מחזור 27: מטיילים ל-3:0 ביתי מול אוסאסונה במשחק השלמה (כבשו: פראן, אולמו [פ], לבנדובסקי. בישלו: באלדה, פרמין)

(בתמונה: גאבי לא מצליח לברוח מהצהוב)

לראשונה מזה לא מעט מחזורים, ברצלונה תשחק גם לפני ריאל מדריד וגם לפני אתלטיקו מדריד. כשמוסיפים לכך את העובדה ששוב יש לנו משחק נגד קבוצה שניצחה אותנו בסיבוב הקודם - המשחק הערב מול אוסאסונה מקבל משנה חשיבות.

משחק קל זה לא יהיה, בטח אם מתנתקים מהמשחק עצמו ספציפית ומסתכלים על התמונה הרחבה יותר - בהמשך השבוע תחכה לנו בנפיקה, ובראשון הבא (שנייה לפני פגרת נבחרות) קרב על חלק גדול מהקופה נגד אתלטיקו. ולכן, מנטלית ואולי גם פרסונלית, זה המשחק שברצלונה אולי תוריד בו הילוך. השאלה כמה, ומה התוצאה של זה. תרתי משמע. כי להזכירכם - במשחק הקודם מול אוסאסונה גם נעשו רוטציות, ושם זה לא הסתיים טוב.

לרשות פליק עומדים כל החשודים הרגילים, בתוספת גאבי המחלים משפעת, ופאטי שאולי יירשם לסגל ואולי לא אבל מה זה משנה באמת. קובארסי, שהורחק מול בנפיקה באמצע השבוע וייעדר מהגומלין (כן, קלינגר ושפיגלר, ככה עובד כרטיס אדום. קטע), ככל הנראה יפתח, והשוטה שבי שהנבואה ניתנה לו חושב שאיניגו יקבל מנוחה, זכר לנעיצת הפקקים בברך. אראוחו או אריק? שאלה טובה. אבל לפחות התשובה היא לא “דומינגז”. בגזרת המגן השמאלי יש לחשושים על מרטין לוזר קינג, לצורך מנוחה לבאלדה.

בקישור ובהתקפה מעניין לא פחות - פדרי חייב לנוח מתישהו, וזה נראה כמו המועד המתאים. השאלה היא לא רק האם זה יקרה, אלא גם “אוקיי, אז מי במקום?”. פרנקי וטומטום הם החשודים המיידיים, אבל צריך לזכור שגאבי במרחק צהוב אחד מלהיות מושעה נגד אתלטיקו, כלומר הוא יושעה נגד אתלטיקו.
בהתקפה אאא"פ אולי כן יזכה לדקות הערב, כך גם פראן. הראשון אולי במקום אולמו (גם אם לא מהפתיחה), והשני? תלוי אם פליק רוצה להמשיך במסורת של שחקן מתסכל אחד שמחטיא ממטר, או שפראן ולבנדובסקי יפתחו ביחד. נראה.

(בתמונה: אראוחו ופאטי מסבירים איפה ימוקם פאטי במשחק היום. כלומר שורה 2, כיסא 1)

אוסאסונה מגיעה למונז’ואיק אחרי רצף של 5 משחקים ללא ניצחון (3 תוצאות תיקו, כולל נגד ריאל מדריד, ו-2 הפסדים), וכשבכללי ב-10 המשחקים האחרונים היא ניצחה רק פעמיים (את בילבאו וסוסיאדד). אבל אין כמו ברצלונה בשביל לגרום לכל גרסיה שמשחק באוסאסונה (כלומר, הרבה גרסיות) לתת את משחק חייו.

ייעדרו:
ברנאל, מאטס, כריסטנסן.

הרכבים משוערים:

1000127437

אתה יודע שיש סימן שאלה גדול על ההרכב כשאף הרכב משוער לא תואם את האחר. אפילו רעיונית מה הגישה פה? אתה לוקח את אוססונה שהיא סך הכל קבוצה לא רעה במשחק רוטציה כי יש שבוע קשה גם במחיר איבוד נקודות? או שאתה מתאבד על המומנטום ואתה פותח עם ההרכב הכי חזק שלך בשביל להרוויח את האויר שלך בסוף המשחק כדי לשמור על מומנטום? על מה כן אפשר להסכים? שחייבים להצליח למצוא איך לנצח בלי ההרכב הראשון בדגש על לאמין, פדרי, ראפניה וקונדה.אם נצליח לעשות את זה יש לנו סיכוי כלשהו לצלוח לקראת היישורת האחרונה.

אני בעד רוטציות במשחק הזה, אבל זה תלוי ביריבה.
כלומר הקטור פורט מול בריאן סרגוסה לא נראה לי ראיון טוב.
גם מעדיף את אראוחו ליד קוברסי כדי להתמודד עם כדורי הגובה לבודימיר.
בקישור לדעתי אפשר לתת מנוחה לפדרי, אבל אז אולמו חייב לפתוח. צריכים לפחות קשר אחד יצירתי על המגרש.
אני בעד כל קונוס במקום לבה, אבל זה לא יקרה.

אני חושב שחייב לתת מנוחה לבאלדה, פדרי ולבה.
איניגו אפשרי, אבל זה זה כבר גבולי יותר.

קונדה וראפיניה יכולים להחזיק, ימאל אולי פחות.

אני לא יודע כמה טוב התאימו את תוכנית הכושר והתזונה של לאמין לרמדאן אבל במקום פליק הייתי נותן לו כמה שיותר הזדמנויות לנוח החודש כשאפשר. הוא היה נראה די גמור מול בנפיקה במחצית השנייה עד שהוחלף.

מה שנוטים לעשות תרבותית זה לשחק בעיקר עם השעות שינה בשביל להימנע מהרעב בשעות יום. שמעתי פעם גם על התרה לאכול במידה וזה פוגע בעבודה. מקווה ששינו לו את הלו"ז לפחות במהלך השבוע כדי להתאים אותו לסייקל אחר בגלל הרמדאן.

הוא באמת צם? או שהוא… ‘‘צם’’?

ההרכב של ברצלונה -

הרכב מעניין, לטוב ולרע, של פליק -

שצ’זני
מרטין, אריק, קובארסי, קונדה
גאבי, אסאדו
ראפיניה, אולמו, לאמין
פראן

לבנדובסקי הוצא מהסגל. לטענת רדיו קטאלוניה - הפולני לא מרגיש טוב. בטח גאבי הדביק אותו, הניג’ס הזה.

פדרי, פרנקי, באלדה ואיניגו זוכים למנוחה, אראוחו זוכה לריפוד בתחת, וכך גם אאא"פ (פליק עבר את נקודת האל חזור).

ההרכב של אוסאסונה -

הדבר החיובי הוא שאולי סוף סוף פליק ינסה את גאבי קצת יותר מאחור.

מעניין שאראוחו לא פותח מול העמוד החשמל המסוכן הזה, אולי לא רוצים לסכן את השיתוף שלו נגד בנפיקה, אבל מבחן לא פשוט לאריק.

גאבי במשבצת של פדרי(הידד), מעניין אם גם יתבקש לבצע את התפקיד שלו(שלדעתי הכי מתאים עבורו על המגרש).

בכל מקרה, בערך הרוטציה שהייתה צפויה.

מצד אחד חצי הרכב מקבל מנוחה, מצד שני מרגיש כמו הרכב חזק ומאוזן. סוף סוף אחרי כל הפציעות, מורגש שיש לנו עומק בקישור ובהגנה.

בהכרח? אני תוהה אם אולי מי שיקבל את הקרדיט לדחוף יותר קדימה הוא דווקא קאסאדו.

מצטרף לפירגון על ההרכב עצמו שלא מופקר מידי, אבל כן מתחשב בהמשך הסייקל שאנחנו עוד נמצאים בו. אני רק מקווה שאיכשהו ניכנס ליתרון נוח מספיק בשביל לשחרר את לאמין, רפי וקונדה שנמצא במצ’אפ הקשוח מול סאראגוסה.

נתקלתי עכשיו בידיעה מהאס שהוא קיבל אישור לא לצום ביום המשחק. מתכתב עם מה שכתבתי לפני על אישור פרטני במידה והצום פוגע בפרנסה.

מסקרן בטירוף כפי שאמר נדב.

חושב על זה שגאבי וקאסדו שניהם יכולים להיות אחורים ושניהם 50/50, ואפשר להתחלף ולבלבל את האויב. יכול להיות קטלני. הכיקר לא גאבי בכנף או קשר התקפי - מה שהוא לא

לא רוצה להעליב אף אחד אבל רמאדן זה לא באמת צום…

הפחד שלי שזה בעיקר יבלבל את השחקנים שלנו. אבל אין באמת ברירה, בהינתן חובת המנוחה לפדרי, וכנראה גם לפרנקי. חבל שאסאדו וההולנדי לא התחלפו ביניהם.

אני חושב שזה 90% עניין הלשמור עליו לקראת בנפיקה, ו-10% הבנה של פליק שבלי פדרי והאשלייה של פרנקי, אין לו את הפריביליגיה לוותר גם על בלם שיודע למסור ולהחזיק כדור ליותר משנייה.

יש מצב שזה באמת הקישור הכי פיזי שלנו? כלומר, פדרי לדעתי מוביל במספר חטיפות, ועדיין אני תוהה כמה הקישור אמור להתמודד עם משחק פיזי והאם זה מספיק טוב כדי לכפר על הרכות של אריק. נגיד ציוות של דה יונג בקישור ואריק כבלם זה פרוזדור בפוטנציה.

אולמו חלק מהקישור אצלך? כי אני לא חושב שהוא יותר פיזי מאאא"פ. לפחות פחות אינטינסיבי.

דיווחים שהמשחק לא יתקיים הערב.

wtf המשחק נדחה? מה קרה מישהו יודע?

מזג אוויר, או משהו בטחוני. תלוי את מי שואלים.

זה או זה, או התחשבות ברמדאן של לאמין. אין, הפרוגרסיבים האלה…