מחזור 28: 1:4 על אלצ'ה והרבה קאנטראנוס| כבשו: רודיגר, פדה, האוסן וגולאסו של גולר

לקראת אלצ’ה

סטטוס ריאל:

ריאל מדריד מגיעה למשחק אחרי יומיים באופוריה בזכות הניצחון האדיר 0:3 על מנצ’סטר סיטי בשמינית הגמר הראשון – אף אחד לא דמיין תוצאה כזו. ואולם, המשחק הקרוב הוא מלכודת, במבחן מנטאלי עצום בתקווה שהראש של השחקנים עדיין לא בגומלין באיתיחאד ביום שלישי. רק ממש לא מזמן חטאפה הוכיחה לריאל מדריד שאין דבר כזה נקודות בטוחות, גם לא במשחק בית, ומעבר לכך אלבארו ארבלואה מתכנן ככל הנראה, לפחות לפי המארקה, לא מעט רוטציות-מנוחות (לראשונה מאז מונה למאמן, למעט המשחק נגד אלבסטה בגביע)– פשוט כי אין ברירה, וגם ככה הסגל קצר מאוד. כוכב הניצחון על סיטי, פדה ואלוורדה שכבש שלושער עצום – צפוי להיות מאלה שינוחו. ארבלואה כמובן אומר את הדברים הנכונים, מדבר על הקושי, אבל להעביר את המסר לחבר’ה זה קצת יותר מסובך. “אנחנו משחקים עם הגישה לפיה אנחנו נלחמים על האליפות. ברור לנו שאלצ’ה משחקת טוב והיא חזקה יותר ממה שמאזן הנקודות שלה מראה, ונראה אלצ’ה אחרת”, אמר ארבלואה. המאמן הודה שהמעבר מליגת האלופות לליגה הוא לא קל: “זה מסובך כמובן, עלינו לוודא שהמוטיבציה שלנו גבוהה והמנטאליות מנצחת. עלינו לתת את כל-כולנו. אין שום ספקות או תירוצים למשחק לא טוב”.

ארבלואה לא ממש זרם עם השאלות על רוטציות אבל כמובן שיגיד שריאל תשחק עם ההרכב החזק ביותר: “נעלה עם ה-11 הטובים ביותר כדי לנצח. אנחנו לא חושבים על שום דבר אחר מלבד אלצ’ה. בכל משחק השחקנים צריכים להיות מותשים בסיום, זו העבודה שלהם. זה לא קל אבל זו הסיבה שהם כאן, הם צריכים להיות מוכנים להילחם כמו שעשו ביום רביעי”. המאמן הבהיר: “יש לי רק שחקנים שמרימים את הידיים כדי לשחק. אין לנו שום דבר אחר בראש מלבד לנצח מחר ואנחנו חייבים להראות את זה”. המאמן גם הבהיר, נוכח מכת ההיעדרויות (למשל פרנקו מסטאנטואונו לא פצוע אבל מחמיץ גם את משחק הליגה מחר בשל השעייה) – אין קאמבקים – “אל תתפלאו אם תראו עוד צעירים מחר”. הסגל טרם פורסם, אך הכל מצביע על כך שגם דניאל יאנס קשר הכנף בן ה-18 שכבר שיחק אשתקד דקה בקבוצה הבוגרת – יתגבר את הסגל. ארבלואה החמיא למנואל אנחל שאמור לקבל דקות: “הוא יכול לשחק בשני האגפים, הוא יכול להפוך לשחקן עילית אך יש עבודה רבה לפניו”.

השינויים הצפויים: פראן גארסיה ממש חוזר מהבוידעם שכן הוא לא פתח בהרכב מאז הביזיון נגד אלבסטה ובליגה זה לא קרה מאז הניצחון על סביליה עוד עם צ’אבי אלונסו. אלבארו קארראס לא התאושש בזמן מהפציעה וכנראה ייעדר גם מהגומלין ופרלאן מנדי נפצע שוב. גם דני קרבחאל יפתח במקומו של טרנט אלכסנדר-ארנולד. העוגן בקישור אורליאן טשואמני אמור לקבל מנוחה גם כן ואפילו טיבו קורטואה (אותו הגדיר ארבלואה כשוער הטוב בהיסטוריה של המועדון לדעתו). ישנה אפשרות שנראה בהרכב את אדוארדו קמאבינגה שוב או שמא יהיה תורו של הקשר הצעיר מנואל אנחל לערוך הופעת בכורה ב-11. טיאגו פיטרץ’ שזכה לשבחים ימשיך ב-11. ראול אסנסיו עשוי לשחק ולתת מנוחה לאנטוניו רודיגר.מדובר על בין חמישה לשישה שינויים, תלוי בנוכחותו של ארדה גולר שהוא די באנקר בהרכב ושיחק בכל המשחקים העונה – השחקן היחיד. אם קמאבינגה ישחק לצד צמד צעירים אולי זה הזמן שלו לקחת את המושכות ולהיות המבוגר האחראי בקישור.

מי שלא נח אף פעם הוא ויניסיוס ג’וניור, עבורו מדובר במשחק בו הוא חייב להחזיר את כושר ההבקעה שלו לאחר החמצת הפנדל נגד סיטי ומספר הזדמנויות נוספות אותן בזבז. גם ברהים דיאס אמור לפתוח והפעם חלוץ ‘9’ גם יהיה - כמו גונסאלו גארסיה. אגב, ארבלואה אמר שקיליאן אמבפה כמובן בחוץ למחר אבל הוא מאמין שכן ייכלל בסגל לאיתיחאד. למרות שאלצ’ה משחקת בסגנון שונה לחלוטין מחטאפה, המשחק יהיה דומה מבחינת הציפיות והלחץ וההנחה שריאל חייבת לנצח ולפחות זמנית לצמק את הפער מברצלונה שתשחק ביום שבת - לנקודה. אחד המפתחות של הקבוצה בהנחה שנראה הרכב פחות מוכשר – לרוץ יותר, להתאמץ, לא להיקלע לגישה הזו של “הגול יבוא לבד” אותה ראינו לא פעם. בדיוק כמו שקרה נגד סיטי, גם אם בפער קטן, וכדי להמחיש את העבודה הקבוצתית בשער המארקה הציגו קבוצה על טהרת פדה ואלוורדה, שמחר לא אמור לשחק.

“הנתונים שיש לי לא אומרים את זה. אלה נתונים מרשימים אבל יש דברים אחרים חשובים כמו ההיבט הטקטי, האיכות, המנטאליות, זה לא רק ריצה”, התייחס לכך ארבלואה והודה: “אנחנו קבוצה שבדרך כלל רצה פחות מהיריבה”. הוא כן דורש: “השחקנים נתנו את כל-כולם וזו חייבת להיות המנטאליות, אסור שזה יהיה משהו חד פעמי”. ארבלואה נשאל גם על הספקות כלפיו שעדיין קיימים: “אני לא מתלהב משבחים ויודע שבפעם הבאה שאמעד – שוב יטילו בי ספק. זה נורמלי, זה לא קשור אליי, הלחץ כאן גבוה ומאמנים שזכו כמה פעמים בליגת האלופות ספגו כאן ביקורת. אני רק חושב על לנצח את אלצ’ה ולוודא שהשחקנים שלי יביאו לנו שמחה”.

ריאל מדריד - הרכב משוער: טיבו קורטואה (אנדריי לונין)| דני קרבחאל, דין האוסן, ראול אסנסיו, פראן גארסיה| חורחה ססטרו, אדוארדו קמאבינגה, טיאגו פיטראץ’| ברהים דיאס, ויניסיוס ג’וניור וגונסאלו גארסיה

גיבור המסיבה נגד סיטי ינוח? נראה שארבלואה מתכנן רוטציות.

ריאל מדריד - הרכב משוער: טיבו קורטואה (אנדריי לונין)| דני קרבחאל, דין האוסן, ראול אסנסיו, פראן גארסיה| חורחה ססטרו, אדוארדו קמאבינגה, טיאגו פיטראץ’| ברהים דיאס, ויניסיוס ג’וניור וגונסאלו גארסיה

מה המצב אלצ’ה?

אלצ’ה מגיעה למשחק כשהיא במשבר עצום ועל כן חוזרת ובגדול לקרבות התחתית. זוכרים שהחמיאו לעולה החדשה בתחילת העונה על סגנון המשחק היפה והכדורגל ההתקפי בכל מגרש, אפילו נגד ברצלונה בחוץ? או שהיא לא הפסידה עד למחזור השמיני ואפילו דורגה רביעית? זה ממש שייך להיסטוריה. אלצ’ה במומנטום גרוע מאוד, עם עשרה משחקים ללא ניצחון מאז ה-0:4 הגדול על ראיו וייקאנו ומדורגת במקום ה-17 בטבלה, במרחק נקודה אחת בלבד מהקו האדום. היא בלי ניצחון ב-2026 ובמשחקי החוץ אגב בלי ניצחון בכלל – קבוצת החוץ הגרועה בליגה עם ארבע נקודות בלבד. לפני שני מחזורים רפא מיר הציל אותה מהפסד ביתי לאספניול עם פנדל דרמטי במשחק בו עוד הפגינה אופי כשהשוותה פעמיים, אולם במחזור האחרון נכנעה 2:1 לוויאריאל שהייתה גדולה עליה ובטח בלה סרמיקה. אנדרה סילבה הצליח רק לצמק את התוצאה לקראת הסיום. “הדרמה האינסופית עבור אלצ’ה שמאריכה את רצף הכישלונות שלה ב-2026 עם ההפסד נגד ויאריאל אבל איכשהו שורדת ליד ועדיין לא בתוך האיזור המסוכן”, נכתב במארקה.

מצד אחד, אלצ’ה כן ידעה לעמוד שווה בשווה נגד הגדולות עם תיקו 1:1 מול אתלטיקו מדריד במשחק מצוין וכן 2:2 נגד ריאל מדריד אבל המשחק הראשון היה ממש בתחילת העונה שהייתה חיובית ומעל המצופה, ובכלל שני המשחקים היו באצטדיונה הביתי. בחוץ זו אופרה אחרת לגמרי. צמד החלוצים שהוזכרו, רפא מיר ואנדרה סילבה, שבמהלך הקריירה הציפיות היו ששניהם יגיעו למקומות גבוהים יותר – מחזיקים את הקבוצה עם הראש מעל המים עם שבעה שערים כל אחד. לאלבארו רודריגס, אקס ריאל כמובן שכבש נגדינו בסיבוב הקודם – תרומה יפה גם כן עם חמישה שערים. האם דווקא במצב הזה אלצ’ה תוכל לרשום ניצחון ראשון איי פעם בברנבאו? מבחינת המאמן אין ספק בכך, והוא לא היחיד. השבוע הקבוצה קיימה אסיפה ארוכה מאוד וכולם יצאו מחוזקים, נחושים, בעלי אמונה: “הקבוצה נשארת חזקה מנטאלית ונלחמת עד הסוף”. המסר של המאמן (מבהיר שקיבל הודעות תמיכה וכלל לא מתעסק בעצמו) לקראת המשחק משולש: “אני אופטימי ורואה דברים שגורמים לי שאפשר לנצח בברנבאו”, הוא בטוח שנראה ריאל מצוינת ונחושה והעייפות וההיעדרויות לא ישפיעו, ושאלצ’ה שעליה להיות חכמה - תשמור על הזהות שלה.

קשר הכנף חרמן וארלה שמשחק לסירוגין גם כמגן במערך של שלושה בלמים, מביע ביטחון במאמנו אדר סראביה ובכלל בקבוצה: “הדבר הנפלא בכדורגל הוא שבכל שבוע יש הזדמנות חדשה. אנחנו יודעים שאנחנו בכושר רע, אבל אנחנו רוצים להיות אלצ’ה שתמיד היינו ונגיע לשם עם כוונה ברורה לנצח”. לא רק וארלה אלא בכלל בכל אלצ’ה מנסים לשאוב אופטימיות מהמשחק הראשון העונה בין הקבוצות. “במשחק הביתי ברור שהגיע לנו לנצח. בברנבאו זה יהיה קשה יותר אך הקבוצה בטוחה בעצמה ונלהבת לקראת המשחק. אנחנו ספורטאים מהרמה הגבוהה ביותר ועלינו להתמודד עם הלחץ”.

מאז פברואר השוער מתיאס דיטורו מועדף בין הקורות על פני איניאקי פנייה אקס ברצלונה שלא ממש הרשים, אך כמובן שהשוערים לא אשמים שהקבוצה סופגת את מספר השערים החמישי בגובהו בליגה (41). המגן בובה סנגארה שהצטרף בינואר מתחרה על מקום בהרכב יחד עם אלבארו נונייס שהוא דווקא שישי בקבוצה במספר הדקות. הקטור פורט פצוע כבר זמן רב ומיעט לשחק העונה. שחקן הכנף יאגו סנטיאגו חוזר לסגל לאחר שריצה עונש השעייה בת שני משחקים אך ספק אם יפתח. המאמן נשאל דווקא על כמה שחקנים שפחות משחקים, מביניהם רק מרטין נטו היה באמת רלוונטי העונה, ורמז שהכל יכול להשתנות ושכל שחקן קיבל מספיק הזדמנויות. “ייתכנו כמה שינויים נגד ריאל מדריד אבל לא כל-כך הרבה, אני תמיד חושב האם אני הוגן כלפי כולם”.

סראביה: “המנטאליות והמטרה שלנו הן לנצח. התקשינו יותר מחוץ לבית אבל אולי זה היום לשנות את המצב. עלינו להציג משחק אדיר נגד אחת הקבוצות הטובות בעולם”. גם הוא מתבסס על כך שבמשחק הראשון אלצ’ה הייתה מצוינת, וגם על הניצחון של חטאפה. “המשחק הזה יהיה שונה מה-2:2 ההוא אבל נהיה קבוצה אמיצה. לעתים יהיה עלינו לעשות יותר הגנה, לבצע פאולים, אבל נשחק. מה שחטאפה עשתה למשל לא היה מקרי. אנחנו לא נהיה חטאפה אבל עלינו לקחת כמה דברים מהם. עלינו להיות משוכנעים לחלוטין במה שאנחנו עושים. הרבה מאמנים בכירים בליגה אמרו שמגיע לנו יותר נקודות ממה שיש לנו”. הוא נשאל על פדה והאם ינוח: “ארבלואה הוכיח שיותר מכל הוא אוהד גדול של ריאל מדריד”. האם יחזור לארבעה בהגנה? – “אני תמיד מתכנן ויש לי גם תוכנית ב’. נראה מי הכי רענן. ריאל מראה גם גמישות טקטית וצריך לקחת בחשבון אם גונסאלו גארסיה משחק או לא”. הוא מבהיר: “ניצחון את ריאל בברנבאו עם קבוצות אחרות, זה הזמן אולי לעשות היסטוריה”. על ויניסיוס: “הוא משחק בעיקר באגף ולא ברחבה, יש לנו שחקני הגנה שיקשו עליו”. הוא מסכם: “זו זכות להגיע לברנבאו, נלך כדי ליהנות ונילחם כדי שנשחק שם בכל שנה”.

דיטורו מאוכזב. הקו האדום מתקרב בצעדי ענק

אלצ’ה - הרכב משוער: מתיאס דיטורו| ויקטור צ’וסט, פדרו ביגאס, דויד אפנגרבור| סאנגארה, דיאנג, מארק אגואדו, חרמן וארלה, אלייש פבאס| אנדרה דה סילבה ורפא מיר

היסטוריה ומפגשי עבר::

זה יהיה המשחק ה-25 בין ריאל מדריד לאלצ’ה בסנטיאגו ברנבאו וריאל מעולם לא הפסידה. אבל מעבר לכך – המשחק נגד אלצ’ה הוא פרט טריוויה נהדר – הניצחון הגבוה ביותר בתולדות ריאל מדריד בליגה היה 2:11 ביתי על אלצ’ה במפגש הראשון ביניהן בברנבאו – בעונת 1959-60 - פרנץ פושקאש כבש רביעייה אבל פפילו האפיל עליו עם חמישייה אשכרה, גם פאקו חנטו לקח חלק בהצגה. כעבור שנה ריאל גם התעללה ביריבה עם 0:8 ובמפגש הרביעי זה נגמר בעוד ניצחון גבוה – 1:6 בעונת 1962-63. ריאל למעשה רצה לתשעה ניצחונות רצופים על היריבה, עד שנתקעה עם 1:1 בלבד במחזור ה-13 בעונת 1968-69. גם בתחילת שנות ה-70 כפתה אלצ’ה תיקו, והשיגה אחד נוסף בעונת 1975-76 - תיקו 2:2. ב-24 המשחקים בהם ריאל אירחה את אלצ’ה - המאזן עומד על 20 ניצחונות לריאל (83%) וארבע תוצאות תיקו (17%), יחס שערים 89:22 לטובת ריאל. אפשר לציין גם ניצחונות גבוהים של 1:5 בעונת 1974-75, תוצאה שחזרה על עצמה ב-1977-78, 2:5 בעונת 1975-76, 1:6 בעונת 1984-85 עם רביעייה נהדרת של חורחה ואלדאנו הארגנטינאי, וגם 1:5 בעונת 2014-15.

ואולם יש גם משחק שמהווה נורת אזהרה, אסור להיות שאננים. בעונת הדאבל 2021-22 אלצ’ה הקטנה הגיעה לברנבאו והוליכה 0:2 משערים של החלוץ לוקאס בויה ופרה מיה. לוקה מודריץ’ צימק בפנדל ובתוספת הזמן אדר מיליטאו נגח את ה-2:2 - ריאל ניצלה בנס נגד קבוצת התחתית. שנה קודם לכן זה גם היה דרמטי, שער ניצחון של קארים בנזמה בדקה ה-91 אחרי מהלך משולב עם מריאנו דיאס וסיומת גדולה שלו ברגל שמאל והוא גם זה שכבש את שער השוויון בנגיחה ומחק את היתרון של דני קאלבו. אלצ’ה ירדה לליגת המשנה ב-1988-89 ולקח לה 25 שנה לחזור. בעונת הדסימה ניצחה ריאל 0:3 משערים של אסייר ייראמנדי, גארת’ בייל ואיסקו. כעבור שנה, בתחילת רצף הניצחונות הבלתי נגמר - אמנם אלצ’ה הוליכה משער של אדו אלבאקר, אבל בייל השווה וכריסטיאנו הוסיף רביעייה, שניים בפנדלים, בדרך ל-1:5. המפגש האחרון נגד אלצ’ה בבית היה בעונת 2022-23, ריאל ניצחה 0:4 עם שערים של מרקו אסנסיו, קארים בנזמה-צמד ולוקה. ב-49 משחקי הליגה עד היום, ריאל ניצחה 31 פעמים והפסידה שש. כזכור המפגש האחרון היה במחזור ה-13. אלצ’ה הובילה פעמיים עם אלייש פבאס ואלבארו אודריגס האקס שלנו, למזלינו דין האוסן וג’וד בלינגהאם השוו פעמיים.

אה? נראלי אפילו @Razik לא שמע עליו

שיחק כבר 3-4 פעמים כולל בהרכב בגביע.

איך לא שמע עליו ? כתב פעם שזה מודריץ’ החדש.

מספרים שהוא יותר טכני ובונה משחק מפיטארץ.

בקיצור, כולם איבדו תקווה וויתרו על העונה חוץ מפדה, שהשאיר אותנו בחיים בליגה מול ויגו בדקה ה 94 וכנגד כל התחזיות פירק לבד את הפפסיטי.

משחק חשוב מאוד היום כדי להישאר בעניינים בליגה, להישאר בסביבה, גם הדרבי נגד אתלטיקו מדריד ממש מעבר לפינה. אני בעד רוטציות על אף מכת ההיעדרויות - פשוט אין ברירה, יש גבול כמה אפשר לשחוק את פדה ואלוורדה ואורליאן טשואמני.
אולי אם יהיה מוקף בצעירים אז אדוארדו קמאבינגה ייפול בעל כורחו לתפקיד “המבוגר האחראי” ויידע היכן לעמוד, ישדרג קצת את רמת המשחק שלו, ידחוף באמת קדימה. האם משחק בדרגת קושי כזה הוא ערב נעים לדני קרבחאל לחזור לעצמו לאט-לאט? אגב אני כן רוצה לראות את טיאגו פיטראץ’ היום, זה משחק שהרבה יותר נכון לבחון את היכולת שלו כבר עכשיו. לראות מה הוא מסוגל ליצור, מבלי לזלזל כמובן שהוא תמיד זמין לקבל את הכדור ולוחץ גבוה ולוקח אחריות. במשחק היום למשל יש לחץ, יש ציפיות. לא יהיו שטחים רבים גם אם אלצ’ה לא חטאפה.

כבר פישלנו העונה נגד חטאפה כמובן. זה מוכיח שאף משחק גם לא בסנטיאגו ברנבאו הוא לא ערובה להצלחה, גם משחקים שבעבר היינו נותנים 0:3 או 0:4 בעונות בינוניות. למרות זאת אלצ’ה באמת בכושר מזעזע, כבר שכחה איך זה מרגיש ניצחון (לא ניצחה ב-2026) ואין שום תירוצים לגבי היום. חשוב שלא משנה מי שישחק - נראה תשוקה ומוטיבציה ושאף אחד לא יחשוב עדיין על מנצ’סטר סיטי. לא לבעוט בדלי.

על פניו השלישייה ההתקפית ויניסיוס-ברהים-גונסאלו כן יכולה לעשות משהו, טוב מאוד שוויניסיוס לא נח וזה משחק עבורו לשחזר את כושר ההבקעה שלו. לא בטוח שיהיו הרבה מצבים ורצוי שיהיה מדויק. חשוב שברהים גם כן יציג יציבות. הופעה טובה נגד מנצ’סטר סיטי, אבל העונה יש לו רק שער אחד. ובישולים יש לו אבל אתם יודעים, לתת את הכדור לוויני ואז ויני עושה מבצע מכלום נגד ראיו וייקאנו ובועט לחיבור - זה סוג של חצי בישול. ברהים שחקן עם דריבל מעולה והוא צריך לשחק עם יותר ביטחון ולקחת על עצמו. כאשר טרנט איננו אנחנו פחות מגביהים לרחבה, אולי כדורי רוחב מצד פראן גארסיה הם אפשרות לחלוץ להראות את הסגולה שלו. אבל גונסאלו חייב להציג כדורגל ולא רק לרוץ הרבה, להילחם וללחוץ. מצפה לראות פעולות של חלוץ.

רזיק מקבל השתקה בשבוע שבו חצי מהסגל שלנו מורכב משחקני קסטיליה be like

הסגל למשחק הערב נגד אלצ’ה פורסם:

-ראול אסנסיו בחוץ גם כן, פרט לכך אין היעדרויות חדשות\מפתיעות. פרנקו מסטאנטואונו מושעה - מזכיר.
-השם החדש ברשימה, כפי שחזו במארקה: שחקן ההתקפה דניאל יאנס ששיחק אשתקד דקה אחת במדי הקבוצה הבוגרת ונחשב לשחקן בולט בקסטיליה.
-טיאגו פיטראץ’, ססאר פלאסיוס ומנואל אנחל שומרים על מקומם וכן דייגו אגואדו.

מנדי פצוע?

פרלאן מנדי ייעדר גם מהגומלין נגד מנצ’סטר סיטי ככל הנראה (נפצע במחצית ולכן הוחלף), יש מצב יחזור רק לאחר פגרת הנבחרות. הוא תמיד על הקשקש מה שנקרא, אלבארו ארבלואה אמר שזה היה יותר מדי בשבילו המשחק וחצי אחרי כל-כך הרבה זמן בלי לשחק.

ארבלואה אמר שהוא היה מודע לסיכון שייפצע מול הסיטי, והוא לקח את הסיכון.
כלומר, המאמן החליט שמנדי רשאי להיפצע.

דניאל יאנז שחקן מוכשר. מקווה לראות אותו מקבל דקות.

לפני שהוא מוכתר פה לזידאן הבא, אולי כדאי שנתאפס על השם שלו קודם. זה יאנייס ולא יאנס.

יש הרכב למשחק נגד אלצ’ה - שריקת הפתיחה ב-22:00 בסנטיאגו ברנבאו. רגע לפני הגומלין נגד מנצ’סטר סיטי בשלישי, ריאל מדריד רוצה להראות שהיא לא מוותרת על הליגה, נגד קבוצה במשבר אבל כזו שלקחה ממנה נקודות בסיבוב הקודם. פדה ואלוורדה ואורליאן טשואמני לבסוף לא נחים וגם לא טיבו קורטואה. אדוארדו קמאבינגה וטיאגו פיטראץ’ ישלימו את הקישור כך שארדה גולר על הספסל אחרי זמן רב. מה שכן - בלי חלוץ: ויניסיוס ג’וניור וברהים דיאס כשחקני התקפה. הקפטן דני קרבחאל חוזר להרכב לראשונה מאז ההפסד לאוססונה, פראן גארסיה בצד שמאל. תנו לנו את זה, האללה מדריד.

ההרכב: קורטואה, קרבחאל, רודיגר, האוסן, פראן גארסיה, טשואמני, ואלוורדה, טיאגו פיטראץ’, קמאבינגה, ברהים ו-ויניסיוס.

הייתי רוצה לראות את גונסאלו במשחק הזה, לשחק קצת יותר התקפי. מרכז השדה שלנו משעמם ולאו דווקא משום שארדה גולר לא שם. צריך לקחת בחשבון שגם אין לנו תמיכה התקפית מספקת מצד המגן הימני היום עם כל האהבה לקרבחאל.

עין על פיטארץ’ מבחינתי. מול סיטי הוא חיפש לקבל כדורים ועשה את זה לא רע. מעניין

תוכל להסביר לי מה ראית מול סיטי שהוא בכלל שווה אזכור? איזושהי פעולה ששווה אזכור מלבד השער שהוא כמעט גרם לנו לספוג? הוא השלים 32 מסירות בסך הכל וזה במשחק שהיינו בו בעניינים. אלו מספרים רעים מאוד לקשר אמצע, בטח כשהוא מהצד השני לא מייצר מצבים או מספק מספרים הגנתיים מרשימים. בשני המשחקים שקדמו למשחק הזה הוא שיחק בהרכב ובהם הפסדנו, וניצחנו בדקה ה94 כשהוא כבר לא על הדשא, בהתאמה. אתם רוצים להתרגש משחקן צעיר - זה בסדר גמור אבל אל תעוותו את המציאות כדי שתתאים לנרטיב שלכם.

כאן נתנו לו את הציון הנמוך ביותר מבין כל השחקנים שלנו במשחק מול סיטי. ובתמונות הבאות גם יהיה אפשר לראות למה.

39 נגיעות בלבד, 32 מסירות שהושלמו, 2 מסירות לשליש הקדמי, תרומה הגנתית זהה לשל ויניסיוס.

אתם משקרים לעצמכם. לדעתי - זו הסיבה שריאל מדריד התדרדרה כל כך. ברגע שהתחלנו לשקר לעצמנו ולהרים לשחקנים שלא הגיע להם שירימו להם, גם לא הצלחנו לראות את הבעיות של הקבוצה עד שהיינו צריכים כאפות שיעירו אותנו. ילד צעיר שרץ על המגרש זה חמוד והכל אבל את זה גם יש לעירוני רעננה.

כן, ממש כתבתי את זה. “הוא חיפש לקבל כדורים ועשה את זה לא רע.”

“השער שהוא כמעט גרם לנו לספוג” זה בדיוק מה שדיברתי עליו. בשונה מכל הקבוצה שמפחדת מהכדור לבחור יש ביצים ומול סיטי (!) חיפש לקבל כדור וכמה פעמים שחרר אותנו מלחץ.

לגבי הציונים, זה קצת אוף-טופיק אבל באופן כללי הדבר הזה בדיחה. תן ללונין לעצור מצב וחצי + פנדל עלוב של ברנרדו מול סיטי והוא יקבל 9.7 מ-10.

לגבי הסטטיסטיקה, מה לגבי זאת של צ’ואמני? היא משמעותית שונה משל הילד?

אתה מגזים. ההודעה שלי עליו הייתה מאוד עדינה, וייתכן באמת שהוא לא שווה כלום.

ואגב, לא יודע מי זה ‘אתם’ שאתה מדבר אליהם. אני כותב רק בשם עצמי, ואין לי שום עניין בשחקנים מלה פבריקה.

רק אומר שהציונים האלה שראיתי פה הם לא חזות הכל כן? אפילו די מצחיקים הייתי אומר. ציון שמקפח מאוד את אנטוניו רודיגר - באמת טרנט עם ציון גבוה משלו? פרלאן מנדי 7.1 על מחצית אחת? ומה היה צריך פדה ואלוורדה כדי לקבל ציון 10?

טיאגו פיטראץ’ שיחק סבבה וכמובן מנתחים אותו ביחס לזה שזו הפעם השלישית אולי שהוא פותח בהרכב הקבוצה הבוגרת. הוא לא רע עם הכדור, רץ בלי סוף. אני למשל קטלתי אותו על הטעות שלו בסיכום המשחק שלי.

לא חוכמה גדולה לציין שהוא לא בלט בבלאידוס, מי כן חוץ מאורליאן טשואמני ופדה ואלוורדה? הייתה כתובת בחלק הקדמי? ארדה גולר היה טוב? ויניסיוס בלט?

הבעייה בריאל מדריד בהאדרת שחקנים - אולי - אבל לא את שחקני קבוצת הנוער שלא משחקים אף פעם. אלא כל הקמאבינגה למיניהם.

אני לא רוצה לדבר יותר מדי כי זה היה רק משחק אחד, אבל גם אני מחכה למשחק בעיקר בגללו. נבות רטנר הספרדי

גם אם זה היה נכון ‏(ושוב - המספרים לא תומכים בטענה שלך‏) זה לא משהו שאמור להצדיק מקום בריאל מדריד או אפילו בליגה הספרדית. את זה כל שחקן יכול לעשות. אני לא מבין מה אתה מנסה להגיד בזה.

זה בדיוק העיוות שאני מדבר עליו. הוא לא תרם כלום מקדימה, 2 מסירות לשליש הקדמי ולא יצר אף מצב, אבל הוא עשה דריבל ברחבה. איך אתה יכול לצייר את זה בצורה חיובית ועדיין לחשוב שאתה אובייקטיבי?

אפשר להגיד שזה לא מייצג, ואני יכול לקבל, בדיחה זה לא. זה אישזהו שקלול של התרומה שלו לפי אלגוריתם מסוים שאתה יכול להסכים איתו או שלא, אני מצאתי שהוא דיי מייצג.

הרמת לי להנחתה כאן. טשואמני מאכזב מאוד וגם לא אמרתי בשום שלב שהיה לו משחק טוב או שווה אזכור. יתרה מכך, פעם אחר פעם אמרתי שהבנת המשחק שלו זה החיסרון הגדול ביותר של השחקן הזה. אם אתה משווה לי בין שניהם זה אומר הכל. טשואמני במשחק הזה נתן עסודה הגנתית משמעותית יותר וניצח יותר מאבקים, ועדיין גם לו היה משחק דיי חלש.

תיארת עכשיו שחקן סבבה לאלפחורס קלוב דה פוטבול. למען השם אנחנו מדברים על ריאל מדריד!

לשחקנים שהזכרת לא חיפשו לתת מחמאות בכח למרות שלא היה להם משחק לא טוב. הם היו לא טובים במשחק הזה וממשיכים הלאה. מצד שני אתה לא יכול לבוא ולומר “הם היו לא טובים, פיטארץ’ היה לא טוב, אז הנה הוא ברמה שלהם”. זה לא עובד אתה מבין את זה, כן?

גם אני מחכה לראות איך פדה יעשה עוד פעם עבודה של 3 שחקנים והאם קורטואה שוב יציל את השער שהוא יסדר להם אחרי דריבל מטומטם ברחבה.

חנן אף אחד לא הפך אותו לפדרי אתה עוצם עיניים בכוונה. כל שחקן שטוב עם הכדור יותר מאדוארדו קמאבינגה ואורליאן טשואמני זה טוב לנו כרגע, בטח גם כשיש מכת פציעות ושיקולים אחרים כמו הגומלין נגד מנצ’סטר סיטי. לא אכפת לי מה נכתב עליו במארקה וב-AS ועד כמה אלבארו ארבלואה מרים לו או לשאר הצעירים וטוען שקסטיליה כמו לה מאסיה. אכפת לי מה אני רואה בעיניים. הוא בסדר.
אתה לא בכדורגל משלשום ומסתכלים אחרת על שחקן צעיר בהופעות הראשונות שלו בניגוד למשחקים ששיחקו כאן יותר ממאה וחלק יותר מ-150 שחקנים. יבוא יום והוא יספוג ביקורת גם כן, ואני אישית לא הרמתי לו יותר מדי וכתבתי שהטעות שלו בלתי נסלחת. כתבתי לפני הבלאידוס שאני עולה עם קמאבינגה במקומו - לפני שידעתי שקמא לא יהיה, וגם נגד סיטי כתבתי שמוקדם מדי עבורו לשחק במשחק כזה.

כמה משחקני הסגל שלנו עומדים בקריטריון של “שחקן ריאל מדריד?” למען השם? אז בוא נשחרר את כולם חוץ מאמבפה וקורטואה ופדה ולא נראה משחקים יותר.

ודעתך היא לגיטימית בסה"כ, אני חושב שגם אני קשה לרוב על הצעירים, פשוט האתר שהבאת את הציונים משם לדעתי האישית לא רלוונטי. רוצה לומר: לא אהיה קטנוני למה פדה לא קיבל 10 אלא רק 9.7 כשהיה לו שלושער ועוד מלא פעולות הגנתיות מוצלחות. לדעתי עוד כמה ציונים של ממש לא מדויקים.