אתחיל ואומר קודם כל שפדה פשוט שחקן טוב באופן כללי. הוא יהיה טוב גם כחלוץ שני. זה לא אומר ששם ארצה שהוא ישחק.
הוא ממש לא ייכשל כמגן ימני לדעתי, ויהיה אפילו טוב מאוד. אבל עדיין אני חושב שזו לא תהיה העמדה הכי טובה שלו.
כתבתי בעבר ואחזור על כך שוב, בהנתן מצב הסגל הנוכחי שלנו, לא אתנגד לראות אותו משחק כמגן, אך זה לא בגלל שזו העמדה האופטימלית עבורו או כי הוא יהיה שחקן היסטורי בעמדה הזו, פשוט כי יש לנו הרבה קשרים איכותיים וחוסר במגנים כאלה.
לגבי מה שכתבתי על ה1 על 1 שלו, אסביר:
התקפית, היה מאוד קל לראות את ה1 על 1 שלו כששיחק קיצוני, ברגע שהוא קיבל כדור במשחק עומד מול שחקן הגנה הוא לא ניסה אפילו לעבור את המגן. פשוט אין לו את זה לצערי.
אם נסתכל רגע על הפריצות המפורסמות של פדה, הן כולן מגיעות מזיהוי חור במגרש ודהירה אליו. אין שם דריבל, אין שם זריזות. יש שם פשוט חוכמה, מהירות ועוצמות.
הגנתית, היתרון של פדה מגיע בלחץ שהוא מפעיל, ובעוצמות שהוא מביא איתו. תכונות אלה יעלמו מעמדת המגן, בו הוא יצטרך להיות הרבה יותר זהיר בהגנה.
אם גם נסתכל על היכולות ההגנתיות שלו, הוא ממש לא שחקן לא עביר. הוא מרבה להתקשות מול השחקנים הקטנים והזריזים. אלה בעיקר יהיו השחקנים נגדם יתמודד כמגן, ושם הוא יהיה חייב להיות בלתי עביר.
לכן כדי לנצל את העוצמות שלו, צריך לשים אותו בתפקיד אחורי יותר מהשלישיה הקדמית, ומעט קדמי יותר מהרביעיה ההגנתית.
אפילו לא נכנסתי פה לנושא הניסיון בעמדה, אני לא מדבר פה על שמירת קווי נבדל, סגירות אלכסוניות וכל הפעולות שגם מגן מנוסה מתקשה בהן.
לפעמים אני מתקשה לזכור שמדובר על שחקן ששיחק בלחץ 2 בקריירה שלו כמגן ימני, וגם בהם הוא ממש לא הרשים…
הוא גם מהיר, חזק, מוסר טוב, בועט טוב וחכם, ועדיין הוא לא היה קיצוני טוב.
זה מראה שצריך לצלול קצת יותר עמוק לתוך ההגדרות השונות לפני שישר מחפשים לשנות עמדה לאחד הקשרים הטובים בעולם.
אגב, בניגוד לוולוורדה, מראש טענתי שקאמבינגה כמגן שמאלי יהיה בינגו. הוא הרבה יותר טוב ב 1 על 1, גם הגנתית וגם התקפית, והכדרור ועצירות הכדור שלו רכות יותר וצמודות יותר לרגל. גם במקרה הזה אני מעדיף אותו כקשר, ועדיין לדעתי זה שידוך טוב הרבה יותר. אלה בדיוק התכונות שלדעתי חסרות לוולוורדה כמגן.