איזה משחק נוראי. שיעמומון קלאסי של אמצע העונה, שפעם היינו קוראים לו “ניצחון של אליפות”, כי הראנו אופי מול קבוצה קשוחה. רק שהפעם זה לא אופי, או לפחות לא אחד כזה ששווה לרוץ ולספר עליו לחבר’ה.
באחת מקבוצות הוואטסאפ אתמול התקבלה הודעה, מיד בהנפת השלט לחילוף של פאטי: “איזה חילוף של חסר עמוד שדרה”, ואני מסכים לחלוטין. אני לא מאשים רק את סטיין (כי הכוח שיש לו בקבוצה שווה לכוח שיש לי), אבל הסיטואציה בה ברצלונה מתמודדת עם בונקר (ולא אחד המפוארים, כן?), והשחקן היחיד (חוץ מאיזה ארגנטינאי) שאשכרה עושה משהו בהתקפה ושהוא גם במקרה שחקן הכנף היחיד על המגרש - מוחלף עבור עוד שחקן שייכנס בין הרגליים של אחרים באמצע - לא מובנת לי. בטח כשלא מדובר בפעם הראשונה, וגם לא העשירית.
אני מבין את השיקול של “לא לקבור את גריזמן”, באמת. אבל לא מבין את ההיגיון בלחזור ל"שיטה" שלא עובדת כבר כמה שנים טובות, של “לא הלך לנו דרך האמצע עד עכשיו? יאללה, בואו נמשיך לנסות”. כשאתה עולה גם ככה עם 3 שחקני קישור, שהקשר הנוכחי (ראקיטיץ’ היה כן יותר יוזם בעברו) בינם לבין לאיים על השער (באופן ישיר או עקיף) הוא אפסי, וכל הסיכוי ההתקפי שלך בנוי על החוצפה החיובית של פאטי (וכמובן על מסי) - לא מסתדרת לי ההוצאה של אנסו. מצטער. גם אם אני סופר מתחשב ברגשות של גריזמן, שלחלוטין לא אשם.
יותר מששמחתי שריקי כן קיבל דקות, שמחתי שהוא הגיע ל-2 מצבים, ושהשני היה גם מבעיטה מרחוק (יחסית). בלי הצורך האינסופי והתלותי של כולם קודם כל לחפש את מסי, ואז לחפש את מסי, ואם זה לא אפשרי - אז לחפש את מסי. הילד בעט, וזה מצוין. בהנחה שבאימונים הוא לא מזייף לחלוטין, אני מקווה שהוא יקבל יותר הזדמנויות כאלו בהמשך, כי חוץ מווידאל, אין לנו שחקן אחר בקישור שיודע שהוא גם יכול לתקוף.
על האימפוטנטיות של אגף ימין דיברנו מספיק לאורך העונה, והשנים האחרונות, וכבר “הוכח” שהדברים שם לא מתנהלים לפי איזשהו היגיון. מצד שני, תרתי משמע, גם בשמאל לא ממש הברקנו היום, ופירפו הוכיח בפעם המי יודע כמה, שאם אתה משחק פעם ב-10 משחקים, היכולת והביטחון שלך ייראו בהתאם.
ועדיין, כמו תמיד (או לפחות בעבר הקרוב), מי שמצילים לנו את התחת אלו מסי (שהגול שלו לא היה “יפה”, או אפילו
“נחמד”. הוא פשוט רץ דרך שחקנים כי נמאס לו מלנסות אופציות אחרות, וסחט פנדל שלא הגיע לו), טר-שטגן ואיזשהו גיבור יומי אקראי. הפעם הגיבור היומי היה לנגלה עם 2 הצלות במהלך אחד בתחילת המשחק, שאלמלא הן המשחק היה נראה אחרת לגמרי. אה…כן…וגם אראסו שיצא מטומטם במהלך הזה.
בהצלחה לנו מול סביליה.