דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

אתחיל ואומר קודם כל שפדה פשוט שחקן טוב באופן כללי. הוא יהיה טוב גם כחלוץ שני. זה לא אומר ששם ארצה שהוא ישחק.

הוא ממש לא ייכשל כמגן ימני לדעתי, ויהיה אפילו טוב מאוד. אבל עדיין אני חושב שזו לא תהיה העמדה הכי טובה שלו.
כתבתי בעבר ואחזור על כך שוב, בהנתן מצב הסגל הנוכחי שלנו, לא אתנגד לראות אותו משחק כמגן, אך זה לא בגלל שזו העמדה האופטימלית עבורו או כי הוא יהיה שחקן היסטורי בעמדה הזו, פשוט כי יש לנו הרבה קשרים איכותיים וחוסר במגנים כאלה.

לגבי מה שכתבתי על ה1 על 1 שלו, אסביר:
התקפית, היה מאוד קל לראות את ה1 על 1 שלו כששיחק קיצוני, ברגע שהוא קיבל כדור במשחק עומד מול שחקן הגנה הוא לא ניסה אפילו לעבור את המגן. פשוט אין לו את זה לצערי.
אם נסתכל רגע על הפריצות המפורסמות של פדה, הן כולן מגיעות מזיהוי חור במגרש ודהירה אליו. אין שם דריבל, אין שם זריזות. יש שם פשוט חוכמה, מהירות ועוצמות.

הגנתית, היתרון של פדה מגיע בלחץ שהוא מפעיל, ובעוצמות שהוא מביא איתו. תכונות אלה יעלמו מעמדת המגן, בו הוא יצטרך להיות הרבה יותר זהיר בהגנה.
אם גם נסתכל על היכולות ההגנתיות שלו, הוא ממש לא שחקן לא עביר. הוא מרבה להתקשות מול השחקנים הקטנים והזריזים. אלה בעיקר יהיו השחקנים נגדם יתמודד כמגן, ושם הוא יהיה חייב להיות בלתי עביר.

לכן כדי לנצל את העוצמות שלו, צריך לשים אותו בתפקיד אחורי יותר מהשלישיה הקדמית, ומעט קדמי יותר מהרביעיה ההגנתית.

אפילו לא נכנסתי פה לנושא הניסיון בעמדה, אני לא מדבר פה על שמירת קווי נבדל, סגירות אלכסוניות וכל הפעולות שגם מגן מנוסה מתקשה בהן.

לפעמים אני מתקשה לזכור שמדובר על שחקן ששיחק בלחץ 2 בקריירה שלו כמגן ימני, וגם בהם הוא ממש לא הרשים…
הוא גם מהיר, חזק, מוסר טוב, בועט טוב וחכם, ועדיין הוא לא היה קיצוני טוב.
זה מראה שצריך לצלול קצת יותר עמוק לתוך ההגדרות השונות לפני שישר מחפשים לשנות עמדה לאחד הקשרים הטובים בעולם.
אגב, בניגוד לוולוורדה, מראש טענתי שקאמבינגה כמגן שמאלי יהיה בינגו. הוא הרבה יותר טוב ב 1 על 1, גם הגנתית וגם התקפית, והכדרור ועצירות הכדור שלו רכות יותר וצמודות יותר לרגל. גם במקרה הזה אני מעדיף אותו כקשר, ועדיין לדעתי זה שידוך טוב הרבה יותר. אלה בדיוק התכונות שלדעתי חסרות לוולוורדה כמגן.

אמנם ONE (בשם מקור בספרד) אבל בדיוק היום הם מפרסמים כתבה שתומכת בטענות שלך.
אם כי אין שום אינדיקציה שהוא רוצה למדריד דווקא.

אם מישהו פה שעוקב אחרי דיווחים בספרד ויודע לאתר את המקור ואת רמת האמינות, אשמח.

יש כל הזמן דיווחים. צריך לדעת לסנן. אני עדיין לא שמח גם כשיש דיווחים שתומכים בתיאוריה שלי. לדעתי אם הוא יעזוב זה יהיה אלינו, הפרויקט שנבנה אצלינו באמת שמדהים. שלד צעיר עם שחקנים שלא התפשרו עליהם, פשוטו כמשמעו. רק צריך מגנים וחלוץ שישלימו את הפאזל.

מיותר לציין שאני שותף מלא להערכתך הרבה לאדוארדו. גם כמגן וכמובן שכקשר.
העניין הוא שמצב השוק לגבי מגנים שמאליים רע מאוד ולגבי קשרים טוב בהרבה.
באיזו סיטואציה כן היית חושב שנכון להשאיר אותו בעמדה הזאת?

אני חייב לציין שבמקרה הזה אני הולך חזק עם הרגש, אני אוהב מאוד את קמאבינגה עוד לפני שהגיע אלינו, לדעתי יכול להפוך לקשר הטוב בעולם לעשור קדימה ולכן לא רוצה ש’‘יבזבז’’ דקות בתפקיד המגן.
יש את המגן החדש שהחתמנו בחזרה, יש את אלאבה, יש את נאצ’ו שיכול לחלטר שם ואפילו אעדיף שמנדי ישחק מגן אם זה אומר שקמא עובר לקישור.
עם מאמן חדש עם כדורגל מודרני ועם קמאבינגה שמקבל דקות בקישור ומשפר את המשחק שלו בשליש האחרון הוא יהפוך למפלצת.

יש משחקים שאני אעדיף את קמאבינגה כמגן, כמו בהתמודדות מול סיטי, אבל רוב הדקות שלו חייבות להיות בעמדת הקשר.

טוב רק אתמול אמרתי שאני לא חוגג את ההגעה של בלינגהאם אבל פאק איט. לא התרגשתי ככה מהגעה אפשרית של שחקן מאז בייל. עד שהתפוצץ הסיפור של אמבפה זה היה יותר מתח והתעללות נפשית מאשר התרגשות.

סתם כי ממש היה בא לי השוויתי נתונים מאתר rbref שאני אוהב לחטט בו. השוויתי בין פדה פדרי ובלינגהאם, אולי שלושת הקשרים הצעירים הטובים ביותר בעולם. מדהים שפדה למרות המשברים האישיים שעבר והעובדה שהוא משחק יום אחר באגף יום אחד אחורי יום קשר ולפעמים גם תפקידים שהם לא זה ולא זה, עדיין מצליח להעמיד מספרים שמתחרים בשניים האלה. למרות זאת הוא הרבה יותר מבוגר מהם, ב4 שנים מפדרי ו5 מבלינגהאם.

כמובן שהשוויתי גם את השחקנים היותר דפנסיביים.

גאבי אמנם משחק בעמדות יותר התקפיות אבל הוא בעיקר מתנפל על שחקנים ולא מושלם כמו השלישייה העליונה אז הכנסתי אותו למשוואה הזאת.
קמא משחק הרבה שלא בעמדתו וגם לו אין המשכיות מה שקצת משפיע על הסטטיסטיקות שלו. כשהוא כן מגיע לשליש האחרון הוא כן עושה דברים יפים.

במבחן העין לדעתי פדרי היחיד שנכנס לסגל הקישור שלנו. זה צמוד צמוד בינו לבין פדה. אני חושב שזה מאוד תלוי בסגנון המשחק של הקבוצה. לסגנון שהוא יותר מה שבארסה מכוונת אליו פדרי עדיף, אבל לסגנון הפיזי והמודרני שאנחנו מסגלים לעצמינו פדה עדיף, אם רק יתחיל לגלות יותר יציבות. פדרי גם נפצע כל עונה לכמה חודשים שגם את זה צריך לקחת בחשבון.

יש לך דרך מעניינת להתרגש מדברים, סנטיאגו.

אתה בטח מתכוון ''אולי שלושת הקשרים הצעירים הטובים בעולם אחרי קמאבינגה"

קמאבינגה ואז השאר, יש לו את העוצמות והאתלטיות וגם את הטכניקה והביטחון, ראיית משחק, צעד ראשון קטלני, משחק לעומק, רק לשפר את קבלת ההחלטות בשליש האחרון ויש לנו פטריק ויירה חדש.

מבחינתי אני לוקח את קמאבינגה ופדה על פני פדרי כל יום וכל משחק.

כמו שאתה אומר קמא צריך לשפר את המשחק שלו בשליש האחרון, ולכן הוא לא בדיון הזה. אני השוויתי בין השחקנים כאן ועכשיו. גם בלינגהאם וגם קמא צעירים מאוד ועדיין יכולים להשתפר נוכח היכולות שלהם. קמא הוכיח שיש לו את כל הסט, רק שיעשה את זה בפועל. לצערינו אין לו את ההזדמנויות להוכיח מכיוון שקרלו תקע אותו באגף.

זאת הסיבה היחידה.
אבל גם באגף כמגן רואים פעולות התקפיות טובות שלו, אם זאת תנועה נכונה ולזהות שטח פנוי ומסוכן, או לעבור שחקנים כאילו הם לא שם.מסירות עומק מצויינות לויני וגם לבנזמה, יודע להפעיל את ויני הכי טוב מכולם, יותר טוב בזה גם מקרוס, והיכולת שלו עם הטכניקה והזריזות רגליים לקחת כדור ובקלות לשבור קווי הגנה עם כדרור מהיר זה ברמה הכי גבוה שיש, אצלנו ראינו זאת רק ממודריץ’ עד גיל 33 בערך.

בלינגהאם שחקן עם יכולות התקפיות אדירות, יודע גם להניע כדור ולנהל משחק ברמה הגבוה, אבל ממה שראיתי הוא יחסית עצלן, לא טוני קרוס מול החטאפות אבל לא קרוב לקמא ופדה מבחינת עבודה שחורה או טקטית, יכול להיות בגלל שהוא השחקן הכי טוב בדורטמונד הוא מרשה לעצמו, אצלנו זה לא יתקבל בברכה, גם לא בפורום הקטן שלנו. בנוסף הוא חייב עדיין להוכיח את עצמו בקבוצה ענקית מול קבוצות שיבואו לסגור להתבנקר ולתת מכות, חשוב מאוד שהוא יביא את אותן האיכויות גם במשחק עומד וצפוף.

תראה אני עוקב אחריו כבר כמה חודשים, בשום אופן לא קיבלתי את הרושם שהוא שחקן עצלן, אפילו להיפך. לרוב הוא עושה את הפעולה שלו, משחרר כדור, וממשיך בתנועה כאילו יש לו בלון חמצן בריאות.
מה גרם לך לחשוב ככה? היה מוזר לי לשמוע את זה ולכן עשיתי חיפוש קצר באינטרנט והפעם היחידה שהצלחתי למצוא שאמרו עליו שהוא עצלן זה כשהוא אמר שאמא שלו מסדרת לו את המיטה. מדובר באחד הקשרים הכי אינטנסיבים שיש בעולם. זה המאפיין הגדול שלו בעיניי. אי אפשר להקדים אותו והוא לא נותן ליריבה לנשום.
אני לא חושב שהיכולות ההתקפיות שלו ‘אדירות’. הן קיימות ללא ספק אבל בהשוואה לשחקני קישור התקפי טהורים דוגמת מוסיאלה הוא לא תורם כמותם. מצד שני הוא שולט הרבה יותר בקצב ותורם לשטף המשחק יותר מסוג השחקנים הזה.

התכוונתי הגנתית, העבודה השחורה והטקטית, ממה שאני התרשמתי וראיתי הוא מחפף שם.

הפוך, הוא מאוד פעיל הגנתית.
תסתכל בסטטיסטיקות שהבאתי למעלה, בממוצע, הוא מתקל 2.4 פעמים למשחק, מיירט כדורים 1.4 פעמים למשחק, 1.8 חסימות למשחק.
תסתכל עליו בהשוואה לקמא ואולי קצת תופתע.

הוא יודע ללחוץ, והאתלטיות בשילוב הזריזות שלו מאפשרת לו באמת לחסל לא מעט התקפות של היריבות.

מה הכוונה מחפף? שהוא נתפס פעם אחת יורד בריצה קלה להגנה? לאיזה קשר בעולם זה לא קרה? אני בטוח שאם תחפש תראה גם את פדה וקאמבינגה רצים בריצה קלה אחורה ולא רק ספרינטים, והם קשרים עם ייעוד פחות התקפי מלכתחילה.
בסוף אין מה לעשות, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אם נרצה קשר שינהל את המשחק ויעשה יותר התקפה, זה חייב לבוא באיזשהו מקום על חשבון האנרגיות שלו בהגנה.

בדיוק היום שמעתי את הפודקאסט של אורי קופר ושם הוא ציין שבלינגאהם בין 5 השחקנים עם הכי הרבה דריבלים מוצלחים העונה באירופה. לא רק בין הקשרים, אלא בין כל השחקנים באירופה (ויני הראשון ברשימה אם מישהו תהה לגבי זה). אני חייב לציין שזה די מרשים.

לגבי מגן ימני- פרימפונג של לברקוזן הוא באמת פוטנציאל פסיכי. משהו שאסור לפספס לטעמי. הסייג היחיד לגביו זה שהוא רגיל לשחק במערך של שלושה בלמים ואני מניח שיצטרך איזושהי הסתגלות טקטית. ברגע שזה יקרה- סיכוי טוב שהוא יהיה המגן הימני הכי טוב באירופה (לא שזה כל כך קשה, עם המצב הנוכחי של העמדה הזאת).

בכלל בלברקוזן יש כמה מטרות שיכולות לתרום לנו (בנוסף לאלונסו).

ראיתי כמה פעמים את השם של פרימפונג בימים האחרונים בהקשר שלנו, אבל לא יודע עד כמה זה קונקרטי ואמיתי. אם מישהו פה באמת עקב אחרי לברקוזן ויכול לומר איך התרומה ההגנתית שלו דווקא אני אשמח. בסרטונים שלו אפשר לראות פעולות התקפיות שמתבססות בעיקר על האחד על אחד שלו והמהירות הבאמת פסיכית, אבל שום דבר מעבר לזה.

אז מאוד קשה לי לנבא איך הוא יהיה הגנתית בריאל מדריד כי בלברקוזן משחקים מאחוריו שלושה בלמים בדרך כלל (כמו שכתבתי) וזה הרבה יותר קל בשבילו. בלברקוזן הוא טוב הגנתית. לא מצוין, אבל כן ברמה מספיקה. בסך הכול מהירות היא תכונה שעוזרת למגן גם בהגנה ולא רק בהתקפה.
הוא יחסית “קטן” פיזית אבל למגן זה לא כל כך נורא (בניגוד לבלם).

הצד החזק שלו הוא לגמרי בהתקפה ושם הוא נראה כמו משהו מיוחד. הוא גם מבקיע המון, אפילו שערים מתוך הרחבה. הוא לא רק מגן תוקף טיפוסי של לרוץ על הקו, לעשות עקיפה לקיצוני ולבשל (שגם את זה הוא עושה מעולה).

מידע מעניין, מה שהכי מסקרן כאן בעיני זה ש:

1. בליגנהאם (בכלל) לא פליימקר, הוא אמנם דריבליסט וזה משהו שחסר אצלנו בקישור (מזכיר לי את הפנטזיות על פוגבה בקיץ 2016) אבל בעתיד בלי קרוס ומודריץ’ קמאבינגה יצטרך לקחת את המשוכות.
  2. לא רק שהוא לא פליימקר, עושה רושם שהוא ממש 50-50. הרבה פעולות הגנתיות שאני בטוח שמושפעות גם מהסגנון של דורטמונד, ועדיין.
  3. ברור שפדה שיחק חצי עונה בהתקפה ועם זאת, המספרים שלו בהגנה לא מפתיעים אותי ולי תמיד מרגיש שהוא די בינוני בחצי שלנו. הוא טוב בלחץ גבוה כשיש לו עזרה נורמלית אבל זה לא קורה הרבה.
  4. טשואמני אמנם בא על תקן מחליף קאסמירו אבל לתחושתי הוא יכול וצריך להתפתח להכלאה בין הבריזלאי לקרוס. המיקום שלו לא ממש שם אבל ברמה הטכנית הוא לא רע בכלל ודי אינגליגנטי. בלי זה אני לא רואה לו עתיד משמעותי כאן כי נכון להיום הוא לא מביא דבר שקמאבינגה לא מביא.

ובלי קשר ישיר, אני מאוד אוהב את וואלורדה אבל אני חושב שהוא הפחות מוכשר בחבורה ועם השנים נראה אותו הופך לכולבוינק או עוזב. הוא יותר מדי moody, הכי פחות נוצץ וכנראה שהכי חשוב- הוא לא הגיע בכסף גדול. הוא היחיד שאפשר לספסל.

*כל זה בתנאי שבלינגהאם באמת סגור ולא יתגלה כפלופ ברמת ההאזר.

סה"כ- צרות של עשירים. הייתי חי בלי בליגנהאם אבל הקבוצה צמאה לשחקן שיכול להצטרף מקו שני, טכני ואתלטי. היה עדיף שזה יהיה ווינגר ימני אבל בהיעדר כאלה מדובר באחלה פרס ניחומים.

אתמול המארקה פרסמו שיש לנו התעניינות בדיאבי. המחיר נע בסביבות ה50 מיליון יורו וההחתמה שלו תלויה מאוד באם הזארד ימשיך בעונה הבאה או יימצא לעצמו קבוצה חדשה. במידה ויחתימו אותו הוא ישחק פחות או יותר בתפקיד של רודריגו (קיצוני ימני/חלוץ במידת הצורך).

בגדול הוא שחקן מאוד מעניין שמעמיד מספרים יפים מאוד בלברקוזן לא רק העונה אלא גם בעונה שעברה, וכן יכול להוות חיזוק כללי לסגל, ובכול זאת לשלם 50 מיליון על שחקן שיועד בעיקר לספסל זה קצת זריקה של כסף לפח. מעדיף שישקיעו את הכסף בעמדות יותר נחוצות או בחלוץ טבעי ולא בשחקן שיכול לשחק גם בעמדת החלוץ.

הוא יכול להיות שחקן בהרכב הפותח של המון קבוצות טופ באירופה, אצלנו הוא סתם יתבזבז במצב הסגל הנוכחי/מתוכנן לעונה הבאה.

לגבי חלוץ- אני מאמין שבנזמה ימשיך בעונה הבאה כחלוץ הפותח ואני מתקשה לראות מצב שמגיע בקיץ חלוץ טבעי מהטופ. המקסימום שנקבל (לדעתי) הוא חלוץ מחליף.

האם דיאבי נחוץ או לא היא שאלה שתלויה לדעתי בעיקר ב"שאלת רודריגו" - האם רודריגו מספיק טוב כדי להיות קיצוני ימני פותח בריאל מדריד?

יכול להיות שהתכנון הוא בכלל לשחק עם רביעיית קשרים ואז רודריגו יפתח על הספסל (ותזכרו שגם אסנסיו שם). במקרה כזה באמת דיאבי לא צפוי לראות הרבה דקות.