דרגת הקושי תעלה מחר כשריאל מדריד תארח את ולנסיה, נא להסתגל לשעה החדשה (23:00, One) ונקווה שתעשה לנו חמישי שמח. אחרי שבארסה ניצחה, הפער שוב צמח לחמש נקודות והמרדף ממשיך. עוד עשרה גמרים. פדה ואיסקו יפתחו בהרכב?
ריאל מדריד מגיעה למשחק אחרי שסגרה עניין נגד אייבר תוך פחות ממחצית אחת (1:3), כדורגל שמיעטנו לראות העונה. אולם, כמובן שרמת הקושי תעלה משמעותית, והפער מברצלונה שוב צמח לחמש נקודות. ריאל צריכה להמשיך בשלה ונותרו בפניה עוד עשרה גמרים. היא יכולה ללמוד מהמשחק במאסטייה איך צריך לשחק עד לרגע האחרון. זידאן הודה שהקבוצה בכוונה מתאמנת בשעות הערב כדי להסתגל למצב החדש (משחקים ב-22:00 שעון ספרד), ואמר “השחקנים צריכים ליהנות. אנחנו לא יכולים לעשות דבר עם לוח המשחקים. אנחנו לא חושבים על שום דבר ממה שקורה בחוץ”. ואם כבר מה שקורה בחוץ - זידאן התייחס לבייל שגילה יכולת עלובה: "הוא סובל מכאבים בגבו ולכן לא במיטבו. אני לא יכול לשלוט על מה שאתם כותבים. מערכת היחסים טובה. אין באמת ‘לפני קייב ואחרי קייב’. נו טוב.
מבייל לא תבוא הישועה (וגם לא מחאמס על אף הקלישאות של זידאן), זה ברור לנו. אז נחזור כובש שער השוויון אז במאסטייה - בנזמה - הבקיע מאז רק פעמיים ב-12 משחקי ליגה (אחד השערים היה בפנדל) ואחרי הופעה מרשימה נגד אייבר שהסתיימה בלי איום על השער - ריאל זקוקה לו. כמובן ששוב כל העיניים יהיו נשואות אל עבר אדן הזאר שהציג יכולת גבוהה מאוד. “הוא נראה טוב פיזית, אני שמח מאוד בשבילו, ושיתוף הפעולה עם קארים עובד טוב ועלינו לנצל את זה”, אמר המיסטר. “מגיעה יריבה קשה מאוד, חשוב מאוד לנצח. אנחנו רוצים את כל הנקודות במשחק הבית”, אמר זידאן. עד עכשיו נגד הקבוצות הגדולות המאזן של ריאל משביע רצון - ניצחונות על ברצלונה, סביליה ואתלטיקו מבלי לספוג.
מהיכרות עם זידאן, שיזרוק את הקלישאות הרגילות במסיבת העיתונאים ב-21:30 - צפויים שינויים בהרכב. פדה ואלוורדה שותף לדקות ספורות בלבד נגד אייבר והקצב הגבוה שלו, הגנה-התקפה - יהיו חשובים מאוד. גם איסקו שלא שותף כלל - אמור לחזור במה שמסתמן כמערך יהלום, כנראה על לוקה מודריץ’. לא תהיה הפתעה גדולה אם פרלאן מנדי יחליף את מרסלו אם כי עליו להיזהר מצהוב שימנע ממנו לשחק נגד ריאל סוסיאדד, וכך גם קאסמירו. נותר לראות האם קרבחאל יתאמן או לא.
מי שהתאמן ועוד איך הוא מרקו אסנסיו שכבש גולאסו ענק באימון, וההנחה היא שיזכה לדקות ספורות. אסנסיו הציג את משחקו הטוב ביותר במועדון נגד ולנסיה בברנבאו איי-שם ב-2017/18. מעבר לכך שכבש צמד מרהיב הוא דרש את הכדור כל הזמן, ניהל את המשחק, יצר מצבי הבקעה וסיפק רגעי קסם. אלה שלא ישחקו בוודאות הם לוקאס ואסקס, נאצ’ו ולוקה יוביץ’. לא פחות מ-19 שחקנים כבשו השנה בליגה כפי שאמרנו לכם, אבל ריאל צריכה לראות את שחקני ההתקפה כובשים. במשחק הקודם הועדף רודריגו בכנף ימין, על בייל דיברנו, והאמת שגם ויניסיוס לא תרם יותר מדי. ואם כבר דיברנו - אי אפשר בלי ליגת האלופות. “אנחנו חיים ברגע מיוחד. הכל מיוחד וכך גם ליגת האלופות. נסתגל למה שיגידו לנו. אבל המשחק נגד ולנסיה הכי חשוב, עוד יהיה זמן רב לחשוב על ליגת האלופות”, סיכם זידאן. אין ספק. העונה ככה זה: קודם הליגה ואז הצ’מפיונס. גם כרונולוגית וגם תודעתית. הדרך לאליפות עוברת בניצחון מחר.
ריאל מדריד - הרכב משוער: טיבו קורטואה| דני קרבחאל, סרחיו ראמוס (C), רפאל ואראן, פרלאן מנדי| קאסמירו, טוני קרוס, פדה ואלוורדה, איסקו| אדן הזאר וקארים בנזמה
מה המצב ולנסיה?
ולנסיה מגיעה למשחק במצב רוח מתסכל במיוחד כשהיא מדורגת רק במקום השמיני בטבלה, במרחק אמנם שלוש נקודות מהעפלה לליגה האירופית, אך העטלפים לבטח לא עומדים בציפיות. ולנסיה ניצחה פעם אחת בלבד בששת המשחקים האחרונים ובדרבי הקטן נגד לבאנטה ספגה שער שוויון אכזרי עמוק בתוספת הזמן בפנדל (98) שהותיר אותה סופר-מתוסכלת. הקבוצה של אלברט סלאדס איבדה לא פחות משבע נקודות לאחר הדקה ה-90 (וכך היה גם נגדנו בסיבוב הראשון). דיאקבי הבלם עשה פנדל מטופש וספג ביקורת קשה ממאמנו. לתיקו הזה קדם גם 1:1 נגד אלאבס לפני היציאה לפגרה אם כי בגדול ולנסיה כשלה ביתר המפעלים כשהודחה מהגביע על ידי גראנדה ובצ’מפיונס לא היוותה יריב לאטלאנטה במה שהוגדר כ"משחק הקורונה".
בעונתו הראשונה על הקווים נתקל סלאדס בלא מעט קשיים. ולנסיה לא הייתה ולו פעם אחת במקום המוליך לליגת האלופות, דירוג השיא שלה היה המקום הרביעי. החלוץ רודריגו מורנו אמנם סיפק כמות נאה של בישולים אך כבש שישה שערים בלבד (אחד מהם במחזור האחרון). כשנשאל על אירופה אמר: “אני לא אוהב לדבר על יעדים ארוכי טווח. קודם כל חשוב לנו לנצח את ריאל מדריד”. הוא אומר שריאל קבוצה חזקה מאוד עם כמה מהשחקנים הטובים בעולם ואלטרנטיבות רבות בסגל וסולידית מאוד בהגנה. אם כבר הגנה, היה לו חשוב להגן על הבלם שלו: “ברור שהוא ימשיך לשחק. אף אחד לא נידון, זו אחריות של כולם, אבל טעויות אינדיבידואליות עולות לנו בנקודות”. בספרד בטוחים שדווקא ההפסד בחצי גמר הסופרקופה, אליו הגיעה ולנסיה כמובן כמחזיקת הגביע הגאה - הביא לירידה תלולה. “ולנסיה לא הצליחה להתאושש, הפצע עדיין מדמם”, נכתב במארקה.
גבריאל פאוליסטה הבלם לא יהיה כשיר בזמן, אסקייל גאראי לא רלוונטי ושיבוצו של פרנסיס קוקליין כבלם בהחלט נשקל. גילאמון היה זה ששיחק במחזור הקודם. חדשות טובות הגיעו מכיוונו של המגן חוסה גאיה, כמובן חלק התקפי חשוב, שהחלים מהפציעה ויעמוד לזכות הקבוצה. ולנסיה סובלת גם כן משחקנים שעומדים לסיים את חוזיהם והם טרם חודשו. במשחקי החוץ שלה העונה השיגה שלושה ניצחונות בלבד לעומת שבעה הפסדים. במטרופוליטאנו חילצה נקודה אך נגד בארסה בהרכב חלש לא היוותה יריב. עד סיום העונה היא תתארח גם בוויאריאל ובמחזור הסיום תיסע לפיחואן. המאמן, אגב, התלונן על כך שלא הוחתם בלם.
בקבוצה יתאכזבו מאוד לגלות את הנתון הבא - שלושת החלוצים - רודריגו, מקסי גומס (עשרה שערים העונה, ראוי לאיזכור) וקווין גאמיירו - הבקיעו רק שני שערים נגד ריאל מדריד ב-25 הופעות בהן פגשו אותה בקבוצות השונות. ההנחה היא שהצרפתי ימתין על הספסל וכוחות נוספים הם האקס דניס צ’רישב, בעוד גונסאלו גדש עדיין לא הצליח להראות את הכישרון יוצא הדופן שלו. על הספסל ימתין גם פראן טורס כך שולנסיה מאוד-מאוד מגוונת, אם כי היא מאופיינת בעיקר באגרסיביות ומרכז שדה חזק.
איש השעה הוא כמובן דני פארחו, הקפטן שכבש העונה עשרה שערים וכמובן יתגבר על הפציעה שהוא סוחב. בספרד דיברו לא מעט על הקשר שכמובן החל את דרכו בריאל מדריד ושיחק בקסטיליה ואף כבש חמישה שערים ב-17 משחקים באצטדיון ע"ש די סטפאנו. אגדת העבר של המועדון מאוד אהב את הקשר. אחד המאמנים שאימנו אותו בקבוצות הצעירות של המועדון אמר: “שם החלו בעיקר להכיר אותו. לכולם היה ברור שהוא מתאים לקבוצה הראשונה”. ב-22 משחקיו נגד ריאל הוא אמנם ניצח רק שלוש פעמים אך כבש שישה שערים
פארחו ורודריגו. ולנסיה תלויה בהם
ולנסיה - הרכב משוער: יאספר סילסן| אלסנדרו פלורנצי, מוקטר דיאקבי, הוגו גילאמון, חוסה גאיה| פרנסיס קוקלן, קרלוס סולר, דני פארחו, גונסאלו גדש| רודריגו ומקסי גומס
היסטוריה ומפגשי עבר:
את הפרק ההיסטורי על ולנסיה נחלק לשלושה חלקים - קודם כל ההיסטוריה עשירה, למעלה מ-200 משחקים בכל המסגרות. שנית, על אף שני ניצחונות בשלוש השנים האחרונות - ולנסיה הייתה מנחוס של ממש בתחילת-אמצע העשור הקודם עם ארבע תוצאות תיקו רצופות. ומעבר לכך, העטלפים לא ניצחו בסנטיאגו ברנבאו מאז עונת 2007/08.
באותו ערב ראול ודויד ויאה התחרו זה בצד עם צמד כל אחד, ריאל שכבה על השער של טימו הילדברנד הגרמני שנתן הצגה, וממש לפני תוספת הזמן חאבייר אריזמנדי המושמץ הערים על איקר עם שער לפינה הקרובה וריאל של שוסטר נכנעה 3:2. האמת שולנסיה ניצחה במקדש גם שנתיים קודם לכן בערב בו זיזו החטיא פנדל, ראול השווה זמנית אבל ויאה אמר את המילה האחרונה. בכל מקרה, בעשור האחרון ריאל השיגה ארבעה ניצחונות ושש תוצאות תיקו: היה 0:0 בשיא מאבק האליפות עם מוריניו, הרבה חוסר מזל| 1:1 במחזור הפתיחה ב-2012/13 אחרי שהיגואין העלה את ריאל ליתרון וג’ונאס השווה בשער מוזר| 2:2 לא צודק בעונת הדסימה כשכריסטיאנו השווה בעקב ברגע האחרון, ואותה תוצאה חזרה שוב ב-2014/15, כשוולנסיה עלתה ליתרון כפול במקדש, כריסטיאנו החמיץ פנדל ועם הרבה מאמץ פפה צימק ואיסקו השווה בגולאסו לחיבור. מה לעשות שזה לא הספיק והתואר הלך לאיבוד סופית במחזור ה-37. ערב ענק של מרקו אסנסיו ב-2017/18 לא עזר. בהיעדרו של רונאלדו הפצוע הוא לקח מנהיגות, כבש שער גאוני אבל ולנסיה ביצעה מהפך. אסנסיו השווה בכדור חופשי (מחזור שני).
בעונה שעברה באחד ממשחקיו הראשונים של סולארי, ריאל השיגה 0:2 קשה אחרי שער עצמי מוזר של וואס ואחד של לוקאס. בעונת האליפות האחרונה מרסלו המרגש הבקיע את שער הניצחון ברגל ימין (86) במחזור ה-36, ושנה קודם גם כן בישורת האחרונה ריאל ניצחה 2:3 עם צמד של כריסטיאנו במשחק הפרידה מארבלואה. בואו נלך אחורה לניצחונות מרגשים יותר - 1:2 בעונת הקאפלו עם שער ניצחון מאוחר של ראמוס אחרי כדור חופשי של בקהאם, ושער העונה של RVN בוולה עצום| 1:2 במחזור הפתיחה של 2000/01, צמד של ראול בהופעת הבכורה של פיגו ומהפך מאוחר - וכמובן רביעייה ענקית ב-2002/03, האלופה הנכנסת נגד האלופה היוצאת. זידאן בישל לרונאלדו ולפורטיו(וואו) וכבש בעצמו. גם גוטי הבקיע.
המאזן בברנבאו כשריאל מארחת – 84 משחקים: 61 ניצחונות לריאל (73%), 14 תוצאות תיקו (17%), ותשעה הפסדים (11%), יחס שערים 194:81 לטובת ריאל מדריד. בשנות ה-2000 ריאל לא הצליחה להשיג יותר משלושה ניצחונות בית רצופים, אז נלך קצת אחורה. רוצים רצף ארוך? זה קרה שלוש פעמים ובגדול: 12 ניצחונות בית רצופים בשנות ה-50-60, 11 ניצחונות בית רצופים מ-1972-73 ועד 1982-83, ובהמשך עוד עשרה מ-1984-85. והיו שם שישייה אחת (2:6 ב-1989-90 האימתנית), מאניטה (שלושער למיצ’ל) וגם שתי רביעיות. הניצחון הכי גבוה, 0:6, הושג ב-1932/33. המאזן הכולל בליגה: 169 משחקים – 87 ניצחונות לריאל (51%), 37 תוצאות תיקו (22%) ו-45 ניצחונות לוולנסיה (27%), יחס שערים 313:209 לטובת ריאל מדריד. המפגש האחרון? איי שם בינואר בדובאי בערב הסעודית, חצי גמר הסופרקופה הספרדי, ניצחון 1:3 - קרוס כבש שער ערמומי מהקרן ואז מודריץ’ ואיסקו הוסיפו במשחק חמשת הקשרים+יוביץ’. פארחו צימק.