דילמה לא פשוטה בכלל… צריך לעשות פה סקר לראות כמה קונים עונה של טרבל בתמורה לעוד שנתיים עם קרלו או מעדיפים עונה ללא תארים ובתמורה לקבל מאמן על מודרני, יש מצב הרוב יעדיפו לעשות טאנקינג עבור אלונסו.
השאלה אם בכלל זה על הפרק- הגעה של אלונסו בסוף השנה. אני כמובן בעד, וכל הסימנים מלמדים שהוא יגיע בקרוב. עדיין יתכן שלא, ואז השאלה מי יבוא במקום הקרלו
הנהלת ריאל בתגובה:
בלי קשר לקרלו מי שחושב שאלונסו לא יאכל כאן חצץ חי בסרט לדעתי. ריאל מדריד זו לא לברקוזן. אתה יכול להיות מאמן מודרני עד מחר, בשביל לאמן מועדון כמו ריאל מדריד עם כמות האגויים הבלתי נתפסת הזו אתה צריך להיות קודם כל פסיכולוג ולהרוויח את הכבוד של השחקנים כמאמן. נכון שאלונסו מכיר מצוין את ריאל מדריד אבל להיות שחקן זה לא להיות מאמן.
בגדול אני מסכים בהחלט, כי נראה שקשה יהיה לכוכבים לשנות מיינד סט אחרי שנים אבל אני מקווה שהשחקנים יבינו שזה לטובת ההצלחה הקבוצתית שהיא גם הצלחתם. אם כולם יקבלו על עצמם להתנהג כמקצוענים הדרך תהיה עם פחות מהמורות.
אבל זה להקדים את המאוחר.
איזה אגואים ? חוץ מויני ואמבפה איזה אגואים גדולים יש לנו ?
ג’וד נראה כמו שחקן שמת לקבל מאמן אמיתי ולא הגננת האיטלקי שלועס מסטיקים.
זאת לא הקבוצה של אז.
הבעיה שלנו היא ויני, אפילו אמבפה לא בעיה גדולה בעיניי, יש לו הרבה מה להוכיח ולהתחיל להסתבך עם המאמן לא יוביל אותו לשם. אבל ויני הוא חתיכת בעיה שאני לא יודע איך יפתרו אותה, אני מיואש ממנו. כל כך הרבה כישרון, כל כך מעט שכל.
אגב, אלונסו לא מאמן מודרני במובן הפופולארי של המילה. הוא נותן יותר חופש לשחקנים מאשר המאמנים המודרנים שמצפים מהשחקנים שלהם לבצע פעולות ספציפיות ולשמור על תבניות התקפה ברורות. הוא דיי הכלאה של שני הסגנונות. הוא מצפה מהשחקנים שלו למלא עמדות ספציפיות, אבל מאפשר להם לאלתר בהתקפה.
למי שמעניין אותו יותר יש כאן סרטון טוב שמסביר את זה בצורה פשוטה ועניינית.
זה לא שאלונסו יבוא ויהיו לו פה תותים. הוא בנה את לברקוזן סביב צ’אקה ווירץ, שניהם מניעי כדור מהירים, וזה בדיוק מה שחסר אצלינו בקבוצה. החלוצים שלו היו ויקטור בוניפייס ופטריק שיק, 9 קלאסיים, אצלינו יש את אמבפה שהוא לא כזה, ולפי אלונסו לחלוץ יש תפקיד הרבה יותר גדול מלכבוש שערים וליצור מצבים. אמבפה שחקן גדול אבל מאוד לא אוהב להתגושש עם שחקני היריבות. במילים אחרות, הוא יצטרך לעבוד כדי להתאים את הטקטיקה שלו לסגל שלנו, והסגל שלנו יצטרך להתאים את עצמו אליו. היתרונות של ריאל מדריד ולברקוזן שונים.
עם זאת, הוא נראה כמועמד הטוב ביותר. יש אצלינו בקבוצה הרבה כישרון גולמי, הקבוצה הרי חיה על זה והגיעה לאינסוף הצלחות בגלל הכישרון, ושילוב של כדורגל חופשי בתוך תבניות התקפה לא יזיק לנו. בניגוד לאנצ’לוטי, עדיין יש לו מבנים ברורים ותוכניות ברורות שהוא מצפה מהשחקנים שלו לבצע, ואני חושב שזה בדיוק מה שחסר לנו כדי להגדיל את השטף של המשחק שלנו, וזה מה שהוא מביא.
בסופו של דבר, הוא לקח את לברקוזן מתחתית הטבלה באמצע העונה, וסיים איתה באירופה עוד באותה עונה. יכול להיות שנפלו לו בדיוק השחקנים שהוא היה רוצה והוא התאים כמומכפפה ליד, אבל יותר סביר להניח שהוא פשוט יודע להסתדר טוב עם מה שיש. העקרונות שלו חזקים וטובים, ואם הוא יצליח להשתלט על הסגל שלנו (כלומר על ויני) אז יקח לו חצי עונה ואיזה שחקן לאמצע ואני רוצה להאמין שזה יעבוד.
מהירה לא כשחקנים אלא כקבוצה, כלומר אנחנו משחקים לאט ושבלוני ודוחפים את הכדור לויני לא בגלל שהשחקנים שאצלנו לא יכולים להניע כדור אלא כי ככה קרלו משחק, הוא לא משקיע בזה באימונים ומצפה מקרוס ועכשיו מודריץ’ שימצאו לו פתרונות, אצל אלונסו זה לא ככה, קודם יש שיטה ואז יש את וירץ שפורח בתוך השיטה ומקבל חופש.
ג’וד מניע כדור יותר טוב ומהר מווירץ, כשלידו סוסים כמו פדה, קמאבינגה, ויני ואמבפה עם תרגול, תבנית וגם קצת חופש כפי שאתה מציין שאלונסו נותן אז אפשר לשחק אחלה כדורגל.
לא צריך תותים על ההתחלה, רק שנראה משהו מתוכנן.
מה שאלונסו משחק בלברקוזן לדעתי מותאם לחומר השחקנים, בריאל יכול שישחק אחרת, כלומר הרעיון ישאר אותו הדבר רק בביצוע שונה, לא נראה לי ששחקן כמו מנדי יקבל אצלו דקות רבות ולא נראה שכל ההתקפה שלנו תהיה בנוי על לתת כדור לויני בצד כשהוא עם הגב למגרש ולהתפלל שיעשה משהו, אני די בטוח שאפילו התקפה אחת אצל אלונסו לא תהיה בנויה על זה.
ג’וד אפילו לא מנסה להניע כדור, הוא שחקן מאוד ישיר שמחפש ליצור מצבים ולאיים על השער. שים מולו שני שחקנים והאינסטינקט שלו יהיה לעבור אותם או להכניס כדור ביניהם לגול. למעשה חוץ מסבאיוס מודריץ’ ואולי ברהים אין לנו אף אחד בסגל שבכלל מחפש לעשות את זה. זה לא אומר שהוא פחות טוב, פשוט שחקן מסוג אחר.
זה משפט קצת בעייתי מכיוון שהקבוצה שלו כבשה שערים מגוונים, כולל שערי סולו. וירץ בעצמו כבש כמה שערי סולו מרשימים בדיוק מהבלטה של ויניסיוס.
ג’וד של קרלו, לא ג’וד של דורטמונד.
נבקיע המון שערי סולו תחת כל מאמן כי יש לנו את כל הטוב של אמבפה, ויני ורודריגו.
הכוונה שלא יהיו התקפות שויני יקבל את הכדור ממנדי עם הגב למגרש וינסה להיכנס עם הראש בקיר כפי שקורה כמעט כל התקפה עכשיו, יקבל את הכדור במצבים יותר נוחים עם פחות שחקנים מולו ועם צמצום הסיכוי למתפרצות מסוכנות אם ויני יאבד את הכדור.
לא מבין מה הקטע בלתת לי לייקים על הודעות ישנות שהייתי נגד ג’וד במחיר ששולם עליו
עדיין עומד מאחורי זה, היה לא ממש חכם לשלם סכום כזה על שחקן בן 19, התברר כבינגו ועכשיו נראה מחיר נמוך, זה לא משנה שלפני שנתיים ההחלטה שנראתה לי יותר הגיונית זה להשקיע את הכסף הזה במקומות אחרים.
נתתי לייקים כי חיפשתי את ההודעה הבאה וסתם רציתי להקפיץ לך את זה כדי שנצחק ביחד
תראה את צילומי המסך מההודעה הזאת, היא מהתקופה של ג’וד בדורטמונד. כבר אז היה אפשר לראות שהוא שחקן ישיר למרות ששיחק בעמדה אחורית יותר באמצע המגרש.
זה פשוט הסגנון של השחקן, אולי הוא יחפש יותר את הנעת הכדור על פי דרישה של המאמן, אבל הוא לעולם לא יהיה מניע כדור.
הוא לא צריך להיות מודריץ’ או קרוס, גם וירץ לא כזה, לדעתי ג’וד חייב לשחק יותר מאחורה כ 50-50 לעזור בתחילת ההתקפות ובהשתחררות מהלחץ, ואז כשמגיעים לחצי השני שיהיה ישיר כמה שיכול, זה רק יכול לעזור לנו.
כרגע כשיש לחץ גבוה עלינו הוא עומד גבוה ומחכה לכדור ובנתיים אנחנו לא מצליחים להשתחרר מהלחץ ורק מאבדים את הכדור או שקורטואה סתם מרחיק בסוף.
ג’וד בין הכי טובים בעולם בלרדת אחורה ולשחרר פקקים, בפעמים הבודדות שהוא עושה זאת אנחנו מצליחים להניע טוב את הכדור, הבעיה שקרלו רוצה אותו חלוץ.
ואני עוד לא דיברתי על התרומה ההגנתית הגדולה שהוא יכול להביא כקשר.
בקיצור, לא מחפש לשחק כמו קבוצה של פפ, אבל כן לדעת להשתחרר מאחורה ואז כשהלחץ נשבר ועוברים את קו הלחץ הראשוני ללחוץ על הגז ולשחרר את הסוסים קדימה, אבל קודם כל חייבים לשבור את הלחץ, אנחנו לא יודעים איך, לא מתורגלים ולא מצליחים בזה וכל זאת כשיש לנו את ג’וד שהוא אחד הטובים בעולם בעניין הזה.
120 מיליון יורו על שחקן בן 19 מהליגה הגרמנית, מ דורטמונד בסוף מתבררים כאחת הרכישות הטובות בהיסטוריה שלנו, קלופ אחרי שאיבד את ג’וד נשאל אם זה היה בגלל המחיר, ענה שהמחיר לא היה בכלל פקטור שהיה מוכן לשלם גם 150 ולא 120 אבל הילד רצה ריאל ולא רצה לשמוע, כשאמר את זה כבר הייתי בטוח שהוא יצליח.
אגב, אז, קלופ רצה לא רק את ג’וד, כתבתי זאת כמה פעמים, כדי להרכיב שלישייה חדשה בליברפול, רצה את ג’וד, קמאבינגה וצ’ואמני, את כולם הוא הפסיד לריאל, רק מזכיר שהקישור plan b של קלופ מוביל כרגע את הפרמיירליג ב 15 נקודות הפרש בדרך לאליפות קלילה, הבנאדם גאון, וגם אסור לנו לזלזל בקישור שלנו שהיה plan a של קלופ, רק להביא את המאמן הנכון.
כשג’וד בא לקבל כדור בדרך כלל יש עליו לחץ, ואז יש שתי אופציות, או שהוא עושה סיבוב על השחקן (וכמעט תמיד עובר אותו או סוחט עבירה), או שהוא מוסר אחורה, והלחץ של היריבה ממשיך. אני לא הייתי רוצה לבנות על זה כדי לשחרר לחץ. שיעבור שחקנים בחצי של היריבה, לא בחצי שלנו, ככה לא משתחררים מלחץ וזה בזבוז אנרגיה מיותר וסיכון לאבד כדורים באיזורים בעיתיים. כמובן כשהוא עושה את זה זה יפה לעין ומגניב אבל לא יעיל.
אני גם הייתי רוצה שהוא יעבור לשחק 5050, לפחות עד לסיום העונה הנוכחית. כבר ברור לכולם שבאגף שמאל הוא הולך לאיבוד, זה קרה במחצית השניה של העונה שעברה וזה קורה גם עכשיו. לא בגלל שהוא מצטיין בארגון המשחק שלו, הרי הוא כלל לא מנסה לעשות את זה, אלא בגלל שאין לנו מה להפסיד ואין לנו מישהו שיארגן לנו את המשחק בכל מקרה ומשם הוא יוכל לתת לנו אקסטרה.
מעבר לזה, נראלי מיותר לדבר על טקטיקה בעונה הנוכחית. אין לנו כלום מזה העונה. נקווה לעונה הבאה טובה יותר בתקווה עם מאמן אחר, ואני אישית גם מקווה לקשר שיחליף את קרוס בתפקיד שלו וישחרר את יתר השחקנים בקבוצה לעשות את מה שהם באמת טובים בהם.
אגב לגבי קמא וטשואמני, הם נראו הבטחות ענקיות אבל לא עומדים בציפיות. בעיקר טשואמני שנראה היה קשר על. במשחקים האחרונים מאז שחזר לקישור הוא נראה טוב אבל קשה מאוד להגיד שהוא מממש את ההבטחה. קמא זה סיפור אחר.
הוא יודע לשמור על הכדור ולגונן עליו עם הגוף, מה שמודריץ’ עשה פעם הכי טוב בעולם ועכשיו כבר לא יכול כי הוא סבא, ג’וד גם ימצא את המסירה הנכונה בין הקווים של הלחץ לתנועה של שחקן אחר, הוא גם יכול כמובן להסתובב ולעבור שחקן ולדהור קדימה.
זה לא מצב אידיאלי אבל מה עדיף ? שהוא יחכה למעלה ולחכות שצ’ואמני ישבור את הלחץ ? לא עדיף שזה יהיה ג’וד שיקבל את כל הכדורים תחת לחץ ?
אני מבין שאתה צופה המון בלברקוזן, תצפה גם בליברפול, תראה באיזה קלות הקבוצות האלה משתחררות מלחץ באופן סיסטמטי ובלי לקחת סיכונים ובלי לעבור שחקנים באחד על אחד, בכל רגע נתון לשחקן ההגנה יש 2 אופציות מסירה לפחות וכולם יודעים לאן כולם ינועו בכל מצב בתלות איפה הכדור נע.
בליברפול לדוגמה כשהכדור חוזר לשוער זה כדי לחזור לעמדות מוצא ולהמשיך להניע כדור, בריאל זה בדרך כלל כדי שקורטואה ירחיק בפאניקה.
בריאל אין משהו מסודר, אין משולשים או מרובעים קבועים שאתה יכול לזהות תבניות, אין תנועות שחוזרות על עצמן, אין הנעת כדור קבועה וסיסטמטית שהשחקנים מבצעים בלי לחשוב אפילו, בליברפול אני יכול לשבת כל המשחק ולחזות בדיוק לאן השחקן יעביר את הכדור כשיש עליו לחץ, יכול לחזות לאיזה שטח חראפנברך ילך ואיך מקאליסטר ישלים אותו בתנועה שתאפשר עוד אפשרות מסירה, אחרי לחץ ואחרי יציאה מהתבנית אפשר לראות את ואן דייק מעקב את הכדור או מחזיר לאליסון ומסמן עם היד שעכשיו חוזרים למקומות, בריאל זה נראה שכל אחד רץ לאן שהוא רוצה ועומד שם מודריץ’ ומנסה לארגן את כל הבלגן ולא מצליח.
אוהבים לרדת על צ’ואמני, אבל הוא לא שחקן שינהל משחק מאחורה בבלגן, הוא לא קרוס ולא מודריץ’ הוא שחקן מצויין שיכול לפרוח כשיש שיטה ויש תבניות והוא יודע מה הוא צריך לעשות בדיוק, גם קסמירו ככה, אבל הוא שיחק ליד גאונים כל הקריירה אצלנו ואימן אותו עוד גאון על הקווים, קסמירו עכשיו תחת קרלו בקבוצה הזאת היה נראה בדיוק כמו צ’ומה.
במצב העניינים הנוכחי אני מסכים איתך במאת האחוזים שעדיף שבלינגהאם ישחק במרכז המגרש, אבל נראה ששנינו מסכימים שהפתרון לא אידיאלי. אני מסכים גם עם הביקורת על הבלאגן שיש אצלינו ועל התלות הגבוהה מדיי שיש במארגן המשחק. כל זה נכון.
העונה כבר נדפקנו בכל דרך אפשרית. אני מקווה שבעונה הבאה נראה יותר טוב ומנסה להכחיש את ההתעקשות של פבריציו רומנו שכל המטרות שלנו לקיץ הקרוב מסתכמות בטרנט.
אגב, בקשר למה שכתבתי על ליברפול שאני יודע לאן כל אחד ימסור, יש להוסיף יוצא מהכלל וזה טרנט כמובן, הוא אף פעם אי אפשר לדעת מה יעשה
אם טרנט מגיע ולמרות כל המגרעות ההגנתיות שלו, ואלונסו מצליח להביא מגן שמאלי שמתאים לשיטה שלו, אולי יביא את גרימאלדו ? זה כבר מספיק כדי שנצליח להשתחרר מלחץ באופן סיסטמטי, עם ג’וד 50/50 ועם האימון של אלונסו.
גם טרנט וגם גרימלדו? והגנה מה יהיה איתה? טרנט אחד זה יותר מדיי לטעמי.
אגב, אלונסו כבר מנוסה באיך להחביא מגן ימני שלא יודע להגן עם פרימפונג. עם פדה יהיה לו אפילו יותר קל.