דבר ראשון בוא נעמיד דברים על דיוקם, גם אם קמא וטשואמני מאכזבים, הם הוכיחו את עצמם ונתנו משחקים גדולים אצלינו בריאל מדריד גם אם לא היו עקביים ביכולת שלהם. פוטנציאל תמיד היה שם - שלא התפתח. אצל פיטארץ’ בינתיים לא ראיתי שום דבר שגורם לי לעצור ולהסתכל עליו. התנועה שלו על המגרש בינונית (עדיין לא עשה פעם אחת תנועה ששברה קווים - אגב פדרי שעושה את זה כל חמש דקות), לא הראה ראיית משחק מיוחדת, יכולת הגנתית, התקפית, מהירות, דריבל, שחקן הכי סתמי שיכול להיות. אני באמת רוצה שתצביע על משהו שגרם לך לחשוב שיש לו את זה.
יש לרוב של הסגל מקום בריאל מדריד. כמה צעירים ששיקרנו לעצמנו שהם ברמה של ריאל מדריד לא צריכים להיות פה, כמו גם כמה נטלים שעבר זמנם, אבל כולם הוכיחו בשלב כזה או אחר את מקום בריאל מדריד ולכן הם פה. פיטארץ’ עדיין לא עשה את זה.
מלא באי דיוקים אבל סבבה, קמאבינגה היה בהתחלה מחליף שנותן ערך מוסף כשהיריבות עייפות, טשואמני הגיע לקבוצה רצה יפה מאוד אחרי זכייה בליגת האלופות כשיש עדיין את שתי הצלעות האדירות בקישור טוני קרוס ולוקה מודריץ’. טיאגו פיטראץ’ ששיחק עד לא מזמן בליגה השלישית ולא צבר ניסיון בצרפת - משחק עם שחקנים אחרים…עם הצרפתים..ובקבוצה מוכת פציעות ושהיא לא ממש בטיסה. אני לא אומר עד לאן הוא יגיע אבל זה לוקח זמן ולא כל שחקן נראה מדהים אחרי חמש דקות. אפילו מודריץ’ בכבודו ובעצמו היה צריך זמן הסתגלות.
לא שופטים שחקן כל כך מהר הבן אדם בן 18 עם 228 דקות בקבוצה הבוגרת, נראה לי מוגזם מאוד אבל חבל על האנרגיות שלי, לבריאות.
יש לי הרבה קיטור להוציא עליו כי הוא דיבר הרבה שטויות. לא עליך. אני רגוע ובסך הכל מנהל דיון. מתנצל אם באזשהו שלב הרגשת שאני מתבטא בצורה תקיפה מדיי. אני באמת מנסה להבין מה מצאתם בו.
יפה מאוד. אתה בעצם אומר לי למה הוא לא מרשים מספיק עד עכשיו. הטענה שלי היא שבשביל מקום בריאל מדריד אתה לא צריך להצדיק יכולת לא טובה, אתה צריך להוכיח יכולת טובה מאוד ואז אפשר לדבר על יכולת רעה לאיזושהי תקופת זמן. אבל הסדר צריך להיות בדיוק זה. קודם כל יכולת טובה שיש בכלל על מה להתבסס, בליגה לגיטימית, כמו מה שלמשל עושים עכשיו ניקו פס ואנדריק (גם ליגה ברזילאית זה סבבה) ורק אחר כך אפשר לדבר על מקום בסגל של ריאל מדריד. ברור לך שאם פיטארץ’ היה משחק באיזה שטוטגארט אף אחד לא היה מקשר אותו לריאל מדריד על סמך ההופעות שלו עד עכשיו, נכון?
אתה לא מנסה להבין מה מצאנו בו, אתה פוסל אותו ואומר שהוא לא ברמה אחרי שניים וחצי משחקים מלאים במצטבר מבחינת מספר הדקות שלו, זה לא רציני. לשום פרמטר לא התייחסת ממה שהצגתי. ניקו פס עלה מהקאנטרה שלנו גם כן, משום שהיה עומס אחר בקישור ולא מכת פציעות בלתי נגמרת אז הוא לא קיבל הזדמנות. זה חדש לך שבכל עונה מתגנב איזה שחקן מקסטיליה במצב חירום? זו פעם ראשונה ששחקן מרוויח מפציעות או מזה שאחרים גרועים?
טיאגו נראה שחקן שאולי יש בו משהו, התנועות שלו עם הכדור הרבה יותר חכמות מהצרפתים וכיאה לשחקן צעיר הוא עם מלא תשוקה ורץ בלי סוף. הוא גם בסדר עם הכדור, היו מצבים לא נוחים שהוא יצא מהם. מריאל מדריד הגדולה נשאר רק השם בלי קשר.
אני לא פוסל אותו. אני פוסל את זה שמרימים לו על דברים שהוא לא עשה עדיין, שהוא הפך להיות שחקן הרכב בריאל מדריד (מוכת פציעות, אבל עדיין) מבלי שהוא יוכיח כלום. האם ייתכן שהוא ישתפר וכן יגדל להיות שחקן טוב? כבר ראינו מקרים כאלה. אבל כל עוד שהוא לא נתן לי סיבה אמיתית לחשוב שהוא יהיה כזה אין לי סיבה להניח את זה.
לא מבין על מה הוויכוח בכלל, שני הצרפתים כבר איכזבו אינספור פעמים, אז למה לא לתת לשחקן נוער הזדמנות? אני לא יודע מה ייצא מהבחור הזה, עד עכשיו הוא סך הכל טוב, לא מפחד, בא לקחת כדור ורץ כמו מטורף, זה מבחינתי יותר טוב משני הצרפתים.
לא מבין את ארבלואה, למה לפתוח שוב ב 442? למה לא לשחק 433 התקפי בבית?
ארבלואה פשוט בא להוציא את המיץ, במקום לשחק התקפי ולהרוג את המשחק מוקדם הוא מחכה להסתבך ורק אז משנה…
יש משהו אחד שדי חיבבתי בו. נראה שהוא כל הזמן פנוי לקבלת כדור. זו תכונה שהייתה לטוני קרוס, להבדיל, וזה עוזר לנו להיות הרבה פחות לחיצים.
טשואמני, למשל, כל הזמן מתחבא מהכדור.
די נאיבי לחשוב שהרכב עם מעט שחקני התקפה יצליח, זה משחק אחר לגמרי מאשר סיטי. אנחנו לא קרובים לייצר משהו. אם גונסאלו מספיק היה נוכח שם - זה מפנה דרך אולי להצטרפות של שחקן אחר. קמאבינגה למשל סימן X על משחק ההתקפה. זה בזבוז של דקות יקרות וסתם יהיה לחץ מיותר ככל שהשעון יתקדם. שהחילוף הראשון שלנו לא יהיה גולר במקום קשר.. מזכיר שגם בצד ימין קרבחאל במקום טרנט - היחלשות התקפית.
אני לא מצליח להבין כאילו למה לא לשחק יותר התקפי במשחק בית נגד קבוצה מהמקום ה-17, לא מצליח להבין. כבר שילמנו על זה מחיר יקר נגד חטאפה במשחק שאף אוהד ברחוב לא היה מאמין שנפסיד. והוא לא לומד
אלצ’ה גם לא צריכה לעשות משהו יוצא דופן, היא לא עושה עבירות וכאלה, מניעה כדור בכיף שלה ומתקרבת לחצי.
מעבר להרכב לא מספיק התקפי, לא שציפיתי לאותן האנרגיות מרביעי אבל קצת יותר מוטיבציה ולחץ גבוה - אין.
בקיצור אין כדורגל טייק25 העונה הזו, מקווים שפדה-בלינגהאם-אמבפה יציל אותנו כמו במשחקים האחרונים.
פדה מדריד| כשהוא קיבל את הכדור כל אלצ’ה ידעו שזה יהיה גול, גם אם היה בועט ישר ברגל שמאל ולא מעביר לימין ומסובב באומנות כמו בפיפ"א. קבוצה של שחקן אחד שכבש את כל חמשת השערים האחרונים שלנו. כמובן שהוא בנה את כל המהלך. כשהיה צריך להגביר קצב הוא עשה את זה, כשהיה צריך למסור הוא מסר. אני לא מאמין “במוצר” שאני רואה אבל השער השני מאוד חשוב ומרגיע קצת יותר, לא לתת לברצלונה לחגוג מוקדם מדי.
אני לא אוהב להיכנס לנעלי השופט אגב עם ההחלטה שהייתה לא מזמן. לדעתי טשואמני (רציתי לראות את ברהים עושה דריבל ובועט ולא מוסר לו) השתלט על הכדור לא טוב וברח לו קצת הצידה, אחרת גם התערבות של שחקן אלצ’ה לא הייתה מונעת ממנו מצב הבקעה קל, חבל.
בתוך כלום הכדורגל שלנו, עוד שלוש נקודות בתקווה שיהיו לנו שלוש נקודות: 1.אוהב את הלחץ הגבוה של פראן גארסיה 2.אנטוניו רודיגר עם סיומת ראמוס-היירו 3. יש לי דיליי בגלל הוט
התוצאה משקרת, זה לא ששיחקנו נהדר, עד דקה 30 לא בעטנו לשער, ועד לשער הראשון לא בעטנו למסגרת, אלצ’ה פשוט קבוצה מאוד חלשה.
חייב להגיד שבשני המשחקים האחרונים יש שיפור במשחק של האוסן, סגירות נכונות, אגריסיביות, שלא ננחס, טפו טפו טפו.
ויני ממשיך לא לעשות כלום, לאבד כדורים בסיטונאות ולהתהלך על המגרש כאילו הוא מראדונה.
בראהים פשוט נהדר, הגנה, התקפה, לחץ, מסירות, מגיע לו הרבה קרדיט.
דור אני מסכים עם החלטת השופט שזה לא פנדל, אבל ויש פה אבל גדול, בעונה שעברה שרקו נגדנו שני פנדלים כאלה, אחד בדרבי מול אתלטיקו( טשואמני) ועוד אחת של קאמאבינגה, מבחינתי זה לא פנדל, אבל אני מחפש consistency…
אני לא הולך להכנס לנושא הזה שוב אחרי ההודעה הזאת, אבל זה מתבקש לפחות הפעם בגלל הדיון שקדם למשחק הזה. זה ההספק של פיטארץ’ במחצית הזאת. 0 מתוך 7 בדואלס, 17 מסירות שהשלים, התרומה ההגנתית הסתכמה בחילוץ בודד, מאוד מאוד חיוור ולא רק ביחס לסטנדטים של ריאל מדריד. אם מישהו מסופק ממה שהוא רואה ממנו - שיהיה לבריאות. אני לא.
הוא היחיד שיותר חלש מויני, פשוט כלום ושומדבר ברהים, עדיין חי על הכמה חודשים טובים שנתן תחת קרלו כשחזר ממילאן.
ההרכב היום עם קרראס במקום פראן ואמבפה במקום ברהים יעבוד מצויין, כלומר הכדורגל יהיה חרא טהור אבל ננצח די בקלות כמעט בכל משחק, פדה וקמאבינגה נועלים על הקו, צ’ואמני ו פיטארץ עובדים טוב מאוד במרכז כשגולר לא שם, רודיגר והויסן סוף סוף מראים שיתוף פעולה.
הצרפתי חילץ כדור והשאיר את ברהים במצב טוב, לעבור שחקן ולהבקיע, צ’ומה קשר אחורי התפקיד שלו לחלץ כדור ולתת לחלוץ, ברהים חלוץ, התפקיד שלו לקבל כדור ולהבקיע, החזיר לו כדור לא נוח במקום לייצר לעצמו מצב ולהבקיע.
בדיוק כמו הבישול בצ’מפיונס, ברהים עם מסירה גרועה במקום מסירה נכונה ופדה הפך את זה לבישול עם גאונות.
ברהים לא וואו והוא לא חלש, גם כשהוא עובר שחקן בגלל הפריסה שלנו על כר הדשא (זוכרים לפני ה-0:2 על מנצ’סטר סיטי הוא סימן שאין למי למסור ונאלץ למסור אחורה לוויניסוס?) - הוא צריך לעבור עוד שניים כדי להתקדם. אבל הוא כשחקן התקפה צריך לנסות יותר ליזום. מבחינת עבודה שחורה באמת אחלה. במצטבר? בינוני. למשל עכשיו: אני שמח שהוא לא מסר לוויניסיוס אלא הלך לבד רק חבל שהבעיטה איומה. מי שלוחץ אבל מרוויח כדורים.
העונה לברהים יש שער אחד - בליגת האלופות וזה החמישי נגד קייראט. אתה אומר לעצמך אם היום זה לא מגיע כשהוא ישחק סביר להניח כמות נכבדת של דקות אז מתי כן?
גם אני לא מרוצה מוויניסיוס איבד יותר מדי כדורים ולא הצליח בדריבלים. הוא גם לא רץ יותר מדי. הוא הכוכב והעשרה האחרים צריכים לסגור כאילו הוא יכול לנוח.
טיטי - הגזמת קורטואה מצליח לבעוט לשער מהמצב שברהים סידר לו. טשואמני קשר אחורי, הוא לא שוער. היה צריך לפעול טוב יותר. הוא נתן שני גולים לאחרונה אבל זה יוצא מן הכלל שלא מעיד על מה שקורה בדרך כלל. אבל זה טוב מקמאבינגה..
טשאומני קיבל כדור מאוד נח, לא הייתה לו שום סיבה לנסות לעצור כדור ואז לעבור שחקן ואז לבעוט, הוא קיבל מסירה לבעיטה בעמדה יחסית נוחה, לא צריך להגזים.
הדרדלה שהוא בעט בתחילת המשחק הייתה יותר טובה? ממצב יותר נוח?