבלואה תקוע על משהו ולא זז, נראה שנתנו לו הוראות ששחקנים מסוימים אמורים להישאר מרוצים גם אם זה על חשבון חורבן הקבוצה.

אתה רואה משחק שלם שלנו ולא ברור לך איך נצליח להבקיע, כל המשחק נסיונות מגוחכים של ויני עם הראש בקיר, השיא זה הניסיון הפתטי שלו להקפיץ כדור מעל 2 שחקנים מנקודת הקרן בדקה ה 93, במקום לנסות להוציא קרן ולהתפלל שרודיגר לא יעשה עוד עבירה בהרמת הקרן ואולי נצליח לגנוב גול.

עם אלונסו בהתחלה זה היה משעמם מאוד והיו חריקות אבל היה דרך, הייתה תוכנית, ניסינו לשחק כדורגל נכון, אבל אז השחקנים החליטו שהם לא רוצים.

הכי חבל לי על קרראס שהכניס ראש למיטה החולה הזאת. שחקן מעולה, לא מגיע לו

עצוב לראות אותו ואת קמאבינגה כשהם באגף לא יודעים לאן ללכת ואיפה לעמוד, ויני לוקח את כל האגף ולא מוסר ואז שני השחקנים שבצד שלו פשוט תקועים ויוצאים מהמשחק.

אנחנו הקבוצה היחידה שמשחקת 442 שטוח ומביאה את אחד מה 2 מקדימה לשחק קיצוני שמאלי :person_shrugging:

הרי כל הקטע ב 442 שטוח זה ששני השחקנים בצדדים זה הכנפיים שלך ומאפשרים למגינים גם לתקוף, אצלנו שני הנ’’ל עומדים ומסתכלים על הקרקס של ויני, זה חידוש טקטי מבריק שארבלואה הביא לעולם הכדורגל, כל המטרה לתת לויני חופש מוחלט בהתקפה בשטח שהוא אוהב עם אפס דרישות טקטיות הגנתיות ממנו ו לעזאזל עם שאר הקבוצה.

ברצלונה מנצחת עכשיו 1-0 בבילבאו, מתברר שגם הם כשחסרים כמה שחקנים נראים לא פחות חרא מריאל מדריד הנוכחית, אמור להוריד מארבלואה קצת מהביקורת, אבל לא.

כרגע זה נראה כמו חלום רחוק, פנטזיה פרועה שקשה אפילו לדמיין, אבל בסוף העונה הזאת תסתיים.
נותר רק לתהות איך מעונה שהחלה עם מאמן מבטיח, 2 משחקני ההתקפה הטובים בעולם, 400 קשרים שמאפשרים גיוון והתאמות, ורכישת 2 שחקני הגנה מבטיחים, נשארנו עם קישור מעורר געגועים לגראבסן וסמי חדרה, הגנה מביכה, והתקפה אימתנית שמסתכמת בילד מתקרבן ובכיין שבאופן שיטתי הולך עם הראש בקיר. קבוצה שמפסידה לחטאפה בבית, מגרדת ניצחון דחוק מול סלטה, וזה אפילו לא נראה מוזר. סתם משעמם.
והאמת, עוד הרבה לפני הכישרון הדל בקישור, חוסר האיזון ובניית הסגל הכושלת, הכל מתחיל ונגמר בגישה מחורבנת של שחקנים יהירים וזחוחים שבקושי למדו לשרוך נעליים אבל בהחלט מרגישים עצמם מועמדים לכדור הזהב, נדהמים מהחוצפה להחליפם, מאבדי עשתונות וחסרי כל מושג בדבר המחויבות הנדרשת משחקנים במועדון הזה.
בקיצור, ניהול כושל בכל הפרמטרים.

תכלס הייתי שמח להצטרף לאמירות הסופרלטיביות האלה, ולומר ש’פעם ראשונה מאז שאני זוכר את עצמי שאני מפסיק לראות באמצע משחק של ריאל’ או משהו בסגנון הזה. אבל האמת המרה היא שכבר כמה שנים טובות - כל העניין שלי סביב הקבוצה ירד דרסטית (ולמען האמת אני מתרשם מאוד מכל מי ששרד עד עכשיו..).
כבר לא מעט משחקים שאני יודע מראש שלא אצפה בהם (כולל בצ’מפיונס), ויש משחקים שאני אפילו שוכח שהם מתקיימים/התקיימו, עד שאני נכנס לכאן ודיון המשחק הייעודי מזכיר על קיומו. היו כמה פיקים ספורים וזמניים של עניין מחודש בקבוצה, כמו עם המינוי של אלונסו בתחילת העונה - אבל מהר מאוד גם הם ירדו לטמיון.
ולא, כל זה לא (רק) בגלל המלחמה, הפוליטיקה וכל המסביב.

ואני חושב שבסוף בסוף - זה הדבר שעשוי אשכרה לשנות ולהזיז משהו. אם אוהד כמוני, שהוא ‘עכבר כדורגל’ כבר שנים - במקום להתלהב ולנסות להעביר את החיידק גם לדור הבא, לבן שלי (כפי שאכן התחלתי לעשות עד לפני כמה שנים), אני רק הולך ומתרחק מהמשחק, בגלל מה שהפך להיות (גם ברמת הקבוצה שלנו בפרט, אבל גם בכלל בעולם הכדורגל העולמי) - אז הבעלים, הנשיאים ושאר ההנהלות של הקבוצות הגדולות בסוף ירגישו את זה איפה שהכי כואב להם, בכיס.
כרגע זה עוד לא כ"כ מורגש עבורם, בגלל הקהלים והשווקים החדשים שהצליחו לפתוח ובגלל הכסף המלאכותי שנכנס מכיוון מדינות הנפט הערביות, אבל בסוף זה ייתן את אותותיו. ואולי אז, ובתקווה עוד לפני כן, יבינו גם אצלנו שבמקום כל מיני גימיקים ושטויות כמו כוכבים מנופחים בראש, “כוכבים” פרובינציאליים בעיני עצמם למשיכת קהלים מקומיים, סופרליג בביצוע מזעזע, או ערוץ רשמי שמתנהל כמו טוקבקיסט בוואלה, מה שדרוש באמת כדי למשוך (ולשמר) את הקהל - זה כדורגל חיובי ושמח וקבוצה שעושה את הקהל שלה גאה בה, ולא כזו שגורמת לך לרצות לנקר לעצמך את העיניים כשאתה עדיין בהכרה.