מחזור 29: מנצחים 3:0 את אתלטיקו במטרופוליטנו (פליקס, לבנדובסקי, פרמין)

די אתם סתם נטפלים אליו. הוא החליף אותו בדקה 60. חידש פה.

ההגנה של אתלטיקו התחפשה להגנה של בארסה

איזה הבדל בין המחציות.
לברצלונה לקח משהו כמו 30 דקות להבין שאתלטיקו עלתה במערך ועם שחקנים שלא יכולים להבקיע, לפני שהיא השתחררה. בזמן הזה ברצלונה לא ממש עברה את החצי, ובטח לא החזיקה בכדור יותר מ-5-6 שניות ברצף. לא עזרה, כמובן, הפציעה של כריסטנסן בחימום.

במחצית השנייה שחקני אתלטיקו פשוט נפלו מהרגליים (אחרי 120 דקות מול אינטר ברביעי האחרון), עשו עבירות וטעויות של עייפות, ומשם השטחים נהיו גדולים הרבה יותר, הלחץ של היריבה עמום יותר, והמשחק - קליל יותר.

לבנדובסקי באחלה בחלה של משחק, ולא רק סטטיסטית. חולית ההגנה במשחק טוב מאוד - קונדה ממשיך את היכולת הטובה מהגומלין מול נאפולי, אראוחו זה אראוחו, קובארסי נועל את עצמו בהרכב ובצדק ומסתמן כשותף מצוין ל-RFA, ופורט במשחק סולידי עד ששפך מנוע - החזיקה את ברצלונה גם בדקות הקשות וגם בשאר המשחק. ומאטס - מה נאמר ומה נגיד? בכל משחק הוא מוצא דרך להציל לנו את התחת, והפעם הוא מנע חזרה של אתלטיקו למשחק בצמד הצלות גדול.

לסיום, כרגיל, הקהל מתבקש לעמוד לשירת “אני אוהב אותך פרמין”.

אם מישהו היה אומר לי שייגמר 3-0, הייתי מרביץ לטרול הזה.
לא יודע איך זה קרה במיוחד אחרי החצי שעה הראשונה.
לדעתי לא היה לנו משחק גדול, זאת אתלטיקו שפישלה בענק בשתי הרחבות.

טר שטגן היה כמה הצלות שהמשחק עדיין היה בחיים.

לצאת במצב רוח טוב ממשחקים של בארסה זה מרגיש לי כבר לא טבעי.

בכמה משחקים האחרונים פשוט היה לי מוזר. אני כבר כל כך רגיל להתבאס

זה משחק חמישי רצוף . וזה בלי מסי…

מדהים

היה כיף, נתראה עוד שבועיים. נקווה לטוב.

חוזר בי מההערות בעקבות ההשארה של קאנסלו מחוץ לסגל -

מעניין מה קרה.

מישהו אמר בטלגרם משהו עם אבא שלו…

מאז שצ’אבי התפטר אנחנו עם 7 ניצחונות ו-3 תיקו(גרנאדה, נאפולי 1 ובילבאו בחוץ). יחס שערים 7-21.
80% אחוזי הצלחה. 2.1 שערים למשחק. 0.7 ספיגות למשחק.

אין כבר ספק שההודעה של צ׳אבי השיגה את האפקט המיוחל.
השחקנים והמאמן השתחררו מעול הציפיות והלחץ הכבד, צ’אבי סוף סוף מרגיש בנוח לעשות את שינויי התפקוד שהיו דרושים מלפני והמומנטום מזין את עצמו.
המהלך המשמעותי כמובן זה השדרוג בהגנה מ-2 מגנים תוקפים ורומאו המוגבל ל-3 בלמים חזקים וכריסטנסן בתור קשר אחורי שמוסיף עוד עוגן. היום הקבוצה הצליח להמשיך אפילו בלי כריטסטנסן ועם פורט בהרכב, סימן ליציבות של הקבוצה.

מסכים עם התיאור שניתן כאן למשחק ולכן לא אוסיף הרבה.
רק אציין שפורט בעיני היה סולידי מאוד בהגנה ועם הכדור. מלא ביטחון בשני צידי המגרש.
סביר להניח שלא מדובר בעוד ילד פלא סטייל קובארסי וימאל, אבל ההופעות שלו היום ונגד בילבאו מלמדות על פוטנציאל למגן טוב שיכול לתרום לא מעט. לכל הפחות יכול להיכנס לרוטציה של הקבוצה הראשונה.

“הסגנון שלנו בא לידי ביטוי. תקראו לזה קרויפיזם או מה שבא לכם, אבל רואים את זה. בגלל מזל רע אנחנו לא משחקים ככה בכל משחק, אבל כשאנחנו כן, זה כל כך כיף”.

השטויות שצ’אבי אומר אחרי משחקים… אפשר לעשות מזה שולה מוקשים שלם…

כן, כשבארסה כולה הייתה טובה יחסית.
ב 35 הדקות הראשונות כשאתלטיקו שתפה אותנו, הוא היה אחד הגרועים. יחד עם גונדוגן ורוברטו שלא ידעו מה צריך לעשות עקב הפציעה הפתאומית של כריסטנסן.
אחר כך גם פורט התעשת והיה סולידי כמו שאמרת.
הייתי רוצה לראות אותו יותר , גם בימין. הוא מגן ימני במקור, ואם הוא מספיק טוב, אולי לא צריך לרכוש מגן נוסף.

מה שהבדיל את 35 הדקות הראשונות מהשאר זה לא אנחנו אלא הם. הלחץ הגבוה שהם הפעילו עלינו בתחילת המשחק הלך ופחת ואז בארסה פתאום נראתה יותר טוב. יש לנו בעיה אמיתית בהתמודדות עם לחץ. כל קבוצה אינטנסיבית תפרק אותנו לגורמים.

אין לנו אף שחקן בקבוצה שיודע להשתחרר מלחץ ולנהל משחק מסודר. וזה אספקט שפשוט לא רואים בו שיפור. סימן ההיכר של צ’אבי כשחקן פשוט לא מתקיים בקבוצה של צ’אבי המאמן.

אבל מה הייתה הסיבה שאתלטיקו הפסיקו את הלחץ בדקה ה 35?
אני לא מאמין ש 120 דקות בצ’מפיונס הם הסיבה. אם היו מפסיקים בדקה 70 אז אולי, אבל לא בדקה ה 35.

יש לנו 3 שחקנים בסגל שיודעים להשתחרר מהלחץ. 2 פצועים, וגונדוגן היה מחוץ לעמדה עקב שינוי פתאומי בהרכב.

אגב, לא דיברנו על קוברסי כי זה כאילו כבר בנוהל, אבל הוא שם עוד חלוץ גדול בכיס שלו. עוד משחק שקט נטול טעויות שלו.

דימה מה אתה טוען? שאנחנו גרמנו להם להוריד את הלחץ? איך?

בדר’'כ שכולם גרועים ביחד אני לא מסמן מישהו באופן אישי, אבל אני מודה שלא שמתי לב למשהו מיוחד שהוא היה גרוע בו בדקות הראשונות. אולי לא שמתי לב מספיק.

ובנושא אחר, שימו לב לנתון המרשים הבא, למרות עונה לא יציבה ומרשימה ראפיניה ממשיך לנפק מספרים ואחרי עוד בישול אתמול הוא עומד על 15 מעורבויות בשער(5 גולים, 10 בישולים) ב-1,381 דקות בכל המסגרות. דהיינו, שער או בישול בכל 92 דקות.
לפי FBREF, רק 14 שחקנים ב-5 הליגות הגדולות מספקים מספרים יותר טובים ממנו פר 90 דקות.

לא טענתי כלום, רק תהיתי בקול רם מה קרה.
לדעתי הקשרים שהתרוצצו קודם כמו תרנגולים בלי ראש, סוף סוף הבינו מה קורה והתחילו לקשר. לא רק גונדוגן, גם רוברטו ופרמין, שלא נגע קודם בכדור.
אולי קיבלו הוראות ברורות יותר מצ’אבי.

הוא איכזב אותי בהתחלה כשלא עבר את החצי וגם עברו אותו בקלות בדאבל פסים פשוטים.